2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    282
Çatı kemiklerim ağrısından yürüyemeyecek duruma geldim artık bacaklarım tutmuyo ağrıdan zor hareket ediyorum sizdedwmi öyle birde o açılma hissi var tabi bisey batıyor rahim ağzı açılıyor bıçakla kesilir gibi sancı hiç çıkmıyor ama . Bugün doktora kanala inmismi dedim evet dedi zaten indiği bariz belli bacaklarımı açarak yürümeye başladım bugün baya fenayım ben hareket dahi zor ediyorum ağrıdan
Benim de günde birkaç kere hareketim çok zorlanıyor dediğin gibi bıçak saplanması falan hepsi aynı, farkımız bende sancı da çıkıyor 80 100 civarı 1 aydır falan var Sancım.
bebek kanala indi mi diyorum tam cevap alamıyorum başı aşağıda diyor doğuma hazır görüntüsü diyor ama bir türlü ağzından kanala indi lafını alamıyorum. Yürüyüş yaptigimda ya da pilates yaptigimda açılma hissi daha çok olduğu için bu sefer evin içinde yürüyemez hale geliyorum. Daha ne yapacağım açılması için bilmiyorum. Akıntı desen üç haftadır falan aşırı var zaten.

Ben çok uykusuzum ya. Gebelikte uyuyamıyordum doğru dürüst. Şimdi sürekli uykum var. Bebek bakması çok zormuş. Sürekli ağlıyorum bitmiş hissediyorum kendimi. Bebeğim de ağlayınca susturmayı beceremiyorum. Hayatım bitmiş gibi hissediyorum
Cnm gce toplam kaç saat uyuyorsun. Neden bukdar aglıyorsun, bence toparlan cnm. Hepimiz aynı şeyi yaşıuoruz, bebişlerimize bakıyoruz. oyuzden seni anlıyorum ama bıraz metanetli ol, salma kndini cnm. Hayatın falan bitmedi, kimsenın bitmedi aksine bebişlerimizle hayat bulduk🥰

B Buddy x canım bu kadar küçükken probiyotik kullanmamıştım diyen arkadaşlarım var bi sıkıntı olmaz dimi 18 gunluk
Canım ben 20 günlükken başladım çocuk dr 15 günden itibaren gaz damlası ve probiyotik başlanır demişti Yasin hoca bende o şekilde 20 günlükken başladım 6 damla günde tek sefer 🤷🏻‍♀️ yani neden kullanılamaz dedi arkadaşların bilmiyorum 🤷🏻‍♀️ ben doktordan 20 günlükken gaz damlası önermesini istedim o d anne gaz damlası önermiyorum probiyotik tercihimdir bunu dene işe yaramazsa değiştiririz diyip elimdeki numune nbl yi vermişti verdiği gün hemen eve gelip denedim bir şey olmadı yani ne olacaktı onu da bilmiyorum da öyle olsa doktor küvezden yeni çıkan bebeklere vermezdi herhalde bilemedim ki

Canım o ne bana bir atar mısın ?
Şu canım gaz damlası önermiyordu doktorum probiyotik vermişti gaz sorunları için bir de kala yapamıyorlardı mamadan dolayı bağırsak düzenleyici probiyotik yani bizim hamileyken probiyotikli içtiğimiz vitaminler gibi bağırsak düzenliyor

Eklentiler

• de6c25c3-371c-4954-b9ea-be67bc7786ad.jpeg
    de6c25c3-371c-4954-b9ea-be67bc7786ad.jpeg
    90,3 KB · Görüntüleme: 55
Bugün hiç keyfi yok canım. Asla uyumuyor sürekli bi ağlama krizi tutuyor. Allah sabır versin bana
, sen nasılsın kuzum bebiş nasıl

Ya benimde öyle ama spiral acılı bi işlem sanırım dimi

Doktor bana 40 gün yasak dedi. Resmen son 1 hafta. Ama bu sefer riske atamam yani . Bir şekilde korunmak lazım😂
Bana doktor şu zaman falan demedi bugün mesaj attım kontrole gelmeme gerek var mı smear testi yapacak mısınız cinsel ilişki ne zaman olur rahim toplamış mıdır falan yazdım baya dikişim fotosunu at bi demiş🤣 onu attım dedim dikişlerim iyi sorun yok vajinadan kan akıntı leke de gelmiyor koku da yok daha cevap vermemiş 🤣 eşim dört gözle bekliyor ama doktor korun mutlaka doğumdan sonra çok kolay hamile kalınıyor demişti

