2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    284
Peki lazerle dökülen yerleri de tekrar çıkartır mı sence krem ? Bi de var mı etkili bi marka. Yıllar önce denedim işe yaramamıstı da..
Lazerle alınan yere ağda vurmadığımız için zayıf kökleri yeniden uyarmamış oluyoruz. Normale tavsiye edilen jilettir ama onu da kullanamıyoruz şu an. Krem, kökleri uyarmadan tüy döküyor; sorun olacağını sanmıyorum. En bilindik marka olarak Veet vardı, şans verilebilir bence.

Sizin ağda seceneğiniz var ne güzel. Ben lazeri yarım bıraktım şimdi agda da vuramıyorum. Makineyle ya da jiletle deneyince kac kere kestim aşağıyı göremediğim için. Bi de yetişemiyorum napcam bilmiyorum 😢 karnım çok sivri top gibi. Gecen aynadan bakarak yapıyım dedim kolum yetişmedi. Görüntü çok kötüydü. Rahim kocaman olmuş. Çok iticiydi. Eşime de yaptırmak istemiyorum bu yüzden. Yok mu bi çaresi 🤔
bende aynadan bakarak yaptım. Son aya kadar çıkmayan krnım son ay füze gibi oldu😂 hiçbir şey göremiyorum...

Kızlar kusura bakmayın yazamadım, bebek tamamen kanala inmiş. Bir kaç güne suyun gelir dedi doktorum, 38+1 bugün 3.200 ( tam kanalda kiloyu tam ölçemiyorum dedi) . Ntsde sancım çıktı. Bir kaç tahlil aldı, gebelik kolestazı için saat 22.00 de sonuçlar çıkacak ldh gibi birsey dedi dört tane isim söyledi . Kardiyoloji doktoru ile görüştük kesinlikle normal önermiyor 2,6 kalpte vsd var yeri itibari ile damara baskı yapabilir onu doğumda anlayacağız dedi, spinal ile sezeryan olacak. Doktorum seni pazartesi göreceğim tekrar dedi. Hafta içine sezeryan planlayacak, hergün bebeğin hareketlerini sayacaksın dedi. Sen tüm hazırlığını yap dedi. Benim istediğimi biliyor ben kendi gelmek istesin öyle sezeryan olsun istiyordum, mide kısmın tamamen boşalmış, bebek çok dayanmaz dedi. Yine bir vende kan akımı bozuk 1.02 idi 1.16 olmuş. Ama hafta içine dayanmaz bu bebek dedi. Karışık duygular içindeyim. Kardıyoloji muayenesi beni sarstı yeni kendime geldim. Ama içim rahat hersey güzel olacak hissediyorum ben. Kardiyoloji doktoru korkma kalpte delikler hızlı kapanır. Sadece bizim durumumuz odacığa yakın baskı yapabilir nefes sıkıntısı olabilir dedi. Ama bunlar hep olasılık doğum sonrası karar vereceğiz dedi. Anjiyo ile o delik yakılıyor dedi. Bunuda şükür canlarım, Allah dermansız dert vermesin her an Atlas oğlum benim sütlaç oğlum doğabilir 🧿💜💙 bize ne olur dua edin, şu kalp sorunu sadece takipte kalsın
Şu hareket sayma durumu kordon dolanması durumuna karşı mı canım ya da su bitmesi durumu için mi

Lazerle alınan yere ağda vurmadığımız için zayıf kökleri yeniden uyarmamış oluyoruz. Normale tavsiye edilen jilettir ama onu da kullanamıyoruz şu an. Krem, kökleri uyarmadan tüy döküyor; sorun olacağını sanmıyorum. En bilindik marka olarak Veet vardı, şans verilebilir bence.
Hmm mantıklı 🤔 o zaman o markaya bi bakıyım. Venüs jiletle de kıyaslıyım yarın bi çıkayım da

40 haftalık olucaz sence de benimki durabildiği kadar durmadı mı 🥹🤣🤣
Evet sen artık dogurabilirsin sanırım 😂 kilosu kaçtı şu anda?
Kızlar kontrolden geldim. Boynuna 1 tur kordon dolanmıştı ,bu hafta 2 tur olmuş o. Çatı muayenesini haftaya bırakalım dedi yine. 37+6 yım bugün. Kordonun dolanma durumuna bakacak yine haftaya. Sezaryen için de bekleyelim erken gün vermek için dedi kordonun durumuna göre dedi galiba bunu. Bebeğin hareketlerine dikkat et dedi yine 😔 normal doğum istediğin için bekleyelim bakalım kordona dedi. Ben de ben normal diye diretmiyorum. Sezaryen olur yeterki sağsalim doğsun dedim. Erken daha sezaryen için haftaya yine konuşuruz dedi.
Canım dün ünlü bir doktorun instasinda geziyordum, 2 kordon dolanmış bir normal doğum paylaşmış. Hatta atayım sana çok güzel açıklamış Furkan Kayabaşoğlu (@furkankayabasoglu) • Instagram photos and videos baştan 5. Gonderisine bir bak

