Olur canım büyüdükçe rahat edicez bu gece çok merak ediyorum nasıl olucak yine bu kadar uyusa baya rahat ederim ben hem sütümde olur..ondan önceki gece inanılmaz kötüydüm sütüm hiç yoktu kendim zaten çökmüştüm mamada az yemişti oturdum ağladımki bu çocuk kilo almıcak sütümde yok ateşine baktım o da olmayınca biraz rahatladımEn azından seninki gibi gece 3 sat uyusalar o bile yeter ya iyi gelir 2 saat uyuyamıyorum ki 1.5 saat falan uyuyorum geceleri o da sersem yapıyor 3 saat olursa süper olur gece olur ama bence
Bence bu şekilde kilosunu güzel alıyorsa hiç bozma hiç uyandırma. Hele ki mama veriyorsan zaten çok tok tutuyor, uyu gitsinOlur canım büyüdükçe rahat edicez bu gece çok merak ediyorum nasıl olucak yine bu kadar uyusa baya rahat ederim ben hem sütümde olur..ondan önceki gece inanılmaz kötüydüm sütüm hiç yoktu kendim zaten çökmüştüm mamada az yemişti oturdum ağladımki bu çocuk kilo almıcak sütümde yok ateşine baktım o da olmayınca biraz rahatladım
Canım üzülme ara sıra böyle git gel ruh hallerimiz normal bugün yemez yarın yer yıpratma kendiniOlur canım büyüdükçe rahat edicez bu gece çok merak ediyorum nasıl olucak yine bu kadar uyusa baya rahat ederim ben hem sütümde olur..ondan önceki gece inanılmaz kötüydüm sütüm hiç yoktu kendim zaten çökmüştüm mamada az yemişti oturdum ağladımki bu çocuk kilo almıcak sütümde yok ateşine baktım o da olmayınca biraz rahatladım
Pırtını yapıyor zaten kendi kendine benim sıkıntım üst gazıBende gaz 10 dk patlat sıvaz masaj yapıyorum çıkarsa çıkar çıkmazsa koyuyorum yerine bazen uykuya salıyor bazen kendi ayaklarını yuksrıcçekip iki ıkınıp pırtlıyor
Doktorunun tepkisini bana da söyle ne olursun ona göre ben de günde bir kere veririmBen bugün ikisine de 1 çay kaşığı kaynamış ılımış dinlenmiş su verdim tepki vermediler içtiler. Şimdi dr bekliyorum ona diyeceğim böyle bir şey yaptım sma ne diyorsunuz o da kesin verdiysen ne soruyorsun diyecek de neyseama turuncu işemişti bir kez kendi dedi susuz kalmış mama ver diye gerçi o mama ver dedi ben mama verdim tabi düzeldi ama bugün dudak kuruluğu için su verdim gerçi dr dudaklara sıcaktan ve nemsizlikten demişti o da düzelince geçmişti ama neyse bakalım ne diyecek
Canım bizim de sanırım ya beş altıncı günde 15 çıktı kanda. Mama takviyesi yaptık 4 saatte 1. İki gün sonra tekrardan yüzünden ölçüldü altıya düşmüştü değeri 6 saatte 1 mama dedi sonra doktor. Cumartesi günü de 3.9 çıktı mamayı istersen ver istersen verme dedi ben günde bir ya da iki kere veriyorumBugün kontrol vardı sarılık değeri 15 olmuş, 6. Günde sınır 18dir dedi. İki sonra yine çağırdı, bebeği sarılık olanlar neler yaptınız acaba ?