Ben çok uykusuzum ya. Gebelikte uyuyamıyordum doğru dürüst. Şimdi sürekli uykum var. Bebek bakması çok zormuş. Sürekli ağlıyorum bitmiş hissediyorum kendimi. Bebeğim de ağlayınca susturmayı beceremiyorum. Hayatım bitmiş gibi hissediyorum
Canım hepsi geçici merak etme gelecekten konuşuyorum her yaşadığın şuan ki duygu seli hormon yüklemesi hepsi düzene girecek ilk zamanlar hepimiz aynıyız, aynıydık merak etme yalnız değilsin. Ben ilk zamanlar 1 hafta hiç bak ciddi anlamda hiç uyumadığını biliyorum uykusuzluk değil artık hiç uyumamıştım bitik haldeydim nefes alıyorlar mı yaşıyorlar mı ya uyurken kusup boğulurlarsa diyip 1 hafta uyumayıp gece gündüz onları izledim. Sonuç? Şimdi salona atıp evin işlerine koşuyorum kameraya gifalan baktığım bile yok. Yani sende öyle olacaksın bu da bir süreç şimdi uykusuzluktan şikayetçiyiz ileriki aylarda ek gıdasıydı diş çıkarmasıydı atak haftasıydı bunları söyleyeceğiz ama onlar da bir süreç. Şuan tek temel ihtiyacı beslenme ve uyku ve bu dertlerini de ağlayarak dile getiriyorlar o da çok normal. Onun ağlaması ya da uyumaması ya da emmemesi senin suçun ya da yetersizliğinden değil asla. O annesinin huzurlu rahminden bilmediği bir dış dünyaya yeni gelen ve tek bildiği annesinin kokusu annesinin sesi yani tek ihtiyacı annesi olan bir minik. Hayatın bitmedi sadece şuan daha çok yeni bir durumdasın o sana alılacak sen ona alışacaksın sonra bir düzeniniz olacak o zaman yapboz parçaları yerini bulacak emin ol gerçekten her şey yerini bulacak. Şuan böyle bir süreç yaşaman gerekiyor hepimiz yaşıyoruz yalnız asla değilsin bizi bırak senin benim gibi bu süreçten geçen milyonlarca kadın var ama hiçbirimizin hayatı bitmiş surumda değil senin neden bitsin. Sadece kendini salma bırakma dayan rabbim kuluna kaldıramayacağı yükü vermez hep onu hatırla sabır dile ben her zora girdiğimde öyle düşünür rahatlarım. Sen çok güçlüsün çünkü sen bir annesin ❤️ ama şuan lohusalık şeysiyle kendini salıp iyice aşağı çekip depresyona sürükleme lütfen

Toplu olarak yazayım dedim..doktorunu değiştim başkasına gittim kalçaya ve mideye bakıldı çok şükür sorun çıkmadı..o zaman dedi bu reflü büyüdükce gecicek..göbeyine baktı fıtık dedi ama korkma gecicek söyledi..dil bağı için evet var dedi kestirin gitsin...daha dik besliceksin mamayı sordu söyleyince iyi dedi devam et açık açık söyledim sütüm yok emzik gibi alıyor dedim..önce dedim acaba fazlamı veriyorum hayır dedi kilosu çok iyi MaşAllah ondan kilosuna göre 90 CC ver ama istemese zorlama 2 ve ya 3 saatten bir.Burnuna göre normal dedi tıkanması temizle hatta günde 2 defadan fazla temizleye bilirsin sorun yok.aşılarını yaptır iyide yaptırıyorsun dedi..geceni ağladım hep şimdi rahatladım çok şükür🤲
Çok şükür canım sevindim 🧿🙏🏻
Bende kalçaya 52 günlükken gidicem 1 nisanda aldım randevu
Bu hafta da kalp doktorun eko çekilecek üfürüm için ama içim rahat Allahın izniyle kötü bir şey yoktur
Göbeğe neden baktırdın ? Yani fıtık olduğu nasıl ortaya çıktı ? Bana kivezden bebekleri verirken katılarak ağlamalarına sakın müsade etme ağladıkça altın kasları gelişmediği için uzun süre katılarak ağlarlarsa göbekte fıtık olur demişlerdi ona dikkat ediyorum.
Dil bağı evet çok şükür dert değil çok basit hemen minik kesik atıyorlar halloluyor şükür
Reflüde aynen büyüdükçe geçer hatta kusan bebeğe eskiler kustukça midesi büyür iyidir derler 🤣

