2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    284
Benim eşimde çok uykusuzum dedi aksm yattı 2 saat uyudu bende birsy demedim sabah işe gdeck gece kalkacak benle diye sonra aksm uyandı diyorum hadi uykunu aldn gece için dedim diyorki ben gece kalkıp ne yapacgm sabah işe gdecgm dedi sastm kaldım ozmn ben yatıp uyuyup uykumu alsydm dedim yani
Ay evet işte. Ben zaten ne yapıcam dediklerinde bi sinir oluyorum bende . Emziremicem, ee altını da alamıyorum , gazı çıkacağı zaman uyandır beni diyo . Ama uykusu o kadar ağır ki uğraşmak bile istemiyorum gazını çıkarsın diye uyandırmak için . Ya hiçbir şey yapamıyor olsa bile yanımda oturup moral versin bu kadar yani beklediğim şey

Ay evet işte. Ben zaten ne yapıcam dediklerinde bi sinir oluyorum bende . Emziremicem, ee altını da alamıyorum , gazı çıkacağı zaman uyandır beni diyo . Ama uykusu o kadar ağır ki uğraşmak bile istemiyorum gazını çıkarsın diye uyandırmak için . Ya hiçbir şey yapamıyor olsa bile yanımda oturup moral versin bu kadar yani beklediğim şey
Aynen öyle insana zatn uyanmak çok zor geliyor en azından yanında oturan biri oldu mu çok uykun gelmiyor onu bunu bırak karıcım ben bebeğe bakayım yat uyu gece sen kalkıyorsun de bari yani

kızlar sinirsel heralde zangır zangır titriyorum kaç kaç giyindim bana mısın demiyorum donuyorum çok panik oldum :KK43:( nasıl geçecek bu gece

İkinci daha çabuk gelir genelde ama durasi var demek ki 😂 aranızda tek doğurmak istemeyen ben miyim acaba ya hahah kendimi kötü hissediyorum 😂 durabildigi kadar dursun istiyorum ben. Kilo falan alsın ne bileyim 😂
Bende doğurmak istemiyorum, gününü tamamlasın istiyorum, doğal doğum istiyorum, istiyorum da istiyorum 😂
Şaka bir yana cidden çok istedim de doktora kabul ettiremedim, risk görüyor benim için, hayırlısı olsun ne diyelim hepimiz sağlıkla alalım 🤲
Kız elbette yoruluyorum, yorulmaz olur muyum. Ben sadece düzenli bir yürüyüş yapmıyorum onu demek istedim, yoksa akşama kadar totom yer görmüyor bile. Bazen akşam bakıyorum, 5 dk bile uzanmamisim yani düşün tüm gün en fazla oturmusum koltukta 🥲😅
Olabilir kuzum belki yanlış ölçtü bilemiyorum, haftaya belli olur. Tabi bu süreçte biraz dikkat edeceğim beslenmeme.
Küçük çocuk olunca daha zor canım
Allah yardımcımız olsun, kolaylaştırsın 🤲

• Amin
Reactions: The
Doğum yapan anneler sorum var cevaplarsanız 🥹

Bebeğim 21 günlük oldu bugün. köpük köpük kaka yapıyordu. Doktorda laktozu sindiremiyor o yüzden oluyor dedi relaktaz damla verdi. Bide sürekli uykusunda ağlıyor, emerken ağlıyor, bacaklarını hep karnına çekiyor gaz sancısı var. Askında gazını çıkarıyor alttan kendi ama neden hala sancısı var anlamıyorum. Öyle ıkınırken sancı çekerken gördükçe çok üzülüyorum. Sizler gaz sancısı için ne yaptınız. Bana metsil damla da verdi ama çok etkili olmadı.

