2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    248
O kadar haklısın ki çok garip vücudun böyle bir şey yapması dimi beni biliyonuz 5.aydan beri sütüm geliyordu bi anda üretimi durdurdu o kadar önemli ki cidden.. benim bebiste dünden beri ayrı davranıyor kakasinin kokusu bile değişti kokmuyordu kokuyor falan çok etkiliyor çok eşime dedim bi daha aynısını yaparsa yaptirmayacak uyarcakmis
Bak piskoloji yazmisim yeni fark ediyorum ddjdjd
Uyarsin canım, kv küçük dedikçe bebisi ilk doğdugunda gören insanlar şimdi görünce hayır büyümüş etlenmis çocuk dediler. Ben babanne sana küçük mu diyor oğlum diye sevdim çocuğu eşim de geldi yanımıza hemen hiçte küçük değil benim oğlum aç gobusunu göster oğlum falan dedi. Resmen laf dokundurarak uyarmış olduk. Komşuma küçük biraz dimi teyzesi dedi o da hayır canım ilk halini biliyorum büyümüş maşallah dedi. Artık çok demiyor sanki. Eşime de sütü yarıyor maşallah biz geldiğimizden bu yana da değişti biraz demiş. Zaman geçe geçe birbirimizi idare etmeye öğreniyoruz galiba 😂 ben hiç bir şeyi takmıyorum artık. Uykum gelince bebeği alıp odama cekiliyorum. Laf geliyor yine çok özledik oğlum bugün göremedik oğlum falan. Ya da eşim isteb gelmeden önce indirdiysem yanlarına yeni geldi falan diye söylüyor ona da ama umrumda değil çünkü ne zaman odada olduğumuzu ne zaman yanlarına gittiğimizi eşim biliyor zaten. Çocuğun uyuduğunu bu yüzden indirmedigimi de biliyor. Sadece konuşmuş oluyor yani. Bu süreçte eşler çok önemli kvlere karşı ezdirmeyince bı duruyorlar onlar da. Sen de rahatsızlıklarini belirt. Ben agladiktan sonra eşim daha da dikkat eder oldu. Akşam falan 10 oldu mu hadi çıkalım odaya ancak uyuruz falan diyor oturmak zorunda da kalmıyorum çocuk da kendi yatağında rahat ediyor. Sen eşinle konusunca inan her şey dahabkolay olacak ben bu hafta daha rahatım. Bebegi de sakinmiyorum bu arada. Yanlarına falan birakiyorum duşa gircem ütü yapcam vs diye. Dikkat ediyor çünkü o konuda sıkıntımız yok şükür

Düzelicez inşallah be 🤣🤣🤣 ama minnacık çocukla hemde bir değil iki çocukla ülke ülke gezdiğimi düşünemiyorum. Avm avm gezdik te ülke ülke gezmesi şurda dursun 😂😂

Yandık ozaman benim ruh hali öyle dengesiz ki bu çocuğun neden böyle olduğunu anladım 🤣🤣
Ahahaha ben daha bir taneyi zor becerdim zaten 😂 ama üzerine gidicem bu işin basaricam 😂 kışın noelde bebemi rengârenk süslenmiş bir yere götürmek istiyorum😂

Ben rollon kullanıyorum şimdi, duşa girince bir iki saat temiz hissediyorum evde doğalgaz açık yanıyorum
Aynen canım petekler yanıyor birde lohusa soguk almasın diye kim uydurduysa annem sürekli üzerini giyin diyor yün yorganla yatıyorum en ufak acıksa gelıp örtüyor durum vahim rollonlar diğerlerine göre daha masum

Kizlar bende isler sarpasardi.bugun gene krizliydi bebem meme tutmadii..mama yedi..bebem kolik mi, açmi, sutum azmi cok mu, fazla mi besledim eksik mi...yaralar meme reddi falan...hepsi ile kendim basedemedim zihnimde..caresizlik hissi zor.nerden baslayacagimi bilemedim problemleri cozmeye.emzirme danismani tuttum.yarin gelecek..bana sans dileyin...
Canım duşa girdir sık sık gazı mı var ki meme reddi için çok erken değil mi

Kızlar deodorant kullanıyor musunuz ben çok terliyorum, bebeğe koku gider diye sıkmıyorum
Dışarı çıkacaksam sıkıyorum ya havalanir o ara diyorum. Evde de roll-on kullanıyorum ama değiştircem ya. Sanki hiç bir işe yaramiyor. Sürekli terliyorum bir de evde misafir olunca rezillik yani leş gibi kokuyorum :KK43: niye böyle oldum anlamıyorum resmen kokulu terliyorum 🥺

