- 1 Mart 2021
- 1.237
- 1.039
- 30
Çok sağol canım. Normalde sırt üstü yatırıp kafasını sağa veya sola çeviriyordum. Ama kafasını uykuda çevirmeye başladı. Yanımdaydı Allahtan, kafasını yukarı çevirdi o sırada boğazında sıvı gibi birşey hissettim ses olarak nefesi tıkandı gibi oldu yan çevirince kustu burnundan da geldi baya korktum. Ama her beslenmeden sonra kusuyor genelde çok canımı sıkmaya başladı bu durum yan yatışa geçebilirimCanım çok geçmiş olsun. Yan yatış yastıkları var destekli, belki için rahat eder. seninki nasıl uyuyordu pozisyon kaynaklı mı oldu acaba
Doktor ne dedi bu kusma durumuna sürekli olmasına?Çok sağol canım. Normalde sırt üstü yatırıp kafasını sağa veya sola çeviriyordum. Ama kafasını uykuda çevirmeye başladı. Yanımdaydı Allahtan, kafasını yukarı çevirdi o sırada boğazında sıvı gibi birşey hissettim ses olarak nefesi tıkandı gibi oldu yan çevirince kustu burnundan da geldi baya korktum. Ama her beslenmeden sonra kusuyor genelde çok canımı sıkmaya başladı bu durum yan yatışa geçebilirim
Cuma günü gittik beslenme diyeti verdi bana gazdan dolayı olabilir dedi. Gazını çıkar hemen yatırma dedi dikkat ettim ama hala kusuyor. Günde kaç kıyafet değişiyoruz bilmiyorum. Yarın tekrar gideceğiz kan idrar bakılacak. Attığın ürüne yarın bakayım canım teşekkür ederimDoktor ne dedi bu kusma durumuna sürekli olmasına?
E Bebek de böyle bir şey var canım çok kusuyorsa dene istersen
Sabahtan beri 3 kere falan emdi canım ama yine dediğini alayım bakalı yarın deneyelimÇok minik minik ağzının kenarından vericeksin canim yanak kısmına o hemen yutkunmaua başlıyor zaten biz mama verdiğimiz dönem hep öyle verdik siringanin hava yapmamasina dikkat et elinde birkaç alıştırma yap doldurup yavaş yavaş boşaltarak şırınga markasida fark ediyor muhtemelen aldığımız bı şırınga çok kötüydü çok hızlı birdensabhatab akitiyordu onada dikkat edersin 5 cclik olanlardan kullandik
Ben biraz daha büyüsün öyle yapacağımBende led ışıklarin olduğu ortamda uyutuyorum ama acaba hafiften kıssam mi diyorum ışıkları. Sadece beşiğin yanında loş ışık kullansam diye düşündüm
Biz de geçenlerde benzer bir durum yasadık allahtan yanındaydım çok yediğini hissediyorsam bir süre 10-15 dk kucagımda dik tutuyorumÇok sağol canım. Normalde sırt üstü yatırıp kafasını sağa veya sola çeviriyordum. Ama kafasını uykuda çevirmeye başladı. Yanımdaydı Allahtan, kafasını yukarı çevirdi o sırada boğazında sıvı gibi birşey hissettim ses olarak nefesi tıkandı gibi oldu yan çevirince kustu burnundan da geldi baya korktum. Ama her beslenmeden sonra kusuyor genelde çok canımı sıkmaya başladı bu durum yan yatışa geçebilirim
Canım bizimde ilk zamanlar bu şekildeydik bir kaç defa taşırma vs oldu. Günde 3 4 kez değiştirdiğimi biliyorum. 25 günlük olduk bugün mesela bu hafta da 1 yada 2 gün aralıklarla bu şekilde yapıyor kakasını normal diye söylendi bana açıkçasıKızlar moralim çok bozuk bir şey söyleyin. Bebeğim 5-6. Gününden beri kakasını çok sulu yapıyor. Ve günde 1 kez bazen 2 kez gürültülü bi şekilde biz bez dolusu yapıyor. Diğer bebekler gibi sık sık az az değil. Doktora gittiğimizde ishal olarak değerlendirmedi ama besin alerjisine yordu bana diyet verdi. 1 haftadır diyet uyguluyorum hala aynı durum. Dün yazdım tekrar probiyotik damla önerdi. Resim ekleyeceğim kusura bakmayın bebeği bu şekilde kaka yapan var mı
Bizde aynıyız şu an altı temiz karnı tok ama uyanıyor uyumuyor tam dalamıyor 10’dan beri böyleyiz şu an emzik verdim sustu ama emziğe alışırsa meme reddi yapar mı acabaGaz sancısına çözüm bulanlar yazabilir mi neler yaptığını. Masaj falan hiç işe yaramıyor bizde ya katılarak ağlıyor. Memede susuyor ama saatlerce de memede tutamam, doymuyor diye düşünüp mama veriyorum sonra ama bi türlü uyumuyor aniden uyanıyor gazdan sanırım aklıma başka şey gelmiyor. Altı temiz, karnı tok.
