- 19 Mayıs 2020
- 991
- 2.246
- 32
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Cnm bnde eşimi yanımda istıyorum bazen annem evde dıye dısarıya cıkıyor. Bn istemıyorum yanımda dur dıyorum, çay demliyorum, sofra kuruyorum adam evde dursun dıye.Kızlar bugün doğumdan sonraki 4. Gün ve gece uykusuzluğu emme problemi var. Hepsini geçtim ben de doğumdan sonra eşime çok düşkünlük oldu sizde var mıydı bilmiyorum ama eşim iş dolayısıyla izin alamadı ve beni 10 günlüğüne annemlere bıraktı, ben her eşim aklıma geldiğinde ağlıyorum bir an önce eve gitmek istiyorum falan. Görüntülü konuşurken sürekli gözlerim doluyor niye böyle oldu anlamadım eşime çok düştüm, resmen bebekten çok onunla olmak istiyorum
Kuzum valla cok zor iki ucu .. deynek derler ya tam ondan sarilik ilerlememesi icin beslenmesi lazim ama emmedigi icin de biberonla besleyince meme reddi yapiyo saginca sut emmesi kadar cogalmiyo valla bende baslarda cok taktim ama bu hafta akisina biraktim geldigi kadar anne sutu alsin 1 kasiksa 1 kaşık sende silikon uc dene canim ucu yoksa onunla rahat kavriyorlarYa benımde gogus uclarım kucuk olduğu ıcın alamıyor cocuk bende ne yapsam bilemedim bende sağıo verıyorum mecbur biberonla sarılık oldu çünkü
Ay madem gönder anneni de o zaman psikolojik olarakta rahatlarsın en azındanAaahhaaaaa bu daha iyiymiş.
İyi gdıyorduk ama son 2 gunde nolduysa emzırırken zebani gbi başımda bebiş memeyı tutsun dıye eliyle hesapta destek oluyor. Bebiş 10 gunluk olmuş, daha ılk gunden meme tutuyor neden boyle yapıyor bılmıyorum.
Bebiş mıyk yapsın hemen gelıyor odaya, her emzırmede burnu açıkmı dıye kontrol edıyor burnu kapandı dıyor halbuki açıkkaldırıken sureklı boynunu tutun dıye uyarıyor, her hapşurdugunda ayy üşüdü dıyor (üşüttünüz demek bu) direktifler ve emirler başladı yani, şimdi uyumasın sonra yatır, şimdi mama verme şu zaman ver, banyoda önce ön yıkanır sonra arka, eskıden şöyleydı... Ler hiç bitmıyor tabii daha aklıma gelmeyen bı sürü şey.. Tabi bunlar bnı germeye yetıyor, her dediği batıyor busefer, bn herseyın en ınce ayrıntısına kdr düşünürken bıde ona her yaptgımın cevabını vermem sıkıyor bnı. Durumlar bundan ıbaret.
Kızlar varmı szden başka kayınvalıdeden yada anneden incıler
Kızlar bna hastanede kımse gelmedi demiştim sadece bı arkadas ve eşi geldi.
Şu zamana kdr evede kımse gelmediay mıllete oyle bışey salmışımki herkes sen ne zmn musaıtsen haber et oyle gelelım dıyor
Buarada annemın bna hiç faydası yokhrşeyı kndım yapıyorum, supurge, yemk, salatayı bıle, sofra kur, sahur hazırla, çocugun beslenmesı, ödevi, çantası... Kndıde dıyor bı faydam yok dıyor ilk gunden beri hrseyi kndım yapıyorum çok şukur,
Haftaya yeğenler gelcek, bnce onları beklıyor onlarla birlikte dönecek eve laf yetiştiremıyorum artık. Sus idare et 15 gun dıyorum kndime ama cevap verıyorum bde iştetakışıyoruz buseferAy madem gönder anneni de o zaman psikolojik olarakta rahatlarsın en azından
Ay Allah yardımcımız olsun ya gerçekten zorHaftaya yeğenler gelcek, bnce onları beklıyor onlarla birlikte dönecek eve laf yetiştiremıyorum artık. Sus idare et 15 gun dıyorum kndime ama cevap verıyorum bde iştetakışıyoruz busefer
Benimki gibi sinsi değil de ondan batmıyo sana 4 günlükken kalkıp pilav yapmak zorunda kaldım ben kv bende olduğu haldeAaa bizde biriktiriyoruz ve bizde salı günü yikamadik evet tüm hurafe şeyleri yapıyoruz ama benim kayınvalidemden Allah razı olsun çok yardımcı oluyor bana çok seviyorum ben valla o olmasa napardim bilemiyorum yani, biz aynı binada oturduğumuz için yemek yapma derdimde yok o konuda şansliyim sanırım.
