2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Diş çıkarmadan öncesindeki huzursuzluğu nasıldı peki? Gündüzleri mızmız mıydı ya da gece ağlayarak uyanıyor muydu? Ben de dişten mi şüphelenmeliyim bilmiyorum da anlamaya çalışıyorum 😔

Yani bize de bi anda memede ya da memeye gelince ağlama yüklendi. Sebebini bilmiyorum da diş olabilir mi? Acaba emerken rahatsız mı ediyor 😢

Benim oğlum hep mızmızdı o yüzden onu pek dişe bağlayamıyorum ama gece saat başı uyanmalı bir kaç kötü gün geçirdik hala da düzelmis sayılmaz🤧

ya memede süt olduğuna eminim şu an. çünkü memede kalıp emdiğinde süt geliyor cuk cuk ses duyuyorum ama benimle göz göze geldiği an bırakıyor emmeyi. başını çeviriyor odayı kontrol ediyor sanki kdjdkdj süt yokmuş gibi ağlıyor bir de. şarkı söyleye söyleye zar zor emzirdim. şarkı söyleyince susuyor çünkü sadece 😵 inşallah bu yöntemden de sıkılmaz
O zaman algısı dağılıyordur canım normal

kızlar biraz saçma gelebilir ama bir soru sorucam. hissettiğim şeyin mantıklı olup olmadığını anlamıyorum çünkü. dışarıdan bir gözün yorumuna ihtiyacım var. kv geçen gün bir masa dolusu oyuncak fotosu attı. komşusunun oğlunun oyuncaklarıymış. bizim için vermiş. benim böyle bir talebim olmadı. bebeğim için aldığım her şeyi de düşüne düşüne alıyorum, gerekli mi gereksiz mi faydalı mı zararlı mı vs işte siz de böylesinizdir eminim. neyse bugün kv bütün o oyuncakları bize getirdi. ama ben acayip emrivaki yapılmış gibi hissediyorum. bi yandan düşünüyorum eskiden biz de bizden büyük çocuklardan kalan oyuncakları kullandık, dayanışma güzeldir vs diye ama bi yandan o çocuk ağzına mı soktu tükürdü mü kim bilir ne ortamlardan geçti bilmediğim oyuncakları evime alma fikrini kabullenemiyorum bir türlü. beni anlayan var mıdır aranızda bilmiyorum. tuhaf mı düşünüyorum sizce? kocama bu durumdan hoşlanmadığımı söylemeye çalıştım biraz ama beni anlamayacak sanırım. kv tutturdu bugün oyuncakları çıkar oynasın dedi. "ben aldığım her oyuncağı sudan geçiriyorum anne, o şekilde veremem çocuğa" dedim. buna rağmen kendisi oyuncak alıp çocuğun eline verdi. iyice kuruldum böyle olunca. bilmiyorum hiçbir dahlim olmadan bir torba oyuncak gelince bağ mı kuramadım nedir ama poşeti tutup çöpe atasım var 😳 bu arada çoğu kötü kullanılmış. ben birine vermeye utanırdım öyle oyuncakları açıkçası. sararmış kararmış karalanmış falan
Hımm kayınvalideler çok düşüncesizler bu konuda hoşlanmıyorum onlardan ya. Tepki almazlarsa devam ederler. Başkasından gelen oyuncaklara karşı değilim ama temiz olmalı bir de bizim seçmemiz lazım yıkanmasıda gerekiyor. Ağzına sürüyor anne yıkamadan verdin alayım ben onu diyebilirsiniz. Hepsini getirmişsin arasından seçicem kalanlarıda başkasına veririz derdim ben olsam. Eşinizdende çekinmeyin siz annesiniz herkes size uymak zorunda.

