- 15 Şubat 2024
- 2.450
- 3.268
- 33
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
En sinir bozucu ses çocukla biz ortalığı ayağa kaldırıyoruz asla duymuyor biziEmzirme, gaz alma, kusmasin diye dik tutma rituelleri sirasinda yandan gelen horlama sesi…
Neyse ki sesimizi duyup destek verdi Allah razı olsunEn sinir bozucu ses çocukla biz ortalığı ayağa kaldırıyoruz asla duymuyor bizi
Bizimki salona yerleşti dünyayı da yıksak mışıl mışıl uyuyor adamEn sinir bozucu ses çocukla biz ortalığı ayağa kaldırıyoruz asla duymuyor bizi
Bebek tartısıTartı dediğin normal tartı mi canım
Valla napacağımı şaşırdım 68 li paket 4 gün gidiyor büyüdükçe azalır diyorlarO zaman hepsi aynı benim oğlumda ıslaklığı hissettiği anda hemen basıyor çığlığı
Bizim de kilo alımı az diye mama + emzirme şeklinde ilerliyoruz. Öncelikle üzülme. Eğer önceki mesajları okuyorsan hemen hemen birçoğumız maalesef aynı şeyleri yaşıyoruz.Çok canım sıkkın kızlaarrr
En baştan başlıyorum
Cumadan beri yerdemiyim görkemiyim belli değil
Perşembe cuma kaka yapmadı benimki dert orda başladı bana 2 gün ıkına ıkına burnu tıkandı cumartesi günü
Perşembe cuma kaka yapmadı diye uyuyamadı karnının ağrısından ağla ağla perişan oldu yavrum
Cumartesi akşam 1 saat ağlata ağlata msj yaptım ayaklarını hareket ettirdim ve sonununda yaptı çok şükür ama bu seferde burnu tıkandı cumartesi pazar günü nefes alırken resmen horr horr ses çıkıyordu
Pazar günü dayanamadım elimde serum fizyolojik vardı 2 damla damlatıp msj yapmaya çalışıp nefesle çektim ama çıkmadı
Çıkmadığı gibi daha beter oldu pislikleri yerinden oynattım heralde ondan diye düşünüyorum
Nefessiz kalıp ölecek diye korktum bu seferde çünkü resmen nefes alırken ağlıyordu yavrum 2 aydır ilk defa memede ağladığını gördüm
Bizde gece acile gittik yıkasınlar diye onda da ince bi hortum soktular burnuna bi tık açıldı ama yine rahat nefes alamıyordu bi cesaret geldi bana internetten izleterek serum fizyolojikle burnunu yıkadım kendi kendime be hastanedekinden daha başarılı oldum pazar akşam biraz uyuyabildi
Pazartesi hastaneye gittik kendi doktoruna rica ettik o iyice yıkadı burnunu sonra bi tarttı ki 1 ayda sadece 500 gr almış sadece anne sütü ile besliyordum dünden beri o kadar üzgünüm o kadar üzhünüm ki size anlatamam uçuk çıktı dudağımda üzüntüden sütümde o kadar çok ki birinden emerken diğerinden akıyor o derece yani sağım yap mutlaka dediler ama zaten çok niye sağ dediler anlamadım
Bugün mama aldık ilk defa mama verdim çocuğa 3 saattir kesintisiz uyuyor
Demekki sütüm yaramıyormuş yavruma
Çok üzüldüm ağlıcam nerdeyse sütüm çok diye seviniyordum bende
Çok uzun yazdım kusura bakmayın
Yok bizimki alt acma konusunda destek verdikten sonra hemen devam ediyor uyumaya, gerci ben yardim ederken de uyanik oldugunu sanmiyorum amaEn sinir bozucu ses çocukla biz ortalığı ayağa kaldırıyoruz asla duymuyor bizi
İşte bir fark ettiğim bu ara gece uzun uyuyor 3 saatte bir kalkıp sağsam mı acaba diye düşündüm bebeğimi uyandırmam da gece uzun uyumaya alışsın belki uykusunda içecek gibi olursa veririm elimde su bardağıyla geziyorum evde ama bil miyorum ki inşallah düzelirCanım bence ona bakmıyor benim 2. ayda regl olan bir sürü arkadaşım hala bebeklerini emziriyorlar şu an 4-5 aylık bebekleri. İkinizin uzun uyuması da bence etkilemez benim bebeğim bazen 4,5 saat falan uyuyor yani gece 1 kez uyanıyor ama etkilenmedi sütüm. Acaba bu ara bir şeyler olmuş az emmiş olabilir mi? Ya da belki sen az su içmiş falan olabilir misin?
