2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Kizlar sanirim sütüm yetmiyor bebeğim gözüme daha zayıf gelmeye başladi sürekli gördüğüm halde sadece anne sütü ile ilerliyoruz dr keselim demişti mamayı öyle kesmiştik doğdupunda 3400 dü

Sonra 3.900 dü 17. Günde kilosu sizce devam etsem mi şuan 25 günlük 30 cc de yetmez mama değil mi ilave anne sütüne

Kizlar sanirim sütüm yetmiyor bebeğim gözüme daha zayıf gelmeye başladi sürekli gördüğüm halde sadece anne sütü ile ilerliyoruz dr keselim demişti mamayı öyle kesmiştik doğdupunda 3400 dü

Sonra 3.900 dü 17. Günde kilosu sizce devam etsem mi şuan 25 günlük 30 cc de yetmez mama değil mi ilave anne sütüne
Ben kilo alımı güzel benim doğduğunda 2730 du. 15 günde 2900 olmuştu . Ki anne sütü Artı mama doktor iyi kilo aklımı demişti . Ama mama devam demişti: senin 500 gr Almış maşallah ondan kesmiş mamayı. Ayrıca ben 20. Güne kadar hep 30 cc verdim sonra arada 45 cc verdim. Şimdi anne sütü Artı 60 cc bazen 90 cc mama veriyorum 36 günlük. Böyle düşünüp canını sıkma . Çok kafana takılıyorsa doktora yada sağlık odağına git kilosuna baktır. Sen böyle düşünürsen az olmayan sütün bile azalır canım benim. Ayrıca bebek doymasa gelişmese sana sinyal verir

Kızlar benim bebişn iki kaşın arası pul pul oldu doktor konak bu dedi ama başına gelen var mı ne kullandınız

Kızlar benim bebişn iki kaşın arası pul pul oldu doktor konak bu dedi ama başına gelen var mı ne kullandınız
Duşa sonrası bebek yağı + keçi kılı fırça ile taradım o bölgeyi hemen bitti

Kızlar malum hepimiz eşimizle kankayız birde ben hamilelik boyunca da kankaydım yani en azından 5. Aydan sonra. Sabaha karşı bebemi uyuttum yatağa geçtim eşim üşümüşsün dedi sarıldı. Ay önceden içim erirdi eşim bana dokununca sarılınca sanki onun kendine has kokusu olduğunu düşünürdüm. Sabah bana çok yabancı biri gibi geldi . Sizde de oldu mu bu duygu?
Çok normal şuan öyle hissetmen canım. Emzirdiğimiz için hormonlarımız baskılanıyor.
Zamanla düzelecektir.
Kızlar size sorum olacak. Spiral ne zaman taktırabiliriz. Risk alıp yanlışlıkla 2. Ye hamile kalmak istemiyorum. Benim ki tüp bebek gerçi ama Dr ilk bebekten sonra doğal yolla da hamile kalabilirsin dedi. En azından 2 yıl beklemek istiyorum.
Spiral hemen taktırabilirsem rahat ederim.

Ben kilo alımı güzel benim doğduğunda 2730 du. 15 günde 2900 olmuştu . Ki anne sütü Artı mama doktor iyi kilo aklımı demişti . Ama mama devam demişti: senin 500 gr Almış maşallah ondan kesmiş mamayı. Ayrıca ben 20. Güne kadar hep 30 cc verdim sonra arada 45 cc verdim. Şimdi anne sütü Artı 60 cc bazen 90 cc mama veriyorum 36 günlük. Böyle düşünüp canını sıkma . Çok kafana takılıyorsa doktora yada sağlık odağına git kilosuna baktır. Sen böyle düşünürsen az olmayan sütün bile azalır canım benim. Ayrıca bebek doymasa gelişmese sana sinyal verir
Canım cok sağol arkadaşim haklısın ama bebek karnına çekiyo ayaklari memeden kendini çekiyo geri diyorum ki kendi kendime sütüm mü btti yetmiyomu anne sütü biter mi hiç diyorum sonra kendi kendime bitmezki süt ağlayarak geri çekince kendini mememi sıkıyorum süt gelmiyor ucuna ordan anliyorum bittiğini

Ya evet bizimki denk gelmiş olabilir🥲 Ben ikinci el aldım babybjorn’ü ama bizim bebo pek sevmedi günde 5 dakika durursa duruyor iyi ki sıfıra o kadar para vermemişim dedim🙈 her çocuk sevmiyormuş galiba 🥲 önce deneme şansın varsa bir tanıdıktan falan dene bence
Hic de yok tanidikta 🙁 kiralasam mi acaba 1 aylik valla tam bilinmeyenli denklem bu bebekler, hcibiseylerini anlamiyoruz 😃

