- 6 Nisan 2023
- 279
- 324
Ne zaman aransa ağlasa hemen mememi veriyorum ama iki çekip bırakıyor cok üzülüyorum. İnşallah her şey iyiye gider bizim ve kızlarımız için canımCanım benim kızım 19 gün küvezde kaldı son 5 günü senin dediğin gibi birbirimize alışmak için emzirmeye gittiğimizde ya tutamıyordu ya uyuyordu hemen emmiyordu ama ben saatlerce kalıp memede tuttum benim kısımda slikonla emiyor slikonsuz tutamıyor hala bende doymadığını düşünüyordum taburcu olduktan 2 gün sonra hiç kg almamıştı çünkü hala alışmya çalışıyordu bugün ise hersey daha iyi üzülme ve pes etme emmese bile memede olsun bence ben öyle yaptım
Evet aşırı stresliyim bu da yansıyor olabilir canım haklısın her beslenme saatinde geriliyorum acaba emecek mi duracak mı ağlayacak mı beni itecek mi böyle streslerle boğuşuyorum bu düşünceleri uzaklaştıramıyorum. O kadar seviyorum ki o kadar güzel tini mini hanım doyamıyorum bakmaya sevmeye sarılmaya koklamaya ama böyle mememi almayınca kızım beni kabul etmiyor beni reddediyor diye düşünüyorum çok zoruma gidiyorCanım meme reddi yaşadığın için ekstra strese girmişsin bu bebeğine de yansır. 15-20 dakika memede kalması gerekiyor yazıyor heryerde evet ama yaşarken o işler öyle olmuyor ki. Bizde meme reddi yok ama hiç öyle 15-20 dk meme de durmadı yani aktif emerek durmadı. Uyuyakalıyor ki hemen 7-8 dk anca sonra zorlaya zorlaya sonra oda bitiyor tamamen uyuyor. Hiç 15-20 durmadık bizde yani. Ayrıca emdikten sonra 1bucuk 2 saat benimkide meme istemiyor uyuyor. Bu durum bana normal geliyor açıkçası
İnşallah canımm çok sağolTamamen hormonlardan canım. Konu ne bilmiyorum ama haklı da olsan normalde vermicek olduğun tepkinin çok daha fazlasını veriyor insan bu hormonlar yüzünden. Tabi anlayış beklemek te en doğal hakkın ama geçecek bu zamanlar bebişinizle mutlu olacaksanız ailecek. Ozaman unutcan bile bu zamanları
Sağlıkla büyüt inşallah canımHepinize tesekkür ederim kızlarrr Allah hepimize güle güle büyütmeyi nasip etsinözet geçeyim benim nişan gelmişti söylemiştim sancım olmaya basladı doktora gittim nst ye bağlandım sancı cıktı ama açılma olcak kadar değil dedi doktor suni sancı vericekti kabul etmedim eve geldim.sancımı evde çektim 3 gün boyunca dayanamadığım yerde doktora gittim. 7 cmlik açılma vardı. Devamını hastanede cektim yine suni sancı dediler kabul etmedim. En son doğuma alındım.3-4 ıkınmayla kavuştuk şükür
Maşallah bi an önce alışırsınız inşallah birbirinize sağlıkla büyüt canımGünaydın herkese. Ben uzun süredir yoktum. Bebeğe hazırlık evreleri falan derken vaktim olmadı. Benden sonra sat olan herkes doğurmuş. Benimki gelmek istemedi bi türlü. En son Geçtiğimiz cuma yani 3 mayısta sezaryen ile 40+2de doğdu benim minnoş. Alışma sürecindeyiz hala
Neden 40+1 de alıyorlar peki canım açılma beya sancı beklenemez miydi bilmediğim için soruyorum?Herkese merhaba,ben de 40+1 im bugün..açılmam yok,sancım yok..suni sancı verilecek,yine de doğum gerçekleşmezse sezeryan olacam..bana da dua eder misiniz güzel anneler
Başlangıçta anne süt kaşığı ile ya da şırıngayla vermeniz gerekiyordu meme reddi olmaması için. Biberonu hiç tavsiye etmiyorlar çocuk emme refleksi gelişmediği için zorlanıyor başlangıçta biberonu verince kolaycılığa alışıyormuş.4.günden sonra beni emmeyi bıraktı. Zaten cok zor uyandırıp emziriyordum. Sarı oldugunu da fark edince beslenmesi önemli olduğu için sağdım ve biberonla verdik. Biberonla yedirmek için de zorlandık başta ama sonra biberonla içmeye beni tamamen reddetmeye başladı. Cocugum beni kabul etmiyor beni reddediyor diye cok üzülüyorum çok zoruma gidiyor. 