İnşallah canım benimAllah'ın izniyle sağ sağlım kucağına alıcaksın kuzunu
Benim dördüncü olucak bu başta kortm yalan değil nasıl bakarım die ama düşününce allahin verdiği bir hikmettir vardır bir hayır dedim düne göre daha sakinimİnşallah canım benim
Bence yaptırmalısın. Cünkü bazı rahatsızlıkları da teshis ediyorlar. Dogum sırasında veya o zamanlar hemen mudahale gerekiyor. Ama sen doğumda bunu bilememiş olcaksın. Anlaşılsın diye kalp diycem. Örnek veriyorum kalp rahatsızlıgı oluyor hemen ufak operasyon gerek veyahutta doğumda kalp doktorunun da hazır beklemesi lazım gerekicek ritim bozuklugu vs oldu diyelim. 2 doktor hazır bekleticekler ama sen bunu bilemedigin için hazırda doktor olmıycak veya donanımlı bi hastane olmamıs olucak. Yani bazı durumlarda önlem alabilmek gerekli bence. Sadece down taraması olarak bakmayınUlturoson da ve kan la yapıyor ben yaptirmiycam kesinlikle kendimi sitrese sokamam yaptırmıştım oğlumda her şeyi dediler burun kemiği yok yaşamaz aldır da dow sendromlu ne gelirse aklına ama çok şükür öyle oldukları gibi olmadı çokta sağlıklı doğdu şuan 6 aylık kuzumikili tranayi 11 le 14 hafta arasında yapıyorlar ucuncuyude 15 le 19 arası yapıyorlar şimdiki gebeliğim de yaptirmiycam
Ay bende ona bakıyorum kesela senin fasulyeye benziyor gibi erkek diyorlar ama bebek sagdan yapısmıs ona da kız diyorlar. Tabi karın ultrasonuysa. Vajinalsr erkek deniyorKızlar şimdiden cinsiyet merak ediyorumbazıları keseden vs anlıyor
Karından evet canımAy bende ona bakıyorum kesela senin fasulyeye benziyor gibi erkek diyorlar ama bebek sagdan yapısmıs ona da kız diyorlar. Tabi karın ultrasonuysa. Vajinalsr erkek deniyor
Ozaman benim öğrendigim tepriler tutmadıKarından evet canım
Düşünmüyorum zaten doktorlar ısrar etmiyor bu konuda yaptırmak isteyene yapıyor sağlam bebeğime rahatsız dendi kaç kere böbrekleri yok dedndi şuana sapa sağlam altı aylık oldu yedisinden gün aldı doktor bile şaşırdı okadar testler yapıldı hepsi olumsuz yaşamaz dendi dedi ama şuan diyicegim tek şey size şu dedi demekki testlere ulturosana güvende olmuyor Muş dediBence yaptırmalısın. Cünkü bazı rahatsızlıkları da teshis ediyorlar. Dogum sırasında veya o zamanlar hemen mudahale gerekiyor. Ama sen doğumda bunu bilememiş olcaksın. Anlaşılsın diye kalp diycem. Örnek veriyorum kalp rahatsızlıgı oluyor hemen ufak operasyon gerek veyahutta doğumda kalp doktorunun da hazır beklemesi lazım gerekicek ritim bozuklugu vs oldu diyelim. 2 doktor hazır bekleticekler ama sen bunu bilemedigin için hazırda doktor olmıycak veya donanımlı bi hastane olmamıs olucak. Yani bazı durumlarda önlem alabilmek gerekli bence. Sadece down taraması olarak bakmayın
Alışveriş konusunu sorma canım sana öyle dediğime bakma bnde cinsiyetini öğreneyim de çeşit çeşit kıyafetler alayım diye bekliyorum az kaldı 12.haftada öğrenebilirizHiç sorma canım alışveriş yapmamak için zor tutuyorum
