2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    224
Hamile olduğumu bile bile bir de umarım adalet yerini bulur.
Cucuthecatt Cucuthecatt ben de hayatımın en zor zamanlarını yaşarken benzer bi durum yaşamıştım. Ama şuan bana bu zor zamanları yaşatanlar gerçekten elimi öpmedikleri kalıyor. Allah bazen boyle zor sınavlara tabi tutuyo. Ama hep bitti derken bi kapı açılıyor
Kızlar hayırlı kandiller olsun hepinize 🤲 dualarımız kabul olsun, bebişlerimiz sağlıkla doğsunlar büyüsünler inşallah 🌺

Son durumu bildiriyorum A adenliya @Papatya0593 @kucuksusam @mervedk @verns
Kadın doğumcum ilaçlardandır çok aşırı fırlama yok dedi ve multivitamin ve progestana, tüm ilaçlara devam et dedi. 1 ay sonra yine yüksek olursa keseriz bazılarını dedi. Sedece iğneyi kesti. Kanama ve lekelenme kalmadı çünkü. Aile hekimim ise ısrarla dahiliyeye yönlendireceğim dedi. Dahiliyeye gittim hemen ardından. Kesinlikle karaciğer değerleri ciddiye alınmalı ve senin ki 4 katı ihmal edilmemeli dedi. Gastroenterolojiye görünmelisin dedi. Randevu kovalıyorum şuan bunun için. Yalnız dahiliyeci hem multivitaminden hem de daha çok Progestan haptan şüphelendi. Fazla gelmiş olabilir sana dedi. Çünkü kanama geçirdiğimde rahim içi olmamıştı benim kanamam. Plesantanın konumundandı. Belki hormon fazlalığı da yaratmış olabilir bilemiyorum karaciğer enzim yüksekliğini.
Bu arada bir kaç şey daha söylemek isterim. Amerika’da bebeğini tedavi ettirmeye giden bir arkadaşıma doktor neden Türkiye’de bu kadar multivitamin ve içindeki folik asitten dolayı bu kadar takviye yapıldığını sormuş, yanlış olduğunu da ısrarla savunmuş. İkinci bir şey daha: Ekim ayında doğum yapan arkadaşımın bebeğinin ilk 3 ay karaciğer enzimleri çok yüksek çıktığı için kız aylardır ağlıyor. Gitmedikleri profesör kalmadı. Son ana kadar multivitamin ve doğumdan sonra da olan multivitamini de kullanmış. Tüm ilaçları kestikten sonra bebeğimin değerleri düzeldi diyor. Bugün sanırım bebeğimin de bundan oldu diye aydınlandı kızcağız. Bilemiyorum tam olarak ve herkeste elbetteki aynı şey olacak diye bir şey yok ama ben doktoru dinlemeyeceğim, multivitamini kestim. İlk fırsatta da yine kan vereceğim. Duruma göre düşmezse de progestanı kesip deneyeceğim. Yakalayabildiğimde de gastroenterolojiye gideceğim zaten. Durum bu kızlar. Uzun oldu ama önemli bir nokta. Karaciğer hayati organımız ihmale gelmez. Hepimiz dikkat edelim.
Karaciger degerleri önemli olmasa doktorlar her ay istemez bence gayet önemli. 1 başka kadın dogumcudan daha görüş alabilirsin içine sinmiyorsa doktoruda değiştir. Ama bence hallolulmayacak bi problem değil. ❤️

Ayy hadi inşallah güzel haberlerle gel canım benim herşeyden önemlisi sağlıklı olması sonrada bakalım bir beyefendi mi yoksa hanımefendi mi geliyor ben senin kız hissediyorum sanki 🌺 peki hareketlerini hissetmeye başladınmı benimki arada kıpırdaşıyo sende durumlar ne ☺️
Ay teyzesi inşallah inşallah bakalım hayırlı haberlerle gelirim inşallah. 🥰 Benim minnoş daha hissettirmiyor kendini benim ilk gebelik diye herhalde :110:

Cucuthecatt Cucuthecatt ben de hayatımın en zor zamanlarını yaşarken benzer bi durum yaşamıştım. Ama şuan bana bu zor zamanları yaşatanlar gerçekten elimi öpmedikleri kalıyor. Allah bazen boyle zor sınavlara tabi tutuyo. Ama hep bitti derken bi kapı açılıyor

Karaciger degerleri önemli olmasa doktorlar her ay istemez bence gayet önemli. 1 başka kadın dogumcudan daha görüş alabilirsin içine sinmiyorsa doktoruda değiştir. Ama bence hallolulmayacak bi problem değil. ❤️
Tabi ki hayati öneme sahip hem de. Benden istemedi bile bu ay. Ben tamamen kendi arzumla yaptırdım hissetmişim gibi. Doktorla iletişimim çok tuttu aslında ama güvenim kırıldı. Dahiliyeye bile git demedi. Aile hekimi ısrar etti. Çok rahat diye çok sevilen biri ama bu kadar rahat olmayı da doğru bulmuyorum sağlıkta ben.
Doktorumu değiştirmeyi düşünüyorum şuan, inşallah biran önce son bulur bunlar ❤️

