2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Tartı dediğin normal tartı mi canım 🤣🤣
Canım normal tartıya önce sen çık kendi ağırlığını ölç. Sonra bebeğin üzerinde sadece temiz bez varken bebek kucağında tartıl. İkincisinden ilkini çıkart işte ben böyle yapıyorum😂 ama doktorun ölçtüğü ile kıyas yapma kalibrasyon farkı galiba bizimki farklı çıkıyor. Sadece kendi ölçtüklerimle ağırlık artışını takip ediyorum ben kendimce böyle.
Burda ebeler de bizim kurbanda et tarttığımız şeylerle ölçüyorlar bebeği hatta. Onun ucuna böyle çanta gibi bir şey takıyorlar bebek içindeyken öyle ölçüyorlar. Bulursam fotoğraf atıcam çok komik😅

Eklentiler

• IMG_8402.png
    IMG_8402.png
    505,6 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleme:
Kizlar süt biriktirme işini nasıl yapiyosnz asla biriktiremiyorum hep emmek istiyo

Canım ben mama öncesi emziriyorum hep sağ göğsüm neredeyse tamamen boş sağarken 3-3 damla geliyor. Sol göğsümde çok az asla doyurmuyor. Ve takviye + bir sürü şey yiyip içiyorum artsın diye ama yok dediğin gibi. Mamayla büyüyecek, sağlığı yerinde olsun da öyle büyüsünler üzülme hiç. Bende annemi kendim emmek istememişim hiç, mama ile büyümüşüm çok şükür eksiğim yok. Canları sağ olsun
Benim de seninle ayni, sol gogus bos, saginca cok az damla geliyor, sag goguste de emiyor ile emmiyor arasi, yani cork cork emmiyor bir turlu, oyalaniyor sanki. Ben artik psikolojik olarak bu sut arttirma, emdi emmedi olaylarindan cok yiprandim ve senin dedigin gibi mama ile buyusun, dunyanin sonu mu demeye basladim ve rahatladim. bu emzirme isi bu kadar karmasik olmamaliydi ama bilgiye kolay ulastikca yorumlamalar ve kafa karisikliklari artiyor, bir de eskiden sagma makinasi da yoktu, mutluydu anneler.

Benim de seninle ayni, sol gogus bos, saginca cok az damla geliyor, sag goguste de emiyor ile emmiyor arasi, yani cork cork emmiyor bir turlu, oyalaniyor sanki. Ben artik psikolojik olarak bu sut arttirma, emdi emmedi olaylarindan cok yiprandim ve senin dedigin gibi mama ile buyusun, dunyanin sonu mu demeye basladim ve rahatladim. bu emzirme isi bu kadar karmasik olmamaliydi ama bilgiye kolay ulastikca yorumlamalar ve kafa karisikliklari artiyor, bir de eskiden sagma makinasi da yoktu, mutluydu anneler.
Bende başta çok dert ettim üzüldüm. Burada adı geçen takviye hap damla çay hepsini içtim ona rağmen olmadı. Uyuyorum da mesela su da içiyorum ama dolmuyor göğsüm. Düşündükçe bir şey olmuyor ne yazık ki bende saldım kafam rahat. Doktorda dert etme büyüyecek elbette çocuğun illa anne sütü şart mı memlekete annesiz büyüyen bir sürü çocuk var ama büyüyorlar bak ek gıdada daha çok özenirsin gibi bir konuşma yaptı. Bebeğimizin nasibi de buymuş canım artık.

O ağladıkça ver canım istediği kadar ağlasın benim memeye geliyor elini emiyordu bende gülüyordum almak zorundasın mecbursun başka çaren yok diye konuştum anlattım 😂anlamadı tabi ama yavaş yavaş geçti bazen emme işi gecikirse yine yapıyor hatta emdikten sonra elini bile emiyor ama doyuyor biliyorum
Veriyorum canım susturup tekrar emziriyorum bazen almıyor ama işte bende konuşuyorum anneyi üzme bak aç kaliyorsun falan diye 2 saniye susuyor sonra başlıyor ağlamaya 🤣🤣🤣

