Merhaba arkadaşlar, daha önce buraya hiç yazmadım. 15 Kasımda doğum yaptım ve sürecimi paylaşmak istiyorum sizinle.
36 Haftalıkken ultrasonda neredeyse 4 hafta geri görünmesi sebebiyle detaylı ultrasona gönderildim. Detaylı ultrasonda bebeğin haftasıyla uyumlu olduğunu ve kilosunun da iyi olduğunu ama böbrek ve idrar yollarında büyüme olduğunu öğrendim. 37. Hafta tekrar detaylı ultrasona girerek sol böbrek ve idrar yollarının daha da genişlediğini eğer büyümeye devam ederse doğum yapmam gerektiği söylendi. 39. Haftamda sol böbrek 8.5 mm gerilediği için doğumun kendiliğinden başlamasını bekleyeceklerini söylediler. Ayrıca hiç açılmam yoktu.
40. haftamda sol kasığımda şiddetli ağrılar başladı. Ağrı ayakta hafiflerken, oturmak ve yatmak tam bir işkence olmaya başladı. Ayrıca ayaklarımda ödem, el parmaklarımda ise eklem ağrıları oluşmaya başladı. 41.Haftamda eğer bebek Perşembeye kadar doğmazsa suni sancı ile doğumu başlatacaklarını söylediler. 41+2 Çarşamba günü sabah nst'ye bağlandım ve sancılarım çıktı. Hafif hafif ağrılar hissetmeye başladım ama doğumu başlatacak kadar ağrım yoktu. Perşembe sabahı hastaneye yatışım yapıldı tekrar nst'ye bağlandım, yine sancım görünüyordu ayrıca 3 cm açılmam olmuştu. Doktora suni sancı almak istemediğimi belirtmiştim. Sancılarım ve açılmam olduğu için bir gün daha bekleyebileceğimizi söyledi. Gece 10 gibi suyum hafif gelmeye başladı ve sonraki güne kadar sancılarım 10 dakikada bire düştü. Sabah doktor alttan tekrar muayene etti ama açılmam hala 3 cmdi bu yüzden doğumun hızlanması için masaj yaptı ardından 13:30 a kadar bekleyeceğini eğer doğum başlamazsa suni sancı vereceğini söyledi. Suni sancı verileceği vakit yaklaşmıştı ki şiddetli bir sancı yaşadım ve bacağımı kaldırmamla beraber kese patladı. Böylece sancı aralığım 5 dakikada bire düştü ve 6 cm açıklığa ulaştı. 2.5 saat sancı çektikten sonra sağlıcakla kucağıma alabildim. Doğduğu sırada kordonu 1 tur boynuna dolanmıştı ve baya mosmordu. Hemen göğsüme koydular ve kan akışı kesilene kadar beklediler ardından eşim kordonu kesti. ^_^
Doğum yapacak Anneler, bebeğinizi sağlıcakla kucağınıza almanız, olabildiğince ağrısız, acısız ve dışarıdan müdahale olmadan doğumunuzu gerçekleştirmeniz dileği ile hoşçakalın.
Not: Bebeğim benim doğum günümde doğdu.