Canım benim doktorumda bu görüşte ilk gebeliklerde genelde takviye vermiyor diğer doktorlara göre demiri hemen kesmişti öncekinde bende ama Şuan ben hem emzirdiğim hem hamile olduğum için 2 gebelik arası kısa diye multivitamine başlattı ama onu da ben her gün almam sanırım, ayrıca multivitamin çokta kilo yapıyor, en güzeli değerlere bakıp kullanmak bebeğiniz doğunca göreceksiniz 4. Ayda tr de direk demire başlatıyorlar mesela hiç bakmadan kana, bu gibi ezbere uygulamalar maalesef bizde çok var bende hep sorguluyorum
Evet aynen böyle, işte buna kızıyorum zaten canım ben de. Geçen hafta devlet hastanesine gittim orada da takipli olayım hem de bebeğimi göreyim diye. O doktor da demir hapı verdi. Ne kan istedi ne bir şey. İyi ki içmemişim. Demirim 175 mi ne çıktı iki gün önce. ALT gibi o da yükselmiş. 7. Haftada gebelik başı ayrıntılı kan tahlilinde her şey normaldi oysaki.
Tam 4-5 gündür alyansımı takamıyorum. Dediğin gibi aşırı kilo aldım şunları içtiğimden beri. Şişirdi resmen beni tüm bu içtiklerim.

Tabi ki hayati öneme sahip hem de. Benden istemedi bile bu ay. Ben tamamen kendi arzumla yaptırdım hissetmişim gibi. Doktorla iletişimim çok tuttu aslında ama güvenim kırıldı. Dahiliyeye bile git demedi. Aile hekimi ısrar etti. Çok rahat diye çok sevilen biri ama bu kadar rahat olmayı da doğru bulmuyorum sağlıkta ben.
Doktorumu değiştirmeyi düşünüyorum şuan, inşallah biran önce son bulur bunlar ❤️
Cok hasta goren bi doktorsa belki senin durumunda cok gebe takibi yapmıştır ona guvenerek yonlendirmiştir

Evet aynen böyle, işte buna kızıyorum zaten canım ben de. Geçen hafta devlet hastanesine gittim orada da takipli olayım hem de bebeğimi göreyim diye. O doktor da demir hapı verdi. Ne kan istedi ne bir şey. İyi ki içmemişim. Demirim 175 mi ne çıktı iki gün önce. ALT gibi o da yükselmiş. 7. Haftada gebelik başı ayrıntılı kan tahlilinde her şey normaldi oysaki.
Tam 4-5 gündür alyansımı takamıyorum. Dediğin gibi aşırı kilo aldım şunları içtiğimden beri. Şişirdi resmen beni tüm bu içtiklerim.
Yprumlarını takipe diyorum da genelde şikayetlerinin kaynagı gerçekten karaciğer olabilir. Annemde de arada karaciger sıkıntısı yaşardık. Yorulurdu dediğin gibi elleri falan şişerdi hemen yemesine içmesine dikkat ederdi. Enginara falan yuklenirdi karacigeri temizleyen şeyler yerdi.

Yprumlarını takipe diyorum da genelde şikayetlerinin kaynagı gerçekten karaciğer olabilir. Annemde de arada karaciger sıkıntısı yaşardık. Yorulurdu dediğin gibi elleri falan şişerdi hemen yemesine içmesine dikkat ederdi. Enginara falan yuklenirdi karacigeri temizleyen şeyler yerdi.
işte benim de öyle oluyor şuan. Karaciğer enzimlerinin yüksekliği şişlik olarak başladı birkaç gündür. Annem de hemen enginar yapmış bana, kıyamam hiç ona 😢

3.6 ölçen de oldu 3,5 3.2 civarı ölçen de. Cok doktora gittim. 3.2 ölçen perğnatolog fazla gazla olctum dedi. Evet cok yuksek değildi ama şüphe duyduk
Anladım. İnsan bu süreçte her şeyden şüphe duyuyor. Bana da mutlaka fetal dna yaptır dediler. Sorun varsa diye korkuyorum:KK43: ama her şeyi geride bırakıp Bebişlerimiz çok sağlıklı olacak inşallah diyorum 🥰🥰

Kızlar cinsiyet tahmini yapan var mı 12+3 karından bakıldı doktor kıza benziyor dedi dedi ama kesin konuşmadı 🥰

Eklentiler

• IMG_20240405_161406.jpg
    IMG_20240405_161406.jpg
    89 KB · Görüntüleme: 44
  • IMG_20240405_161353.jpg
    IMG_20240405_161353.jpg
    87,5 KB · Görüntüleme: 45
Canım ben 1 gün demir 1 gün multivitamin içiyorum o sekilde de yapabilirsin

Sizlerden her ay kontrole gelmeden detaylı kan tahlili istiyor mu doktorlarınız ? Annem 30 sene önce istiyordu her ay benim doktorum, bu nasıl olur diye şaşırıyor kadıncağız.

ARKADAŞLAR ÖNCELİKLE HEPİMİZİN KADİR GECESİ MÜBAREK OLSUN 🙏 ALLAHIM EVLATLARIMIZI SAĞLICAKLA KUCAĞIMIZA ALMAYI NASİP EYLESİN 🙏 EVLAT SAHİBİ OLMAK İSTEYENLERİN KUCAKLARINI BOŞ BIRAKMASIN. SİZDEN BİR RİCAM VAR. HAMİLELERİN DUASI KABUL OLUR DERLER. TEYZEM 5 AYDIR YOĞUN BAKIMDA. DURUMU KRİTİK. ELİMİZDEN DUA ETMEK DIŞINDA BAŞKA BİŞEY GELMİYOR. SİZDEN RİCAM BU HAYIRLI GÜNDE ONA ŞİFA NİYETİNE BİR FATİHA OKUR MUSUNUZ? ADI SEVDA KARDAŞ. ŞİMDİDEN HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM 🩵🙏

X