Ben bu adamları anlamıyorum yaa çocuk sadece benim mi bunlar neyi oluyor tam olarak
Dün gece uyuduğum 5 6 saatlik uykuyla duruyorum bu saatte kadar çocuk 1 saat uyudu ben hiç uyumadım
az önce kıyamet koptu evde çocuk katıldı ağlamaktan benim sırtımdan ter aktı sakinleştiremedim acıdan kıvrandı çocuk adam uyanıpta noluyor yapacağım bişe var mı demedi yaa ölecem sinirden
Çocuğu uyuttum sinirden uykum kaçtı yemin ederim kız bi daha uyanırsa kovacam yataktan gitsin başka yerde uyusun gözüm görmezse daha az sinirimi bozar en azından
Canım meğer bu çocuğu biz kendimize yapmışız. Meğer her gece ben kalkacakmışım, ben emzirip doyuracakmışım, tüm gereken bakımı ben verecekmişim. Meğer af edersiniz benim bi yerlerim yırtılarak doğuracakmışım. Meğer sadece benim psikolojim bozulacakmış da bedenim mahvolacakmış. Ben de böyle sanmıyordum. Eşim yardım etse bile bir yere kadar, meğer tüm zorluklar banaymış. İlk çocuk yeni öğreniyorum eşime sorarsan 4 çocuk istiyor bundan sonra rüyasında görür

Hic de yok tanidikta 🙁 kiralasam mi acaba 1 aylik valla tam bilinmeyenli denklem bu bebekler, hcibiseylerini anlamiyoruz 😃
Valla olabilir canım kiralamak da mantıklı olabilir denemek açısından. Bizimki pek sevmedi ben ucuza aldığım için çok gözüme gözükmüyor biraz daha deneyip olmazsa bende satarım diyorum zaten evde yer yok😂 oğlanın eşyalarından engelli koşu parkuruna çevirdik salonu😂

Ay az önce bizim eve ebemiz geldi oğlumu tarttı 3 günde hiç kilo almamış hatta 30 gr kaybetmiş. Benim de çok canım sıkıldı. Biz de doğduğundan beri sadece anne sütü ile gidiyoruz. Bana ebe mutlaka 2-3 saatte bir emzirmemi önerdi. Ve iki memeyi aynı seferde emzir dedi. İkinci memeye geçtiğinde uyumuş olsa bile uyandır onu da 5 dakika olsa bile emsin dedi. Haftaya bir daha tartıp ona göre değerlendirelim hemen endişe edecek bir şey yok dedi.
Bence sağlık ocağına git kilosuna baktır canım. Sonuçta her gün gözünün önünde olan çocuk sana kilo almıyor gibi geliyor olabilir ama tartı yalan söylemez. Ebelere de sor belki onlar da bir şey önerir.
Bu arada bence 17. günde 500gr alması çok iyi. Bizim de bugün 17. günümüz doğum kilosunun üzerine 80 gr almış sadece çocuk. İri bir bebek bunlar normal dedikleri için bekliyorum bakalım önümüzdeki hafta ne olacak. Umarım kilo alır 🙏🏻

Valla olabilir canım kiralamak da mantıklı olabilir denemek açısından. Bizimki pek sevmedi ben ucuza aldığım için çok gözüme gözükmüyor biraz daha deneyip olmazsa bende satarım diyorum zaten evde yer yok😂 oğlanın eşyalarından engelli koşu parkuruna çevirdik salonu😂
Kiralama da cok ucuz degil aslinda. Ikinci el temiz oluyor mu? Ya da sen biraz daha dene ben senden alayim 😃

Benim bebeğin de öyleydi ama bugün doktora gittim bir şey olmaz normal dedi 😅 hamileliğin ilk gününden beri 2 doktorun aynı şeyi söylediğine hiç şahit olmadım..
Bencede normal kime desem Benimkide aynı diyor boşa diyet yapıyorum gibi ne geliyor da neyse bebeğim iyi olsun da

Canım cok sağol arkadaşim haklısın ama bebek karnına çekiyo ayaklari memeden kendini çekiyo geri diyorum ki kendi kendime sütüm mü btti yetmiyomu anne sütü biter mi hiç diyorum sonra kendi kendime bitmezki süt ağlayarak geri çekince kendini mememi sıkıyorum süt gelmiyor ucuna ordan anliyorum bittiğini
Demekki çok hızlı emiyor . Bak ben sağlık ocağında hemşire yanında emzirdim benimde maksimum 5 dk emiyor. Hemşire dedi ki maşallah çenesi kuvvetli çok hızlı çekiyor. Bebekler zaten 3/4 dk doymak için emerlemiş o zaman süt bol gelirmiş sonrası artık keyfiymiş. Bana hemşire senin oğlan koca boğaz keyfi emmiyor hızlı hızlı geldin istiyor dedi. Bende memeyi tutana kadar kendini direk gibi yapıyor zar zor tutuyor sonra sapur supur 2 dk emiyor. Sonra süt bitince basıyor çığlığı top gibi küçülüyor. Yani 1 Ayda 1 kilo almış artı mama desteğiyle: herkes normal diyorsa senin de normaldir .hepimizin sütü bol bol olacak diye birşey yok. Ben sadece anne sütü verince yetiyor ona ama 1 saate bir emmek istiyor demekki 1 saatlik doyuyor dedi hemşire. 1 saat sonra tekrar emzir ne kadar gelirse gelsin dedi böyle böyle sütün çoşar dedi. En önemlisi stres yapma dedi: bende saldım vala sende sal stres olmayınca sütüm arttı bence. Çünkü gece 2 kez mama içerdi şimdi hiç içmiyor gece mamayı