Bide burnu hırıl hırıl. Aspire ediyorum otri bebeyle ama tamamen geçmiyor. Siz burun temizliğini nasıl yapıyorsunuz
Aynısı bizdede oluyor hep gazla uğraşıyoruz en çok bebeğime üzülüyorum çok ağlıyor kızarıyor.Bizede gaz giderici yazdı ama etkisini görmüyorum.Burnu için her akşam şırıngıyla temizliyorum her burnuna 2 ml çekiyorum youtubde yaz görüceksin nasıl yapılıyor

seni hastanede mikrop kaptın galiba :KK43:(
Canım öncesinde vardı buyuk ihtimalle dıyor doktor, öyle ha deyınce olmaz dıyor ama sezeryan dan sonra pıhtı atmaması için varis çorabı goydırılöesı lazımmış benım doktorum hıç bişey demedi üstelik rahatsız oldugumu bılıyordu ılk oğlumunda doktoru dıye guvendım halbukı ameliyat öncesi grıp gıbıydım bılıyordu spinal artı normal anastezi verdi ama hastane kaynıyor bronşit zature dıye yatışı yapılan cok ınsan var

Aynen öyle insana zatn uyanmak çok zor geliyor en azından yanında oturan biri oldu mu çok uykun gelmiyor onu bunu bırak karıcım ben bebeğe bakayım yat uyu gece sen kalkıyorsun de bari yani
Nerdeeeee…. Yeni doğum yapanlara psikolojik destek verilmeli bak çok ciddiym. Hem deforme olmuş vücuduma alışmaya çalışıyorum, hem yeni düzenime.. her şey zor

İlk günler hep tartıştık hatta bir gün o kadar ağladımki sanki dolmuştum ağzıma ne geldiyse söyledim kendisine😂birde işe gitmiş neler neler yazdım kendisine bir tek benim diyorum hayatım değişmiş sen utanmadan matça bile bakıyorsun WC giriyorsun çıkacağın yok😀ne olduysa o günü bitti söyledim rahatladım😌 ama ne değişti o kadarda bir şey deyişmedi 🤭tabi şimdi görüyor çok ağlıyor kalkıyor birlikte çocukla ilgileniyoruz..bazen bilerekten çocuğu veriyorumki gazini çıkartsın şunu bunu yapsın öyle alışsın işte

Her gün doğurcam sanıp hisler kuruyorum bende her minicik ağrıyı bile artacak mı diye takip ediyorum bu kafayı nasıl aşarım acep bilmiyorum 😃😃
O kafa aşılmıyor ama doğurulmuyor da 🤣🤣
kız ben 9 aydır hiç oturmuyorum hep ayaktayım, aşırı da yoruluyorum dkcöşsld asıl benim doğurmam lazım😂
Bende aynı canım kurslar felan derken evde durmadım şurda 3 haftadır evde gibiyim 🤣
İkinci daha çabuk gelir genelde ama durasi var demek ki 😂 aranızda tek doğurmak istemeyen ben miyim acaba ya hahah kendimi kötü hissediyorum 😂 durabildigi kadar dursun istiyorum ben. Kilo falan alsın ne bileyim 😂
40 haftalık olucaz sence de benimki durabildiği kadar durmadı mı 🥹🤣🤣