Ben çok yiyip yemediğini anlayamıyorum bir türlü hep doymuyor gibi geliyor. Bazen 5 dk emiyor onuda çıkarıyorBiz de geçenlerde benzer bir durum yasadık allahtan yanındaydım çok yediğini hissediyorsam bir süre 10-15 dk kucagımda dik tutuyorum
38de 3650 ölçmüştü doktorumuz böyle giderse 39dan sonra 4 olur sezeryan olur demişti. 38+4te 3550 doğdu. Açıklık olmayınca suyumu dr patlattı açılma hızlandı ama sancılar dayanılmaz boyuta geldi ve 2cmden 10cm gelmesi 5 saat sürdü. Çok şükür özel hastanede 3cmden sonra sıcak su duş + pilates topuyla 8cme kadar saatlerce duşta kaldım yoksa yapabileceğimi sanmıyorum.Yaaa çok sevindim. Bebeğini sağlıkla, mutlulukla büyüt
Hiç huyum değildir ama tombik bir bebek beklediğim için sorayım kaç gr doğdu bebiş? Bir de açıklık olmayınca nasıl müdahale ettiler? Suni sancı aldın mı? Senin kasılmalarından bir farkı var mıydı? Bir de şunu mutlaka yap beni çok rahatlattı dediğin bir şey oldu mu? Her türlü tüyoya açığım
Kuzum 38+4te gerçekleşti. 38+3ten itibaren hafif hafif düzenli kasılma hissediyordum artık 5dkda bire düşünce hastaneye gittim daha açılmam 2cmdi. Ama dayanılmayacak boyutta değildi.Merhaba ilk doğumum herşey normal doktorum da vajinal doğumdan yana kaçıncı haftada doğum yaptınız acaba birde belirtilerinin nelerdi?
Kusura bakma canım bebeyle uğraşmaktan yeni gördüm mesajını. 38+4te kendi gelmeye karar verdi nstde sancım çıkmasına ve düzenli kasılmalara rağmen açıklığım artmadı, dr suyumu patlattı da açıklığı ilerlettik. Ama çok uzun sürdü ve dayanılmazdı gerçekten bilseydim belki baştan sezeryan isterdimHayırlı olsun canımbugün kontrolüm var muhtemelen suni sancı için yatış günü verecek doktor. Sürecini anlatır mısın kısaca canım
Bende emzik verdim tutuyor şuan diye dua ediyorum, her zaman değil ama arada bir vereceğim emzik açıkçası bazen yeter ki iyi olsun doysun uyusun memeyi reddediyorsa da hep biberon ile sağıp veririm diyorum ne yapayım sonuçta süt benim sütüm.Bizde aynıyız şu an altı temiz karnı tok ama uyanıyor uyumuyor tam dalamıyor 10’dan beri böyleyiz şu an emzik verdim sustu ama emziğe alışırsa meme reddi yapar mı acaba
Biz daha uyumadık vallahi kaça kadar bilmiyorum böyle devam eder almadı emziği aç falan da değil ama gaz sancısı var herhalde şimdi meme de hırsıyla daha çok emiyorBende emzik verdim tutuyor şuan diye dua ediyorum, her zaman değil ama arada bir vereceğim emzik açıkçası bazen yeter ki iyi olsun doysun uyusun memeyi reddediyorsa da hep biberon ile sağıp veririm diyorum ne yapayım sonuçta süt benim sütüm.
