Eğer zamanlamayı düzgün ayarlarsalar sıkıntı olmaz ama ikinci doğum daha kısa sürer tahminen, ben tercih etmeyeceğim şu anki durumuna göre
Kız pazartesi doguruyorsun ve bunu şimdi mi soruyorsunben 40 derecede 1 saat yıkadım 800 devirde
Çok değilmiş canım senin gerilikler. Doktorlar başka bişey söylemiyorsa önemli değil gerçekten. Bi de ultrasondan ultrasona farklı ölçüm de oluyor. Başkasına girsen farklı da çıkabilir. Ben çok kafama taktım sürekli ağlıyordum. Eşimden,annemden çok azar yedim hatta. Çocuk sağlıklı işte niye kabul etmiyorsun 2-3 cm kısa olsa,yarım kilo eksik olsa ne olur diye. Dün konuyu yine açtım kendi kendime söyleniyordum. Eşim de demekki bu çocuk ilerde diğerlerinden bikay geç okumayı sökse ilkokulda gerizekalı benim çocuğum mu diyeceksin kapat artık şu konuyu dedi kızdı. Onlar da haklı ama tutamıyorum kendimi hep üzülüyorum.bizde de öyle sıkıntı yokmuş canım. Perinatolojiye gittim ölçümler birbirindwn çok farklı çıktı. 1 hafta gerilik varmış, diğer ölçümde 10 gün kadar geri. Irsi olabilir şu an hala sınırlarımızda dedi
inşallah canım cok cok teşekkür ederimBende o hafta çok korkmuştum. Ama sonra çevremden de çok duydum arada geri.kalabiliyormus çoğu arkadaşımda yaşamış. Aynen canim beslenmene dikkat et zaten haftanız da gayet güzel inşallah bebeğin de bu hafta güzel güzel büyümeye devam eder.
canım 3 hafta duyunca şok oldum hani zaten 2 hafta önce gttiğimde de 1 hafta gerideydi, eğer 3 hafta gerilik gerçek olsa bebek hiç gelişmemiş demekti. Perinatologa görünene kadar beynim durdu. Yani demek ki gelişmişÇok değilmiş canım senin gerilikler. Doktorlar başka bişey söylemiyorsa önemli değil gerçekten. Bi de ultrasondan ultrasona farklı ölçüm de oluyor. Başkasına girsen farklı da çıkabilir. Ben çok kafama taktım sürekli ağlıyordum. Eşimden,annemden çok azar yedim hatta. Çocuk sağlıklı işte niye kabul etmiyorsun 2-3 cm kısa olsa,yarım kilo eksik olsa ne olur diye. Dün konuyu yine açtım kendi kendime söyleniyordum. Eşim de demekki bu çocuk ilerde diğerlerinden bikay geç okumayı sökse ilkokulda gerizekalı benim çocuğum mu diyeceksin kapat artık şu konuyu dedi kızdı. Onlar da haklı ama tutamıyorum kendimi hep üzülüyorum.
Haftaya aynı kalırsa mı alacaklar canım? Bebek kaç kilo şimdi senin? . Benim gerilikler senden fazla sabit giden 2 haftaya yakın gerilik var. Doktorum hiç öyle bişey demedi. Beslenen bebek durabilir dedi. Kordon dolanma durumu olmasa normal doğum için 41. Haftayı bekleyebiliriz demiş eşime hatta. Başka bir doktor 3 hafta geri ölçmüştü o da bu gerilik 4 hafta olursa bebek alınır dışarıda büyütülür demişti.canım haftaya belli olacak işte. Bebek gelişmezse alacaklar.
canım kilosundan değil de baş çevresi falan geri olunca korktum. Zaten burun kemiğinden dolayı gergin bir gebelik geçirdm, bde bu eklendiKorkma canım zaten bebişler riskli haftalari geçti. Kiloları 2 yi aştı artik dogunca aldiririz biz kilolari. Saglikli olsunda kilosu onemli degil.
Valla ben çıkardıysam bu cocugu herkes çıkarır bi an gerçekten yıkılmıştım yapamıcam diye bağırıyordum Allahım hatırlamak bile istemiyorum travma kalmaz umarımKız degseydi bari adam korkudan bıraktı boşuna gitti yani bende hasta oldugumla kaldimhiç biseyim yoktu ya bianda yıkıldım bide gece Alya öyle bir alta vurdu ki bağırdım dedim çıktı heralde böyle acidiysa doğumda nasıl acır diye bu sefer kurmaya başladım çok zor bı gece geçirdim
Valla bence isteyin ben pişmanım yada bilmiyorum bana zor gelmişte olabilir. Herkesin doğumu aynı olacak diye bişey yok sonuçta sizin daha iyi geçsin inşallahOy maaşallahgözün aydın, ömrğ uzun olsun inşallah.
