2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    284
Kizlar bebeler gün içinde kaç uyku yapiyor. Saat kaçta uyanip kaçta uyuyorlar
Benim oğlum gün içinde 2 uyku yapıyor, 3 uyku yaptığı dönem çok kısa oldu bizde 4-5 aylıktan bu yana hep 2 uyur. Sabah uykusu ortalama 1,5 saat, öğleden sonra ise ortalama 1 saat. Tabi bazen yatırmamdan yarım saat sonra kalktığı da oluyor 😂. Akşam 20’dee mutlaka uyku hazırlığı yapıyoruz 20:30 en geç 21’de uyuyor. Gündüz uyanıklık süresi 3 saat, 3 saatin sonunda uykusu gelir, akşam uykusu öncesi biraz 4 saate uzuyor bu süre. Gündüz düzenimizi oturttuk maaşallah ama gece uykusu çok bölünüyor iki aydır, bazen saat başı kalkıyorum, diştendir diyorum ama alt dişler çıktı üst dişler çıkmadı bitmek bilmeyen bir diş çıkarma süreci içindeyiz galiba🥺

Aslında amacım besleyici doğal bi mama yapmak. Elmanın yarısını koyuyorum genelde. 2 kase falan çıkıyor. Bazen ceviz de rendeliyorum. Ama şu ara çok karıştırdım artık daha sade yapmaya karar verdim. Meyve püresi yapacağım zaman muzla avakadoyu karıştırıyorum. Elmayla keçiboynuzu ile yapılan bisküviyi karıştırıyorum genelde. Ya da elmayla cevizi. Bunlar dışında yedirdiğim meyve pek yok aslında. Yaz meyvelerini kaçırdık malesef.
Meyveyi çok aç değilse veriyorum. Çok açsa çorba ya da irmikli olanı yapıyorum. Başka fikirlere de açığım ☺️
Canım gün içinde verdiğin protein karbonhidrat ve vitaminleri dengelemek en doğru beslenme, sağlıklı kilo alımını da sağlamış oluyor. Ben şu şekilde yapmaya çalışıyorum: sabah ve öğlen 2 ana öğün veriyorum akşam da ara öğün gibi şu an ama 9. Aya girdiğimizde akşamı da ana öğün gibi vereceğim. Sabah 1 yumurta sarısı, labne peynir, yarım ceviz veya 2 fındık veya 2 badem, çeyrek avokado veriyorum. Ayrı yemekte zorlandığı için karışım olarak veriyorum, genelde pekmez de veriyorlar ama ben rahat yemesi ve tatlanması için pekmez yerine yarım elmayı ince rende ile rendeleyip karışıma katıyorum. Yanında da tam buğday emeğinin içini ayrı lokma lokma veriyorum. Yumurta gün aşırı, yumurtasız günlerde yulaf ezmesi katıyorum, Niqu nun yaptığı gibi balkabağı ezmesi başladım. Öğlen ana öğünümüz kıymalı bir sebze yemeği, içine de karbonhidrat olarak tam bulgur, pirinç, irmik, mercimek dönüşümlü katıyorum. Doktorumuz yumurtayı gün aşırı vermemizi söyledi ama hergün yemeğinde mutlaka kıyma olmalı dedi. Balık başladım geçen hafta, artık balık verdiğim günler kıyma koymuyorum. Akşam da mutlaka meyveli yoğurt. Meyveleri vitamin kaybı olmasın diye hiç pişirmeden veriyorum. Elma gibi sert olanları ince rende ile rendeliyorum yiyor. Bu ara cennet meyvesi mevsimi ondan verebilirsin çok seviyorlar. Bu hafta ayva vermeyi düşünüyorum ama onu biraz buharda pişirmem gerekecek sanırım. Tabi tüm bunların yanında anne sütü/formül mama devam etmeli. Ben gün boyu ve gece emziriyorum, gece uykusuna yatmadan 90cc mama veriyorum sadece.

Benim oğlum gün içinde 2 uyku yapıyor, 3 uyku yaptığı dönem çok kısa oldu bizde 4-5 aylıktan bu yana hep 2 uyur. Sabah uykusu ortalama 1,5 saat, öğleden sonra ise ortalama 1 saat. Tabi bazen yatırmamdan yarım saat sonra kalktığı da oluyor 😂. Akşam 20’dee mutlaka uyku hazırlığı yapıyoruz 20:30 en geç 21’de uyuyor. Gündüz uyanıklık süresi 3 saat, 3 saatin sonunda uykusu gelir, akşam uykusu öncesi biraz 4 saate uzuyor bu süre. Gündüz düzenimizi oturttuk maaşallah ama gece uykusu çok bölünüyor iki aydır, bazen saat başı kalkıyorum, diştendir diyorum ama alt dişler çıktı üst dişler çıkmadı bitmek bilmeyen bir diş çıkarma süreci içindeyiz galiba🥺
Ne güzel bebişlerınızın uykusu bol olsun😋 bizde gündüz zorla belki 1 saat uyku, gce uykularımız bölünmeye basladı saat başı falan. 1 ay önce alt 2 diş çıkmıştı aynı anda, 1 hafta öncede üst 2 diş aynı anda çıktı bundandır dıye düşünüyorum

X