2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    248
Canım ben 6 ay sonra da kullandım hiç bişey olmuyor sütlere bakma sen 3 ay dediğine bozulmuyor çokta güzel içiyor bebekler. Bende sağıp koyuyorum elbet aralarda kullanılır ya ama 3 ayda bitircem diye kasmıyorum

Kızlar sezeryan sonrası ilk muayene de doktor yapışkanı çıkarırken acıyor mu sonra yeniden takıcak mı bide

Peki kaç saatte bir emziriyorsun canım gulumsebebek
2-2bucuk saatte bir filan göğüslerim doluyor zaten yada bebiş ağlıyor uyanıyor acıkıyor filan. Ama bazen de bi saat dolmadan istiyor emziriyorum. Yani ne zaman talep ederse ozaman emziriyorum anca 2 saati geçip uyuyo olursa rüya beslenmesi yaptırıyorum uyurken emziriyorum. Hiç saat kurmadım

Rahatladım gerçekten çok teşekkür ediyorum. Hakan hocaya bayılıyorum psikolog gibi yanında gidince ses tonu bile güven ve sakinlik veriyor gerçekten
Senin tavsiyenle ona geçmiştim

Cc değil ml çıkıyor nazar değmesin yazmiyim
Cc ml aynı cinsmis pardon da ne yapcam bilmiyorum bu sutu
Canim sütlerin üzerine sagdigin tarihi ve saati yaziyormusun.
Saat bile yazılmalıymış. Mesele gece sütü gece verilmeli gündüz sagdigin gündüzleri verilmeliymiş.

Benimde ilk bebegimde baya buzluğu doldurmuştum sagmadan rahatlayamıyordum

Bir aylıktan sonra bebek daha iyi cekmeye basliyor ve daha cok içiyor artik hepsini bitirebiliyordu. Öyle çok Sağmamada gerek kalmamistı.

Önceden sağdıklarimı da dışarı filan çiktigimizda yanima aliyordum.

Sürekli emziremedigim için meme isteyince o sütü veriyordum.

Yogurt filanda yapiliyor ama şuan ek gidaya baslamadığı için bunu yapamayabilirsin.

Birde en son benim dolaptaki sütleri bir tanıdığın bebeğine vermistim.
Anne yogunbakıma alınmış bebek hiç anne sütü almamış.
Bende dayanamadım.
Ona süt anne olmustum.
Hastanede kuvezde benim donuk sütleri vermişlerdi.

Bu tarz birşey cikarsada değerlendirebilirsin....

ama süt annelik biraz önemli bir konu sütünun hangi bebegin ictigini filan iyi bilmen gerekiyor.
Dinen onun süt annesi sayılacağın için senin evladinda onun kardeşi sayiliyor yani aralarinda evlilik yasağı oluyor

Şimdilerde süt bankalari filan var. Bu çok yanlış bir uygulama.
ALLAH korusun bu durum Nesli bozar.
Sütünü kime verdiğini bilmen gerekiyor.

Ne güzel yapmışsın süt anne olmak çok güzeldir heralde . Ben sadece emzirmek ile süt anne olunuyor sanıyordum , sayende bir bilgi daha öğrendim

Kızlar hikayemi yazayım 8.30 da giriş yaptık hastaneye ama benden önce gelen 2 kişi daha vardı doktor önce onları aldı, beni saat 12 de aldılar ameliyathaneye. Ekip çok iyiydi rahatlattılar. Damar yolu da spinal iğnesi de acıtmadı. Sondayı uyuşunca takın dedim yoksa odada takacaklardı aklınızda olsun. Sonra batikonla temizlediler doktor geldi. Doğum sırasında göğsümde bi baskı hissettim hep hem bebeği çıkarırken hem de dikerlerken. Ama rahatsız edici değildi. Uyuşukken karnıma bastırıp masaj yaptılar hissetmedim onu da. 12.45 gibi çıktım ameliyathaneden. 5 gibi yürüttüler tabi zor adım attım ama çok da acılı değildi, ben normal doğumdan sonra da böyle yürümüştüm zaten zar zor. Karnımda bir sızı var bir de regl ağrısı gibi ağrı var. İnşallah yarına daha iyi olacağım yani korkulacak bir şey yok darısı başınıza hepinize dualarınız için teşekkür ederim ben de size dua ettim herkes kolaylıkla sağlıkla kavuşsun inşallah

kızlar merhaba ,ben de mayıs annesi olarak bu gruba dahil olsam da kızım 30Nisanda doğdu.Ben de hikayemi paylaşmak istedim. Kızımız 30 nisan gece 02.51'de 39+0'da geldi. Sabahında doktorumuza muayeneye gitmiştik, bebeğin aşağıda olduğunu doğumun yaklaştığını yarın ya da öbür gün hastaneye doğum için gitmemiz gerektiğini söylemişti. Akşamında sancılarım başlayınca gece 23.30 gibi hastaneye gittik. NST'de hiç sancı gözükmedi hatta doktor isterseniz eve gidin yarın tekrar bakarız dedi. Ancak sonra fiziki muayene yapınca açıklığımın 4 cm olduğunu görüp sabaha doğurursun dedi. Ardından odaya yatışımı yaptılar. Sancıların sıklığı ve şiddeti giderek artınca doktor epidural anestezi önerdi. Ancak epidural anestezi için gelen doktor sırtıma iğne yaparken bir anda irkilerek kendimi öne atınca anestezi yapmaktan vazgeçti. Öyle olunca epiduralsiz normal doğuma döndü benim durumum. Aşırı sancı çektim ve ıkınma olayında çok zorlandım. Ama 23.3'da geldiğim hastanede 02.51'de normal doğumla kızım dünyaya geldi. Kızımın doğmasının ardından plasentanın çıkarılması işlemi de biraz beni zorladı ve acı çektirdi. Ardından çok ufak bir yırtığım olduğu için ona dikiş atıldı ki o sırada da canım çok yandı. Anlayacağınız doğumum kısa ve doğal oldu, epidural de yapılabilse çok daha iyi olurdu tabi. Kızım 2790 gram doğdu ancak 5.gün de ileri derecede sarılık ve normalin biraz üstünde kilo kaybı tespit edildi. Ardından ışık tedavisi almak için bir gün hastanede yattık neyse ki sonrasında kızım sarılığı atlattı. Şimdiki hedefimiz kilo kaybını keserek kilo artışını sağlamak. Emzirme konusunda ise halen sıkıntı yaşıyorum.İlk andan itibaren sütüm geliyor ama bebeğim memeyi kavramada sıkıntı yaşıyor ve meme başında çok uykuya dalıyor. Bu nedenle silikon meme ucu vs her seyi denedim. Yeni yeni yavaş yavaş biraz daha aktif emmeye başladı. Ama şırınga ve kaşık biberonla sağdığım sütü ve bazen mama vermeye devam ediyorum. Yarın kontrolümüz var umarım kilo almış oluruz.Kendi hikayemi paylaşmak istedim. Herkese bebişiyle sağlıklı mutlu bir hayat ve kolaylıklar diliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…