2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Of okurken sinir geldi Allah sabır versin ama kendinizi çok tutuyorsunuz siz lohusasınız eşinize ne istiyorsanız ne hissediyorsanız çat çat söyleyin talepkar olmayanın kıymeti olmuyor bu devirde.

Kızlar benim bebeğim de 5 günlükten beridir hep sıvı ve bez dolusu yapıyordu. Günde 1-2 kez kaka yapıyor benimki. 7. Günde doktora gitmiştim alerjiden şüphelendi süt ürünleri yumurta vs diyet verdi. Şuan 42 günlüğüz. Doktor çok alerji değil intolerans gibi sanki 4/10 diyebilirim alerji düzeyine dedi. Yumurtayı sütü fırında olacsk şekilde uavaş yavaş açmaya çalışıyoruz şimdi. Ben de ishal olduğundan şüpheliydim doktorum eğer 3 ve üzeri (bazı kaynaklar 6 ve üzeri diyor) kaka çıkışı yoksa, bebeğin kilo alımı iyiyse, çişli bez sayısı 5 ve üzeri ise ishal değildir diyor. Kaynaklarda da böyle. Ben de baya araştırdım. Kaka resmi isteyenlerle fotoğraflaşabilirim
Fotoğraf atarsan sevinirim canım

Bizim gaz sancısına gece kusması da eklendi uyumak istiyor memede . Boğazına kaçıyor sanırım öksürecekken komple kusuyor 😭

Gerçekten biraz uyumak istiyorum eskiden 10 da yatardım bu saatte kalkar işe giderdim davul çalsa uyanmazdım . Şimdi gık demesine kalkıyorum çok yoruldum ama daha çok başındayız🥲
Bunun daha atak hastası var dişi var bilmem ne offf. Sevgisi bambaşka, refleks olarak gülmesine bile eriyorum ama uyku çok zorluyor artık geçen gece kucağımdayken uyu artık diye poposunu sıktım biraz psikolojik olarakta çok zorluyor

Kızlar bebişteki karın guruldaması gazdan dolayı mı oluyor?

Bende ya gündüz yine bi şekilde oyalıyoruz ama gece çok fena aniden gaz bastırıyor. Saat 5te uyandı hala kucağımda
Artık o emerken ben de uyuyakalıyorum ve bi kalkıyorum 1.5 2 saattir emiyor ya da bırakmış göğsümü öyle uyuyoruz 😬 bu bile iyi geliyor bana ama yok rutin oluşturma memede uyumaya alıştırmamam lazım diye strese giriyorum bu sefer de

Ben gündüz salonda yatağı var ona gece yatak odasında beşiğe yatırıyorım gece gündüzü anlasın diye. Büyüdükçe uyanık kalma süreleri artmıyor zaten sanki kendileri rutin belirliyorlar. Mesela emdi diyelim uyukluyor yada uyudu ben yatırıyırum hemen. Zaten uyuyacaksa uyuyor ama uyumayacaksa uyanıyor sohbet muhabbet istiyor. Attık öyle eskisi kadar çok uyumuyorlar bence . Ye iç uyu döngüsü yok arada uyanık kalmak istiyorlar yanş benim oğlan öyle. Mesela sabah 8/ 11 arası napayım uyumaz muhabbet istiyor . Alim üzeri de 6/9 arası muhabbet istiyor
Ya benim kızın hiç düzgün uzun bi uyku süreci olmadı ki şimdi nereye kısalacak buu

Artık o emerken ben de uyuyakalıyorum ve bi kalkıyorum 1.5 2 saattir emiyor ya da bırakmış göğsümü öyle uyuyoruz 😬 bu bile iyi geliyor bana ama yok rutin oluşturma memede uyumaya alıştırmamam lazım diye strese giriyorum bu sefer de
Alışmamalı evet benimki de uyukluyor benimde çok uykum geliyor ama çok korkuyorum Allah korusun memede uyku çok tehlikeli, oturur pozisyonda oluyorum ama korkuyorum

Ya bende ana kucağına koymak istiyorum minder koydum demiştin nasıl koyuyorsun minderi yavrum
IMG_20241212_081837_edit_752190641131055.jpg

Böyle canım bir de yatırırken kafasını daha yukarı koyuyorum hemen kaymıyor

Valla bende napacağımı şaşırdım gece 5 te tutuyor. Saat 3 te sıcak su torbası koyuyorum ayaklarının altına ona rağmen . Gaz damlasını 3 te verdim yine. Yine de 5.30 da ıkınarak kalktı

Ben bu adamları anlamıyorum yaa çocuk sadece benim mi bunlar neyi oluyor tam olarak
Dün gece uyuduğum 5 6 saatlik uykuyla duruyorum bu saatte kadar çocuk 1 saat uyudu ben hiç uyumadım
az önce kıyamet koptu evde çocuk katıldı ağlamaktan benim sırtımdan ter aktı sakinleştiremedim acıdan kıvrandı çocuk adam uyanıpta noluyor yapacağım bişe var mı demedi yaa ölecem sinirden
Çocuğu uyuttum sinirden uykum kaçtı yemin ederim kız bi daha uyanırsa kovacam yataktan gitsin başka yerde uyusun gözüm görmezse daha az sinirimi bozar en azından
Benimki de uykusunun arasında allah yardımcın olsun dedi 😃 allah razı olsun koca reis🤣

Bunun daha atak hastası var dişi var bilmem ne offf. Sevgisi bambaşka, refleks olarak gülmesine bile eriyorum ama uyku çok zorluyor artık geçen gece kucağımdayken uyu artık diye poposunu sıktım biraz psikolojik olarakta çok zorluyor
Valla bende vicdan azabı duyuyorum uyu artık diye söylendikten sonra 😭 her şeyi çok bambaşka ama yoruluyorum o anki bitkinlik ile çıkıyor ağzımdan benimde 🥲

Göz muayenesinide pediatrib yapıyor demi canim
Ben kendi normal göz doktoruma gittim canım zaten ölçüm falan yapmıyorlar. Damla yapıyorlar göz bebek büyüyor bekliyorlarsa sonra cihazla göze bakıyor katarak var mı göz siniri ıvır zıvır bir sürü şeye . Doğuştan gelen birşey var mı diye. 3 aydan sonra takibe başla hafif nesneleri takip etmesi lazım dedi 4 aya kadar gözlerini şaşı yapabilir dedi. 6. Aya randevu verdi. O zaman ölçüm yapacak . Yıllardır kendi göz doktorum benim bu gözlük kullanıyorum ben. Boşuna ölçüme para verme Şuan ölçüm doğru çıkmaz yenidoğan için bu kontrol yeterli dedi. Çocuk doktorum da illa pediatri olmasına gerek yok demişti ama senin doktor ne dr bilmiyorum

X