2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    235
Doğum sonrası olan rahim kasılmaları geri geldi ya bu kadar zaman sonra normal mi? Sanki karnımda bebek tekme atıyo dönüyo gibi çok garip eşim bile elini koydu oha bu ne diyor🥴

Prematüreler için durum farklı depolar hızlı tükeniyor. Bende napacağımı şaşırdım ne versem yan etki yapıyor.
yan etki olmayan yok sanırım ya. ferrozinc için de doktor huzursuzluk yapacak, kakası siyah olacak filan dedi ama kan değerlerinin düşük olması daha kötü bir durum olduğu için kar zarar dengesi kuracağız mecbur :/ bakalım bize nasıl gelecek ferrozinc

Canım biz sidefer kullanıyoruz. 27+3 te 860 gram doğmuştu oğlum. Ocean microfer kullanıyorduk yetersiz geldi. Microfer olan demir düzeyini korumaya yönelikmiş bize sidefer önerdi bir doktor. Demir İçeriği daha yüksekmiş devletin verdiği ferrumda paraben var. Benim oğluş 3800 oldu 8damla sabah 8 damla akşam kullanıyoruz. Tedavi dozu kiloya göre ayarldı doktor. Ama sanırm 4 er damlya indirecek. 8.1 di çünkü hemoglobini. Bir daha ölçülmedi ama doktor kanda sıkıntı yoktur dudakları pembe dedi. Cildi canlı dedi. Çok halsiz olursa iştahsızlık o zaman düşüyormuş. Bakalım kan alınınca öğreneceğim yeni değeri ama aktif oğlum heralde yarıyor sidefer damla.
aklımda olsun canım. bugün eczacı bir arkadaşımla konuştum, bize şurup verdi doktor ama damla formunda bir şey önerir misin dedim ona. o da dedi ki senin bebeğinin değeri çok düşük olduğu için bir anda etki edecek bir şurup vermiş sana. şimdilik bunu kullan, değerleri normale dönünce damla kullanırsın dedi. sizin 8.1 daha normal muhtemelen. bizim 7.3e düşmüş :/

Bizim demir ilacı daha vermedi 🤨
kan tahlili en son ne zaman yaptırdın canım? ben tesadüfen öğrendim hgb düşük olduğunu. eğer uzun zaman olduysa bir tahlil yaptırın mutlaka. prematürelerde doğumdan itibaren demir ilacı kullanılması gerekiyor dedi bugün doktor bize. biz de bilmiyorduk :/

Kızlar büyük tuvaletinize çıkarken zorlanan kan geleb var mı doğum yaptıgımdan beri ıkınarak canım acıyarak zorla tuvaletimi yapıyorum
Hamileyken başladı benim. Doğumdan sonra da 3-4 hafta kadar devam etti. Kullandığım demir ilacı bitti. Başkasına başladım. Gece emzirmek için uyanık olduğumdan da hep kuru kayısı yiyorum. Öyle çözdüm anca. İlk haftalarda ilaçlar bile tuvalete götürmüyordu. Çok zor.

aklımda olsun canım. bugün eczacı bir arkadaşımla konuştum, bize şurup verdi doktor ama damla formunda bir şey önerir misin dedim ona. o da dedi ki senin bebeğinin değeri çok düşük olduğu için bir anda etki edecek bir şurup vermiş sana. şimdilik bunu kullan, değerleri normale dönünce damla kullanırsın dedi. sizin 8.1 daha normal muhtemelen. bizim 7.3e düşmüş :/
Evet canım sınır 8. 8 altına indi diye 2 kez kan takviyesi almıştı oğlum yoğun bakımda. İnşallah bir an önce toparlar değeri canım🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Kızlar selam 👋🏻
Benim oğlan 2 ay 8 günlük oldu. Tummy time yaptırmaya çalışıyorum. Ama çocuğu yüz üstü yatağa da yatırsam, göğsüme de yatırsam, koltuk altına destek de koysam çocuk yatıyor dinleniyor adeta 😅 kafasını kaldırmaya teşebbüs bile etmiyor. Bıraksam uyur yani. Burnunu temizlerken çok güzel kaldırıyor kafasını ama tummy time etkinlikleri yapamıyoruz. Dinlenir gibi yatıyor, yatmazsa da zemini emmeye çalışıyor, meme arıyor aç olmasa bile. Sizde durumlar ne? Bebeği böyle yapan ve bunu düzelten var mı, varsa nasıl düzelttiniz?

kan tahlili en son ne zaman yaptırdın canım? ben tesadüfen öğrendim hgb düşük olduğunu. eğer uzun zaman olduysa bir tahlil yaptırın mutlaka. prematürelerde doğumdan itibaren demir ilacı kullanılması gerekiyor dedi bugün doktor bize. biz de bilmiyorduk :/
Geçen ay bakıldı biraz düşük ama şuan zararı yok dedi

Kızlar kötü bir haberim var normal çocuk doktorumuz muayene de kalbinde üfürme sesi olduğunu kardiyolojiye gitmemiz gerektiğini söylemişti bugün kardiyolojiye gittik normalde iki delik oluyormuş deliğin biri kapanmış ama diğer delik çok büyük dedi doktor 1,5 cm kalbinde delik varmış düzenli takip edilecek dedi yüzde 15 düzelme şansı varmış düzelmezse ameliyat diyorlar 😭

Kızlar selam 👋🏻
Benim oğlan 2 ay 8 günlük oldu. Tummy time yaptırmaya çalışıyorum. Ama çocuğu yüz üstü yatağa da yatırsam, göğsüme de yatırsam, koltuk altına destek de koysam çocuk yatıyor dinleniyor adeta 😅 kafasını kaldırmaya teşebbüs bile etmiyor. Bıraksam uyur yani. Burnunu temizlerken çok güzel kaldırıyor kafasını ama tummy time etkinlikleri yapamıyoruz. Dinlenir gibi yatıyor, yatmazsa da zemini emmeye çalışıyor, meme arıyor aç olmasa bile. Sizde durumlar ne? Bebeği böyle yapan ve bunu düzelten var mı, varsa nasıl düzelttiniz?
Yüzüstü koluna yatır, kafası el tarafında olacak bacaklarını ata biner gibi iki taraftan sarkıt elinle göğsünden kavra kafasını otomatik kaldırır o zaman etrafa bakmak için😀 o şekilde evde gezdirebilirsin madem yatarak yapmayı sevmiyor

Kızlar kötü bir haberim var normal çocuk doktorumuz muayene de kalbinde üfürme sesi olduğunu kardiyolojiye gitmemiz gerektiğini söylemişti bugün kardiyolojiye gittik normalde iki delik oluyormuş deliğin biri kapanmış ama diğer delik çok büyük dedi doktor 1,5 cm kalbinde delik varmış düzenli takip edilecek dedi yüzde 15 düzelme şansı varmış düzelmezse ameliyat diyorlar 😭
Çok geçmiş olsun anne karnında farkedilen bir şey değil mi bu? Sonradan olabiliyor muymuş🙁

X