Canım gebelik düşürüyor, düşmesini istemeyiz demişti bana doktor. Bu nedenle tiroit ilacı verdi her sabah içiyorum. İşe yaramış düşme yok. Stabil kalmış. Danış istersen doktoruna.Kızlar ben de bugün kan tahlili vermiştim. Çok şükür iyi çıkmış sadece tsh düşük çıkmış baya, normalde iyiydi. İnternette gebelikte normal diyor ama bakalım doktor yarın ne diyecek.
Olmaz. 2 doktorun yanılması zor benceKızlar selamm , 12.haftada özelde kendi doktorum kız dedi , 15.haftamdayım bugün devlet hastanesinde başka bir doktor da kız olarak görüyorum ama 16. Haftadan sonra net konuşmak lazım dedi sizce değişme durumu olur mu ? Öyle söyleyince belirsiz kaldım
Bana da 12. haftadan sonra 4 kez 3 farklı doktor kız dedi ben detaylıyı bekleyeceğim alışveriş yapmak içinKızlar selamm , 12.haftada özelde kendi doktorum kız dedi , 15.haftamdayım bugün devlet hastanesinde başka bir doktor da kız olarak görüyorum ama 16. Haftadan sonra net konuşmak lazım dedi sizce değişme durumu olur mu ? Öyle söyleyince belirsiz kaldım
Sol yeniKızlarrrrr 16+4uz doktor bugun tahmin yaptı kız diyeeee. 14+4 ile bugunu paylascammm siz de bse deynnn
Bana da ayrı 2 doktor erkek gibi gözüküyor ama emin olamayız henüz demişti, erkek çıktı sahiden. Yine de bekleyin ama az kalmış zatenKızlar selamm , 12.haftada özelde kendi doktorum kız dedi , 15.haftamdayım bugün devlet hastanesinde başka bir doktor da kız olarak görüyorum ama 16. Haftadan sonra net konuşmak lazım dedi sizce değişme durumu olur mu ? Öyle söyleyince belirsiz kaldım
Teşekkür ederimİnsanların kötü olmasına hiç şaşırmıyorum ben günümüzde artık canım. Ama şuna canı gönülden inanıyorum ki kimsenin yaptığı kimsenin yanına kalmıyor. Biz görmesek bile yaşattıklarını yaşamadan çekip gitmesinler. Daha güzellikler daha mutlu olacağı bir fırsat, bir iş bulacak olsun eşin de inşallahbereketiyle gelecek bebiklerimiz
Öyle de olacak inşallahTeşekkür ederimnormalde buraya yazmazdım ama kimseye söylememe kararı alınca içime atmak istemedim bebeğimiz şans getirir umarım bize
Korkma çok normal bazıları 20 haftaya kadar hissetmiyor. Ben 18. Haftamdayım çok nadir hissediyorum pıt pıt gibi bi şeyler oluyo tam net değil :)Kızlar 15. Haftadayım bebeğimi hiç hisetmiyorum. Normal mi. Ne zaman hisedeceğim ? Zayıfım
Bacak arasını gösterdiyse size genital organı değişmez bize gösterdi direktKızlar selamm , 12.haftada özelde kendi doktorum kız dedi , 15.haftamdayım bugün devlet hastanesinde başka bir doktor da kız olarak görüyorum ama 16. Haftadan sonra net konuşmak lazım dedi sizce değişme durumu olur mu ? Öyle söyleyince belirsiz kaldım
Bi arkadaş kaplı atlet demişti spordı sütyenlerine de bakarım canım. Normalde de bütün gün dışarda olduğum için nefret ediyorum sütyenden hele şu an daha fazla.Telsiz sütyen kullanmanın daha sağlıklı olduğunu söylüyorlar özellikle bu dönemde. Pentiden sporcu sütyenlerinden almıştım ben. Memelerim için yaptığım en güzel şey diyebilirim
Yarın kontrolüm var canım soracağım mutlakaCanım gebelik düşürüyor, düşmesini istemeyiz demişti bana doktor. Bu nedenle tiroit ilacı verdi her sabah içiyorum. İşe yaramış düşme yok. Stabil kalmış. Danış istersen doktoruna.
Doktora gittiniz mi? Gebelik kolestazı başlıyor olabilir ben ilk gebeliğimde yaşadım bunda da yüzde doksan olacağını söylediler o değerleri düşüren bir ilaç var yükselmeye başladığı an ilaç verecek doktorKızlar dün verdiğim kan testinde alt ve ast değerlerim yüksek çıktı. Özellikle alt 129. Progestan kullanıyorum bir aydır ve iğnesini. Multivitamin de başladım bir haftadır. Bu ilaçlar mı yapıyor bilemiyorum ama çok kaygılıyım, çok korktum. Gebeliğin başında 7. Haftada yapılan tahlillerde tüm değerler normaldi oysaki. Başına gelen bilgisi olan var mı ?
Yarın doktor randevum var bakalım ne diyecek. Enginar zamanı şimdi, derin dondurucuya da stoklamayı düşünüyorum. Aklınızda bulunsun, kan değerlerine doktor demese de sık sık baktırmalıyız sanırım.