6 günlükken emzirme danışmanlığına gittim hastanede. Silikon göğüs ucunu ve biberonu kesinlikle bırakacaksın dediler sonra eve gelince büyük mücadelelerle şırıngayla beslemeye çalıştık ama başarılı olamadık bi de sarılık olduğu için sık beslenmesi gerekiyordu beslenme aralığı çok uzadığı için yine biberon verdik hatta birkaç gun mama takviyesi de yaptık. Sonra sarılık değerimiz düşmeye başlayınca biberonu kestik ve şırıngayla zorlamaya başladık. 60 cc içirebilmek için 3 buçuk saat uğraştık düşünün halimizi3 gün inatlaştıktan sonra tekrar emmeye başladı ama silikon ucla. Silikon ucsuz asla almıyor mememi ve silikon ucla da uzun süreli emme sağlayamıyorum. Mesela 7 dakika emiyor sonra 2 saat hiç emmiyor bu çok az değil mi? Bazen 12 dakikaya çıkıyor ama emdikten sonra genelde 2 saate yakın bir daha kabul etmiyor memeyi. Cok nadiren 15-20 dakika memede kaldığı oluyor. İnternette ne okusam her yerde tek memede 15-20 dakika kalmalı diye yazıyor. Benim kızım bi memede ortalama 5-10 dakika arası kalıyor ve onu emdikten sonra da 1buçuk 2 saat tekrar hiç meme almıyor. Sürekli onu aç bırakıyorum doyuramıyorum diye düşünüyorum sürekli ağlıyorum ona yetemiyorum diye bu sorunu nasıl çözebilirim nasıl memede uzun süre tutturabilirim? 2 gün önce sağlık ocağında kilo ölçümü vardı 2670 çıktı ama yeni emmişti. Doğum kilosu 2405. Sağlık ocağında kötü değil ama daha çok alabilrdi dediler kilosu için. Ama emziremiyorum sürekli aklımda onu doyuramadığım düşüncesi var lütfen bana akıl verin yardımcı olun ne yapabilirim şu an sadece silikon ucla memeden besleniyor
Her duşta tiraslamaya çalışsan olur sanırım. Kıyafetlerini kesinlikle hazirlamani öneririm ben hepsini 32-33ten itibaren yıkamaya başlamıştım. Doğumdan bir kaç hafta önce de hep ayarladım giyeceklerini falandoğru diyosun , artık internetten gelen gelmeyen öyle kalcak da evdeki yapılacak işleri halletmek lazım gözüm korktu şuan, daha yıkanmış hiç birşeyi yok bebeğin, birde şu kendi kişisel temizliğim korkutuyo beni ya hazırlıksız yakalanırsam diye normal doğum istiyorum eğer olursa :/
Aynisiii, ben de telefonu günde 2-3 kez şarja takardim şimdi 2-3 gün gidiyor şarji. Hatta ben bittigini bile fark etmiyorum eşim görünce takıyor şarja. Ben de genellikle son sayfaya atlıyorumKesinlikle ben de öyle bi saate bakıyorum gece olmuş gece uyuyamıyorum zaten benim kız gece uyanık gündüz uykusu yapıyor bende ne yaparsam kar diye bişeyler yapıyorum kısır bi döngünün içindeyim telefonumu 2 günde 1 felan sarja takıyorum normalde günde 2 defa takıyordum o kadar elime almaya fırsatım olmuyorburda çoğu şeyi okuyamıyorum son sayfaya geçtim direk
Gözün aydın canım normal mi olduKızlar 38+2 de kavuştuk yavrumla. 4 günlük olduk bileRabbim bekleyenlerimize kolaylıklar versin. Sağlıkla kucaklarına aldırsın inşallah
İshal ben de 3 haftadır arada olup gidiyor artık ishalden de umudumu kestim
Bebeğin hareketlerini hissediyor musun canım ?Kızlar doktordan geldik 38+6 yız bebeğin suyu azalmış 1 cm açıklık var nst de sancı çıkmadı doktor pazartesi doğuma alalım dedi suni sancı verecek heralde açıklığın artması için ne yapabilirim
Allah kabul etsin canımOğlanın kurbanını kestik
Yaptıklarımı söyleyeyim diyorum ama bende bi faydası olmadı şimdilik ya da olucak bilmiyorumKızlar açıklık ilerlesin diyepazartesiye kadar ne yapabilirım bana taktik verin
kaç haftalıktın canımSelam kızlar doktordan geliyorum şimdi açılma yok sancı yok gelişimi de durmuş sezeryana alacak gribim biraz geçince bir kaç güneriske atmaya gerek yok dedi doktor belki kendi gelir ama sanmıyorum dedi
oyy maşallah onaDoğduk biz de kızlar çok şükürameliyat çok iyi geçti spinal anestezi oldum, şu an hala uyuşuk olduğum için ağrım sızım yok kızım 3450 gr 50 cm doğdu yanımda uyuyor
Düşünemedik o kısmıBaşlangıçta anne süt kaşığı ile ya da şırıngayla vermeniz gerekiyordu meme reddi olmaması için. Biberonu hiç tavsiye etmiyorlar çocuk emme refleksi gelişmediği için zorlanıyor başlangıçta biberonu verince kolaycılığa alışıyormuş.