Hem de nasıl işiyorum. Benim genelde tuvaletten kalkınca oluyor ya da çok tuvaletim geldiğinde ama sızıyor yani. Doktor Kegel egzersizi yap dedi normalmiş altıma işemem çok fazla ıkındığımız için olmuş. Benim doktor basur geri depti herhaldeKız beni pandiklemedi çok fena canım totomvalla mi kız sana da oluyor mu ayy çok kötü bişey dün 30 lu külot beze 600 TL verdik şaka gibi ayağa kalkıyorum hop işemeye başlıyorum tutmaya çalışıyorum ama yok hepsini yapiyorum
Benim kız çıkartmıyor ya günde bir ya ya da iki kere duyuyorum
Canım ben epidural yaptırmadım o yüzden ben tamamen o sancıyı yaşadım ama sen epidural yaptıracaksan daha kolay olur ya zaten yarım saat falan çok kötü oluyor ondan sonra kafa çıktıktan sonra da kalmıyor bir sıkıntı. 3,5 saatte dogurdum 3 saati gayet normaldi son yarım saat sıkıntıydıYaaa ama ben baya rahatlamıştım bu hikayeyeYani o sancılar çok mu zor
21 sağlık ocağında kontrolü var belli olucakBence bu şekilde kilosunu güzel alıyorsa hiç bozma hiç uyandırma. Hele ki mama veriyorsan zaten çok tok tutuyor, uyu gitsin
Canım ilk 3 gün bizimde çiş çok çok azdı, beslenmeyle arttı, 3 günden sonraİnşallah artar yakında valla beze bakacağım zaman elim ayağım birbirine dolanıyor henüz yapmadı tekrar takip ediyorum yinekızım çiş yapmıyor bende altıma yapıyorum ana kız bi tuhafiz yırtık oldu diye mi böyle oldu anlamadım basurum da çıkmış totomuda tutamıyorum tuvaletim gelince hop çıkıyor ben daha randıman vermem heralde
Ayy çok fenaŞöyle, bebeğim battaniye içindeydi sariliydi yani. O da kucağına alırken pat diye düşürdü çocuğu kafasının üstüne hem de battaniyenin içinden kaydı yani. Zaten o an dünyam başıma yıkıldı. Bir şey olmaz bir şey olmaz dedi bir de iyice sinirlendim. Tabi hemen doktora götürdük falan filan şükür bir olmadı ama zerrece üzüntü görmedim yüzünde yabu durumu kp e anlatırken bile en ufak utanma yoktu yani yüzünde. Buna daha çok sinirlenmiştim. Normalde de böyle umursamaz bir kadın değildir aslında yani doğumdan sonra bana çok güzel bakmıştı yemeğimi, içeceğimi yaptı evimi temizledi 12 gün boyunca ama o olaya böyle tepki vermişti
Canım benim bildiğim 40 nı beklemen lazım namaz için, benim hala akıntım var hala, 10 günümüz, bence bir hocaya sor bakalım ne diyecek
Dürüm genelde büyüdükçe geçiyor canım, takip altında tutuluyorDoktor turuncu işemeye yine susuz kalmıştır ama bu aydaki bebek için susuz kalmak çok erken 1 aylıklar dedi ama su ver demedi. Anne sütü değil mama veriyorum sütün kesildi dedim yine de bir şey demedi ver ya da verme demedi nötr kaldıevin ısısını sordu 25-26 derece dedik adam güldü biz de güldük bu ne zenginlik faturayı düşünemiyorum dedi şaka bir yana eviniz gereksiz sıcak dedi. 23 derece yapın evi bu dudak kuruluğu o susuzluk geçer 22-24 derece olsun ev siz ortası 23 yapın çocuklar da rahatlasın bi dedi. Gerçekten yatak odası 23 derece orada çok rahatlar salon 26 derece salonda huzursuzlar yemiyorlar ağlıyorlar ıkınıyorlar sıcakta. Kalpte birinin üfürüm duyuyorum bi çocuk kalp dr götürün eko çekilsin bakılsın derecesine dedi o kansızlık olan kızımda duyuldu üfürüm kafama takıldı şimdi.. sarılık değeri sıfırlanmış şükür kiloları da iyi günlük 50 gr almışlar daha ne olsun