Led gece lambası aldık loş bir ortam. Tamamen karanlık değil. 40ından sonra karanlık olması gerekiyormuş ama. Büyüme hormonu ve melatonin karanlıkta salgılanıyormuşKızlar gece uyuturken tamamen karanlık ortamda mi uyutuyorsunuz?
Hastanede hemşireler 5 sn de boşaltıyordu şırıngayı. Biz de hızlı vermemiz gerek diye düşündük. Bizimki bir çekince şırınga yarıya iniyor. 2. Çekişte bitiyor. Acaba yavaş yavaş mı vermek lazımdı?Çok minik minik ağzının kenarından vericeksin canim yanak kısmına o hemen yutkunmaua başlıyor zaten biz mama verdiğimiz dönem hep öyle verdik siringanin hava yapmamasina dikkat et elinde birkaç alıştırma yap doldurup yavaş yavaş boşaltarak şırınga markasida fark ediyor muhtemelen aldığımız bı şırınga çok kötüydü çok hızlı birden akitiyordu onada dikkat edersin 5 cclik olanlardan kullandik
Bende led ışıklarin olduğu ortamda uyutuyorum ama acaba hafiften kıssam mi diyorum ışıkları. Sadece beşiğin yanında loş ışık kullansam diye düşündümBen boğulur korkusuyla tamamen ışıklar açık uyuyorum
Baştan vermedm bir kaç doktrda tabi pek onermiyoruz dedi ama gaz sancılari başlayınca tamam verelm emzik dedim aldida emzigi uykuya dalınca dilinle atıyorKızlar emzik kullanan var mı
Benim kiz bu gün 40 günlük oldu beşik yanında kullanmak için gece lambası alsam mi acaba. Yani şu an ledli ortamda uyuyor. Hani ses falan duyarsam o zaman ışığı hemen yakınımda tutarım ama artık karanlık ortama geçelimLed gece lambası aldık loş bir ortam. Tamamen karanlık değil. 40ından sonra karanlık olması gerekiyormuş ama. Büyüme hormonu ve melatonin karanlıkta salgılanıyormuş
Ayak altını ıslatarak dene canım birde bende öyle uyandırıyordum anca merak etme bir süre sonra kendi uyanmaya başlarYok bu çocuk uyanmıyor besleyemiyorum bırak sütü mamayı bile zor alıyor ayılamıyor ben ne yapıcam şaşırdım kilo kaybediyor.ağlamaktan içim dışıma çıktı ne yapabilirim bilmiyorum ıslak mendille sildim heryerini altını açtım yok uyanmıyor
Ben de loş ortamda uyutuyorum gece kaltığımızda rahat oluyor ama büyüme hormonu için tamamen karanlık gerekiyormuş şuan cesaretim yokLoş ortamdayiz biz kusarsa flan diye
Benimki de öyle ya başka bebek vat mıdır böyle diyordum mutlu oldum başka bebekler de böyleyse normaldir benim bildiğim yenidoğan hep uyur benim kız bugün 4-5 saat uyanıktı mesela aglamıyor da bakınıyor memeye alınca iki dk gözleri kapanıyor hareket edince hemen açıyoSaat 4te uyandı hala uyumuyor saat 10 oldu. Emerken kucağımda uyukluyor o yetiyor herhalde
Ben tuz lambası kullanıyorum çok rahat ettimBenim kiz bu gün 40 günlük oldu beşik yanında kullanmak için gece lambası alsam mi acaba. Yani şu an ledli ortamda uyuyor. Hani ses falan duyarsam o zaman ışığı hemen yakınımda tutarım ama artık karanlık ortama geçelim