Kizlar bende isler sarpasardi.bugun gene krizliydi bebem meme tutmadii..mama yedi..bebem kolik mi, açmi, sutum azmi cok mu, fazla mi besledim eksik mi...yaralar meme reddi falan...hepsi ile kendim basedemedim zihnimde..caresizlik hissi zor.nerden baslayacagimi bilemedim problemleri cozmeye.emzirme danismani tuttum.yarin gelecek..bana sans dileyin...
Canım sütünü sagarak kontrol et istersen en azından gözünle görmüş olursun. Sagdigini da mama yerine kaşıkla verirsin. Gaz sancısı olunca belki de memeyi tutmak istememiştir. Sancı olunca benimki de çıldırıyor memeden ayrılıyor tekrar bulmaya çalışıyor. Bir de benimki silikon uç olunca içinde süt varsa her yere saçıyor. İnşallah emzirme danışmanı size iyi gelir 🙏🏻

Slm kızlar anneler gününüz kutlu olsun.

Bugün doktor randevum vardi.

Rahim duvarı incelmeye başlamış 35.haftalik olduk bugün

Bebegin hareketi azalmış

Çarşamba bir daha bakacak doktor

Persembe acil sezeryana alabilirim dedi

Iyiki seni izne çıkarmışım dedi doğru karar vermişiz dedi.

Bebegin boynunda kordon vardı.Kolunda da kordon dolanmış hareketi azalmış Nst ye bağladı.Nst de çok doğru sonuç vermiyor dedi.

Daha çok erken küvezde ne kadar kalacağı belli olmaz bu durumda 😔

Yatıp dinleneceksin dedi.

Aay 1 tanesi zor geliyor 4 tane helal olsun valla 😅 uyu uyu çocuklara eşin baksın bu süreçte, tünelin ucu sıkıntı sen daha iyi bilirsin ekşi tecrübelerden😂
Eşim benden daha çok uyuyor 😂😂 diyorum ona sanki hamile olan sensin. Bebek doğsun da artık siz bakarsınız ben uyurum 😅tabi emzirme alt alma varken uyumaya fırsat bulabilirsem . Ama doğumdan sonra insanın acayip uykusu geliyor 🥲

Eşim benden daha çok uyuyor 😂😂 diyorum ona sanki hamile olan sensin. Bebek doğsun da artık siz bakarsınız ben uyurum 😅tabi emzirme alt alma varken uyumaya fırsat bulabilirsem . Ama doğumdan sonra insanın acayip uykusu geliyor 🥲
Emzirme olayından ötürü olayın sonu hep bizde bitiyor uyuyamıyoruz işte o sıkıntı 😅

Canım duşa girdir sık sık gazı mı var ki meme reddi için çok erken değil mi
Mamayi siringa gibi ilac kasiklari var onla veriyorum.biberon kullanmadim.ya aç sandik da mama mi verdik cidden acmiydi..kafamda deli sorular.danisman dedi 40 ml yeter cok sute gerek yok.her aranma aclik degildid.e siringayla verince sutu iciyor.memeye tutunca iki cekip basiyor cigligi. Memedeki tazyik mi az acaba bilmiyorum.bosuna mama verdiysem diye icim icimi yiyor.cok karmasigim.kendim cikamadim isin icinden.sutum az diye mi diyorum.yaralardan sagim yaoamiyorum.manuel sagim yaouyorum ama oda saatler suruyor😭 ben sagincaya cocuk acikiyor..😔 memede sut kalmamis oluyor.ben az oldugunu dusundum.bilemiyorum.

Kizlar gogusleriniz cift gogus tek sagimda ne kdr sut veriyor.birde bebeginiz kac ml iciyor bir ogunde?

Mamayi siringa gibi ilac kasiklari var onla veriyorum.biberon kullanmadim.ya aç sandik da mama mi verdik cidden acmiydi..kafamda deli sorular.danisman dedi 40 ml yeter cok sute gerek yok.her aranma aclik degildid.e siringayla verince sutu iciyor.memeye tutunca iki cekip basiyor cigligi. Memedeki tazyik mi az acaba bilmiyorum.bosuna mama verdiysem diye icim icimi yiyor.cok karmasigim.kendim cikamadim isin icinden.sutum az diye mi diyorum.yaralardan sagim yaoamiyorum.manuel sagim yaouyorum ama oda saatler suruyor😭 ben sagincaya cocuk acikiyor..😔 memede sut kalmamis oluyor.ben az oldugunu dusundum.bilemiyorum.
Canım bız mamayı hiç direk vermedik hastanede bile göğüsümün üzerinden damlattık hep biraz sabır işi ama damla damla şırıngayla damlattık memeyı de bu sayede güzel tuttu benım cocugumunda problemı çene yorulması hemen yoruluyor 5 dakıka emıyor bırakıyor

Kizlar gogusleriniz cift gogus tek sagimda ne kdr sut veriyor.birde bebeginiz kac ml iciyor bir ogunde?
Canım senin gögüsde süt vardır ya bebiş çekmediği için yok gibi hissediyorsun mamayı dediğim gibi ver bi süre zaten sütte emdikçe gelen birşey