dedi öyle yani anne sütü gelmiyor mama veriyorum dedim ters bir tepki vermedi olabilir verebilirsin dedi. 3 saatte bir besleme için kaldırmayı sordum olur 3 saatte bir besle kiloları iyi dedi. Zaten acıkırlarsa 2. Saatte kendileri ağlarlar beslersin ağlamazsa 3. Saatte kaldır besle sorun yok dedi. Şükür artık 3 saat uyuyacağım gerçi benimkiler kurulu alarmdan önce ciyaklıyorlar açlıktan doyur bizi diye bakalım belkide ben 2 saate alıştırdım diyedir 3 saati zorlayacağım yavaş yavaş oyalayıp bazen uyanmıyorlar zorla kaldırıyordum 2. Saat ölçen azından o anlarda 3. Saati beklerim iyi oldu
Bana da sağlık ocağındaki ebe kalça ve göz için dedi, küçük oğlumu 40 çıkınca götürmüştükCanım 1. Ay erken bana da öyle dedi hemşireler ortopedi dr götürdüm niye getirdin 1 ay çok erken 2. Ayda gel dedi boşuna gitmiş oldum saçma sağan şimdi 2. Ayda gidicem boşuna iki bebekle doktora gittim boş boş geri döndüm
Kuzum benimki hep mama yedi geceler ama uyumuyordu ondan uyuyunca şok oldum belkide büyüyor ondan MaşAllah..benim sütüm fazla diğil ben sütümü doysun diye vermiyorum ve streste yapmıyorum neden azdır diye sadece vitamin gibi düşünüyorumCanım üzülme ara sıra böyle git gel ruh hallerimiz normal bugün yemez yarın yer yıpratma kendiniuyur bence mama içince gece rahat oluyorlar ben şimdi uyku eğitimine başladım gece iyiydik
Gece alarm kuruyorum ama uykuya yenik düşüp çok uzun uzun emziremiyorum uyuyo hemen 4 günde sadece 100 gram almış sağlık ocağı az kilo almış dedi biberonla sağıp vermeyi deniyorum onu da itiyor bazen aktif emiyor bazen aşırı uyku oluyo.Sarılıktan sanırım değerimiz düşmüştü Işık tedavisinden sonra yine vücudu sarardı tekrar teste gitsem miCanım 2 saatte bir uyandırman gerekiyor benimkilerde uyanmıyordu ayak altlarına vurup ağlatarak emziriyordum ya da gıdıklarını olşuyordum avuçlarına ayaklarına ıslaköendil ile dokunuyorum ya da zıbına kadar soyuyordum üstlerini veya altlarını açıyordum bazen hepsini aynı anda yapıyordum o derece uyanmıyorlardı şimdi alarm gibiler 2 saat olduğu an ciyaklıyorlsr alarma gerek kalmıyor
Hadi inşallah tontiş tontiş bebeklere9 gün sonra 1 ay kontrolü var bakalım kilo alımı nasıl o zaman öğreneceğim evet emzik rahatlık gerçekten
Peki tam 5m migrosun önünde olmamBoyutu senin boyuna göre değişiyor.
Büyük migroslarda var. Bazı ucuzluk.pazarlarindada var.
Canım doktor bir şey demedi tepki de vermedi nötr kaldı yani 1 aylık bebek susamaz ama bunlar susuzluk belirtileri dedi idrsrın turuncu olması dudak kuruluğu çübkğvbizşm idrar tahlili yapıldı bebeğe temizdi şükür. Ben bu sabah mamadan 39 dk sonra 1 çay kaşığı verdim ikisi de içti yadırgamadılar. Dudakları biraz nemlendi gibi sanki ya sa psikolojik ben öyle mi görüyorum yarın tekrar bi denicem. Bir de doktor ev kaç derece dedi 26 dedim. 23 yap nemi de 40-60 arası tut sıcaktan da olur dedi onu da denicem bugün yarına bakalım sizin ev kaç derece sıcak mı bana doktor 26 aşırı sıcak bir değer hamam mı orası dedi baya dalga geçtiPırtını yapıyor zaten kendi kendine benim sıkıntım üst gazı
Doktorunun tepkisini bana da söyle ne olursun ona göre ben de günde bir kere veririm