Gözün aydın canım maaşallah, bence ne güzel bir doğum olmuş, Allah analı babalı büyütsün. Kısa zamanda sütün de gelir bol bol emer bebişin inşallah
Perine masajı çok fayda ediyor demekki kesi olmaması için, geçen hafta konuşmuştuk mormal istiyorum ama ben çok korkuyorum kesiden. Birkaç gündür bende başladım bakalım perine masajına inşallah seninki gibi kesisiz rahat bir doğum olur
Epidural ben de istemem diye düşünüyordum ama tereddüt ettim şimdihayırlısı olsun bakalım.
Bana ikinci doğumda böyle olmazsın dediler ama ikinci de kesi olsun götüm yırtılsın ama o sancılarım çığlıklarım olmasın diyorum şuanBenim ilki epiduraldi, bunda epidural düşünmüyordum, şimdi senin doğumunu dinleyince yine epidural yapmaya karar verdimtekkorkum epiduralliyken ıkınma hissi gelmezse kesi atmak zorunda kalırlar mı diye düşünüyorum şimdi de
Valla bi deneyin belki de benim bu yüzden oldu doğumGeceden beri şu ilk cümlen aklımdan gitmiyor hunharca sevişmekeşimi normal şekilde bile razı edemiyorum korkusundan.
Ben beyazım ama saçlarım kaşlarım açık kumral eşim sarışın yeşil gözlüKeşke görsek meraktayımsarışın kimde var anne de mi babada mı
Benim kemikler 4 5 gündür agriyor tabi yurumemide etkiliyor. Galiba bebek kanala ittiriyor agirlik oluyor. Kesinlikle ilk bebekle ikinci ayni olmuyormuş. Ben ilkini 42 haftada dogurmama ragmen bu gibi zorlanmiyordum. Çok hafiftim agrı yoktu bel agrisi çekmiyordum. Yani bu gibi şikayetler çekmiyordum. Ben bunda simdiden boyleyim ilki gibi 42 leri gorseydim nasil dayanirdim belli degil.Çok geçmiş olsun canım.Doğum öncesi grip kaçınılmaz galiba. Hem bağışıklık düşüyor her şey bebeğe gittiğinden hem de stresimiz yüzünden daha da düşüyor bağışıklık. Geceleri ben de 5-6 kere WC kalkıyorum. Salı günü temixlik için ablalar geldi çünkü kendimin yapacak hiç hali yok. Onlara getir götür yaparken bile çok yoruldum. O günün gecesi WC için uyandım kalkabilmem 5 dk kadar sürdü tam kalkıyorum dediğin gibi vajina kemiğime bişey batıyor sanki.
Az kalmış canım senin de pazartesi bebeğine kucağına aldığında unutursun hepsini .
Canım herkesin ağrı eşiği farklı benim yüksek sanıyordum çok sancılı adet oluyordum hastaneye gitmeden atlatan insandım. Ama dediğim gibi bana agır geldi belki deKız o kadar mı kötü bu sancılar
Ay bari ayaciklarini at. Nasil minnaktir şimdi onlarValla ben çıkardıysam bu cocugu herkes çıkarır bi an gerçekten yıkılmıştım yapamıcam diye bağırıyordum Allahım hatırlamak bile istemiyorum travma kalmaz umarım
Valla bence isteyin ben pişmanım yada bilmiyorum bana zor gelmişte olabilir. Herkesin doğumu aynı olacak diye bişey yok sonuçta sizin daha iyi geçsin inşallah
Bana ikinci doğumda böyle olmazsın dediler ama ikinci de kesi olsun götüm yırtılsın ama o sancılarım çığlıklarım olmasın diyorum şuanbunları unuttuğumda konuşursak daha farklı da düşünebilirim daha 24 saat olmadı psikolojim normal doğumu desteklemiyor
Valla bi deneyin belki de benim bu yüzden oldu doğumçünkü ilişki bitti ağrım başladı duşa girdim çıktım devam etti gece 12de başlayan sancılar öğlen 13:24te meleğimi verdi
Ben beyazım ama saçlarım kaşlarım açık kumral eşim sarışın yeşil gözlübakalım gözleri şuan belli olmuyor rengi ne renk olduğunu anlamıyorum ama muhtemelen ela gibi olacak zaten kocamı doğurmuşum resmen aşırı babaya benziyor hep eşime benzesin istemiştim atmayı çok isterim atarım da aslında ama sitede kayıtlı kalıyor resimler silinmiyor diye biliyorum o yüzden atamıyorum
Minik kafasi olurcanım kilosundan değil de baş çevresi falan geri olunca korktum. Zaten burun kemiğinden dolayı gergin bir gebelik geçirdm, bde bu eklendi
canım şu an 2.5kg. Gelişme devam ederse sıkıntı yok ama gelşmezse alırım dediHaftaya aynı kalırsa mı alacaklar canım? Bebek kaç kilo şimdi senin? . Benim gerilikler senden fazla sabit giden 2 haftaya yakın gerilik var. Doktorum hiç öyle bişey demedi. Beslenen bebek durabilir dedi. Kordon dolanma durumu olmasa normal doğum için 41. Haftayı bekleyebiliriz demiş eşime hatta. Başka bir doktor 3 hafta geri ölçmüştü o da bu gerilik 4 hafta olursa bebek alınır dışarıda büyütülür demişti.