Yine senin yandan horlama sesi geliyor ben kızımla yatakta yatıyorum reflü yatağını koyuyorum yanıma koyunkoyuna uyuyoruz kocam da nereyi bulursa orda yatıyor ama en iyisi oda çok horluyor çocuğumu uyandırır artık bilemiyorum ne kadar böyle yatmaya de am ederiz kanka olduk kocamla iyiceEmzirme, gaz alma, kusmasin diye dik tutma rituelleri sirasinda yandan gelen horlama sesi…
Bilmiyorum canım ya aha gece hiç uyanmadı zorla kaldırdım biraz önce azıcık emip uyudu neden böyle yaptı anlamadım ilk defa bu kadar uyudu ay bide geceValla ben bir hafta kendim idare edebildim canım ailemin yanına geldim. Öyle ağlıyor ki annem babam ben başındayız. Dünden beri doğru düzgün uykusu yok. Senin bebiş Öyle uyuyorsa kokunu istiyordur. Atak haftalarında oluyor. Ben yanıma yatırıyorum sakinliyor ama uyumuyor
Allah Allah kuzum üzme kendini diyeceğim ama üzüleceksin biliyorum acaba bı emzirme danışmanından falan yardım mi alsam kuzum ya sonuçta sütüm var diyorsun maşallahBen hiç iki göğsümü birden emzirmedim ki zaten hep tek göğüs emzirdim öyle dakika falan da tutmadım kendi bırakana kadar durdu göğsümde
Derdimde bu zaten doyduğundan hep emindim
Emerek uyuyor benimki uyuyup bıraktıktan sonra sıktığımda süt geliyordu hala o yüzden doyduğuna sütümün yeterli olduğuna emindim
Yıkıldım yaa resmen anlatamam
Evdekilere de belli etmemeye çalışıyorum ama çok kötüyüm bu saat oldu çocuk hala uyuyor ben uyuyamadım
Benim eşim benden tecrübeli 5 yeğeni var hepsinede bakmış altını bezlemis falan bide çocuklara bayılıyor tabi bişey olduğunda annesi diye çağırır ama yaparda şükürler olsunBenim eşim sağolsun postalayıp kaçmama asla izin vermiyor. Çocuğu veriyorum 5 dk sonra tepeme dikilip damla mı versek neden uyumadı ki karnına masaj mı yapsak ağzı mendilini getirsine. 50 tane bahaneyle yerimde tutumuyor beni.
Uyumak üzere olan çocuğa şarkı söyliypr uyandırıyor çocuğu. Böyle delirmelik şeyler yapıyor. En son labet gellmesin ben bakarım diyorum.
Yarın mçsafirim var banyoyu yıkayıp bi duş alayım dedim. 40 dk durdum. Cıkdırmıs.
Çocukta uyuyor bu srada. Yarın iş varmış da bırakamamış çocuğu. Beni beklemiş.
Çok geç kalmışım vs.
Yav he he dedim.
Eşime nasıl yıkabilirim çocuğu birazda olsa.
Kız bebek tatisini nerden bulam benBebek tartısı
Ay aynı biz ve çocuktan önce hiç ayrı yatmazdık aynı anda yatağa gider uyurduk ben tek uyuyamazdım ama bizimleyken adam çok stres oluyormuş uyuyamıyormuş yazık kıyamam. Siz de gelin salonda yatalım farklı koltuklar olursa uyanmam diyor bi de utanmadan uyansa da okey yardımı yok bunu anlıyorum ama salona taşınması da içime oturmuş heralde az önce yarım saatlik uykumda kötü kötü şeyler gördüm adamı az sonra dövecem gidipYine senin yandan horlama sesi geliyor ben kızımla yatakta yatıyorum reflü yatağını koyuyorum yanıma koyunkoyuna uyuyoruz kocam da nereyi bulursa orda yatıyor ama en iyisi oda çok horluyor çocuğumu uyandırır artık bilemiyorum ne kadar böyle yatmaya de am ederiz kanka olduk kocamla iyice
Ne zaman meme ne zaman mama verdiniz bi de kilosu düzeldi miBizim de kilo alımı az diye mama + emzirme şeklinde ilerliyoruz. Öncelikle üzülme. Eğer önceki mesajları okuyorsan hemen hemen birçoğumız maalesef aynı şeyleri yaşıyoruz.
