Kızlar merhaba, benim doğum temmuz sonu gibi inşallah. Tesadüfen mesajlarınız denk geldi, aynı süreçlerden geçtiğimiz için yazmak istedim size. Detaylı ultasona kadar tüm süreçleri geçirdim. İlk başlarda kahverengi akıntım oldu ara ara ama dinlendiğim sürece bir sorun teşkil etmedi. İkili tarama testim temiz çıktı, sorun çıksaydı DNA testi gibi farklı bir duruma yönelecektim fakat doktorum gerek duymadı. Karın ağrısı, kasık ağrısı, bulantı ve kusma durumları 17. Haftaya kadar sürdü hatta bulantım ara ara devam ediyor. Detaylı ultasonda kan pıhtılaşma sorunu çıktı, bebek besinsiz kalmasın ve erken doğum olmasın diye kan sulandırıcı tedbiri aldı doktorum. İnsülin direncim çıktı, şeker kontrolü yapıyoruz sürekli fakat sadece 1 kilo aldığım için sorun yaşamıyoruz şu anlık. Ben bu süreçlerde çok panik oldum, ilk gebeliğim olduğu için tecrübesizdim. Bir sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım her zaman. Panik ve stres olmayın, geri kalanı zaten yaşanması gereken yaşanıyor. Sorun mu diye düşündüğümüz bazı durumlar doktorlar için normal karşılanıyor. Yeterki içinizi ferah tutun