Canım hastane yatağında en dik ayarda uyudum göğüs hastalıkları doktoru yatma oturarak uyu demişti o bana çok iyi geldi. Hava veriyorlardı 4 saatte bir maske+ilaçlı o da çok iyi hissettiriyordu nefes alabiliyordum yani rahatlıyordum. Boool su içtim 4 lt balgam çıkaramadığım için yumuşarştarak geçmesini sağladım. Öksürük geldikçe sıcak su içtim olabildiğince öksürmemeye çalıştım çünkü ger öksürmemde acıdan ağlıyordum. Sürekli temiz hava aldım hastanede kalkıp yürüdüm evde çakı açtım odayı havalandırdım. Yani başka önerim maalesef yok biliyorsun yapacaklarımız kısıtlı şeyler çok zır şuan yaşadığın durum çok iyi anlıyorum Allah yardımcın olsun
Evet bende normal yatamıyorum bır anda nefes alamıyorum dıye kalkıyorum ılaçlı artı soguk buhar alıyorum crp 49 lardan 13 e gerılemış bugun, temız hava almam lazım onuda cok alamıyorum cınku pencerelerde emniyet kilidi var ara ara acıyorum bebek yanımda ya cokta acık bırakamıyorum o yuzden sıcak havaya gelemiyorum sürekli serum tedavisi alıyorum doktor hersey ıyı gıderse cumartesi taburcu edıcem seni dedi psıkolojim bozuldu burda lohusa sendromuda bındı panık atagımda ara ara yokluyor ellerimi açıp bağıra bağıra dua ediyorum odada, doktor dıyor sıhırlı degnek yok kı hemen bır gunde gecırım herseyı maalesef çekeceksın daha hatta 6 aya kdr dıkkat edıcksın dıyor birde bebeğim kılo almamıl 3520 dogdu 3100 gr su an kılo verdı bırde onla uğraşıyorum, hersey ust uste annemler geldı buyuk oğlum onların yanında cok özledim onu ellerını acıp dua edıyormuş bana ama iyi olacam inşallah kovıdde atlattım ben ılk cıktıgında 1 ay ayrı kaldım evımden aılemden o yuzden cok korktum yalan yok. Sen şimdi nasılsın nasıl oldun bebekler nasıl

Kızlar kusura bakmayın yazamadım, bebek tamamen kanala inmiş. Bir kaç güne suyun gelir dedi doktorum, 38+1 bugün 3.200 ( tam kanalda kiloyu tam ölçemiyorum dedi) . Ntsde sancım çıktı. Bir kaç tahlil aldı, gebelik kolestazı için saat 22.00 de sonuçlar çıkacak ldh gibi birsey dedi dört tane isim söyledi . Kardiyoloji doktoru ile görüştük kesinlikle normal önermiyor 2,6 kalpte vsd var yeri itibari ile damara baskı yapabilir onu doğumda anlayacağız dedi, spinal ile sezeryan olacak. Doktorum seni pazartesi göreceğim tekrar dedi. Hafta içine sezeryan planlayacak, hergün bebeğin hareketlerini sayacaksın dedi. Sen tüm hazırlığını yap dedi. Benim istediğimi biliyor ben kendi gelmek istesin öyle sezeryan olsun istiyordum, mide kısmın tamamen boşalmış, bebek çok dayanmaz dedi. Yine bir vende kan akımı bozuk 1.02 idi 1.16 olmuş. Ama hafta içine dayanmaz bu bebek dedi. Karışık duygular içindeyim. Kardıyoloji muayenesi beni sarstı yeni kendime geldim. Ama içim rahat hersey güzel olacak hissediyorum ben. Kardiyoloji doktoru korkma kalpte delikler hızlı kapanır. Sadece bizim durumumuz odacığa yakın baskı yapabilir nefes sıkıntısı olabilir dedi. Ama bunlar hep olasılık doğum sonrası karar vereceğiz dedi. Anjiyo ile o delik yakılıyor dedi. Bunuda şükür canlarım, Allah dermansız dert vermesin her an Atlas oğlum benim sütlaç oğlum doğabilir 🧿💜💙 bize ne olur dua edin, şu kalp sorunu sadece takipte kalsın

Kızlar kontrolden geldim. Boynuna 1 tur kordon dolanmıştı ,bu hafta 2 tur olmuş o. Çatı muayenesini haftaya bırakalım dedi yine. 37+6 yım bugün. Kordonun dolanma durumuna bakacak yine haftaya. Sezaryen için de bekleyelim erken gün vermek için dedi kordonun durumuna göre dedi galiba bunu. Bebeğin hareketlerine dikkat et dedi yine 😔 normal doğum istediğin için bekleyelim bakalım kordona dedi. Ben de ben normal diye diretmiyorum. Sezaryen olur yeterki sağsalim doğsun dedim. Erken daha sezaryen için haftaya yine konuşuruz dedi.

