2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Kızlar az önce bebeğim kucağımda uyuturken ağzından burnundan fışkırarak kustu yanında olmasam yatıyor olsa kesin bogulurdu Allah korusun. Baya kustu, yaşayan var mı? Bugün doktora gideceğiz soracağım zaten. Dün banyo yaptı üşütse böyle olur mu acaba
Benim de 2 kez başıma geldi çok kötü bir durum korkuyor insan. Dr başını biraz yükseğe koy ve sola yatır dedi. Mide kapak kaşı henüz gelişmemiş reflü gibi düşün dedi.

Benim de 2 kez başıma geldi çok kötü bir durum korkuyor insan. Dr başını biraz yükseğe koy ve sola yatır dedi. Mide kapak kaşı henüz gelişmemiş reflü gibi düşün dedi.
Evet reflü var zaten bebeğimde doktorun yanında bi kere kusmuştu ama normal az miktarda pütürlüydü doktor reflü kusması beslenme sonrası 15 dk dik tut demişti. Aslında yine öyle yaptım ama bilmiyorum aklım çıktı bir anda öyle olunca

Benim bebonun kusma sorunu var zaten paraya kiyip babybjorn anakucagi alicaktim almasam mi ki? 🥺
Ya evet bizimki denk gelmiş olabilir🥲 Ben ikinci el aldım babybjorn’ü ama bizim bebo pek sevmedi günde 5 dakika durursa duruyor iyi ki sıfıra o kadar para vermemişim dedim🙈 her çocuk sevmiyormuş galiba 🥲 önce deneme şansın varsa bir tanıdıktan falan dene bence

Canım aynı gün doğurmuşuz benim de kırkımdı, ve benim de bebeğimde alerji olduğundan şüpheliyiz. Diyetteyim 1 aydır. Sende başka hangi belirtiler vardı
Kakası sümüksü oluyor cildinde de kırmızı minik kızarıklık var ağlamada eşlik edince şüphelendi ama şuan hala aynı kakası ve cildi değişmedi ağlaması düzeldi oda damlalardan ve bağırsakları düzene giriyor bence eskisi gibi sürekli kaka yapmıyor günde 2-3 yapıyor eskiden sürekli az az bezinde hep kaka oluyordu

Maşallah ne güzel annesi. 🌸 Peki ne zamanlar beşiğe yatırıyorsun canım ben ne zaman uyuyacağını kestiremiyorum memede dalıyor kaldırınca veya 5-10 dk sonra uyanıyor.

Gaz damlası kullanıyor musunuz merak ettim. Kızlar biz baya zamandır kullanıyoruz gaz damlasını da ne kadar kullanılacağı konusunda fikriniz var mı? Zararlı olur mı aklıma takılıyor dr a sormak aklıma gelmedi

Benimki de dalmıyor. Gündüz bir kere bir saate yakın uyudu 12-13:00 gibi, sonra arada bir içi geçti memede ama tam uyumadı 🫤

Canım bu damlalardan öncesinde, çok aglıyırdu demişsiniz ya kucağa falan alınca sakinleşiyor muydu peki? Diyet işi gerçekten zormuş Allah kolaylıklar versin inşallah, geçici olması insanı biraz rahatlatıyor en kısa sürede bebeğiniz alışır ikiniz de çok rahat edersiniz inşallah
Canım İnan ağlamasından daha zor değil yok kucakta falan da durmuyordu çok fena ağlıyordu inşallah maşallah şuan iyiyiz dün yine 1 saat ağlama krizi tuttu da muşmula yemiştim ona bağladım hiç bir şey yemeye gelmiyor sütte vitaminsiz olacak diye korkuyorum herşey yasak kendimi geçtim çocuğa vitamin geçmez diye korkuyorum

Evet canım sünüyor gibi kakası her bebeğin öyle mi bilmiyorum
Benim bebeğin de öyleydi ama bugün doktora gittim bir şey olmaz normal dedi 😅 hamileliğin ilk gününden beri 2 doktorun aynı şeyi söylediğine hiç şahit olmadım..

Canım İnan ağlamasından daha zor değil yok kucakta falan da durmuyordu çok fena ağlıyordu inşallah maşallah şuan iyiyiz dün yine 1 saat ağlama krizi tuttu da muşmula yemiştim ona bağladım hiç bir şey yemeye gelmiyor sütte vitaminsiz olacak diye korkuyorum herşey yasak kendimi geçtim çocuğa vitamin geçmez diye korkuyorum
Takviye al canım mutlaka kalsiyum falan içeren. Hem kendin için hem bebek için

Benimki gogsumde yatarak uyudu. Ben mumya gibi yatiyorum o ustumde. Sonra da kolumda yatti ben yine mumya oldum. Oyle oyle sabahi ettik.