Yani o testler zaten tanı testleri değil. Tarama testleri olasılıkları belirliyor. Eger olasılık yuksekse tanı testleri yapılıyor. Bebeginiz saglamsa tanı testlerinde saglam cıkıyor zaten. Siz anladıgım kadarıyla sadece 2li uclu tarama yaptırdınız. Orada yuksek ihtimal varsa da başka testlere yonlendirirler. Kesinlikle hasta demez hiçbir doktor. Yani ben demek istedigimi yeterince açık anlattım. Eger bebeginizde kalp rahatslızlıgı varsa( başka sıkıntı da olabilir) ve siz bilmediginizden dolayı önlem almazsanız doğumda karsılasıcagınız sıkıntıların sorumlulugunu alabiliyorsanız hiçbir testi yaptırmayın. Örnegin şeker varsa şeker yuklemesi de yaptırmıyorsanız bebek dogarken seker komasından ölürse vicdan yapmıycaksanız onu da yaptırmayın demek istiyorum.Düşünmüyorum zaten doktorlar ısrar etmiyor bu konuda yaptırmak isteyene yapıyor sağlam bebeğime rahatsız dendi kaç kere böbrekleri yok dedndi şuana sapa sağlam altı aylık oldu yedisinden gün aldı doktor bile şaşırdı okadar testler yapıldı hepsi olumsuz yaşamaz dendi dedi ama şuan diyicegim tek şey size şu dedi demekki testlere ulturosana güvende olmuyor Muş dedi
Her yaptirdigim teste yaşamaz ölür dediler nasip ya bu sefer düşünmüyorum sagdece şeker testi yaptiricam birde ayrıntılı ulturosana girerimm düşüncen için teşekkür ederimYani o testler zaten tanı testleri değil. Tarama testleri olasılıkları belirliyor. Eger olasılık yuksekse tanı testleri yapılıyor. Bebeginiz saglamsa tanı testlerinde saglam cıkıyor zaten. Siz anladıgım kadarıyla sadece 2li uclu tarama yaptırdınız. Orada yuksek ihtimal varsa da başka testlere yonlendirirler. Kesinlikle hasta demez hiçbir doktor. Yani ben demek istedigimi yeterince açık anlattım. Eger bebeginizde kalp rahatslızlıgı varsa( başka sıkıntı da olabilir) ve siz bilmediginizden dolayı önlem almazsanız doğumda karsılasıcagınız sıkıntıların sorumlulugunu alabiliyorsanız hiçbir testi yaptırmayın. Örnegin şeker varsa şeker yuklemesi de yaptırmıyorsanız bebek dogarken seker komasından ölürse vicdan yapmıycaksanız onu da yaptırmayın demek istiyorum.
Hahahah iyi fikir mis benim sağ tarafında sızlama batma var bakalım kız mı cikicak erkekmiOzaman benim öğrendigim tepriler tutmadıgerçi doktorun uştrasonu ters tutması da değiştirir. Ama kese yuvarlaksa kız basık fasülye muz falan sa erkek. Bide bebek olusmaya karın ultrasonda sag taraftan tutunuyosa saga yatıyosa kız sola turunmussa erkek. Vajinaldr de tersi. Buladarını öğrendim
Cok talihsiz bir durummus. Aynı zamanda aslında guzelde sonucu olmuş. Saglıklı bir evlat. :). Ben bebegimi kaybettim kordon kazası. Doktorumun açıp baktıgı bir testimde 2 li tarama testiydi. O test bize kordon problemi olup olmayacagıyla ilgili de bilgi veriyor dedi. Benim testimde cok iyi cıkmıs mesela o secenegi elediler. Bende iyi ki yaptırmısım o testi dedim. Yoksa bambaşka seylerden süphelenicektik. Bebegimi bir anomali yuzunden kaybetmedigimi biliyorum şuanda.Her yaptirdigim teste yaşamaz ölür dediler nasip ya bu sefer düşünmüyorum sagdece şeker testi yaptiricam birde ayrıntılı ulturosana girerimm düşüncen için teşekkür ederim
