Annelik içgüdülerine güven canım doktorlar sadece kitapta öğrendiklerini aktarıyorlar ama kimse tecrübeden bahsetmiyor. Hatta çok tepki bile veriyorlar sanki annelerimiz her yaptığını doktora mı sormuşlar.Ben bugün ikisine de 1 çay kaşığı kaynamış ılımış dinlenmiş su verdim tepki vermediler içtiler. Şimdi dr bekliyorum ona diyeceğim böyle bir şey yaptım sma ne diyorsunuz o da kesin verdiysen ne soruyorsun diyecek de neyseama turuncu işemişti bir kez kendi dedi susuz kalmış mama ver diye gerçi o mama ver dedi ben mama verdim tabi düzeldi ama bugün dudak kuruluğu için su verdim gerçi dr dudaklara sıcaktan ve nemsizlikten demişti o da düzelince geçmişti ama neyse bakalım ne diyecek
Kız beni pandiklemedi çok fena canım totomBenim de aynı kız basur çıktı ama doğumdan sonra doktor popomu pandikledi geri tepti sanırımçişim de aynı yalnız değilsin yırtıkla alakası yok
Hepsini tek tek sırayla denıyorumkızlar emzirirken olan bu meme ucu ağrısına ne iyi gelir içim gidiyor acıdan
Yaaa ama ben baya rahatlamıştım bu hikayeyeSende en merak ettiğim epiduralli olmasaydın nasıl sancı hissedeceğin. Doğumdan önce de 100lere çıkıyordu senin. Normal doğumu da korkulacak bişey yok diye anlattın ama ben epudirslsiz suni sancısız doğum yaptı anamı ordan oraya savurdu sanki sancılar hala unutamıyorum o acıları
Boyutu senin boyuna göre değişiyor.Kızlar bana pilates topu lazım hemen gidip nereden alabilirim internetten geç gelir diye düşünüyorum bir de kaç santim olacak büyüklüğü ? 55 -65-75 ?
Ne diyecek bakalım doktorun bizi de bilgilendir canımBen bugün ikisine de 1 çay kaşığı kaynamış ılımış dinlenmiş su verdim tepki vermediler içtiler. Şimdi dr bekliyorum ona diyeceğim böyle bir şey yaptım sma ne diyorsunuz o da kesin verdiysen ne soruyorsun diyecek de neyseama turuncu işemişti bir kez kendi dedi susuz kalmış mama ver diye gerçi o mama ver dedi ben mama verdim tabi düzeldi ama bugün dudak kuruluğu için su verdim gerçi dr dudaklara sıcaktan ve nemsizlikten demişti o da düzelince geçmişti ama neyse bakalım ne diyecek
Allah Allah bu kadarı neden olurmuş ki acaba yaKız beni pandiklemedi çok fena canım totomvalla mi kız sana da oluyor mu ayy çok kötü bişey dün 30 lu külot beze 600 TL verdik şaka gibi ayağa kalkıyorum hop işemeye başlıyorum tutmaya çalışıyorum ama yok hepsini yapiyorum
Evet dr önermişti. Comfort ve optipro vardı comfort sindirimi rahat onu al dedi kaka yapamıyorlardı 5 gün. 2.5 kg dan sonra başladık direkSma yi doktor önermişti demi 3 kilodan sonra mi kullanmaya başladınız
Geçmiş olsun kuzum bizimde 15 olmuştu fototerapi aldı. Mama verebilirsin biz fototerapi sonrası değeri 8 e düşmüştü evde mama verdik her öğün 2 günde 5 e düştü şimdi sıfırlandı çok şükür. 5 den sonra 5. Gün sıfırlandı. Bizi de 2 günde bir çağırıyordu git gide arttı en son kanda bakıldı 15 çıkınca ışık verdiler benimki küveze alındı orada verildi kan transferi de olduğu için. Evde mama harici yapılacak bir şey yok maalesefBugün kontrol vardı sarılık değeri 15 olmuş, 6. Günde sınır 18dir dedi. İki sonra yine çağırdı, bebeği sarılık olanlar neler yaptınız acaba ?
