2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    248
Kızlar ya travmasız geçireceğim şu süreci dedim ama olmayacak gibi. Annem temizlik hastası biliyorsunuz yazıyordum buraya. Kadın geldiğinden beri yastıkları yünlerini çıkardı eliyle yıkadı Allah razı olsun bugün de yatak yorgan çıkardı yıkıyor yerler ıslak eşim de öküzün pasaklının teki bana sürat asıp duruyor temizlik dediğinde adam ürperiyor tavır yapıyor bana, anneme yapamadığı için:KK43: Üf valla bıktım ya annem evde olmasaydı görürdü o yürüyen öküz ya insan der kadından Allah razı olsun yataklar mis gibi oldu der ama beyefendi tavırlı 😥
Sanki kendi temizliyo😅 sallasın ne güzel ev temizleniyor gozuyle baksın ne var dimi

Sezaryen dogum yapan anneler hastaneye giderken "kesinlikle yanınızda olmali, unutmayın" dediginiz bir sey var mi? Esyalarimi hazirladim ama sanki birseyler unutmuşum gibi hissediyorum
Canım depentı kullandırmıyorlar terletıyor dıye normal pet al yanına birde sezeryandan sonra mavi agrı kesıcı serum ıste bazen vermiyorlarmış hastanede benım doktorum verırken basla doktor vermemıstı kızlar yuruyemiyordu

Kızlar ya travmasız geçireceğim şu süreci dedim ama olmayacak gibi. Annem temizlik hastası biliyorsunuz yazıyordum buraya. Kadın geldiğinden beri yastıkları yünlerini çıkardı eliyle yıkadı Allah razı olsun bugün de yatak yorgan çıkardı yıkıyor yerler ıslak eşim de öküzün pasaklının teki bana sürat asıp duruyor temizlik dediğinde adam ürperiyor tavır yapıyor bana, anneme yapamadığı için:KK43: Üf valla bıktım ya annem evde olmasaydı görürdü o yürüyen öküz ya insan der kadından Allah razı olsun yataklar mis gibi oldu der ama beyefendi tavırlı 😥
Aynen kız annen temizliyor diye şükredeceği yerde bir de trip mi atıyor keşke benim de temizleyenim olsa. Dün temizlikçi aldım doğum öncesi dip köşe yaptırayım diye 2 bin verdim valla 🙄

Kızlar bugün bir arkadaş grubu ile buluştuk, doğumdan konu açıldı sordular ben de sezaryen olucam kesin karar verdim dedim, sezaryen olanlar sezaryenin ne kadar zor olduğunu anlatıp durdular. İlk yürüyüş felaketti, dikişlerin acısı çok uzun süre geçmedi, baş ve sırt ağrısı mahvetti vs vs konuşulunca bir korktum açıkçası 🥺 ki çoğu 4-5 sene önce doğuran insanlar yeni doğum da yapmamışlar. Bu kadar unutulmayacak derecede acılı mı gerçekten 🥲

Kızlar bugün bir arkadaş grubu ile buluştuk, doğumdan konu açıldı sordular ben de sezaryen olucam kesin karar verdim dedim, sezaryen olanlar sezaryenin ne kadar zor olduğunu anlatıp durdular. İlk yürüyüş felaketti, dikişlerin acısı çok uzun süre geçmedi, baş ve sırt ağrısı mahvetti vs vs konuşulunca bir korktum açıkçası 🥺 ki çoğu 4-5 sene önce doğuran insanlar yeni doğum da yapmamışlar. Bu kadar unutulmayacak derecede acılı mı gerçekten 🥲
Kişiden kişiye değişen bir şey bence bu durum, en basiti 20lik diş çektirmeye bile milletin çenesi kopuyor nerdeyse ağrıdan günlerce kivraniyorlar benim sadece 2 gün ağzımdan kan geldi ilk gün sadece 4 saat ağrım vardı o kadar..
Bazen bazı kişiler ya çok abartiyo yada bünye mi bilmiyorum

Kişiden kişiye değişen bir şey bence bu durum, en basiti 20lik diş çektirmeye bile milletin çenesi kopuyor nerdeyse ağrıdan günlerce kivraniyorlar benim sadece 2 gün ağzımdan kan geldi ilk gün sadece 4 saat ağrım vardı o kadar..
Bazen bazı kişiler ya çok abartiyo yada bünye mi bilmiyorum
Yani bilemedim ben de, benim bünyem de hassastır en basit tetanoz aşısında bile kolum kızardı şişti 2 gün ağırlık oldu mesela ama tetanoz aşısı korkunç bir şey diye anlatmıyorum 🙈 inşallah umduğumuzdan daha kolay geçer. Sen benden önce olacaksın bir güncelleme yapıp aydınlatırsın beni 😀

Yani bilemedim ben de, benim bünyem de hassastır en basit tetanoz aşısında bile kolum kızardı şişti 2 gün ağırlık oldu mesela ama tetanoz aşısı korkunç bir şey diye anlatmıyorum 🙈 inşallah umduğumuzdan daha kolay geçer. Sen benden önce olacaksın bir güncelleme yapıp aydınlatırsın beni 😀
İşte bünyeden dolayı demek ki kimisinin ağrımiyo bile 😅 ya birde doktorda önemli ya inşallah ameliyat güzel geçer.. Bende şuan öyle bi ruh halindeyim ki sancim tekrardan başladı şaka gibi dogurmazsam normal sezaryene 3 mayısta girip güncelleme yaparım 🤣

