2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    227
Bence yaptırmalısın. Cünkü bazı rahatsızlıkları da teshis ediyorlar. Dogum sırasında veya o zamanlar hemen mudahale gerekiyor. Ama sen doğumda bunu bilememiş olcaksın. Anlaşılsın diye kalp diycem. Örnek veriyorum kalp rahatsızlıgı oluyor hemen ufak operasyon gerek veyahutta doğumda kalp doktorunun da hazır beklemesi lazım gerekicek ritim bozuklugu vs oldu diyelim. 2 doktor hazır bekleticekler ama sen bunu bilemedigin için hazırda doktor olmıycak veya donanımlı bi hastane olmamıs olucak. Yani bazı durumlarda önlem alabilmek gerekli bence. Sadece down taraması olarak bakmayın

Karından evet canım
Ozaman benim öğrendigim tepriler tutmadı gerçi doktorun uştrasonu ters tutması da değiştirir. Ama kese yuvarlaksa kız basık fasülye muz falan sa erkek. Bide bebek olusmaya karın ultrasonda sag taraftan tutunuyosa saga yatıyosa kız sola turunmussa erkek. Vajinaldr de tersi. Buladarını öğrendim

Düşünmüyorum zaten doktorlar ısrar etmiyor bu konuda yaptırmak isteyene yapıyor sağlam bebeğime rahatsız dendi kaç kere böbrekleri yok dedndi şuana sapa sağlam altı aylık oldu yedisinden gün aldı doktor bile şaşırdı okadar testler yapıldı hepsi olumsuz yaşamaz dendi dedi ama şuan diyicegim tek şey size şu dedi demekki testlere ulturosana güvende olmuyor Muş dedi

Yani o testler zaten tanı testleri değil. Tarama testleri olasılıkları belirliyor. Eger olasılık yuksekse tanı testleri yapılıyor. Bebeginiz saglamsa tanı testlerinde saglam cıkıyor zaten. Siz anladıgım kadarıyla sadece 2li uclu tarama yaptırdınız. Orada yuksek ihtimal varsa da başka testlere yonlendirirler. Kesinlikle hasta demez hiçbir doktor. Yani ben demek istedigimi yeterince açık anlattım. Eger bebeginizde kalp rahatslızlıgı varsa( başka sıkıntı da olabilir) ve siz bilmediginizden dolayı önlem almazsanız doğumda karsılasıcagınız sıkıntıların sorumlulugunu alabiliyorsanız hiçbir testi yaptırmayın. Örnegin şeker varsa şeker yuklemesi de yaptırmıyorsanız bebek dogarken seker komasından ölürse vicdan yapmıycaksanız onu da yaptırmayın demek istiyorum.

Her yaptirdigim teste yaşamaz ölür dediler nasip ya bu sefer düşünmüyorum sagdece şeker testi yaptiricam birde ayrıntılı ulturosana girerimm düşüncen için teşekkür ederim

Hahahah iyi fikir mis benim sağ tarafında sızlama batma var bakalım kız mı cikicak erkekmi

Her yaptirdigim teste yaşamaz ölür dediler nasip ya bu sefer düşünmüyorum sagdece şeker testi yaptiricam birde ayrıntılı ulturosana girerimm düşüncen için teşekkür ederim
Cok talihsiz bir durummus. Aynı zamanda aslında guzelde sonucu olmuş. Saglıklı bir evlat. :). Ben bebegimi kaybettim kordon kazası. Doktorumun açıp baktıgı bir testimde 2 li tarama testiydi. O test bize kordon problemi olup olmayacagıyla ilgili de bilgi veriyor dedi. Benim testimde cok iyi cıkmıs mesela o secenegi elediler. Bende iyi ki yaptırmısım o testi dedim. Yoksa bambaşka seylerden süphelenicektik. Bebegimi bir anomali yuzunden kaybetmedigimi biliyorum şuanda.

Yok kız o sag taraf deil kesenin içinde bebegin yapıstıgı taraf önemli . Gerçi benim ilk benegimde aynı hep sag tarafımdaydı kızdı
Ay nasip ya kız erkek hiç fark etmiyor daha geçen hafta yürüteç almıştım şuan evin içinde dönüp duruyor demekki kardeşine kaldı birde kırmızı almıştım

Benim sat 4 Aralık bugün kontrolüm vardı 6+4 görünüyorum (sat a göre 7+2 olmalıydı). Mide bulantısı 1 gün efsane fazla, 1 gün hiç yok 1 haftadır böyle git gelli Amaaa uyku benim imtihanım her gün 20:30 da uyuyorum sürekli uyku halindeyim 11 saat uyuyorum 9 saat işteyim, geri kalan 4 saatte uzan yemek ye mideni yatıştır benim böyle geçiyor.

Nasip öyleymiş canım ya Allah'ım uzun ömür versin hepimizin bebeğine sağlıklı bir şekilde dogmalarini nasip etsin

Sizlerden eğer mümkünse öneriler ipuçları uyarılar almak isteriz 2024 müstakbel anneleri olarak değil mi kızlar bu arada sağlıkla büyütün kızınızı darısı başımıza
Valla sıcaklarda cayır cayır yandık biz son ay, inşallah sizlerde son bilmem kaç yılın en sıcak günleri denk gelmez bizim son günler resmen yanarak geçti :) sorularınız olursa cevaplarım.. aklıma gelen tavsiye sıcak olduğu için (oturduğunuz şehire göre tabi) çok fazla yeni doğan tulumu almayın ben aldım boşuna küçük kaldı :) çünkü sıcaktan hep kısa kollu renki body ve çorap giydirdim sadece. (doktorlar öyle öneriyor) üstüne evde klima bile açtık. Sadece dr kontrolüne giderken tulum giydirdik hepsini 1 kere belki 2 kere giydi küçüldü.. müslin tulum ve müslin alt üst alabilirsiniz.. müslin örtüler de iyi oluyor sıcakta onunla örtüyorsun ve kundak yapıyorsun..

Kız öğlen kalk fazla yasamiyorsun bulantıyı ben şuan öyle yapıyorum iki gündür öğlen kalkıyorum hissetmiyorum ama midemi rahatsız hissediyomuyum evet ediyorum ama kusma pek olmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…