Ben epeydir göremiyorum erken çıktı karnım bu sefer. Herkes erkek bebek sanıyor 🤭 erkek cıkarsa ağlarım valla 🥹
kız yok erkek deseler kız cıkar anlarım da kız bebek nasıl erkek cıksın😂😂😂 ayrıca benim minisim de kız😍 ama kendi karnımdan daha sivri karna daha denk gelmedim😂 tamamen yapısal

• Beğen
Reactions: The
Peki hareketleri eskisine göre yavasladı mı ? Benimki 1 haftadır cok az hareket ediyor. Belki kordon dolandı ondandır diyorum ama az da olsa hareket etmesi içimi rahatlatıyor:KK43:
Yok hareketleri aynı benim. Ben uygulamadan tekme sayarla sayıyordum Yanlış sayım yapıyormuşum. Günde 60-70 hareket kaydediyordum . Bugün doktora dedim. Doktor hareket başlangıcını sayacaksın dedi. Bi hareketlendiğinde art arda bikaç vuruş oluyor ya onu tek hareket sayacakmışız. . 60-70 saydıysan o 10 hareketi geçiyordur zaten dedi.

Bebek büyüyüp kısıtlı hareket ettiği için öyle oluyodur canım senin de doktor bişey demediyse.

Doktor nst iyi çıkmış kan akışı da iyi haftayı bekleyelim diyince hemen sezaryen için gün alalım demedim ben de. Ama artık sezaryen olur risk almam zaten. Ama karnımda bişey olmasından korkuyorum. Kordon dolanması daha çok bebeğin kalp atışlarıyla ilgili dedi. Dediğin gibi canım geçen haftadan beri hareket takip etmeye çalışıyorum. Çok stresli oluyor. Yüreğime yük oldu resmen.
Anladım canım inşallah haftaya kadar düzelmiş olur bu yük de üstünden kalkar dualarım sizinle 🤲🏻

Kızlar iyi akşamlarr kahverengi bi lekelenmem olmuş az miktarda sizce doğum belirtisi mi bu 🤨 biraz bugun yururken falanda çok zorlandım çatı kemiklerim aşırı ağrıyor ve hafif hafif bazen adet ağrısı gibi ağrı vuruyor ama çok hafif ay çok heycanlandım 36 haftalık daha aslında küçük günü

Kızlar kusura bakmayın yazamadım, bebek tamamen kanala inmiş. Bir kaç güne suyun gelir dedi doktorum, 38+1 bugün 3.200 ( tam kanalda kiloyu tam ölçemiyorum dedi) . Ntsde sancım çıktı. Bir kaç tahlil aldı, gebelik kolestazı için saat 22.00 de sonuçlar çıkacak ldh gibi birsey dedi dört tane isim söyledi . Kardiyoloji doktoru ile görüştük kesinlikle normal önermiyor 2,6 kalpte vsd var yeri itibari ile damara baskı yapabilir onu doğumda anlayacağız dedi, spinal ile sezeryan olacak. Doktorum seni pazartesi göreceğim tekrar dedi. Hafta içine sezeryan planlayacak, hergün bebeğin hareketlerini sayacaksın dedi. Sen tüm hazırlığını yap dedi. Benim istediğimi biliyor ben kendi gelmek istesin öyle sezeryan olsun istiyordum, mide kısmın tamamen boşalmış, bebek çok dayanmaz dedi. Yine bir vende kan akımı bozuk 1.02 idi 1.16 olmuş. Ama hafta içine dayanmaz bu bebek dedi. Karışık duygular içindeyim. Kardıyoloji muayenesi beni sarstı yeni kendime geldim. Ama içim rahat hersey güzel olacak hissediyorum ben. Kardiyoloji doktoru korkma kalpte delikler hızlı kapanır. Sadece bizim durumumuz odacığa yakın baskı yapabilir nefes sıkıntısı olabilir dedi. Ama bunlar hep olasılık doğum sonrası karar vereceğiz dedi. Anjiyo ile o delik yakılıyor dedi. Bunuda şükür canlarım, Allah dermansız dert vermesin her an Atlas oğlum benim sütlaç oğlum doğabilir 🧿💜💙 bize ne olur dua edin, şu kalp sorunu sadece takipte kalsın
canım seninle aynıyız biliyorsun yarın benim günüm verildi sen neden beklemek istiyorsun aklım sende kaldı suyun gelmesini istiyorsun ama kanala girse bebek strese girse misal gece olsa kardiyolog olur olmaz mis gibi sende gününü alıp gitsen daha iyi değil mi

kız yok erkek deseler kız cıkar anlarım da kız bebek nasıl erkek cıksın😂😂😂 ayrıca benim minisim de kız😍 ama kendi karnımdan daha sivri karna daha denk gelmedim😂 tamamen yapısal
Sana özelden foto atayım mı, kiminki sivri anlayalım 😂😂 ay me bilim k.v de dedi erkek gibi diye en son. 🤔 kafam karıstı 🤭 isim me düşünüyorsunuz? Bi de burda herkes bi tablodan bahsediyor ben nerden görcem onu çok geri kalmısım