Kendinizi boyle zihnen kopuk hissettiginiz oluyo mu? Ustumde bi durgunluk boyle bi anlamsizlik var. Sonsuz bir döngüdeyim hergun. Gozumu aciyorum ama öyle tadim olmuyo ki. Depresyondayim bence.
Öyle normal ki bu hissettiklerin. Eski hayatını ozlüyorsun, eski seni, istedigin zaman istedigini yapabilme özgürlüğünü belki esinle olan eski ilişkini. Hissettiklerin cok insani, cok doğal. Ama kendini bu psikolojiye bırakma. Mesela mumya gibi mi uyudunuz( 2. Kızım da biz de oyleydik simdi bu oğlus da meme de kolumun üstünde anca uyuyor geceleri) ben düşünürdüm herkesin bebeleri uyuyor benimki böyle ben mi beceremiyorum diye hiç o düşünceye girme de ki oh ne güzel en azından uyuduk dinlendik. Bebişin kokuna ve varlıgına ihtiyacı var demekki oyle düşün. Gecici bir süreç oldugunu aklından cıkarma canım. Benim kızım gündüz de durmuyordu hiç 2 sene falan geceleri 3-4 saat uyumuşumdur o da bölük pörcük. Gündüz ayagımda salladıgımda duruyordu uyuyordu sadece ben de orta sehpaya laptopumu termosta cayımı kahvemi kuruyemişlerimi arıştırmalımlarımı alıyordum. Acıyordum netflixten kafa daıtacagım diziler izliyordum öyle öyle akıl saglıgımı korudum diyebilirim. Sen de sana iyi gelen cocukla yapabileceğin birsey bulup kafa dagıtabilirsen gün içinde emin ol zaman cok daha hızlı akıyor ve psikolojin daha az bozuluyor.

Öyle normal ki bu hissettiklerin. Eski hayatını ozlüyorsun, eski seni, istedigin zaman istedigini yapabilme özgürlüğünü belki esinle olan eski ilişkini. Hissettiklerin cok insani, cok doğal. Ama kendini bu psikolojiye bırakma. Mesela mumya gibi mi uyudunuz( 2. Kızım da biz de oyleydik simdi bu oğlus da meme de kolumun üstünde anca uyuyor geceleri) ben düşünürdüm herkesin bebeleri uyuyor benimki böyle ben mi beceremiyorum diye hiç o düşünceye girme de ki oh ne güzel en azından uyuduk dinlendik. Bebişin kokuna ve varlıgına ihtiyacı var demekki oyle düşün. Gecici bir süreç oldugunu aklından cıkarma canım. Benim kızım gündüz de durmuyordu hiç 2 sene falan geceleri 3-4 saat uyumuşumdur o da bölük pörcük. Gündüz ayagımda salladıgımda duruyordu uyuyordu sadece ben de orta sehpaya laptopumu termosta cayımı kahvemi kuruyemişlerimi arıştırmalımlarımı alıyordum. Acıyordum netflixten kafa daıtacagım diziler izliyordum öyle öyle akıl saglıgımı korudum diyebilirim. Sen de sana iyi gelen cocukla yapabileceğin birsey bulup kafa dagıtabilirsen gün içinde emin ol zaman cok daha hızlı akıyor ve psikolojin daha az bozuluyor.
Cok tesekkur ederim ❤️

3 4 gündür böyle yoksa işten döner uyumadım dersem hemen alır elimden sen git uyu der ya da gece uyumadıysam emzir ver der alır gider çocuğu yemek yoksa yapar falan ama
Kızın bugünkü o ağlamasına kalkmaması bana dokundu çocuk ortalığı yıktı yaa adamın umurunda olmadı
Şimdi yine 1 saat uyudu ağlayarak uyandı özellikle onu rahatsız ederek kalktım banamısın demedi arkasını döndü
napim ben buna şimdi
Normalde yapıp şimdi yapmadıysa gerçekten çok yorgundur belki canım gündüzde yoğun geçtiyse, diğer ihtimalde herşeye alışıldığı gibi bunada alışıp artık yapmak istemiyordur. Ama birinciyse sebep diğer günlerin hatrına bugünü görmezsen sende canını sıkmazsın

Canım biz kimyon çayı sıcak su torbası olarak ilerliyoruz bi tık rahatlama var sanki
Hipp in anne çayını aldım içinde kimyon varmış denicem bi. Sıcak su torbasını koyuyorum gece sancı saati tutmadan önce canım bi bakıcamm sağolll. Ama nasıl bir gaz sancısıysa tuttu mu tutuyor ya

X