Siz bence silikon uçla verebildiğiniz kadar verin en azından anne sütüyle devam ediyorsunuz. İnşallah düzelir
Tipi nasıldı ama en çok canımı acıtan uzun boylu kalipli bi hemşire vardı oGelen giden oldu ben gece yürüdüm hep gündüz o baş hemşire canımı çok yaktı küstümkoridorda kız yoktu nerdeyse koğuş gibiydi
Canım kesinlikle senin stresin bebeğine geçiyor , boşuna kendini harap etme . 4 çocuk emzirdim bu zamana kadar keyif emmesi yada sütüm olmadığı zamanlar haricinde hiçte 15-20 dk bir memede kalmadılar . Geceleri emzik yaptıkların da emiyorlardı uzun uzun .Evet aşırı stresliyim bu da yansıyor olabilir canım haklısın her beslenme saatinde geriliyorum acaba emecek mi duracak mı ağlayacak mı beni itecek mi böyle streslerle boğuşuyorum bu düşünceleri uzaklaştıramıyorum. O kadar seviyorum ki o kadar güzel tini mini hanım doyamıyorum bakmaya sevmeye sarılmaya koklamaya ama böyle mememi almayınca kızım beni kabul etmiyor beni reddediyor diye düşünüyorum çok zoruma gidiyorbizim de böyle geçiyor işte uyuyakalıyor hemen 7-8 dk ancak zorlamayla. Su an bu şekilde emen biri daha olduğunu duyduğum için yaşardı gözlerim acaba kızımla yaşadıklarımız normal mi ben mi çok zorluyorum diye
39+4 bugün istersen bekleyelim 41 e kadar dedi ama artık durdurmuş gelişimi riske atmayalım dedi 40 olunca alacakİshal ben de 3 haftadır arada olup gidiyor artık ishalden de umudumu kestim
Bebeğin hareketlerini hissediyor musun canım ?
Allah kabul etsin canım
Yaptıklarımı söyleyeyim diyorum ama bende bi faydası olmadı şimdilik ya da olucak bilmiyorum
kaç haftalıktın canım
oyy maşallah onaGeçmiş olsun canım sana da
Okurken ileriki zamanlarımı görüyor gibi oldum biz de kendimizi hazırlıyalım o zaman bu duruma şimdidenAay kızlar siz aktif girebiliyor musunuz burayaben mesajları da okuyamiyorum arada doğum görürsem yazabiliyorum, etiketlere cevap veriyorum. Hiç zamanım olmuyor sanki hiç bir şeye yetişemiyorum gibi. Halbuki yemekleri falan kv yapıyor. Ben boşluk bulunca ya uyuyorum ya duşa giriyorum ya yemek yiyroum ya da bebişin ütüsü varsa onu yapıyorum sanki hiç bir şeye zaman kalmıyor bir anda akşam oluyor bende mi sorun var ezmirirken arada telefona bakıyordum eşim bebise radyasyon geliyor hep dedi sonra vicdan yaptım onu da yapamıyorum artık. Netten satın alacağım şeyler var 1 haftadır sürüncemede kaldı hiç bir şeye zaman yok gibi
Anladım canım sağlıkla kucağına al inşallah39+4 bugün istersen bekleyelim 41 e kadar dedi ama artık durdurmuş gelişimi riske atmayalım dedi 40 olunca alacak
Ben de kestim valla o da yalan olduİshal ben de 3 haftadır arada olup gidiyor artık ishalden de umudumu kestim
Bebeğin hareketlerini hissediyor musun canım ?
Allah kabul etsin canım
Yaptıklarımı söyleyeyim diyorum ama bende bi faydası olmadı şimdilik ya da olucak bilmiyorum
kaç haftalıktın canım
oyy maşallah onaGeçmiş olsun canım sana da
Bende var canim.ilk bikac gun ufak bi zorladi ama bence sezaryan gibi agir degildir.otururken bide wc de biraz zorladi.2. hafta bittiginde gayet rahattim artik.suan hic yok gibi..Kızlar dikişiniz oldu mu olduysa iyileşti mi çok korkutucu bi şey mi günlük hareketlerinizi kısıtladı mımedusaa @catloverk @S a l o m i
Başka normal doğum yapan yok sanırım
Hiç korkma doktor bitti dedi. Neeeee bittimi dedim o derece hissetmedim gözünü kapat kendini rahat bırakYarın çatı muayenesi yapıcak doktorum