2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    249
Benim bebiş 2 uyku yapıyor gündüz. İlk uyku 30 dk. İlk uykudan sonra tadım yapıyoruz, su içirmeye çalışıyorum 😂 süt emiyor oynuyoruz 3 saat sonra uykusu geliyor emerek uyuyor. 1 saatten fazla uyuyor bazen. Bende ses çıkarmadan çay içiyorum 😂
Hahhaha bende dizim bile kütlesin istemiyorum artık işleri o uyanıkken yapıyorum o uyuyunca hemen bir şeyler içip oturuyorum valla

Benim bebek de katı kaka yapmaya başladı
Ek gıdaya henüz geçmedik
Anne sütü de içmiyor bazen 1 dk felan belki
Mama ile besliyorum
Bir yerde okumuştum katı kaka yapması suyu yetersiz almasındanmış ne kadar doğruysa
Anne sütü ile beslenen bebişler de katı olması kabuzlık belirtisi mesela bizimki 11 gün kadar yapmadığı oluyordu anne sütüyle besleniyordu ama sadece normal kıvamlı oluyorsa sıkıntı görmemişlerdi. Ama mama olayında bu çok farkeder mi bilmiyorum mantıken katı yapmaması lazım ek gıda başlamadıysa. İçine bi kaç damla zeytinyağı damlatıp o şekilde mi verseniz acaba mamayı.

Ya kızlar benim bebeğimin kakasında bugün sindirilmemiş havuçları gördüm niye öyle oldu ki acaba

O normal ki posası işte. O sindiriliyor aslında 😂 benimkinde de vardı brokolinin çiçeklerinin o ç topları bile vardı 😂😂
Oh rahatladım ya 😂 şuan ateşlendi heralde aşıdan. Yatarken elleri üşümüş deyip üzerimizi örttüm bir uyandım çocuk yanıyor 🥺 hemen duş aldırdık

Anne sütü ile beslenen bebişler de katı olması kabuzlık belirtisi mesela bizimki 11 gün kadar yapmadığı oluyordu anne sütüyle besleniyordu ama sadece normal kıvamlı oluyorsa sıkıntı görmemişlerdi. Ama mama olayında bu çok farkeder mi bilmiyorum mantıken katı yapmaması lazım ek gıda başlamadıysa. İçine bi kaç damla zeytinyağı damlatıp o şekilde mi verseniz acaba mamayı.
Arada öyle de deniyorum
Biraz zeytinyağı damlatıyorum

Oh rahatladım ya 😂 şuan ateşlendi heralde aşıdan. Yatarken elleri üşümüş deyip üzerimizi örttüm bir uyandım çocuk yanıyor 🥺 hemen duş aldırdık
Benimki de bezelye ve havuç yeyince direkt çıkarmış gibi geldi hiç sindirmedi mi acaba dedim ama normal miymiiiş?
Nasıl oldu bebiş bugün, iyidir inşallah

Yani aslında artık alıştım ben hahaha destekleri merak ediyorum sadece açıkçası bizde mi böyle başkaları nasıl diye 😅 bizde de hiçbir sebep bulamıyorum bazen diş mi diyorum 2 saate bir uyanıyor. Gündüzleri çok değişken 1 saat uyuduğu da oluyor 20 dk uyuduğu da. Düzen ne zaman oturur bilemedim valla
Ben de kendime hep dişten mi acaba diyordum ama artık emin değilim 😄 Burnu tıkalı olması, kaka yapmaması ve aç yatması gündüzleri en çok uyanma sebeplerimiz. Ama gece uyanmalarını hala çözemedim. Biri 12de biri de 4te uyanıyor. Beslenmenin ardından öpüşüp koklaşıyoruz. 1 saat geçince pış pışlayarak uyutuyorum. Uyku arkadaşı dışında oyuncak vermiyorum. Asla ışıkları açmıyorum. Böyle bir düzenimiz var şimdilerde

Benimde bebeğim akşam 8 gibi uyuyorsa gefe 2 de kalkıyor 4 e kadar oturuyor ses çıkarıyor. Mızırdıyor. Hele dün 5 e kadar durdu. Çıldıracak gibi oluyorum bazen. Yanıma yatırdın anca öyle uyudu çok zor geçiyor sebep bulamıyorum ama dişe bağlıyorum sanırım o saatler ağrısı artıyor
Bazen dişten değil de daha çok vakit geçirmek istedikleri için uyanıyorlar gibi geliyor. Ben gece uyanmalarında hemen beşikten çıkarıyorum. Salondaki yer yatağına götürüyorum. Asla ışıkları açmıyorum. Oyuncak da vermiyorum. Sadece uyku arkadaşı. En azından gündüz oldu zannetmesinler istiyorum

Selam kızlar
Benim bebeğim 6 ay 4 günlük oldu çok şükür 🙏
1 ay erken doğdu aslında 5 aylık
Henüz ek gıdaya geçmedik
Haftaya doktor randevumuz var doktora sorup öyle geçelim diye düşündüm geç mi kaldık ki
Prematüre bebeklerde düzeltilmiş ayına göre mi veriliyor ek gıda emin olamadım
Anne sütü de emmiyor ilk başta prematüre olduğundan emzirirsen bebek efor kaybeder sağıp ver dedi hoca
Keşke dinlemeseydim sağımda süt çok gelmedi bebek de emmeye alısmadi
Reflüsü de var yediğini kusuyordu
Mama ile besliyorum
Hipp Mama Sma ve aptamil denedim hepsinde kustu.
Aptamil Ar 400 gr anti reflü maması iyi geldi onunla devam ediyoruz
1 Kutu mama 1.5 -2 gün gidiyor
Çok da pahalı 1090 tl
Ayda 15.000 tl sadece mamaya gidiyor
Bebişim için değer 😊 iyi olsun da
Biz yemek yerken ağzını açıyor galiba hazır aslında ek gıdaya
Bize doktorumuz mama kabızlık yapabilir. Ölçüsünü 1 kaşık azaltıp seyreltebilirsiniz demişti. Ek gıdaya başladıktan sonra tabi ki. Siz de doktorunuza bir danışın isterseniz.

Ben de kendime hep dişten mi acaba diyordum ama artık emin değilim 😄 Burnu tıkalı olması, kaka yapmaması ve aç yatması gündüzleri en çok uyanma sebeplerimiz. Ama gece uyanmalarını hala çözemedim. Biri 12de biri de 4te uyanıyor. Beslenmenin ardından öpüşüp koklaşıyoruz. 1 saat geçince pış pışlayarak uyutuyorum. Uyku arkadaşı dışında oyuncak vermiyorum. Asla ışıkları açmıyorum. Böyle bir düzenimiz var şimdilerde
Ya bazen büyümek çok sancılı olduğu için de gece çok uyanıyorlar. Yeni bir şey yaptığında onu yapabilmenin heyecanı nedeniyle uyuyamıyorlarmış. Beyinleri çok hızlı gelişiyor bu dönemde 😂

Bizde de 8 gibi uyuyor 12 de 3te 5 te kalkıyor sonra her saat başı kalkıyor yanıma alıyorum 5ten sonra. Ama uyandığında uzun süre uyanık kalmıyor besliyorum geri uyuyor genelde

Bebeği altıncı aya girip de yüzüstünden sırtüstüne dönemeyen var mı? Benimki mi hiç yapamadı ki ya😵‍💫 altı aylık olacak üç dört güne
Normal miiiğ

X