Canım bizim de sanırım ya beş altıncı günde 15 çıktı kanda. Mama takviyesi yaptık 4 saatte 1. İki gün sonra tekrardan yüzünden ölçüldü altıya düşmüştü değeri 6 saatte 1 mama dedi sonra doktor. Cumartesi günü de 3.9 çıktı mamayı istersen ver istersen verme dedi ben günde bir ya da iki kere veriyorum
Hem de nasıl işiyorum. Benim genelde tuvaletten kalkınca oluyor ya da çok tuvaletim geldiğinde ama sızıyor yani. Doktor Kegel egzersizi yap dedi normalmiş altıma işemem çok fazla ıkındığımız için olmuş. Benim doktor basur geri depti herhalde
Benim kız çıkartmıyor ya günde bir ya ya da iki kere duyuyorum
Canım ben epidural yaptırmadım o yüzden ben tamamen o sancıyı yaşadım ama sen epidural yaptıracaksan daha kolay olur ya zaten yarım saat falan çok kötü oluyor ondan sonra kafa çıktıktan sonra da kalmıyor bir sıkıntı. 3,5 saatte dogurdum 3 saati gayet normaldi son yarım saat sıkıntıydı
Gerçekten öyleVallahi ben de bayağı bir uğraşıyorum ama çıkmayınca bırakıyorum
Aman bir şey olmaz ver gitsin ben de veriyorum kurtarıcı yani bence
Göz rop a bende 1 ay götürdüm kalça 2 . ay Dedi kuzumCanım ilk 3 gün bizimde çiş çok çok azdı, beslenmeyle arttı, 3 günden sonra
Ayy çok fena
Canım benim bildiğim 40 nı beklemen lazım namaz için, benim hala akıntım var hala, 10 günümüz, bence bir hocaya sor bakalım ne diyecek
Dürüm genelde büyüdükçe geçiyor canım, takip altında tutuluyor
Bana da sağlık ocağındaki ebe kalça ve göz için dedi, küçük oğlumu 40 çıkınca götürmüştük
Bende artık sütüme geldiği kadar veriyorum aman vitamin diyorum kalanı mama veriyorum napayım kafamı rahat tutmaya çalışıyorum doktor sütüm gelmemesine bugün bir şey demedi olabilir mamayla devam et sorun yok dedi emzir biraz memede tut oyala sonra ver mama dediKuzum benimki hep mama yedi geceler ama uyumuyordu ondan uyuyunca şok oldum belkide büyüyor ondan MaşAllah..benim sütüm fazla diğil ben sütümü doysun diye vermiyorum ve streste yapmıyorum neden azdır diye sadece vitamin gibi düşünüyorum
Tekrar bir gidin bence düştükten sonra yine yükselebiliyor sarılık ilk 21 gün dedi doktor benim bir kızımda giderek arttı anne sütü alıyordu sadece doktor demek ki proteini almıyor dedi sağarak da verdim yine de arttı sarılığı oysaki 60 cc anne sütü içiyordu ama yine de arttı. Işık aldı 3 gün. 15 den 8 e düştü doktor mama ver dedi 2 günde 5 e düştü şimdi sıfırlandı şükürGece alarm kuruyorum ama uykuya yenik düşüp çok uzun uzun emziremiyorum uyuyo hemen 4 günde sadece 100 gram almış sağlık ocağı az kilo almış dedi biberonla sağıp vermeyi deniyorum onu da itiyor bazen aktif emiyor bazen aşırı uyku oluyo.Sarılıktan sanırım değerimiz düşmüştü Işık tedavisinden sonra yine vücudu sarardı tekrar teste gitsem mi
Benimki de dün aynısını yaptı en son gece 1 de daldı, gündüz iyiydi, akşam yine korkuyorum dünkü gibi olur diyeKızlar dün itibarı ile artık yanlızım kardeşim dün gitti piskolojik olarak hiç iyi değilim resmen elim ayağım olmuştu Allah razı olsuntesadüf o ki gitti gün kayra çok huysuzlandı sancısımı var gazımı var bir türlü anlayamadım gr uyumadı memedeyken sakinleşip uykuya dalınca yerine koyar koymaz katıla katıla ağlamaya başlıyor ne yaptıysam çözemedim eşim hastaneye gidrlim dedi ama kabul etmedim bugün nispeten uyudu ama uyanınca hemen basıyor çığlığı napıcam ben