Kuzum bende alarm koyuyordum ama o zamanda az yiyordu..gerçi ağlasaydi yine vericektim..mesela öğlenler hala öyle 2 saat olmadan kalkıyor bende mamanın saatini uzatayım diye meme veriyorum oyalıyorum geceni uyudum diye bakıyorum sütüm var çok şükür.Ben 90 veriyorum çünkü 1 ayı olucak 60 çok az onun için anne sütüm çok diğilki bendeAy iyi yapmışsın ya 5 saat iyi durmuş kuzum kaç cc verdin iyi uyumuş baya ben 70 cc veriyorum max 2.5 saat alarm gibi kalkıyorlar geceşimdi dr kontrolü bekliyorum kapıdayım soracağım geceleri 3-4 saatte bir beslesem uyandırmasam ne olur diye bakalım ne diyecek sarılık bitmiş şükür ölçtürdük şimdi rahatladım
Benimde tam bitsin Allahın izniyle başlıcam.
Doktor turuncu işemeye yine susuz kalmıştır ama bu aydaki bebek için susuz kalmak çok erken 1 aylıklar dedi ama su ver demedi. Anne sütü değil mama veriyorum sütün kesildi dedim yine de bir şey demedi ver ya da verme demedi nötr kaldıNe diyecek bakalım doktorun bizi de bilgilendir canım
Ya bende 2 saatte bir 70 veriyorum 1 ayı geçtiler. 90 vermeyi denicem dr 3 saate onay verdi. 2 saatte bir 90 yiyemiyorlsr çok geliyor 3 saatte bir yerler ama 90 ben çok sık besliyorum 1 ay kilo alsınlar prematğreler diye baya dikkat etmiştim ama şimdi iyi kiloları şükür 3 saati bekleyip 90 vereceğim 3 saate alıştırıcam çok ağlarsa meme de oyalarımKuzum bende alarm koyuyordum ama o zamanda az yiyordu..gerçi ağlasaydi yine vericektim..mesela öğlenler hala öyle 2 saat olmadan kalkıyor bende mamanın saatini uzatayım diye meme veriyorum oyalıyorum geceni uyudum diye bakıyorum sütüm var çok şükür.Ben 90 veriyorum çünkü 1 ayı olucak 60 çok az onun için anne sütüm çok diğilki bende
Canım 1. Ay erken bana da öyle dedi hemşireler ortopedi dr götürdüm niye getirdin 1 ay çok erken 2. Ayda gel dedi boşuna gitmiş oldum saçma sağan şimdi 2. Ayda gidicem boşuna iki bebekle doktora gittim boş boş geri döndüm
Benim kardeşimde sütü erken kesildi hep mama verdi o bana dediki 60 çok az..bende doktora yazınca dedim sanki doymuyor ilk önce dedi emizdir aglayınca dedim sütümde çok fazla diğil o zaman dedi 90 ver.Bende çok isterim öğlenler 3 saat olsun şimdilik 2.5 saat oyalaya biliyorum zar zorYa bende 2 saatte bir 70 veriyorum 1 ayı geçtiler. 90 vermeyi denicem dr 3 saate onay verdi. 2 saatte bir 90 yiyemiyorlsr çok geliyor 3 saatte bir yerler ama 90 ben çok sık besliyorum 1 ay kilo alsınlar prematğreler diye baya dikkat etmiştim ama şimdi iyi kiloları şükür 3 saati bekleyip 90 vereceğim 3 saate alıştırıcam çok ağlarsa meme de oyalarım
Hım ozaman bnde erken gtmıyım cnm, oğlumda, 3 aylıkken gtmiştım taa kaç sene once, ozaman oyleydi şimdi 1.ay bıtınce git dedıCanım 1. Ay erken bana da öyle dedi hemşireler ortopedi dr götürdüm niye getirdin 1 ay çok erken 2. Ayda gel dedi boşuna gitmiş oldum saçma sağan şimdi 2. Ayda gidicem boşuna iki bebekle doktora gittim boş boş geri döndüm
En azından seninki gibi gece 3 sat uyusalar o bile yeter ya iyi gelir 2 saat uyuyamıyorum ki 1.5 saat falan uyuyorum geceleri o da sersem yapıyor 3 saat olursa süper olur gece olur ama benceBenim kardeşimde sütü erken kesildi hep mama verdi o bana dediki 60 çok az..bende doktora yazınca dedim sanki doymuyor ilk önce dedi emizdir aglayınca dedim sütümde çok fazla diğil o zaman dedi 90 ver.Bende çok isterim öğlenler 3 saat olsun şimdilik 2.5 saat oyalaya biliyorum zar zor
Ben tam 2. Ayda gideceğim canım ortopedi öyle dediHım ozaman bnde erken gtmıyım cnm, oğlumda, 3 aylıkken gtmiştım taa kaç sene once, ozaman oyleydi şimdi 1.ay bıtınce git dedı2.ay btınce gıdeyım ozaman