Canım normal tartıya önce sen çık kendi ağırlığını ölç. Sonra bebeğin üzerinde sadece temiz bez varken bebek kucağında tartıl. İkincisinden ilkini çıkart işte ben böyle yapıyorum😂 ama doktorun ölçtüğü ile kıyas yapma kalibrasyon farkı galiba bizimki farklı çıkıyor. Sadece kendi ölçtüklerimle ağırlık artışını takip ediyorum ben kendimce böyle.
Burda ebeler de bizim kurbanda et tarttığımız şeylerle ölçüyorlar bebeği hatta. Onun ucuna böyle çanta gibi bir şey takıyorlar bebek içindeyken öyle ölçüyorlar. Bulursam fotoğraf atıcam çok komik😅
İyi fikir ama ben bunu yapsam evde kıyamet kopar garanti kv var anam üstünü çıkarıp çıplak turuyum bebeği hemen laf eder o gidince yaparım bunu anca yavrum 🤣🤣 dışarı çıkalım dediğimde bile dur evde napacan dışarda diyip duruyor yahu bunaliyor insan evde sanki bütün gün gezelim demişim gibi davranıyor 🤣🤣🤣
Ay o nasıl tartmaz öyle ilk defa gördüm kız bunu sen nerde oturuyorsun ki

Kızlar kehribar kolye gaz için faydalı oluyor mu? Deneyimleyen var mı acaba? Kızıma almayı düşünüyorum

Ya gercekten ne kadar zormus bu isler, ben de surekli fikir yurutmekten kafayi yicem.

canim sen nasil veriyorsun? Sutle karistirmadan kasikla direk versek olmaz mi ki? Ortada sut yok cunku 😂
Bende direk kaşıkla veriyorum karıştırmıyorum gayette içiyor yavrum😂😂

Valla bilmiyorum kuzum inşallah olmaz
Bende aha 40 dakikadır emzirmeye çalışıyorum azıcık emiyor ağlıyor napacagimi şaşırdım ya mama versem memeyi almıyor vermesem aç bilmiyorum napacam babası yokken böyle yapıyor ya
Bende aynı çıkmazdayım gerçekten yürüyerek emzirme hafif sallanma derken şekilden şekile girdim. Korkuyorum sinir olup iyice bırakacak diye

Bende aynı çıkmazdayım gerçekten yürüyerek emzirme hafif sallanma derken şekilden şekile girdim. Korkuyorum sinir olup iyice bırakacak diye
Kuzum bı arkadaşıma sordum atak döneminde olabilir bu dedi 5. Hafta atak haftasiymis galiba öyle çünkü gazını çıkartıyorum uykusunu uyuyor az çok başka ne olabilir bilmiyorum ya
Senin bebiş kaç haftalik

İyi fikir ama ben bunu yapsam evde kıyamet kopar garanti kv var anam üstünü çıkarıp çıplak turuyum bebeği hemen laf eder o gidince yaparım bunu anca yavrum 🤣🤣 dışarı çıkalım dediğimde bile dur evde napacan dışarda diyip duruyor yahu bunaliyor insan evde sanki bütün gün gezelim demişim gibi davranıyor 🤣🤣🤣
Ay o nasıl tartmaz öyle ilk defa gördüm kız bunu sen nerde oturuyorsun ki
Ay vallahi çok biliyor onlar😒 hoş geçen çocuğu dışarı çıkarıcaz dedim kaç kilometre öteden babam erken değil mi daha diyor😂
Valla biz 6. günden beri çıkıyoruz. Çocuk sakinleşip çok güzel uyuyor. Bana da çok iyi geliyor. Ben çevremdeki herkese ilk fırsatta çıkın diyorum.
Ben Almanya’da yaşıyorum canım. Burda eve doğumdan sonra ebe geliyor o tartıyor bu şekilde. Mesela biz hastaneden çıkarken oğlumun kilo kaybı çok fazlaydı. Doktor ebeniz var mı dedi. Var deyince kilosunu o kontrol eder gerekirse mama önerir ben şimdi bir şey önermiyorum sen emzirmeye devam et demişti. Sarılık, göbek bağı, bebeğin kilosu, benim dikişlerimi, ruh halimi falan hep ebemiz kontrol ediyor bu süreçte.

X