Gaz masajı yapıyor musun? Kendi yapsa dahi demek ki hala karnında kalıyor gazı. Ben sürekli yapardım masaj ve etkisini görüyordum.

Burnu için de serumla nemlendirdikten sonra aspire edince daha güzel çıkıyor
Elbisesinin üstünden yapıyordum öylesine ama sanırım elimi yağlayıp direkt vücuduna yapmma lazım. Doktoe ağızdan çıkarması lazım her beslenme sonrası dedi. Ama ben çıkaramıyorum. Ağızdan çıkmazaa bağırsaktan çıkması 2 günü bulur dedi

Kızlar cuma günü annemi eve yolluyorum sizce cok mu erken 11. Gun ramazan geldigi icin babamlarda yemeksiz kalmasin dedim 🤔 3 gecedir zaten ben bakıyorum cok sukur bir sorun olmadi sanki tek kalirsam daha da rahat alisiriz gibi ama bilemedim 🤔🥹
Ben çok korkuyorum yalnız kalmaya bebeğe tek bakıyor gibiyim her şeyiyle ben ilgileniyorum annem yemek yapıyor falan ama evde olması bile rahatlatıyor beni depremden çok korkuyorum anksiyetem tutuyor iki gün önce deprem olduğunda aklım çıktı eşim de annem de evdeydi aklımdaki tek şey çınarı nasıl koruyacağımdı tek kalsam kafayı yermişim gibi geliyor

Kuzum alerji olabilir süt ve süt ürünleri tüketmeyi bırak bakalım devam ediyor mu eğer şuan dikkat etmezsen ilerliyor köpük kaka içinde kılcal damar gibi kan olmaya başlıyor
Doktor yine de yiceksin yoksa beslenemezsin dedi. Sadece süt içme ama peynir yoğurt ye dedi. Bide işte relactaz damla verdi laktoz alerjisidir diye. Ne yapacağımı şaşırdım. Üzülüyorum o çıkaramadıkça

Aynısı bizdede oluyor hep gazla uğraşıyoruz en çok bebeğime üzülüyorum çok ağlıyor kızarıyor.Bizede gaz giderici yazdı ama etkisini görmüyorum.Burnu için her akşam şırıngıyla temizliyorum her burnuna 2 ml çekiyorum youtubde yaz görüceksin nasıl yapılıyor
Ne verdi size ilaç olarak. Laktozu sindiremiyor diye relactaz damla, gaz için metsil damla verdi. Sürekli gaz çıkarıyor ama yine de gazlı. Geceleri uyutmak o kadar zorlaştı ki. Uyusa bile inleyerek uyanıyor. Ben de biraz önce aspiratörle hızlıca çekip çıkarabildim burnundakileri biraz rahatladı

ben ben ben varım 🥹çok heyacanlıyımmmm sabah 8.30 gibi alırız dediler 7 de hastanede olacağım hazır değilim psikolojik olarak 🥹
Offf ben deee öyleee sen benden önce doğuracaksın benimki 10 da 😳😳 Kaç haftalıksın inşallah bebeklerimiz küvoze girmeden kucağımıza alırız .Ben doğuma ablamı da sokucam fotoğrafçı hem kendisi o anı çeker diye eşim asla istemedi girmek 😬 Hem psikolojik destek hem foto için iyi olacak benim için

İlk günler hep tartıştık hatta bir gün o kadar ağladımki sanki dolmuştum ağzıma ne geldiyse söyledim kendisine😂birde işe gitmiş neler neler yazdım kendisine bir tek benim diyorum hayatım değişmiş sen utanmadan matça bile bakıyorsun WC giriyorsun çıkacağın yok😀ne olduysa o günü bitti söyledim rahatladım😌 ama ne değişti o kadarda bir şey deyişmedi 🤭tabi şimdi görüyor çok ağlıyor kalkıyor birlikte çocukla ilgileniyoruz..bazen bilerekten çocuğu veriyorumki gazini çıkartsın şunu bunu yapsın öyle alışsın işte
Ay hepsi mi aynı be Niqu

X