Evet burada bir kaç kişi daha normal olduğunu ve onların bebeğinin de sıvı yaptığını söyledi rahatladım biraz.Canım bizimde ilk zamanlar bu şekildeydik bir kaç defa taşırma vs oldu. Günde 3 4 kez değiştirdiğimi biliyorum. 25 günlük olduk bugün mesela bu hafta da 1 yada 2 gün aralıklarla bu şekilde yapıyor kakasını normal diye söylendi bana açıkçası
Ay bana da şimdi çok geldi. Doktora soracağım tekrardan 2x20 yazmış.Çok değil mi yaa
Gözünüz aydın olsun sağlıkla büyütün bebeğiniziMerhaba arkadaşlar, daha önce buraya hiç yazmadım. 15 Kasımda doğum yaptım ve sürecimi paylaşmak istiyorum sizinle.
36 Haftalıkken ultrasonda neredeyse 4 hafta geri görünmesi sebebiyle detaylı ultrasona gönderildim. Detaylı ultrasonda bebeğin haftasıyla uyumlu olduğunu ve kilosunun da iyi olduğunu ama böbrek ve idrar yollarında büyüme olduğunu öğrendim. 37. Hafta tekrar detaylı ultrasona girerek sol böbrek ve idrar yollarının daha da genişlediğini eğer büyümeye devam ederse doğum yapmam gerektiği söylendi. 39. Haftamda sol böbrek 8.5 mm gerilediği için doğumun kendiliğinden başlamasını bekleyeceklerini söylediler. Ayrıca hiç açılmam yoktu.
40. haftamda sol kasığımda şiddetli ağrılar başladı. Ağrı ayakta hafiflerken, oturmak ve yatmak tam bir işkence olmaya başladı. Ayrıca ayaklarımda ödem, el parmaklarımda ise eklem ağrıları oluşmaya başladı. 41.Haftamda eğer bebek Perşembeye kadar doğmazsa suni sancı ile doğumu başlatacaklarını söylediler. 41+2 Çarşamba günü sabah nst'ye bağlandım ve sancılarım çıktı. Hafif hafif ağrılar hissetmeye başladım ama doğumu başlatacak kadar ağrım yoktu. Perşembe sabahı hastaneye yatışım yapıldı tekrar nst'ye bağlandım, yine sancım görünüyordu ayrıca 3 cm açılmam olmuştu. Doktora suni sancı almak istemediğimi belirtmiştim. Sancılarım ve açılmam olduğu için bir gün daha bekleyebileceğimizi söyledi. Gece 10 gibi suyum hafif gelmeye başladı ve sonraki güne kadar sancılarım 10 dakikada bire düştü. Sabah doktor alttan tekrar muayene etti ama açılmam hala 3 cmdi bu yüzden doğumun hızlanması için masaj yaptı ardından 13:30 a kadar bekleyeceğini eğer doğum başlamazsa suni sancı vereceğini söyledi. Suni sancı verileceği vakit yaklaşmıştı ki şiddetli bir sancı yaşadım ve bacağımı kaldırmamla beraber kese patladı. Böylece sancı aralığım 5 dakikada bire düştü ve 6 cm açıklığa ulaştı. 2.5 saat sancı çektikten sonra sağlıcakla kucağıma alabildim. Doğduğu sırada kordonu 1 tur boynuna dolanmıştı ve baya mosmordu. Hemen göğsüme koydular ve kan akışı kesilene kadar beklediler ardından eşim kordonu kesti. ^_^
Doğum yapacak Anneler, bebeğinizi sağlıcakla kucağınıza almanız, olabildiğince ağrısız, acısız ve dışarıdan müdahale olmadan doğumunuzu gerçekleştirmeniz dileği ile hoşçakalın.
Not: Bebeğim benim doğum günümde doğdu.
Ay bize niye öyle yazdı acabaBende bitane gaz damlası kullanıyorum ama adını bilmiyorum şu an sabah akşam 2’şer damla veriyorum