Canım sütünü sagarak kontrol et istersen en azından gözünle görmüş olursun. Sagdigini da mama yerine kaşıkla verirsin. Gaz sancısı olunca belki de memeyi tutmak istememiştir. Sancı olunca benimki de çıldırıyor memeden ayrılıyor tekrar bulmaya çalışıyor. Bir de benimki silikon uç olunca içinde süt varsa her yere saçıyor. İnşallah emzirme danışmanı size iyi gelir 🙏🏻
Cnm fena yara sagamiyorum makina ile.manuelde cikmaza girdim.40 ml sagmam yarim saatten fazla suruyor.devsmlilik olamiyor yani..gazdan diyodum ama siringayla iciyor😔 damaginin ilerisinde minik 3 nokta var.aft mi diyorum ama emzik aliyor😭 cikamadim isin icinden.memeyide alip bi 3 kez falan cekip birakiyor.

Slm kızlar anneler gününüz kutlu olsun.

Bugün doktor randevum vardi.

Rahim duvarı incelmeye başlamış 35.haftalik olduk bugün

Bebegin hareketi azalmış

Çarşamba bir daha bakacak doktor

Persembe acil sezeryana alabilirim dedi

Iyiki seni izne çıkarmışım dedi doğru karar vermişiz dedi.

Bebegin boynunda kordon vardı.Kolunda da kordon dolanmış hareketi azalmış Nst ye bağladı.Nst de çok doğru sonuç vermiyor dedi.

Daha çok erken küvezde ne kadar kalacağı belli olmaz bu durumda 😔

Yatıp dinleneceksin dedi.
Canım bende 34+6 da doğum yaptım benim bebekte biraz gerilik bile oluşmuştu sadece ciğer geliştiricim vardı ama küvezde falan yatmadı çok şükür birazcık zayıf oluyorlar emmeleri hayata adapte olmaları bıraz gec oluyor ama korkulacak bır durum değil sağlıklı olsunlarda

Ctesi günkü çatı muayenesinden sonra kahverengi kanamam oldu demiştim ya bugün o bitti artık varla yok arası silince geldi sadece ama bu sabah böyle mukuslu yapıda geldi. Bu nişan mıdır yoksa muayeneden ötürü gelen akıntı mıdır 🥹
Nişandır belki kanlıysa, az kaldı sen bu hafta kavuşursun bebeğine sonraki hafta da ben inşallah 😍😍😍

Canım bende 34+6 da doğum yaptım benim bebekte biraz gerilik bile oluşmuştu sadece ciğer geliştiricim vardı ama küvezde falan yatmadı çok şükür birazcık zayıf oluyorlar emmeleri hayata adapte olmaları bıraz gec oluyor ama korkulacak bır durum değil sağlıklı olsunlarda
Hareketi azalmış deyince korktum
2 gün geçmek bilmez
Sürekli hareket takibi yaparım artık zaten evhamliydim
Sağol canım
Güle güle büyüt bebeğini
🙏

Aaa hastanede o bölgeyi sikiyorlar sprey falan sıkıyorlar sana neden öyle dedi acaba
Korkma çok sıcak duş alma istersen ılık bir duş al o bölgeyi de özellikle havluyla kurula hafif hafif üstüne basarak sonrasında bantini takarsin
Teşekkür ederim canım 🙏🏻 yarın sağlık ocağı kontrolü var oradaki hemşireye taktırayım olmazsa garanti olsun
Ctesi günkü çatı muayenesinden sonra kahverengi kanamam oldu demiştim ya bugün o bitti artık varla yok arası silince geldi sadece ama bu sabah böyle mukuslu yapıda geldi. Bu nişan mıdır yoksa muayeneden ötürü gelen akıntı mıdır 🥹
Kahverengi değil de kırmızımsı oluyor kuzum nişan, kahverengi gelen doktorun muayenesi kaynaklı oluyor ama belli de olmaz
Canım aynı senin gibi sorun yaşayan bir arkadaş vardı meğer sütü çok tazyikli geliyormuş makas yaparak emzirince düzelmiş inşallah sen de çözersin sorunu

Canım stresten mi oldu acaba bebişini düşün kendine sakinleştirici telkinlerde bulun inşallah şu zamanlar geçer bi an önce 🙏🏼

Yürüyüş yapıyor musun canım yürüyüş yapınca ağrım oluyor benim o nedenle iyi geliyormuş gibi düşünüyorum
yapıyorum pilatese de gittim 37. Haftama kadar evde de yapıyorum şu an pilates ama tık yok yarın gidecem bakalım yoksa çarşamba girecem artık sezeryana 42 ye kadar beklemek risk alamam o riski

X