Aa ne ilginç günümüz de aynı bebeğimizin kilosu da aynıymışKızlar, benim de bugün muayenem vardı 38+0. İlk kez çatı muayenesi yaptı, beklediğim kadar zor olmadı çok şükür, Normal doğum için uygun çatı kemikleri dedi ama hiç açılma yokmuş. Nst de de 0 sancı çıktı hayırlısı bakalım
3100 gr ölçtü kilosunu The seninle aynı günümüz galiba, benimde daha önce hep kilosu en az bir hafta önde çıkardı ama yavaşlamış kilo alımı . Geçen hafta kiloya bakmamıştı, en son 2 hafta önce 36+0 da 2900 çıkmıştı. Az almış dediğimde doktor, gayet normal kilosu şu an için, zaten ultrasonun hata payı +- 450gr oluyor dedi ki ultrason kağıdında da öyle yazıyor. O yüzden çok sorun etmedim ben de.
Merhaba bizde öyle yapmayı düşünüyoruz sadece eşinizle yapabildiniz miEşimle beraber hastanedeyiz evdeki oğlumla annem ilgileniyor.. eş desteği çok önemli cidden
Bende var ondan deneyeyım yarın ama nasıl yapıstırıyosun onu ıslatıp mı ben denedimde yapısmadı bir türlüKuzum valla cok zor iki ucu .. deynek derler ya tam ondan sarilik ilerlememesi icin beslenmesi lazim ama emmedigi icin de biberonla besleyince meme reddi yapiyo saginca sut emmesi kadar cogalmiyo valla bende baslarda cok taktim ama bu hafta akisina biraktim geldigi kadar anne sutu alsin 1 kasiksa 1 kaşık sende silikon uc dene canim ucu yoksa onunla rahat kavriyorlar
Yok nemli ıslak olursa kayar kuru memeye kenarlardan cekip gogus ucunu ortaya oturtuyorum zaten bebek cektikce gogus ucu icini dolduruyoBende var ondan deneyeyım yarın ama nasıl yapıstırıyosun onu ıslatıp mı ben denedimde yapısmadı bir türlü
evet bende taktım kafama sonra dedim aclıkla sınamcacagına biberonla yesin suan sadece doysun yeter moduna girdim
Aynen cnm anneler başımızın tacı. Fedakar annelerimiz bnım annemde canını verır bıze ve torunlarına ama aşırı takıntılı oyuzden takışıyoruz, birde kuşak farkımı dıyım ne dıyım farklı fikirlerdeyız. Bıde lohusa olunca insan alınıyor işte.Tikabasa sendeki durumların aynısını ben yaşıyorumanneme ömrümün sonuna kadar borçluyum o olmasaydı ben 9 ay ne yapardım koşarak geldi birde gerçekten Türkiye'de kalamıyor ama kızı için katlandı ve hala katlanıyor ama ne yalan söyleyim tartışmamız çok oluyorMesela şimdi aklıma gelenlerini söyleyim ilk önce 10 sene önce ilk torunu kucağına alarken daha gencdi her şeye yetiyordu kardeşim çok şanslıydı ama bende öyle olmadı çabuk yoruluyor sabrı eskisi gibi diğil en son 2 gün önce ağlattı beni bana dedi emsin diye uyandıramıyorsun çocuğu nasıl dedim bak görüyorsun yapmadığım hiçbir şey kalmadı uyanmıyor işte hayır dedi yapamıyorsun kilosu az çıkıcak ve hatta zayıflamış dedi nasıl ağladım sonra peşman oldu tabi..