Yok hareketleri aynı benim. Ben uygulamadan tekme sayarla sayıyordum Yanlış sayım yapıyormuşum. Günde 60-70 hareket kaydediyordum . Bugün doktora dedim. Doktor hareket başlangıcını sayacaksın dedi. Bi hareketlendiğinde art arda bikaç vuruş oluyor ya onu tek hareket sayacakmışız. . 60-70 saydıysan o 10 hareketi geçiyordur zaten dedi.

Bebek büyüyüp kısıtlı hareket ettiği için öyle oluyodur canım senin de doktor bişey demediyse.
Benimki gecen hafta karnımı deldi tekmelerle. Bu hafta toplasan günde 5 anca vuruyor hatta vurma da değil biraz yükseliyor karnım dalgalanıyor ya da. Dr 2 hafta önce gördü. Bu cumartesi bakcak bakalım

Evet ilk gaz sancımızı yaşadık 😭 Allahımm o ağladı benim içim gitti Rabbim ağrısinı acisını bana versin 🤲🏼 gaz sancisi durumlarinda neler yapiyorsunuz kizlar baslayan var mi 🤔

Kızlar iyi akşamlarr kahverengi bi lekelenmem olmuş az miktarda sizce doğum belirtisi mi bu 🤨 biraz bugun yururken falanda çok zorlandım çatı kemiklerim aşırı ağrıyor ve hafif hafif bazen adet ağrısı gibi ağrı vuruyor ama çok hafif ay çok heycanlandım 36 haftalık daha aslında küçük günü
Takip et mutlaka. Peçete pamuk vs koy. Dr özelse bilgi ver. Benim öyle başlamıştı korkutmak gibi olmasın da 🥲 gece lekelendim öğlene doğurdum. Ama belki seninki küçük diye önlem alıp durdururlar serumla vs. Mutlaka görün dr.a gec kalmadan

Evet ilk gaz sancımızı yaşadık 😭 Allahımm o ağladı benim içim gitti Rabbim ağrısinı acisını bana versin 🤲🏼 gaz sancisi durumlarinda neler yapiyorsunuz kizlar baslayan var mi 🤔
Ben yazmıstım bi yazı yukarda. Bulursam etiketliyim seni

Takip et mutlaka. Peçete pamuk vs koy. Dr özelse bilgi ver. Benim öyle başlamıştı korkutmak gibi olmasın da 🥲 gece lekelendim öğlene doğurdum. Ama belki seninki küçük diye önlem alıp durdururlar serumla vs. Mutlaka görün dr.a gec kalmadan
Lekelenmen az mıktardamıydı ayy dediğini yapıcam teşekkür ediyorum

canım seninle aynıyız biliyorsun yarın benim günüm verildi sen neden beklemek istiyorsun aklım sende kaldı suyun gelmesini istiyorsun ama kanala girse bebek strese girse misal gece olsa kardiyolog olur olmaz mis gibi sende gününü alıp gitsen daha iyi değil mi
Kuzum az önce eşimle bunu konuşuyorduk. Yarın doktoru bir arayacağız bakalım ne diyecek bize

Gaz için şöyle birkaç öneri vereyim, belki işine yarar canım. İllaki yapıyorsundur da aklıma gelenleri yazcam;
*Kundak yapıyorsan sadece ayakları serbest bırak. Hareket edip kendi çıkarmasına izin ver.
*Gaz çıkarma masajları dene, (videolardan)
*uyurken ayaklarının altına ya da tabanına denk gelecek şekilde sıcak su torbası koy(tehlikeli olmayanlar satılıyor) benim kurtarıcımdı
*gazdan ağlama krizine girdiğinde dizine yüzüstü yatır, senin tek bacağının üstüne yatır ama bebeğim karnınınalt kısmını yerleştir. Orda biraz baskı olmus olacak. Bir elinle bebeğin üst kısmını tut. Sonra diğer elinle poposuna birazcık vur. Biz biraz sert ve seri şekilde vururduk ele avuca geldiği zaman. Bebek bezi var zaten çok işlemez :) önemli olan seri vurmak . Güçlü değil. Pıt pıt pıt vururken gazı çıkıyor. Bunu omzundayken de yap sık sık.
Sevm57 Sevm57 işine yarar belki canım

X