Canım ben de bunu sormaya yazacaktım buraya. 3-4 gündür geceleri bişeyler oluyor, meme emmek isteyen bebeğim bi anda memede eskiden gazı varken yaptığı gibi kendini gerip ağlamaya başlıyor. Ama öyle böyle bir ağlama değil, bi yerini kesiyormuşuz gibi çığlık atmaya başlıyor. Bazen emmeye devam ederken yapıyor, bazen uyandığında yapıyor, hatta gündüz kucağımda uyutuyorum meme ağzındayken bile yaptı. Sakinleştiremiyorum, geceleri eşim alıp biberonla uyutuyor zorla ama o da maksimum 1,5 saat uyuyor. Her gün yeni bişey çıkıyo anlamadım sebebini. Diş desem beyazlık var ama kabarıklık yok, bi de gündüz de huzursuz olması lazım gibi diş olsa. Biz de bir hafta önce yaptırdık menenjitleri ama sebep o mu ki?
O kadar çok sebebi var ki ağlamaların, detaylara da bakmak gerekiyor. Pişik olmuşsa bir yeri yine öyle ağlıyorlar. Sadece popo pişiğinden bahsetmiyorum mesela boyun altı da canlarını yakıyor. Bir keresinde kazaklı bir şey giydirmiştim yakmış boynunu, çığlık atarak uyanıyordu, çok az uyuyordu. Krem aldım onu sürdüm daha iyi şimdi. Diş ağrısı olabilir? Dişten dolayı kulağa vuran bir ağrısı olabilir… burnu tıkalı olabilir. Uyku saati geçmiş olabilir. Gazı olabilir evet hala bu ayda. Tırnakla bir yerini çizmiş olabilir. Olabilir ve olabilir. 🫠

Kızlar Molfix pure soft ve Molfix premium deneyen kullanan var mı onlar nasıl bez kalite olarak şimdi mavi paket Molfix kullanıyorum bir bunları da denemek istiyorum ama sizede sormak istedim

Canım ben de bunu sormaya yazacaktım buraya. 3-4 gündür geceleri bişeyler oluyor, meme emmek isteyen bebeğim bi anda memede eskiden gazı varken yaptığı gibi kendini gerip ağlamaya başlıyor. Ama öyle böyle bir ağlama değil, bi yerini kesiyormuşuz gibi çığlık atmaya başlıyor. Bazen emmeye devam ederken yapıyor, bazen uyandığında yapıyor, hatta gündüz kucağımda uyutuyorum meme ağzındayken bile yaptı. Sakinleştiremiyorum, geceleri eşim alıp biberonla uyutuyor zorla ama o da maksimum 1,5 saat uyuyor. Her gün yeni bişey çıkıyo anlamadım sebebini. Diş desem beyazlık var ama kabarıklık yok, bi de gündüz de huzursuz olması lazım gibi diş olsa. Biz de bir hafta önce yaptırdık menenjitleri ama sebep o mu ki?
Hiç bilmiyorum dişleri daha çıkmıyor bizimkinin yani belli bir şey yok görünürde, diş ağrısı olduğunu o yüzden düşünmüyorum ama anlattığınız gibi aynı bir yeri kesiliyor gibi ağlıyor

Bizim dökümtüler aşırı çoğaldı :( alerji testi yaptırcaz en yakın zamanda ek gıdaya geçmekten korkuyorum ya

Kızlar Molfix pure soft ve Molfix premium deneyen kullanan var mı onlar nasıl bez kalite olarak şimdi mavi paket Molfix kullanıyorum bir bunları da denemek istiyorum ama sizede sormak istedim
True_orange True_orange yazmıştı canım. Alıntıya bakarsan fotoğraf da eklemişti
Yetttim bacımm😁. Ben hem pure and soft hem de premium kullanıyorum. Soldaki premium. Emicilik olarak bence ikisi de hemen hemen aynı. Gece boyu kalıyorlar genelde taşma olmadı hiç. İç dokuları da hemen hemen aynı gibi pure and soft biraz daha pamuksu. Sadece bir iki kez premium göbek bölgesinde kızarıklık yaptığını fark ettim çok kaldığında sanki. Onu dışında ikisinin de sırtı lastikli ama pure and softunki daha sıkı bi lastik kaka taşmasında daha iyi yani🙏🏻. Çiş göstergesi yok pure and softta ama benim için sorun değil. Bunlar 4 numara bu arada. Pure and soft her yerde bulunmuyor sadece bence en büyük sıkıntı o. Bir arada goon kullanıyordum ama onu neden bıraktığımı unuttum🙄

Aaa tüh ya kremle düzeliyor gibi demiştin sevinmiştik. Sen henüz tadım yaptırmamıştın dimi?
3 gün boyunca tertemizdi sonra birden çıktı ve çok çoğaldı çok moralim bozuldu. Yok hiç tadıma başlamadık ama korkuyorum alerjisi olan bir şeyi yerse ne olur? Zaten döküntüsü var nasıl anlıcam neyin dokunduğunu

Back