Beni de bu gün için çağırdılar emzirmeye ilk defa bebeğimi kucağıma alabildim çok güzel emdi. Yarın kan sonucuna göre taburcu edebiliriz dediler. Arayacaklarmış, bekliyoruz bakalım. Doğalı 10 gün oldu hala bekliyorum meleğimiBendim o küvezde kalan. 34 haftalık doğdu oğlum nefes darlığından kalmıştı ve özele götürülmüştü. 1 hafta kaldı küvezde sarılık geçirmişti o iyileşti 4 günde antibiyotik tedavisi bitti burnu açıldı süt içebilmeye başladı derken kan sonuçları da iyi çıkınca taburcu edildi. Doktorumuz çok iyi biriydi ben sormadan o anlatıyordu her seferinde de beni teselli ediyordu. Hemşireler de ilgiliydi ama hepsi iyiydi diyemem. Bir iki tane ağzından cımbızla laf aldıklarım vardı... Solunum sıkıntısı geçtiğinde emebileceğinden emin olduklarında muhtemelen seni emzirmeye çağıracaklar. Anne sütünü o zamana kadar başka yöntemlerle veriyorlar bebeğe. Bana 7-10 gün dediler bebeğim hızlı toparladı 8. Gün sabahına taburcu oldu
Şuan iyi gibi benim dikişler canım . Şişi indi biraz çok şükürBenim bugün çok ağrım var özellikle solda doktor kremi sürme kendi haline bırak dedi bi süre
İnsülin şırıngası al canım. Bak ben bununla veriyorum. Hastanede hemşire de bununla verdi. Normal şırınga ya göre daha iyiAlayım yarın bi şırınga bakalım boğazına kaçırırım diye korkuyorum
Bize Günde 2 kere 20 damla dedi çok geldi şuanCnm siz nurse harvys günde kaç damla veriyorsun
Ah keşke emse beni emmiyor kiDoğum kilosu 2900du, 2600e kadar düştük, şimdi 2800. 12. Gündeyiz . Sütün çoktur merak etme, sağdığın zaman bebeğin çektiğinden az geliyormuş. Emzirme danışmanı bana sağım yapma, her fırsatta emzir, daha çok artar dedi. Artık uykusuzluk, yorgunluk perişanım ama gündüz 2 saatte bir uyandırıp emzirmeye çalışıyorum, memede min 1 saat vakit geçiriyoruz aktif emmese bile. Şimdi gece 1-2 sefer mama verip 3 er saat uyuma planım var, emzirme danışmanı duymasınona kalsa hiç uyumadan 7/24 emzirmem lazım.
Merhaba ilk doğumum herşey normal doktorum da vajinal doğumdan yana kaçıncı haftada doğum yaptınız acaba birde belirtilerinin nelerdi?Kızlar selam, kaç gündür burayı kasılmalarımla meşgul etmiştimben vajinal doğum yaptım 18 kasım tarihli oldu kızım, saatlerce sancı kasılma açılmayan açıklık ne varsa yaşadım, henüz doğurmamış vajinal düşünen arkadaşlar sorunuz varsa alabilirim
Lansinoh gögüs ucu kremi kullanıyorum ben. Süt sağma makinesi çok acıtıyordu kızartıyordu artık ağlıyordum acısından bebek de küvezde diye sağmak zorundaydım. Bu krem çok iyi geldi sağım sonrası sızlarken sürünce 30 saniye içinde bende sızlamayı acıyı kesiyor. Yavaş yavaş da alıştım sanırım artık eskisi kadar da acımıyor... Ebebekten 40ml 475tl.ye aldım.Kızlar dün doğum yaptım göğüslerim hemen yara oldu ya ebe bı kez çektirdi orada kan topladı napabilirim
Çok değil mi yaaBize Günde 2 kere 20 damla dedi çok geldi şuan
Canım çok geçmiş olsun. Yan yatış yastıkları var destekli, belki için rahat eder. seninki nasıl uyuyordu pozisyon kaynaklı mı oldu acabaKızlar bu kusma olayı beni bitiriyor ya. Bugün boğulma tehlikesi atlattık resmen. Bu gece nasıl uyuyacağım bilmiyorum
Bende bitane gaz damlası kullanıyorum ama adını bilmiyorum şu an sabah akşam 2’şer damla veriyorumBize Günde 2 kere 20 damla dedi çok geldi şuan