Bu arada doktor bana emzirmeden önce bir bardak su iç memendeyken de su iç emzirdikten sonra da su iç dedi miktar önemli değil o döngü de su iç sütün artar dedi aklında olsun. Baya uzun yazdım ama canın sıkılsın istemiyorum sütüm az diye

Canım meğer bu çocuğu biz kendimize yapmışız. Meğer her gece ben kalkacakmışım, ben emzirip doyuracakmışım, tüm gereken bakımı ben verecekmişim. Meğer af edersiniz benim bi yerlerim yırtılarak doğuracakmışım. Meğer sadece benim psikolojim bozulacakmış da bedenim mahvolacakmış. Ben de böyle sanmıyordum. Eşim yardım etse bile bir yere kadar, meğer tüm zorluklar banaymış. İlk çocuk yeni öğreniyorum eşime sorarsan 4 çocuk istiyor bundan sonra rüyasında görür
Ya benim eşimde sanki bu yazdıklarını o yaşamış gibi asla ikinci çocuğu istemiyorum çok zormuş muhakkak korun spiral falan taktıralım diyor. Hayır zor tamam da sana mı zor neyine zor Allah aşkına. Ha korunmayı da benden bekliyor malum lohusa benim kocam 😂

Kiralama da cok ucuz degil aslinda. Ikinci el temiz oluyor mu? Ya da sen biraz daha dene ben senden alayim 😃
Ay valla Türkiye’de olsam seve seve ama ben Almanyadayım🥲 Burda biz az kullanacağımız bir sürü şeyi temiz ikinci el aldık. İkinci el kültürü çok fazla ve çok seviyorum bunu. Türkiye’de de let go’da, sahibinden de falan var sanırım bi bakmıştık eşimle 😂 en olmadı muadil bakılabilir yorumları iyi olan çünkü bi teknolojisi yok bence yani çok basit bir mekanizması var marka çok farketmez gibi geliyor bana.

Kızlar malum hepimiz eşimizle kankayız birde ben hamilelik boyunca da kankaydım yani en azından 5. Aydan sonra. Sabaha karşı bebemi uyuttum yatağa geçtim eşim üşümüşsün dedi sarıldı. Ay önceden içim erirdi eşim bana dokununca sarılınca sanki onun kendine has kokusu olduğunu düşünürdüm. Sabah bana çok yabancı biri gibi geldi . Sizde de oldu mu bu duygu?
Aynı şeyi yaşıyordum normal şekilde bile elektrik aldığım adamın duygusal olarak bile kankama dönüşmesi ile bir araştırma yaptım. Süt hormonunu salgılayan prolaktin hormonu, östrojeni düşürüyormuş bu da libidoyu düşürüyormuş. Yani emzirdiğimiz için hormonlar bizi bu hale getiriyor. Bu aralar iyiki de öyle olmuş diyorum eşime uyuz olduğum için 😒

Ya benim eşimde sanki bu yazdıklarını o yaşamış gibi asla ikinci çocuğu istemiyorum çok zormuş muhakkak korun spiral falan taktıralım diyor. Hayır zor tamam da sana mı zor neyine zor Allah aşkına. Ha korunmayı da benden bekliyor malum lohusa benim kocam 😂
Kraldan çok kralcı olmak. Biz de pazar sabahı kalktık eşim kayınvalideye diyorki bu gece de uykumdan hiç bişey anlamadım çocuk döndü durdu diyor. Ya sabaha kadar ben besledim sakinleştirmeye çalıştım o çocuğu, sen ne anlatıyorsun dedim. Ben de irkilerek uyandım diyor. Etrafa artık boş boş bakıyorum cevap vermeye halim yok. Eski beni özlüyorum.

Kızlar korunma yöntemini düşündünüz mü ?koldan takılan implant mı ?spiral mi daha mantıklı devlette de ücretsiz spiral takılıyormuş bu konuda bilginiz var mı? Spirali biz alıp öyle falan mı gidiyoruz hastaneye ?

X