Geçmiş olsun canım inşallah düzelir tamamen çok haklı bir konuya parmak basmışsın bende açıkçası bu vitaminleri çok kullanmak istemiyorum annem hep diyor biz hamileyken hiçbişey kullanmazdık çocuklarımız sapasağlam doğarlardı şimdiki hamileler kutu kutu ilaç kullanıyor ve çocuklar hep sağlıksız diyor bana da diyor hep içme diye bu kadar. Ne kadar doğru bilemiyorum bence en iyisi doğal yollardan beslenmek vitamin almak tıpkı annelerimizin yaptığı gibiKızlar hayırlı kandiller olsun hepinizedualarımız kabul olsun, bebişlerimiz sağlıkla doğsunlar büyüsünler inşallah
Son durumu bildiriyorum @adenliyaPapatya0593 kucuksusam @mervedk @verns
Kadın doğumcum ilaçlardandır çok aşırı fırlama yok dedi ve multivitamin ve progestana, tüm ilaçlara devam et dedi. 1 ay sonra yine yüksek olursa keseriz bazılarını dedi. Sedece iğneyi kesti. Kanama ve lekelenme kalmadı çünkü. Aile hekimim ise ısrarla dahiliyeye yönlendireceğim dedi. Dahiliyeye gittim hemen ardından. Kesinlikle karaciğer değerleri ciddiye alınmalı ve senin ki 4 katı ihmal edilmemeli dedi. Gastroenterolojiye görünmelisin dedi. Randevu kovalıyorum şuan bunun için. Yalnız dahiliyeci hem multivitaminden hem de daha çok Progestan haptan şüphelendi. Fazla gelmiş olabilir sana dedi. Çünkü kanama geçirdiğimde rahim içi olmamıştı benim kanamam. Plesantanın konumundandı. Belki hormon fazlalığı da yaratmış olabilir bilemiyorum karaciğer enzim yüksekliğini.
Bu arada bir kaç şey daha söylemek isterim. Amerika’da bebeğini tedavi ettirmeye giden bir arkadaşıma doktor neden Türkiye’de bu kadar multivitamin ve içindeki folik asitten dolayı bu kadar takviye yapıldığını sormuş, yanlış olduğunu da ısrarla savunmuş. İkinci bir şey daha: Ekim ayında doğum yapan arkadaşımın bebeğinin ilk 3 ay karaciğer enzimleri çok yüksek çıktığı için kız aylardır ağlıyor. Gitmedikleri profesör kalmadı. Son ana kadar multivitamin ve doğumdan sonra da olan multivitamini de kullanmış. Tüm ilaçları kestikten sonra bebeğimin değerleri düzeldi diyor. Bugün sanırım bebeğimin de bundan oldu diye aydınlandı kızcağız. Bilemiyorum tam olarak ve herkeste elbetteki aynı şey olacak diye bir şey yok ama ben doktoru dinlemeyeceğim, multivitamini kestim. İlk fırsatta da yine kan vereceğim. Duruma göre düşmezse de progestanı kesip deneyeceğim. Yakalayabildiğimde de gastroenterolojiye gideceğim zaten. Durum bu kızlar. Uzun oldu ama önemli bir nokta. Karaciğer hayati organımız ihmale gelmez. Hepimiz dikkat edelim.
Bence büyük al bende rahat olsun diye balensiz aldım. Bu hafta sıkmaya başladı. Şimdi büyük bedenini alacağımKızlar sütyenlerim hep yıprandı yıkanmaktan telleri çıktı hep. Hafta sonu bi alışveriş yapacağım sizce kendi bedenimi mi almalıyım yoksa bir beden büyük mü alsam ? Göğüsler bu aylarda büyür mü emin olamadım
En çok ondan korkuyorum ama doktor emin bir şekilde bu haftalardan başlamaz kolestaz ilaçtandır dedi. 14+5 im henüz sata göre. Sizin ilk gebelikte süreç nasıl ilerledi ? Kaçıncı hafta başladınız ilaca ya da ne zaman ilk farkedildi?Doktora gittiniz mi? Gebelik kolestazı başlıyor olabilir ben ilk gebeliğimde yaşadım bunda da yüzde doksan olacağını söylediler o değerleri düşüren bir ilaç var yükselmeye başladığı an ilaç verecek doktor
Ense kalınlığı kaç çıkmıştı ? Fetal dna sonucunuz geldi miBen eurofinste yaptırdı. Benim doktorumda hemen hemen hepsinin kiti vardı. Ense kalınlıgı biraz fazla cıkmıstı o sebeple o firmada yapalım dedi hiç yanıldıgı olmuyormus. Panaroma da vardı mesela o biraz daha pahalıydı istersen onuda yaparız ama gerek yok dedi. Genoksa da sekereteri şey dedi hani herşey normal seyrinde ama yinede yaptıralım rahat olalım diyen aileler onu yaptırıyor fiyatıda daha uygun dedi ense kalınlıgı süpheniz varsa doktor hanım digerine yonlendirir dedi.
