2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    284
Aynısını yaşamıştım yaa. Ben de anlam veremiyordum yani akşamı iple çekiyordum ama eşim yardım etsin diye değil, tamamen ona düşkünlüğümden. Neyse ki birkaç aya geçti

Haftan da cok değil neden acele ediyorlar? Sıkıntı yok değil mi?

Maşallah merakımdan soruyorum 5 günlük ya bebiş 2 gündür sütün geldiğine göre 3 gün mamayla mı destek verdin yoksa nasıl olucakki bi aydınlatabilirmisin cahil bir hamileyim şuan ahsjsj
Elbette ilk günden beri emzirdim sık sık, az az geldi ama yetmedi tabii, bir kere hastanede bir kerede evde mama verdim kaşık ile,

benim de son ölçümüm seninle aynı çıkmış, cuma kontrolüm var bakalım benim doktor ne diyecek bu kez
Normal istiyorsun madem, inşallah doktorunun söylediği sınır olan 10 u geçmemiştir. Ama benim doktorum hiç sınır değerden bahsetmedi 10cm gibi. Kafanın büyük olması aksine doğum kanalına girişi yolu açtığı için kokaylaştırır dedi. Kilosunun 4 kg ı geçmesi normal doğum için daha zor bir durum, o zaman sezaryan yapmak zorunda kalabiliyoruz dedi.

Bizdede öyle mesela bizim odalar yukarı katta annemin aşağıda ver gerçekten cocuk ağlasa bile duyulmuyor eğer oda kapalıysa ve bana diyor gece beni kaldır ağlayınca ama ben etmiyorum çünkü hiç gece kalkmadan bile sabah çok yorğun oluyor.
Bende ilk çocuk olduğu için kiloyu takmıyordum anlamadığım için ama hastane korkuttu sonra sağlık ocağına gittim ordada az almış dediler iyice stres yaptım..şimdi 21 aşısı var bakalım ne kadar olmuş ateş vericekmi diye birde onu düşünüyorum

Evet canım Ankara'da yim yeni taburcu oldum geldim ama fena sancim var hem kesim büyük baya hem miyomun alındığı yerlerle çok oynanmış orası ayri ağrıyor kanamam çok oda ayri cabasi çok şükür bebekle emmeyle ilgili durumumuz vs yok uyku malum yok bebek napsin anne karnindan birden dünyaya geldi alışması alacaktır biraz beni sorduğun için teşekkür ederim ayrıca hatırlayıp sen nasılsın?

Kızlar önce belime sonra kasıklarıma en son karnım sertleşiyor şuan 10 dk arayla 2.sini yaşıyorum sabahtan beri bi düzensizlik vardı kasıgıma ağrı regl sancısı gibi giriyor yani direk o 20-30 sn sürüyor sancı ve sertleşme ama dayanılmıcak şiddette değil illa şiddetin artması gerek mi Yada yalancı kasılmalarmıdır bunlar

Kızlar merhaba bilenler yadımcı olabilirmi ? Allaha şükür 28 haftalık olduk. Bebeğimin gelişimi ve kilosu 10 gün önde. gayet iyi ben toplam 8 kilo aldım. Tansiyonum 10/5 en fazla 11/6 ödem şişlik yok yani genel olarak iyi gidiyor. Ama dün rutin idrar testimde protein değeri eser cıkmıs ( var işe yok arası bir şey miş) idrarda protein gebelik zehirlenmesi diyolar nette cok korktum. Doktorum enfeksiyon kaynaklı sorun yok dedi tansiyon ölçmeye devam dedi. Kuzenim doktor kendisine sordum tansiyon daha önemli dedi. Böyle bir şey yasayan var mı ben gereksiz panik mi yapıyorum

Biz eve gelir gelmez bebeği koltuğa yatırıp kediyi çağırdık seslenince geliyor. Geldi kokladı gitti. O gün bugündür umrunda bile değil sadece eşyalarını kendisini kokluyo gidiyo zaten yatak odasına almıyorum uyurken. Ben kediyi kucağıma almıyorum tuyunden öyle önüne geçtim. He ama illa ki bebeğin kıyafetlerinde tüy oluyor ağzına dikkat ediyorum

Reactions: The
Canım benimde sancılarım çok duzensiz iki tane düzenli geliyorsa 3. Bozuyor benim kasıklarıma vuruyor bugünden beri canımı acıtıyor ortalama 50-60 sn sürüyor. Kasılma olan çok hafif kalıyordu karnım sertleşip bırakıyordu bu öyle değil. Ama yalancı bunlar hep çünkü her sancida şiddetin artması ve sürenin kısalması gerekiyormuş mesela benim iki kere 20 dk. Da bir geldiyse öteki 50 dk. Da öteki 1 buçuk saatte sonra yine 20 dk. Da gibi geliyor. 20 dk ile başlayıp git gide azalması ve azaldıkça şiddetin artması lazımmış.

normal istiyorum canım inşallah hayırlısı olsun tabi ama, bizimki kilo olarak da 37 de 3540 çıktı muhtemelen onu da göz önünde bulundurdu tam kesin bişey demedi ama bu kez netleştirir sanırım. sağlıcakla kavuşuruz inşallah

kızlar ebebekte korbell sepete ekleyince sadece kargo ücreti 25 tl çıkıyor isterseniz bi bakın ben aldım

Cevabın için çok teşekkür ederim canım not aldım

Kızlar varmı szden başka kayınvalıdeden yada anneden incıler
Kv artık bana sadece haftada 1-2 misafirliğe çağırıyorum geliyor mesafe iyidir fazla samimiyet bizi usandırıyor onu anladım iyi oldu böyle o benim sınırlarımı konfor alanımı yok sayarsa anca misafirliğe gelir şimdi peşimde oldu kedi gibi kızımda kızım diyor bana bebeklerin bol bol fotosunu istiyor aman iyi oldu misafirlikte kucaklarına verdim bakim kv napacak çocuğu uyandır diyorum emzirlcem uyumasın sakın diyorum bi geldim diğerini emzirmeden buna verdiğim bebe uyumuş naptın diyorum uyuttum diyor ay işimiz iş iyiki kalmıyor benle sınır koydum yoksa delirmelik.. geçen buzdolabımı temizledim tek başıma bebeler uyurken akşama kv geldi misafirliğe buzdolabına bir şey döktü silmeden dolabı kapattı dedim anne napıyırsun ıyy pis pis sikeyim ben orayı tatıntılıyım temizlik konusunda canım çıktı bugün temizlerken aç dedim dolabın kapağını pis mi ne ben yapsam herkese pis gelin diye anlatır durur.. ay daha neler neler anlatsam neyseki sallamıyorum şunu bunu yap diyor bebeklere biz öyle düşünmüyoruz dr öyle uygun gördü biz böyle karar verdik diyorum açık açık

Selam kızlar aralık annesiyim bende topiklerden denk geldim heyecanınıza sağlıkla alırsınız kucağınıza bebişlerinizi inşallah hepinizin heyevanı çok tatlı gerçekten sormak istediğiniz bişey varsa yardımcı olmak isterim bildiğim kadarıyla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…