Cnm gce toplam kaç saat uyuyorsun. Neden bukdar aglıyorsun, bence toparlan cnm. Hepimiz aynı şeyi yaşıuoruz, bebişlerimize bakıyoruz. oyuzden seni anlıyorum ama bıraz metanetli ol, salma kndini cnm. Hayatın falan bitmedi, kimsenın bitmedi aksine bebişlerimizle hayat bulduk🥰
Ay kız sen dedikten sonra uyku saatini değiştim rahatladım daha da gece 9-10 yatırıyorum sabah 10 da kalkıyoruz sabah bende uyumuş oluyorum 7:30 dan 10 a kadar ay iyi oluyor sabah 8 e alışmışlar bi gözleri açıp etrafa bakıyorlar hemen yanıma yatağa alıyorum yatakslrından çıkarıp bir de emzik tutturuyorum hop gözler geri gidiyor uyuyoruz 10 a kadar mis 🤣 ama 10 oldu mu ciyaklamaya başlıyorlar neyse ona da şükür öyle böyle 6-8 saat arası uyuyoruz çok şükür 🙏🏻 iyi oldu bu akşam saatini biraz geçe çekmek

Cnm eczacılar nbl probiyotiği önermişler, diğerine nazaran. İçeriğini incelemişler, eşimde almış, 400lü bi fıyatmış.
Eczanede yokmuş, eşim depodan alacak.
Aynen dr bana nbl verdiğimde internetten içeriğini araştırmıştım ana yüreği işte dr da verse 🤣 sanki çok anlıyorum da işte.. şifa olsun mercan kuşa minik şişesi ama Baya gidiyor canım şişesi

Doktorum smear testine gerek yok dedi dikiş izim geçsin diye krem verdi onu alacağım bugün günde 1 kez sür dikiş izine dedi aslında iz yok ama ten rengimden bir tık koyu dikiş rengim ama beni rahatsız etmiyor aslında neyse kullanıcam kremi de. İlişki kanama yoksa başlayabilirsiniz sorun yok dedi benim kanama zaten 20 gündür yok uzun sürmemişti leke geliyordu kan bile değildi 40 ımı çıkardım yani 6 gün önce 🤣🙏🏻

Eklentiler

• 81f97d85-b75a-47dd-bf03-72b161e68b15.jpeg
    81f97d85-b75a-47dd-bf03-72b161e68b15.jpeg
    129,4 KB · Görüntüleme: 54
Aynen dr bana nbl verdiğimde internetten içeriğini araştırmıştım ana yüreği işte dr da verse 🤣 sanki çok anlıyorum da işte.. şifa olsun mercan kuşa minik şişesi ama Baya gidiyor canım şişesi
Cnm şuan sıkıntımız yok olursa dıye aniden bi gce oyuzden bulunsun diye aldım😊

Ay smiley,çok teşekkür ediyorum!Senin miniğinin de sağlıklı uzun bir ömrü olsun inşallah🫶🏽Hem heyecan hem korku stres bir arada.Baya panik durumdayım ilk defa ameliyathane ortamına gireceğim.Umarım çok rahat geçiririm bu süreci🥹Tavsiye edebileceğin bir şeyler var mı bana acaba,yanında ne götürdün hastane çantasında olması gerekenler nedir?Hazırladım ama eksik olmasından da endişeliyim🫣
Ayyy canım yeni mesajını gördüm , ben cevap verene kadar sen bebişini kucağına sağlıkla almışsındır ☺️ yürüdükten sonra bol su iç , kabız olmamaya çalış , bana sade Nescafe de önerdiler ilk gün 4 kupa içtim epidural sezeryanda öneriyorlar , sonra aklına takılan olursa sor canım