Aman dur ikinci de kesi olsun falan deme ilkindeki kesi acısı bir hafta sürdü canımdan can gitti Duanı tam yapValla ben çıkardıysam bu cocugu herkes çıkarır bi an gerçekten yıkılmıştım yapamıcam diye bağırıyordum Allahım hatırlamak bile istemiyorum travma kalmaz umarım
Valla bence isteyin ben pişmanım yada bilmiyorum bana zor gelmişte olabilir. Herkesin doğumu aynı olacak diye bişey yok sonuçta sizin daha iyi geçsin inşallah
Bana ikinci doğumda böyle olmazsın dediler ama ikinci de kesi olsun götüm yırtılsın ama o sancılarım çığlıklarım olmasın diyorum şuanbunları unuttuğumda konuşursak daha farklı da düşünebilirim daha 24 saat olmadı psikolojim normal doğumu desteklemiyor
Valla bi deneyin belki de benim bu yüzden oldu doğumçünkü ilişki bitti ağrım başladı duşa girdim çıktım devam etti gece 12de başlayan sancılar öğlen 13:24te meleğimi verdi
Ben beyazım ama saçlarım kaşlarım açık kumral eşim sarışın yeşil gözlübakalım gözleri şuan belli olmuyor rengi ne renk olduğunu anlamıyorum ama muhtemelen ela gibi olacak zaten kocamı doğurmuşum resmen aşırı babaya benziyor hep eşime benzesin istemiştim atmayı çok isterim atarım da aslında ama sitede kayıtlı kalıyor resimler silinmiyor diye biliyorum o yüzden atamıyorum
Sağol tatlım hepimizin günü kutlu olsun,Güzel anneler ve adayları dünya kadınlar gününüz kutlu olsunbugün doğum günüm sağolsun bebemin gaz sancılarıyla başladım güne olsun anası onun gazlı götünü yesin
Amin canım inşallahBenim kemikler 4 5 gündür agriyor tabi yurumemide etkiliyor. Galiba bebek kanala ittiriyor agirlik oluyor. Kesinlikle ilk bebekle ikinci ayni olmuyormuş. Ben ilkini 42 haftada dogurmama ragmen bu gibi zorlanmiyordum. Çok hafiftim agrı yoktu bel agrisi çekmiyordum. Yani bu gibi şikayetler çekmiyordum. Ben bunda simdiden boyleyim ilki gibi 42 leri gorseydim nasil dayanirdim belli degil.
Evet aslinda doktorum cuma gel cumartesi yapalim dedi ama bu gün 8 mart oldugunu unutmuş. Dün dedi cumartesi gel yatisini yapalim pazrtsi yapariz dedi her ihtimale karsi ciger gelistirici vurdu dün. Içim rahatladi bi nebze. Pzrtsi 37+4 olmus oluyor ama yinede ya cigerleri açilmamişsa ya kuveze girerse diye çok korkuyordum. Dr sordum kuveze gieremi diye. Boyle kotu dusunme korkma dedi şuanlik girecegi bir durumu gorunmuyor dedi. Ay insallah ya ilk bebegimdede bende kuvez travma oldu bendeinsallah girmez. Bunca acilar çektik çektiklerimizi sadece bir Allah birde kendimiz biliyoruz. Sevincimiz kursagmizda kalmaz insallah
İnşallah haftaya kilo alır canım. Olursa da 37. Hafta iyi bi hafta. Sağlıkla doğsun inşallah yavrunKızlar şimdi çıktım preinatolojiden Baş çevresi 1 hafta, kaeın çevresi 10gün geride çıktı. Hala sınırlarımızda, şu an anormal bir durum yok ama haftaya da böyle olursa 37de doğurttururuz dedi. Zaten haftaya da 37 oluyoruz
Benim ağız çevremde oldu malesef leke inş gecer doğumdan sonraKızlar benim yüzümde koyulaşma olmuş gözlerime yakın yerlerde aranızda olan var mı sanırım dışarı çıkarken güneş kremi kullanmadım o yüzden oldu
İlla ki unutuluyor bunlar yoksa kimse cesaret edemezdiCanım herkesin ağrı eşiği farklı benim yüksek sanıyordum çok sancılı adet oluyordum hastaneye gitmeden atlatan insandım. Ama dediğim gibi bana agır geldi belki debirde benim suyumu ebe patlattı o sudan sonra oldu ne olduysa zaten son 1 saat çok kötüydü. Muayeneler tam sancı zirvedeyken yapıldı bacaklarım titriyordu artık. Ama o kafa çıktıktan sonra hiçbir ağrı sızı kalmadı hepsi geçti gitti. Sadece unutmam lazım birdaha cesaret edebilmem için