Yok kız o sag taraf deilHahahah iyi fikir mis benim sağ tarafında sızlama batma var bakalım kız mı cikicak erkekmi
Evet canım 11 12 gibi söylüyorlar çoğunluklaAlışveriş konusunu sorma canım sana öyle dediğime bakma bnde cinsiyetini öğreneyim de çeşit çeşit kıyafetler alayım diye bekliyorum az kaldı 12.haftada öğrenebiliriz
Ay nasip ya kız erkek hiç fark etmiyor daha geçen hafta yürüteç almıştım şuan evin içinde dönüp duruyor demekki kardeşine kaldıYok kız o sag taraf deilkesenin içinde bebegin yapıstıgı taraf önemli . Gerçi benim ilk benegimde aynı hep sag tarafımdaydı kızdı
Erkek bebek 11 den sonra belli oluyor kız 15 haftayı geçiyor belli ettirmiyor kendini kapatıyorEvet canım 11 12 gibi söylüyorlar çoğunlukla
Benim sat 4 Aralık bugün kontrolüm vardı 6+4 görünüyorum (sat a göre 7+2 olmalıydı). Mide bulantısı 1 gün efsane fazla, 1 gün hiç yok 1 haftadır böyle git gelliSat 4 aralık civarı olan hamişler nasıl gidiyor, benim hafif arka yanlarım ağrıyor, sol üst bacağımın etleri ağrıyor , kasığımda mı karnımda mı bilmiyorum bi ağrı var ama adet sancısı gibi değil. Mide bulantısı var. Üşütmekten mi acaba
Nasip öyleymiş canım ya Allah'ım uzun ömür versin hepimizin bebeğine sağlıklı bir şekilde dogmalarini nasip etsinCok talihsiz bir durummus. Aynı zamanda aslında guzelde sonucu olmuş. Saglıklı bir evlat. :). Ben bebegimi kaybettim kordon kazası. Doktorumun açıp baktıgı bir testimde 2 li tarama testiydi. O test bize kordon problemi olup olmayacagıyla ilgili de bilgi veriyor dedi. Benim testimde cok iyi cıkmıs mesela o secenegi elediler. Bende iyi ki yaptırmısım o testi dedim. Yoksa bambaşka seylerden süphelenicektik. Bebegimi bir anomali yuzunden kaybetmedigimi biliyorum şuanda.
Valla sıcaklarda cayır cayır yandık biz son ay, inşallah sizlerde son bilmem kaç yılın en sıcak günleri denk gelmez bizim son günler resmen yanarak geçti :) sorularınız olursa cevaplarım.. aklıma gelen tavsiye sıcak olduğu için (oturduğunuz şehire göre tabi) çok fazla yeni doğan tulumu almayın ben aldım boşuna küçük kaldı :) çünkü sıcaktan hep kısa kollu renki body ve çorap giydirdim sadece. (doktorlar öyle öneriyor) üstüne evde klima bile açtık. Sadece dr kontrolüne giderken tulum giydirdik hepsini 1 kere belki 2 kere giydi küçüldü.. müslin tulum ve müslin alt üst alabilirsiniz.. müslin örtüler de iyi oluyor sıcakta onunla örtüyorsun ve kundak yapıyorsun..Sizlerden eğer mümkünse öneriler ipuçları uyarılar almak isteriz 2024 müstakbel anneleri olarak değil mi kızlarbu arada sağlıkla büyütün kızınızı darısı başımıza
Kız öğlen kalk fazla yasamiyorsun bulantıyı ben şuan öyle yapıyorum iki gündür öğlen kalkıyorum hissetmiyorum ama midemi rahatsız hissediyomuyum evet ediyorum ama kusma pek olmuyorBenim sat 4 Aralık bugün kontrolüm vardı 6+4 görünüyorum (sat a göre 7+2 olmalıydı). Mide bulantısı 1 gün efsane fazla, 1 gün hiç yok 1 haftadır böyle git gelliAmaaa uyku benim imtihanım her gün 20:30 da uyuyorum sürekli uyku halindeyim 11 saat uyuyorum 9 saat işteyim, geri kalan 4 saatte uzan yemek ye mideni yatıştır benim böyle geçiyor.