Üzülürsen olan sütün de etkilenir sakın üzülme. Sağ demelerindeki sebep şu: sütün fazla olabilir ama önsütün fazla bebek onu içip doyuyor son sütü yeterince alamıyor demek oluyor. Çünkü önsüt genelde su ve laktozdan zengin, son süt ise daha yağlı ki o da kilo aldırıyor. O yüzden emzirmeden önce sağ ki o önsüt biraz azalsın. Sağdığın sütleri dolaba kaldır ki ek gıda zamanı bebeğin mamalarına katarsın. Her damlası çok kıymetli
Canım kendini bu kadar yıpratma lütfen. Uçuğun bebişler için olan riskini biliyorsundur inşallah aman diyim bebeğine temas etme. Osman gönülal ilk ay 800 sonraki aylar 500 gram yeterli diyor sanırım bebeğin kaç aylık. Belki yetersiz olabilir ama çok da kötü bi durum yok lütfen kendini bu kadar üzme bebeğin de hissediyor böyle düşünÇok canım sıkkın kızlaarrr
En baştan başlıyorum
Cumadan beri yerdemiyim görkemiyim belli değil
Perşembe cuma kaka yapmadı benimki dert orda başladı bana 2 gün ıkına ıkına burnu tıkandı cumartesi günü
Perşembe cuma kaka yapmadı diye uyuyamadı karnının ağrısından ağla ağla perişan oldu yavrum
Cumartesi akşam 1 saat ağlata ağlata msj yaptım ayaklarını hareket ettirdim ve sonununda yaptı çok şükür ama bu seferde burnu tıkandı cumartesi pazar günü nefes alırken resmen horr horr ses çıkıyordu
Pazar günü dayanamadım elimde serum fizyolojik vardı 2 damla damlatıp msj yapmaya çalışıp nefesle çektim ama çıkmadı
Çıkmadığı gibi daha beter oldu pislikleri yerinden oynattım heralde ondan diye düşünüyorum
Nefessiz kalıp ölecek diye korktum bu seferde çünkü resmen nefes alırken ağlıyordu yavrum 2 aydır ilk defa memede ağladığını gördüm
Bizde gece acile gittik yıkasınlar diye onda da ince bi hortum soktular burnuna bi tık açıldı ama yine rahat nefes alamıyordu bi cesaret geldi bana internetten izleterek serum fizyolojikle burnunu yıkadım kendi kendime be hastanedekinden daha başarılı oldum pazar akşam biraz uyuyabildi
Pazartesi hastaneye gittik kendi doktoruna rica ettik o iyice yıkadı burnunu sonra bi tarttı ki 1 ayda sadece 500 gr almış sadece anne sütü ile besliyordum dünden beri o kadar üzgünüm o kadar üzhünüm ki size anlatamam uçuk çıktı dudağımda üzüntüden sütümde o kadar çok ki birinden emerken diğerinden akıyor o derece yani sağım yap mutlaka dediler ama zaten çok niye sağ dediler anlamadım
Bugün mama aldık ilk defa mama verdim çocuğa 3 saattir kesintisiz uyuyor
Demekki sütüm yaramıyormuş yavruma
Çok üzüldüm ağlıcam nerdeyse sütüm çok diye seviniyordum bende
Çok uzun yazdım kusura bakmayın
Geçen gün benimkide yapmıştı baya korkmuştum. Annemde uyusa suç uyumasa suç demişti bazı zamanlar daha yorgun oluyorlar bizim gibi sanırım canım. Nasıl bizde bazen daha az uyuyup daha hareketli oluyoruz, bazende çok uyumak istiyoruz. Artık onlarda bi birey beni korkutan kan şekerinin düşmesiydi ama sorun olmadı diğer günler aynı geçtiBilmiyorum canım ya aha gece hiç uyanmadı zorla kaldırdım biraz önce azıcık emip uyudu neden böyle yaptı anlamadım ilk defa bu kadar uyudu ay bide gece
Bizim yatak odası onun kolum koptu vallaBizimki salona yerleşti dünyayı da yıksak mışıl mışıl uyuyor adam
Ama olur mu benim sütten dolayıymış kız süt geleceğini bilse emzirir bizde gezmeyi severdikkk çıkmaya korkuyorum bebişle hapşırıp durdu bugünOrayada çok geliyoruz biz gezmeyi seviyoruz emzirsin o zaman Verde yavrum hee senin sütun gaz yapar zaten bebekte gaz yoktur yahu gaz yapacak bişey yemiyorsundur bebekte emerken hava yutuyor ondan gaz oluyor işte yani napalim