2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Canm bebeğin ne kadarlık bizde hipp kullanıyoruz ilk zamanlar bizmkide yapamıyordu ıkıniyordu yada kabiz olarak yapıyordu hatta acile bile götürmüşlugumuz var büyüdükçe normale giriyor şimdi 2 aylık oldu hergun normal yapiyor
Bugun tm 19 gunluk cnm bebisin dogdu gun 1.gun mu sayiliyor cnm 🤔 biyerde okudum burdamiydi acaba 40 cikca zmn tm 40.gun mu yoksa 41.gunmu cikcak diye dogdu gun sayiliryormu

Canm bebeğin ne kadarlık bizde hipp kullanıyoruz ilk zamanlar bizmkide yapamıyordu ıkıniyordu yada kabiz olarak yapıyordu hatta acile bile götürmüşlugumuz var büyüdükçe normale giriyor şimdi 2 aylık oldu hergun normal yapiyor
Kacgun yapamadi oldu cnm burum 2 aylik doneme kadarmi devm etti

Canlar aranızda sling kullanan var mı biz bir ayı yeni doldurduk artık kullanayım diye aldım çocuk çok oturur pozisyonda oluyor gibi geliyor ama siz ne düşünüyorsunuz benim evhamım mı

Canlar aranızda sling kullanan var mı biz bir ayı yeni doldurduk artık kullanayım diye aldım çocuk çok oturur pozisyonda oluyor gibi geliyor ama siz ne düşünüyorsunuz benim evhamım mı
Genelde anne karnı pozisyonu gibi duruyorlar canım. Ben kullanmadım ama gördüklerimin hepsi dediğin gibi duruyor

Kızlar ana kucağı kullanıyor musunuz ? Ben anakucağında uyutuyorum gündüzleri bazen ama alıp da koltuğa ya da yatağına koyunca uyanıyor. Onun çukur yapısı gazlarına iyi geliyor heralde. Ama uzun süreli uyutmak tehlikeli diyorlar o yüzden bırakayım uyusun diye cesaret edemiyorum.
Ana kucağı kullanıyorum. Mamma almıştım ben. İçine puset minderi koydum. Oturma yeri yükseldi biraz. Gündüz ben de bazen ona koyuyorum uyurken. Ya da yemek yaparken mutfakta onda durduruyorum. Uzuun süre durması tehlikelidir. Zaten yarım saat ancak uyuyor bizimki 😢

Kacgun yapamadi oldu cnm burum 2 aylik doneme kadarmi devm etti
Nerdeyse 1 aydr normal hergun yapıyor onun öncesinde 2 3 gün oluyordu en fazla yapmadığı kabiz olduğu içn zorluyordu bebeğimi doktor karın kasları geliştikçe normale dönecek dedi çok şükür öyle oldu
Gün olarakta bildigim doğdu ertesi gün olduğunda 1 günlük sayılıyor yada doğduğu gün bende tam bilmiyorumki 😀

Bir de bebeğiniz sosyal gülücüklere, aa oo uu seslerine başladı mı? Benimki 39 günlük oldu ama sadece gazı olduğundan dolayı gülümseme hareketi yapıyor. Bu influencerların bebekleri siyah beyaz kartlara da bakıyor aguluyor da sinirim bozuldu 😃😃 benimki hiç aldırış etmiyor valla ya uyanıkken zaten hep gaz sancısı derdinde
Bizimki gülüyor ses de çıkarıyor 😅 karnı tok altı temizse sırt üstü yatırınca gülüp konuşuyorum o da karşılık veriyor

Bugun tm 19 gunluk cnm bebisin dogdu gun 1.gun mu sayiliyor cnm 🤔 biyerde okudum burdamiydi acaba 40 cikca zmn tm 40.gun mu yoksa 41.gunmu cikcak diye dogdu gun sayiliryormu
Doğduğu gün sayılmıyor. Bizimki 28i gece 3te doğdu. 29u 1. Gün oluyor öyle saymak lazım