Bn bu baş, boyun, sırt agrısı için genel tercih ettım, memnunum. 2 çocugumada hiç geçmedi.Herkese iyi akşamlar kızlar
Sezeryan ile ilgili sizlere danışmak istiyorum
Genel mi spinal mi?
Yani spinalde yan etki olabiliyormuş
Genel içinde çocuğa geçme riski varmış o yüzden kafam karıştı sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Birde sezeryan sonrası Türk kahvesi mi Nescafé mi yoksa filtre kahve mi içiliyor veya fark etmiyor mu?
Ya demek ki yalnız değilim, ben de eşimi yanımda istiyorum sürekliCnm bnde eşimi yanımda istıyorum bazen annem evde dıye dısarıya cıkıyor. Bn istemıyorum yanımda dur dıyorum, çay demliyorum, sofra kuruyorum adam evde dursun dıye.
10 gun oldu uykusuzlugu dun gce hıssettım, cunku tam emzırdim bebişim uyudu sahura kalktım, tam uyudu çocugu okula yollamaya kalktım
benim de son ölçümüm seninle aynı çıkmış, cuma kontrolüm var bakalım benim doktor ne diyecek bu kezUltrason kağıdında Bpd(hadlock) değerim 9.74 cm, 39+6 ile uyumlu yazıyor. Yani 2 hafta önde gidiyorgibi canım.
Bende de kedi var. Tepkisini çok merak ediyorum. Bebeğin beşiğine yatacak kesin. Ya da uyurken üstünden atlar gecerse diye korkuyorum. Cok uysal aslında scotish. Senin kedin ne tepki verdi? Uzak tutabiliyor musun bebekten ya da eşyalarından. Malum tüy dökme ve kızgınlık döneminde. Doğuma az kaldı tavsiyen var mı ?Yok ya ne anlayışı fesatlık yapıyo işte aklınca evimdeki kedime kadar dil uzattı gelen giden olunca kapatacakmışım kedimi verdim lafı ağzına sustu
Maşallah merakımdan soruyorum 5 günlük ya bebiş 2 gündür sütün geldiğine göre 3 gün mamayla mı destek verdin yoksa nasıl olucakki bi aydınlatabilirmisin cahil bir hamileyim şuan ahsjsjİnşallah kuzum, hepimizin bol bol sütü olsun ultrasonda en son 2800gr görünüyordu 2610 doğdu, hastaneden çıktığımızda 2500 Du canım, dün kontrole gittik ne almış ne vermiş, ama daha 5 günlük ve benim sütüm 2 gündür geliyor
Mama da 1 kere tek verdim, çok aç olduğunu hissettiğimde, bundan sonra alacaktır diye düşünüyorum
2 hafta sonra kilo kontrolüne çağırdı doktor, bakalım o zamana
Belki işine yarar canım. Not almıştım. Günde 3 litre su iç, bol hurma ye, asla uykusuz ve aç kalma. Uyudukça sütün dolar, benim ilk iki ay sütüm sağılmayacak kadar azdı. Devamlı emzirdim yine de. Memeye bağımlı oldu doymadığı için ama açlıktan ölmedi sonucta. 3. Ay normal gelmeye başladı. bi de bak ekran görüntüsü ekliyorum.Ben dirayetli çıkamadım o konuda ya aşırı stres oluyorum ve 2. Dakikası ben ondan daha çok ağlıyorum sonra yetemediğim icin ağlıyorum üstüne bir de ağladığım için ağlıyorum 1 hafta ölüm gibi geçti bana olan sütüm de azaldı sonra hiç uğraşmadım cocuk doktorum silikon ucla dene dedi onu aldı onda da icip icmedigini anlamiyorum ustune sagip veriyorum artik gittigi yere kadar beni stres cok etkiliyor gecen hastanede de emzirme konusunda sacma sacma konuştu bir doktor aksamina sagdigim sut o kadar azalmisti ki