2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    284
Eğer zamanlamayı düzgün ayarlarsalar sıkıntı olmaz ama ikinci doğum daha kısa sürer tahminen, ben tercih etmeyeceğim şu anki durumuna göre
Kizlar yeni dogan bebeklerin çamaşirlarni makinede kaç derecede ve kaç dakika yikicaz
Kız pazartesi doguruyorsun ve bunu şimdi mi soruyorsun ben 40 derecede 1 saat yıkadım 800 devirde

Bende öyleyim iki üç haftadır aşırı yorgun hissediyorum her anlamda dün o enerji geldi sandım gittim baya yürüdüm gezdim ama daha beter oldum
Kuzum çok geçmiş olsun. Sarımsak bal limon kürü yapabilirsin. Dut almıştın muhakkak onu iç ve oğluna içir enfeksiyon için çok iyi geliyor.

canım haftaya belli olacak işte. Bebek gelişmezse alacaklar.

Bol bol beslen canım et suyu zencefil limon bol meyve o zamana kadar geçecek inşallah daha 3 gün var

Zamanlama derken biraz geç mi taktırsam ? Ne bilim çatı muayenesi yapsın bebeğin baş ölçüsü vs de belli olsun belki gerek kalmaz bir umut diyorum. Kafam karışık. Evdeyken vuran yalancı sancılar bazen katlanılmaz oluyor hastanede ne yapacağım demeye başladım

Olumsuz düşünmemeye çalış kuzum. Allah verir gücünü. İnşallah sen toparlayınca gelir tabi ama gelirse de sen de bebek de sağlıkla çıkın doğumdan yeter ki vitaminlerini aksatma toparlanmana yardım eder. Bi de doktoruna ya da doulana söyle istersen onların belki vitamin takviyesi gibi bi önerisi olur bağışıklık için.

Ayni durumdayım bende yere egilirsem ayaklarım kopacak gibi. Yurudugumde ve ya ayaga kalktigimda vajina kemiklerimde agrı var. Yurumekte zorluk çekiyorum zaten grip oldum bogaz agrim var. Geceleri 2 3 olmadan uyuyamiyorum. Hadi uyudum diyorum sanki birisi uyandiriyor bianda uyaniyorum. nefesim kesiliyor yatakta yatamiyorum yerde yatiyorum sert oluyor iyi oluyor.
Pzrts sezeryanim var resmen günler geçmiyor bunca aylar gecti şurda 3 4 gun var geçmiyor. Ev temizligini kendim yaptim pertim çıktı şimdi rahat nefes aliyorum işlerimi tamamladim.

Canım bebeğin nst de stresli olması. Kalp atışları düşüyor mu? Yükseliyor mu? Hangisi gibi bi durumda bebek sıkıntılı diyorlar ?
Taşikardi dedi hemşirelerden biri bence hızlanıyor çünkü demiştim ki herzaman kinden iki. Üç kat hızlı geliyordu kulağıma.

Kızlar benim yüzümde koyulaşma olmuş gözlerime yakın yerlerde aranızda olan var mı sanırım dışarı çıkarken güneş kremi kullanmadım o yüzden oldu

Bende sabahları aşırı zor kalkıyorum. Öğlen yemekten sonra tekrar uyumak istiyorum. Hormonlar tavan yaptı galiba

Üzülmeyin benim de bebeğimin gelisimi geçen haftalarda geride kaldı hemde daha 34 bile yoktu haftası sonradan toparladı çok şükür. Tabi aradaki fark kalıyor. Bana bu sırada doktorum ne yiyorsan bir fazlasını ye dedi. Hergun mutlaka iki yumurta, her öğünde proteinli şeyler yedim. Badem, kaşar,muz özellikle yedim. Suyu da azalmıştı hatta onu için de nar elma havuç yememi önermişti.

Gerilik durumunda bebeğin kalbine beynine bakılıyor oradaki damarlara. Bebeğe giden o damarlarda problem yoksa , suyu da iyiyse genetik diyorlar canım. Doktor böyle değerlendirdi benimkini.
bizde de öyle sıkıntı yokmuş canım. Perinatolojiye gittim ölçümler birbirindwn çok farklı çıktı. 1 hafta gerilik varmış, diğer ölçümde 10 gün kadar geri. Irsi olabilir şu an hala sınırlarımızda dedi

Canım suyumda azalma ya da kan akışında falan problem görmedi. Sadece gerilik işte...genetik olabilr dedi bu hafta çokiyi beslenicem

Çok geçmiş olsun canım.Doğum öncesi grip kaçınılmaz galiba. Hem bağışıklık düşüyor her şey bebeğe gittiğinden hem de stresimiz yüzünden daha da düşüyor bağışıklık. Geceleri ben de 5-6 kere WC kalkıyorum. Salı günü temixlik için ablalar geldi çünkü kendimin yapacak hiç hali yok. Onlara getir götür yaparken bile çok yoruldum. O günün gecesi WC için uyandım kalkabilmem 5 dk kadar sürdü tam kalkıyorum dediğin gibi vajina kemiğime bişey batıyor sanki.
Az kalmış canım senin de pazartesi bebeğine kucağına aldığında unutursun hepsini .

Canım suyumda azalma ya da kan akışında falan problem görmedi. Sadece gerilik işte...genetik olabilr dedi bu hafta çokiyi beslenicem
Bende o hafta çok korkmuştum. Ama sonra çevremden de çok duydum arada geri.kalabiliyormus çoğu arkadaşımda yaşamış. Aynen canim beslenmene dikkat et zaten haftanız da gayet güzel inşallah bebeğin de bu hafta güzel güzel büyümeye devam eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…