Nerdeyse 1 aydr normal hergun yapıyor onun öncesinde 2 3 gün oluyordu en fazla yapmadığı kabiz olduğu içn zorluyordu bebeğimi doktor karın kasları geliştikçe normale dönecek dedi çok şükür öyle oldu
Gün olarakta bildigim doğdu ertesi gün olduğunda 1 günlük sayılıyor yada doğduğu gün bende tam bilmiyorumki 😀
Sagol cano inslh benim beboda duzene girer😊

Canım benimde 2 tane dikisim var ama anlamadım tabi eskiye oranla daha rahatım
Sen baya buyutmussun ya maşallah ve hala dikişlerin varsa demekki ipten olabilir şükür gene ikimizin de az dikişi varmış ya
Çekme konusunda mesela bu hafta eşim gece çalışıyor kv var ama o uyuyor bende bebekle ilgilendim tüm gece hele 7den beri uyumadı gezerek emzirme bile yaptım gene çekmeye başladı ilk emiyor böyle doyuyor mu napıyor sonra çektirmeye başlıyor sonra hirslanip ağlıyor ne yaptıysam almadı artık beşikte salladım kucakta salladım gazını çıkardım falan böyle biraz yordum onu sonra memeyi verdim poposuna hafif vura vura uyuttum valla onu uyuturken artık bende uyuyacaktim tek başına olmak çok zormuş ve daha 5 gece tekim eşim vardiyalı çalıştığından benim durum çok zor oluyor ya 😔😔
Yok canım dikişler tamamen geçti sadece sızıları devam ediyor açıkçası.. Ama. Çok şükür çok daha iyiyim 💝
Bebiş için şey diyeyim sana belki yapıyorsundur ama bilemedim günlük banyo yaptır, durduk yere olan sebepsiz ağlamalar huysuzlanmalar çık vardı acayip rahatlatıyor hem bedeni emmesi uyuması çok rahatlıyor

Ne güzel maşallah 🧿 ben de çok uğraştım da pek karşılık alamadım :KK43:
Canım biz de 1 aylık olduk benimle aynı hafta doğum yapan arkadaşım var çok sessiz sakin bir insandır bende tam inadına heyecanlı sürekli konuşan aktif bi insanımdır oğlumun altını değiştirirken bile sürekli muhabbet ediyorum oda banma cevap veriyor ama arkadaşımın bebeği daha durgun daha sessiz iki gün kadar da yoğun bakım süreci var onların beraber aynı aile hekimine gidiyoruz doktor gerekli gereksiz konuşun evde eşleriniz konuşsun alın kucağınıza cam önüne götürün diyor genelde ben öyle yapıyorum özellikle uyku eğitimi için sabah kalktığınızda Perdeleri açın üstlerini tamamen soyun güne başlandığını bilsin diyor bende o kartları gösterdim falan benim oğlan kafasını çevirdi yüzüne bile bakmadı eşimde diyor ver memeyi bak nasıl biliyor memeyi karşından kokusunu mu alıyor kur yapıyor yani ilgisi başka şeylere olabilir

Biz de bugün 16 günlük olduk. İlkkez dışarı çıktık. Gezme maksatlo. Sahişe gittik hava alalım diye. Güneşli ve güzel bi hava vardı.
Sonra eve geldik abimler ziyarete geldi. Ev dağınıktı. Hazırlığım yoktu vs stres oldum haliyle. Abide olsa istemiyorsun düzensizliği.
Sonra onlar varken haliyle çocukla doğru dizgin ilgilenemedim. Zaten emme sıkıntımız var. Geriyor bu durum beni. Durmadıkça mama diye direndi durdu.
Bi sıkıntısı vardı asla uykuya dalamadı. 15 dk dalıp birden uyandı. Ağladı felan. Neyse eşim abimleri bırakmaya gitti.