Ay kız sen dedikten sonra uyku saatini değiştim rahatladım daha da gece 9-10 yatırıyorum sabah 10 da kalkıyoruz sabah bende uyumuş oluyorum 7:30 dan 10 a kadar ay iyi oluyor sabah 8 e alışmışlar bi gözleri açıp etrafa bakıyorlar hemen yanıma yatağa alıyorum yatakslrından çıkarıp bir de emzik tutturuyorum hop gözler geri gidiyor uyuyoruz 10 a kadar mis 🤣 ama 10 oldu mu ciyaklamaya başlıyorlar neyse ona da şükür öyle böyle 6-8 saat arası uyuyoruz çok şükür 🙏🏻 iyi oldu bu akşam saatini biraz geçe çekmek
Cnm bizimki akşam uyudu 9.30 gbı uyandırdım dedim gce uyumayacak yoksa.
Bu kızçe gce 1e kadar uyumadı 🙄mırın kırın etti. Mama verdım yok, zırt pırt emzırıyorum yok, aradan 1 saat gecti bi 30 cc daha yaptım sonra uyudu.
Bi uyudu pir uyudu sabah 7🤗😁
Ohh fosur fosur uyumuşuz, çok iyi geldı. Sonra 2 saat arayla gündüz 3e kadar emzir yatır, emzir yatır şeklınde. Şimdide abısıyle yıkadık onu😋 cincik kızım benim🩷🌺

Doktorum smear testine gerek yok dedi dikiş izim geçsin diye krem verdi onu alacağım bugün günde 1 kez sür dikiş izine dedi aslında iz yok ama ten rengimden bir tık koyu dikiş rengim ama beni rahatsız etmiyor aslında neyse kullanıcam kremi de. İlişki kanama yoksa başlayabilirsiniz sorun yok dedi benim kanama zaten 20 gündür yok uzun sürmemişti leke geliyordu kan bile değildi 40 ımı çıkardım yani 6 gün önce 🤣🙏🏻
Aynı krem benim doktorumda önerdi bende 3 /4 gündür kullanıyorum bu krem zaten ameliyat izlerini yok etmek içinde kullanılıyor , benimde ton farklı var aynen öyle leke gibi değil

Bu kızçe gce 1e kadar uyumadı 🙄mırın kırın etti. Mama verdım yok, zırt pırt emzırıyorum yok, aradan 1 saat gecti bi 30 cc daha yaptım sonra uyudu.
Ohh fosur fosur uyumuşuz, çok iyi geldı. Sonra 2 saat arayla gündüz 3e kadar emzir yatır, emzir yatır şeklınde. Şimdide abısıyle yıkadık onu😋 cincik kızım benim🩷🌺
Ooyy maşallah size 🧿 28 günlük olduk daha uyku düzene oturmadı bende her istediğinde emziriyorum neredeyse 2/3 saatte bir şeklinde gece de sürekli annemle nöbetteyiz dönüşümlü artık nöbeti bırakacağım yatağı yanımda uyanınca uyanmayı düşünüyorum 😂

Oy maaşllah kız benimkiler alarm ya max 2.5 saat uyuyor 3-4 saate net alıştırmama gerek şimdi uyuyorlar biri uyanma aşamasında mırıldanıyor emzik verdim 3 saat olacak 20 dk sonra biraz daha dayanmaya çalışıcam ağlasalar da tutucam 90 cc ye alıştırmam lazım 60 içip 2 saate acıkıyorlar 90 alıştırıcam şimdi inşallah beceririrm

Aynı krem benim doktorumda önerdi bende 3 /4 gündür kullanıyorum bu krem zaten ameliyat izlerini yok etmek içinde kullanılıyor , benimde ton farklı var aynen öyle leke gibi değil
Kıvamı nasıl canım direk sürüp iç çamaşırını giyince her yere bulacak kıvamda değildir inşallah da işe yarar 😍 aynen ton farkı var sadece baktım internetten izler içinmiş dediğin gibi inşallah iyi gelir herkes memnun baya , insanlar sivilce yanık leke yaralara sürüyormuş izlerin gitmesi için

Oy maaşllah kız benimkiler alarm ya max 2.5 saat uyuyor 3-4 saate net alıştırmama gerek şimdi uyuyorlar biri uyanma aşamasında mırıldanıyor emzik verdim 3 saat olacak 20 dk sonra biraz daha dayanmaya çalışıcam ağlasalar da tutucam 90 cc ye alıştırmam lazım 60 içip 2 saate acıkıyorlar 90 alıştırıcam şimdi inşallah beceririrm
Aa acaba ben gce ilk kez 60 verdim, 1 saat mırın kırın edince bi 30 daha verdım, acaba oyuzdenmi sabah 7ye kdr uyumuş olabılır🤔

Buarada yıkadık şimdi yine uyudu kndi kndine😁

X