Kesinlikle aynı fikirdeyim canım çok sağol. Mide bulantısınından ya da iştahsızlıktan hiç yiyemeyen anneler için mantıklı olabilir ama ben zaten iştahlı ve düzenli yeme alışkanlığı olan birisiyim. Çok şükür mide bulantım da hiç olmadı. Hiç olmadığı kadar sağlıklı beslenmeye çalışıyorum. Aşırısı vücutta bir yerleri, mekanizmayı bozuyor muhtemelen her şeyin. Bakalım bir sürece başladım araştırtacağım bu neden oluyor diye emin olmalıyım.Geçmiş olsun canım inşallah düzelir tamamen çok haklı bir konuya parmak basmışsın bende açıkçası bu vitaminleri çok kullanmak istemiyorum annem hep diyor biz hamileyken hiçbişey kullanmazdık çocuklarımız sapasağlam doğarlardı şimdiki hamileler kutu kutu ilaç kullanıyor ve çocuklar hep sağlıksız diyor bana da diyor hep içme diye bu kadar. Ne kadar doğru bilemiyorum bence en iyisi doğal yollardan beslenmek vitamin almak tıpkı annelerimizin yaptığı gibi
15+6 yum 2. Gebeliğim olmasına rağmen hiç hissetmedim, ilk gebeliğimde bi doktoruma hissettim demiştim gülmüştü, 17. Haftadan önce hissedilmez bağırsak hareketini bebek sanıyorsunuz demişti, o yüzden erken olduğunu düşünüyorum canımKızlar 15. Haftadayım bebeğimi hiç hisetmiyorum. Normal mi. Ne zaman hisedeceğim ? Zayıfım
Canım benim doktorumda bu görüşte ilk gebeliklerde genelde takviye vermiyor diğer doktorlara göre demiri hemen kesmişti öncekinde bende ama Şuan ben hem emzirdiğim hem hamile olduğum için 2 gebelik arası kısa diye multivitamine başlattı ama onu da ben her gün almam sanırım, ayrıca multivitamin çokta kilo yapıyor, en güzeli değerlere bakıp kullanmak bebeğiniz doğunca göreceksiniz 4. Ayda tr de direk demire başlatıyorlar mesela hiç bakmadan kana, bu gibi ezbere uygulamalar maalesef bizde çok var bende hep sorguluyorumKızlar hayırlı kandiller olsun hepinizedualarımız kabul olsun, bebişlerimiz sağlıkla doğsunlar büyüsünler inşallah
Son durumu bildiriyorum @adenliyaPapatya0593 kucuksusam @mervedk @verns
Kadın doğumcum ilaçlardandır çok aşırı fırlama yok dedi ve multivitamin ve progestana, tüm ilaçlara devam et dedi. 1 ay sonra yine yüksek olursa keseriz bazılarını dedi. Sedece iğneyi kesti. Kanama ve lekelenme kalmadı çünkü. Aile hekimim ise ısrarla dahiliyeye yönlendireceğim dedi. Dahiliyeye gittim hemen ardından. Kesinlikle karaciğer değerleri ciddiye alınmalı ve senin ki 4 katı ihmal edilmemeli dedi. Gastroenterolojiye görünmelisin dedi. Randevu kovalıyorum şuan bunun için. Yalnız dahiliyeci hem multivitaminden hem de daha çok Progestan haptan şüphelendi. Fazla gelmiş olabilir sana dedi. Çünkü kanama geçirdiğimde rahim içi olmamıştı benim kanamam. Plesantanın konumundandı. Belki hormon fazlalığı da yaratmış olabilir bilemiyorum karaciğer enzim yüksekliğini.
Bu arada bir kaç şey daha söylemek isterim. Amerika’da bebeğini tedavi ettirmeye giden bir arkadaşıma doktor neden Türkiye’de bu kadar multivitamin ve içindeki folik asitten dolayı bu kadar takviye yapıldığını sormuş, yanlış olduğunu da ısrarla savunmuş. İkinci bir şey daha: Ekim ayında doğum yapan arkadaşımın bebeğinin ilk 3 ay karaciğer enzimleri çok yüksek çıktığı için kız aylardır ağlıyor. Gitmedikleri profesör kalmadı. Son ana kadar multivitamin ve doğumdan sonra da olan multivitamini de kullanmış. Tüm ilaçları kestikten sonra bebeğimin değerleri düzeldi diyor. Bugün sanırım bebeğimin de bundan oldu diye aydınlandı kızcağız. Bilemiyorum tam olarak ve herkeste elbetteki aynı şey olacak diye bir şey yok ama ben doktoru dinlemeyeceğim, multivitamini kestim. İlk fırsatta da yine kan vereceğim. Duruma göre düşmezse de progestanı kesip deneyeceğim. Yakalayabildiğimde de gastroenterolojiye gideceğim zaten. Durum bu kızlar. Uzun oldu ama önemli bir nokta. Karaciğer hayati organımız ihmale gelmez. Hepimiz dikkat edelim.