Benim kız yine uyu uyan ağla mama modunda.
Sinirlerim bozuldu başladım ağlamaya ama duramıyorum. Sonra eşim geldi görünce şok oldu. Kucağımda bebeğim uyuyor ben hingür hümgür ağlıyorum.
Teselli etti biraz. Yetemiyorum hiçbir şeye. Sütüm bile yetmiyor çocuğuma dedim. Yoruldum sırtım ağrıyor saatlerdir dedim.
Yarım saat ağlandım.
Sonra ohh kız uyudu derken. Birden bi kustu içtiği tüm mamayı fışkırttı.
Haliyle korkum arttı. Ulan üşüttük mü havadan mı etkilendi vs kastım iyice.
üstümüz başımız hep kusmuk oldu. Kızım kusunca bi rahatladı ama. Mama doldurmuştu midesini hırsından. Vermedikçe ağlama krizi vs. Hepsini çıkardı bi nevi.
Sonra uyuya kaldı kucağımda. Yarım saat sonra da az miktar mama be çok az meme emmesiyle uykuya daldık.
Ama canım çok sıkıldı bunalmanın zirvesini yaşadım.
Lohusalık beni mahvetti mahvediyor 😥🥲
Yetemiyorum hissi ve yorgunluk bitirdi beni
Canım lütfen içini ferah tut aynılarını bende yaşadım bebeğim doğar doğmaz meme reddiyle doğdu iki gün aç kaldı mama vermeme karşı çıktılar ben o acılı halimle herkesi dinledim birde daha sonra üçüncü gün şırıngayla mama verdim çocuğum rahatlayıp uyudu mememi hâlâ tutmuyordu sütüm de gelmeye başlamıştı zar zor bir tanesinç tutturdum daha sonra sarılık oldu ve hastaneye yattık baya bir kilo vermişti küvözde tuttuğu mememi de tutmamaya başladı. Sürekli ağlıyordum bende senin gibi. Ama şimdi evimizdeyiz biraz kilo aldı kendine geldi şimdi ikisini de tutuyor çok şükür lütfen karamsarlığa kapılma bende senin gibiydim çok üzülüyordum sütümü içmiyor diye mememden öyle bir midesi bulanıyoduki asla tutmaz diyordum şuan çok şükür içiyor.

Ben kullanıyorum bacaklar M pozisyonunda oluyor. Uzun süre kucakta uyuyacaksa onda uyutuyorum. İnternet videolarını izledim onlarda genelde m pozisyonunda

Canım biz de 1 aylık olduk benimle aynı hafta doğum yapan arkadaşım var çok sessiz sakin bir insandır bende tam inadına heyecanlı sürekli konuşan aktif bi insanımdır oğlumun altını değiştirirken bile sürekli muhabbet ediyorum oda banma cevap veriyor ama arkadaşımın bebeği daha durgun daha sessiz iki gün kadar da yoğun bakım süreci var onların beraber aynı aile hekimine gidiyoruz doktor gerekli gereksiz konuşun evde eşleriniz konuşsun alın kucağınıza cam önüne götürün diyor genelde ben öyle yapıyorum özellikle uyku eğitimi için sabah kalktığınızda Perdeleri açın üstlerini tamamen soyun güne başlandığını bilsin diyor bende o kartları gösterdim falan benim oğlan kafasını çevirdi yüzüne bile bakmadı eşimde diyor ver memeyi bak nasıl biliyor memeyi karşından kokusunu mu alıyor kur yapıyor yani ilgisi başka şeylere olabilir
Yaa hahaha memedeki heyecanı hiç bişeyde yaşamıyor cidden 😁 aslında konuşurum sürekli şarkılar uydurup söylerim falan ama devam edeyim bakalım

2 cocugumda da emzik kullandım emmelerinde hiç sıkıntı olmadı cok sükür. Emzik bineron gibi diilki akan bir sey yok boş boş cekiyor neden meme reddi olsun aksine emme refleksini kuvvetlendirir diye düşünüyorum küçük bebeklerde. Simdi oglumda demiyorum daha almadı ama biraz ugrasıcam 14 günlüğüz. Uykuları pek iyi diil hem sancılanıyor hem sürekli emmek istiyor Emzikle bir nebze rahatlarız belki
Ya okuduğum kaynaklarda emziği ve memeyi farklı şekillerde kavradığı için memeyi almasını etkileyebilir diyordu. Ebe de 1 ay beklemeni öneririm deyince çok fazla sorgulamadım açıkçası🥲 mızıldandığında ben emzik mi versem derken eşim alıyor saolsun 2 haftadır bir şekilde idare ediyoruz

X