2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    282
Kızlar doktor bana biogaia gaz damlası d vitaminli, NBL probiyotik d vitaminli, bi de nurse harveys gaz damlası verdi. 2 gündür 3 ünü de kullandım. Ama ayrı d vitamini vermedi. Bunların içindeki yeterli olur mu anlamadım. Doktor 3 ünü de kullan demiş eşim öyle dedi . Ben tam anlayamadım kızım ağlıyordu o sıra onunla ilgilencem diye doktoru dinleyemedim tam duyamadım. Acaba eşim de yanlış mı anladı diyorum. 3 ü de her gün fazla değil mi? 2 probiyotikte de d vitamini var ayrıca. Çok olur mu d vitamini? Böyle kullanan var mı ?

Hepsi birden çok fazla bence ben sadece nbl probiyotik birde d vitamini kullanıyorum doktor sadece d vitamini vermişti bide gaz damlası. Gaz damlası bi işe yaramayınca probiyotik aldım sadece onu kullanıyorum ikisi bi arada olur mu bilmiyorum B Buddy x canım sen ne diyorsun

Gaz damlası hangisiydi ?. Benimkinin kakası daha cıvık dünden beri .sırtına kadar çıktı dün bile. Hangi damla yaptı bunu anlamadım bile.

Bence probiyotik ve gaz damlası aynı anda kullanmamın bir anlamı yok kuzum bu sefer ishal yapmasın?
Bende D vitamini ayrı bir vitamin bir de nbl probiyotik kullanıyorum sadece
Peynirdomates canım acaba D vitamini kaç ünite var kullandıklarının içinde hani yeterli m ideali mi o şekilde anlamak için?

Gaz damlası hangisiydi ?. Benimkinin kakası daha cıvık dünden beri .sırtına kadar çıktı dün bile. Hangi damla yaptı bunu anlamadım bile.
Canım gaz + probiyotik ağır gelir probiyotikte zaten yararlı mikroorganizmalar var bakteri yani ama bağırsak florasına uygun yararlı bakteriler. Bir de üstüne gaz damlası kullanmak bana çok da mantıklı gelmedi.
D vitamini kemik erimesi önüne geçmek ve bağışık güçlendirmek için zaten şart.
Ama senin fazla mı az mı onu kullandıklarının içindekilerine baksana ne kadarı D vitamini içeriyor

Peynirdomates mesela benim nurse harveys DAC Vitamin kullanıyorum D vitamini olarak içinde 10mcg= 400 ünite D vitamini var bir bebeğin alması gereken 1 yaşına kadar yeterli bir miktar 400 ünite.
Senin biagaia internetten baktım 400 ünite D vitamini var içinde o yeterli.
Senin ayrıca nbl probiyotikli drop D3 kullanıyorsun sanırım ona da internetten içeriğine baktım ayrıca d vitamini 400 ünite var bir de onu veriyorsun
Bir de üstüne gaz damlası veriyorsun
Yani sen günde 800 ünite d vitamini veriyorsun bebeğe yani fazlasına gerek var mı? Bilemedim canım ama 1 yaşa kadar 400 ünite yeterli d vitamini bir de emziriyorsan zaten sende de bir şekilde alıyor d vitamini yeteri kadar olmasa da.
Yani bence doktora yine bi sen sor en azından nbl yi normal formunda al kullan beş tane d vitamin takviyesi yeterli bence şahsi fikrim
Bir de hem probiyotik hem gaz damlası gerek yok birini deneyimle hangisi iyi gelirse onu kullan bence fazlası bağırskaları çok çalıştırır ishal olur bir de bağırsak tembelliği yapar o kadar çok gaz ürünü yükleme yeteri kadar versen yeter kendi de biraz kendi gazını çıkarmalı bebek bağırsak hareketlerini kendi kontrol etsin ishal olmasın yani bu takviyelerle

Kuzum baktım bugün zaten o yüzden kafam karıştı. Biagia 5 damla 400mcg d vitamini. NBL probiyotik 6 damla 400 mcg d vitamini içeriyor. 2 katına çıkıyor miktar.

Pişman oldum ben de canım 2 gün verdiğime keşke bugün vermeseydim . Az önce yine cıvık kaka yaptı gazla beraber. 2 gün kullanmaya bişey olmaz heralde değil mi ?

Bebişim pişik olmuş krem sürüyorum ama faydası yok ıslak mendil bile kullanmıyorum kimler neler yapmış bende yapayım kızartı gecsin
Cnm bn ilk 1 hafta falan duru su ile siliyordum poposunu annemden çekindiğim için bi nevi sonra saldım bildıgın ıslak mendille siliyorum. Chigo nun pişik kremini sürüyorum belediyeden vermişlerdi ziyan olmasın diye popişinde bişy yok şükür.

Kuzum sancı dönemi başlayınca alıştı . Babynestte falan maksimum 10 dk duruyo ağlıyo hemen

Pişman oldum ben de canım 2 gün verdiğime keşke bugün vermeseydim . Az önce yine cıvık kaka yaptı gazla beraber. 2 gün kullanmaya bişey olmaz heralde değil mi ?
Yok canım 2 günden bir şey olmaz da bence ya sadece gaz damlası + sadece d vitamini ver
Ya da probiyotik sade formu olan + sadece d vitamini ver
Yani bir tane d vitamini 400 ünite olan yeterli bir bebek için
Gaz damlası da probiyotik ile bak cıvıklaştırmış fazla çalışmıştır bağırsak hareketlerini olsun ama ishalden de rahatsız olur bebek gazdan rahatsız olduğu kadar bir de uzun süreli ishal başka yan etkilerde getirir boşver de sen ya gaz damlası ya da probiyotik sade formunda olanı tercih et bir tane kullan yeterli kuzum

Bebişim pişik olmuş krem sürüyorum ama faydası yok ıslak mendil bile kullanmıyorum kimler neler yapmış bende yapayım kızartı gecsin
Canım ben ıslak mendil kullanıyorum ama pişik olmadılar Şükğr ben her bez değişiminde popoyu 1-2 dk açık bırakıp havalandırıyorum ama senin erkek bebek kazalara neden olabilir dikkat
Ya da beslenmeden önce alt değiştir o zaman işemez üstüne havalandırmış olursun ya da beslenmeden sonra altını değişiyorum ben dersen mesela ne kullanıyorsan pamuk ya da mendil popoyu silince kuru pamukla o ıslaklığı kurut ıslak kalınca da bez sürtününce pişik yapıyor. Popoyu ya havalandır ya da ıslakla silince üstüne kuruyla ıslaklığını al kuruyken kapat bezini poposu kuru kalırsa pişik olmaz. Şusnki piştiği geçirmek içinde elinde ne varsa artık pişik kremi sür bezini kapat geçer. Ben bepantohol den memnunum mustela çok aman aman değil iş görüyor ama bepanthol favorim.

Bende aynen popoyu nemli bırakmadığım halde kızarıklık olmuştu bir bepantol bir kaç kez Sudocrem sürmüştüm bir günde düzeldi , bence Sudocrem daha etkili gibi geldi , bebek cildine göre de değişir belki Canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…