22 24 derecede biz üşüyoz ama gerçekten öyle deniliyor 28 29da hamam gibi oluyor (hep bize göre konuşuyorum) ben anlamadım gerçekten kaç derece olmali
Eve geldiğimizde 26.5 dereceydi, biraz düşünce hemen elleri usumeye başladı 28 olunca sicakliyor. 26-27de mutlu gibi geldi bana

İşte bünyeden dolayı demek ki kimisinin ağrımiyo bile 😅 ya birde doktorda önemli ya inşallah ameliyat güzel geçer.. Bende şuan öyle bi ruh halindeyim ki sancim tekrardan başladı şaka gibi dogurmazsam normal sezaryene 3 mayısta girip güncelleme yaparım 🤣
Ayy belki de pırt diye normal doğurursun hadi bakalım hayırlısı 🤩🤩

Hep en zor ben doğurdum en kötüsünü ben yaşadım yarışı var sanki. Canım bizzat 3 hafta önce oldum yine doğursam yine sezaryen derim hiç pişman değilim. Zaten travmali bir doğumun var yine aynı şeyleri yaşamak seni zorlar. Dr'dan dr'a da değişiyordur belki ama hepsinin Dr'u mu kötüydü. Yengem 7 sene önce doğurdu hiç sıkıntı yasamamisti. Ona da hep kötü şeyler anlatmışlar bana olumsuz hiç bir sey olmayacağını söylemişti. Sadece basım,boynum 4-5 gün ağrıdı dikis zaten 1-2 günde geçti. 3. Gün Dr koruma bantini çıkartmıştı. Dikiş ağrım falan kalmamıştı o zamana

Hep en zor ben doğurdum en kötüsünü ben yaşadım yarışı var sanki. Canım bizzat 3 hafta önce oldum yine doğursam yine sezaryen derim hiç pişman değilim. Zaten travmali bir doğumun var yine aynı şeyleri yaşamak seni zorlar. Dr'dan dr'a da değişiyordur belki ama hepsinin Dr'u mu kötüydü. Yengem 7 sene önce doğurdu hiç sıkıntı yasamamisti. Ona da hep kötü şeyler anlatmışlar bana olumsuz hiç bir sey olmayacağını söylemişti. Sadece basım,boynum 4-5 gün ağrıdı dikis zaten 1-2 günde geçti. 3. Gün Dr koruma bantini çıkartmıştı. Dikiş ağrım falan kalmamıştı o zamana
Evet canım haklısın. Bana göre de normal doğum çok zor mesela ama bu benim yaşadığım kötü tecrübeden dolayı öyle, gidip de her yerde normal doğum çok kötü diye anlatmıyorum 🫣 bir de hepsi ikinci çocuk da yapmış yani o kadar zorsa ikinci bir sezaryene nasıl kalkıştılar bilemedim 😬
İki üç hafta acı çekmeyi göze aldım zaten de sonrasında iyileşmeyi umuyorum, inşallah benim de sizinki gibi pişmanlık yaşamayacağım bir doğumum olur 🙏🏻

Canım bende çok kötü ağrı yaşadım bildiğin dogum sancıları gibiydi. Sürekli bel ve kasığıma girdi.
3 Gün sürdü sonra geçti şükür.
rahim kasılmasıymış onlar. Kasıla kasıla kendini topluyormuş.
Normal ozaman benimde yarına geçer tamamen inşallah canım. Hemşireler de normal dedi ama baya yoğundu ağrısıda
Benim ilk regl sancisi ile basladi canim.3-4 gun falan surdu.giderek artti siddeti...4. gunde sanirim acilmam oldu.buraya yazmistim.senin belirtiler benimki ile cok benzer.bence senin normal dogum sureci aktif hale gelmis gibi:) pztesiye kdr dayanir inş:)
doğurdum canım ben Allah bağışlarsa 😍
Kızlar özellikle sezaryen doğum yapanlar tekrar hamile kalmak için iç dikislerinizin iyileşmiş olması gerekir. Aman dikkat edin. Hemen hamile kalırsanız karin büyüdüğü için o dikisler açılmaya başlayıp hem annenin hem bebeğin hayatını tehlikeye atabilir. Şaka maka dikkat edin kızlar.
benim tam 2 sene oldu ikinciyi doğurunca. İç dikişler tam iyileşmemiş ve doktorum gece mi doğurdun ilkini stajyerler girmiş galiba doğuma çok kötü kapatmışlar dedi 7 kat tek tek mi yapılacakmış ilk doğumda toplu mu yapmışlar bişeyler söyledi orda da kafam çok yerinde değildi. Bide ağrısı ilkine göre daha fazla oldu haliyle. Cidden iki çocuğun araların yakın olması anne yönünden pek iyi değil

Sen de vajinal doğumunu anlatsaydin cnm koşarak uzaklasirlardi.
Bence her doğum kişiye özel. Çok kafana takma için nasıl rahat edecekse öyle yap ❤️

X