• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    249
Kızlar ya benim bebiş çok sık uyumak istiyor. 1 saat 40/50 dakika olunca uykusu geliyo 2 saati nadiren geçiyor. 40 dakika 1 saat arası değişiyo uyku süresi. Uyanıklık süresini uzatmalı mıyım yoksa istediği gibi uyuyup uyansın mı🤔 babasına çekmiş uykucu galiba bu da😑
dönemsel bir şey olabilir canım. gece uykusunu etkilemiyorsa müsaade et uyusun bence. belki ihtiyacı vardır

Yaa emziren annişlerim ek gıda saatlerini nasıl ayarlıyosunuz. Ben bugun diyete başladım. 3 ana öğün yapıcam kendime yemek hazırlamak bile zoruma gidiyor 🤣 hem sebze hem et kurubaklagil falan yapmam gerekicek öğle akşam farklı. E bide bebenin ek gıdası. Bugun ona 3 öğün yedirsem sne zaman emziricem. E bu aralıklarda ne ara uyuycak. Cocuk ye-uyu-ye -uyu döngüsünde kalcak sanki🤣

Ya kızlar ben çok kötüyüm çok üzülüyorum dün gece berbat Bi şekilde ağlayarak uyandı Bi baktım kolları bacakları kıpkırmızı ateş gibi ama alnında ateşi yoktu ama kollar ve bacaklar yanaklar kıpkırmızı apar topar soydum suya soktum geçmedi bildiğin pancar gibi oldu calpol verdim apar topar hastaneye kanı temiz çıktı doktor diş olabilir dedi biraz düzeldi gibi oldu eve geldik şuan gene huzursuz ve çok ağlıyor içim parçalanıyor dayanamıyorum ya bende ağlıyorum şimdi calpol verdim
diş muhtemelen canım ya. gerçi diş dönemi olunca aşırı bir ateş olmaz diyorlar ama bilemedim. kaç çıkıyor ateş? bizimki de dün gece uyurken inliyor gibi sesler çıkardı yavrum, ağrı çekiyor sanki. dişini damağını kaşıdım o kadar rahat etti ki ilk kez bu kadar rahatladığını gördüm. önceden açmazdı ağzını ya da kaşımamdan hoşlanmazdı. iyice yaklaştı dişler hissediyorum

Off benimkide öyle ya, ama erken uyutunca 30-40 dakikada uyanıyor. Ben uyandıktan bir buçuk saat sonra emziriyorum, o biraz rahatlatıyor. Sonra işte pencereden bakma falan yapıyoruz uykusu gelince en kötü son 5 10 dakikaları kucağında gezdiriyorum ilk uyandıktan sonra 2 saat sonrakinde 2 buçuk en son akşam için 3 saat uyanık tutmaya çalışıyorum. Yoksa gün içinde çok fazla uyu uyan oluyor
Ben dün gece 3 saate yakın uyanık tuttum pişman oldum çocuğa bi şeyler oldu. Deli gibi çırpınıp gülmeye çığlıklar atmaya başladı enerji patlaması yaşadı sanki zor sakinleştirip uyuttum. Normalde 5 10 dakikada uyurdu 40 dakika uyutmaya çalıştım🤦‍♀️

Yaa emziren annişlerim ek gıda saatlerini nasıl ayarlıyosunuz. Ben bugun diyete başladım. 3 ana öğün yapıcam kendime yemek hazırlamak bile zoruma gidiyor 🤣 hem sebze hem et kurubaklagil falan yapmam gerekicek öğle akşam farklı. E bide bebenin ek gıdası. Bugun ona 3 öğün yedirsem sne zaman emziricem. E bu aralıklarda ne ara uyuycak. Cocuk ye-uyu-ye -uyu döngüsünde kalcak sanki🤣
ben daha önce de yazdım bizim düzeni ama tekrar yazıyım 🤣 sabah 8-9 arası uyanıyoruz. sabah rutinlerinin ardından emziriyorum. emzirme peşine onu beşiğine koyuyorum, üstünkörü evi topluyorum. kendime kahvaltı hazırlarken ona da hazırlıyorum. sonra ona kahvaltı yaptırıyorum. uyutuyorum, uyanıyor tekrar emziriyorum ve arkasından öğle öğünü veriyorum (meyve, yoğurt vs). sonra oynuyoruz 2 saat. sonra tekrar uyku ve uyanınca emziriyorum. iftar vakti geliyor. biz yemek yerken onu da mama sandalyesine koyuyorum, ona da akşam yemeğini yediriyorum. sonra biraz daha oyun, tekrar emzirme ve yatış. gün içinde 4 kez emiyor bu şekilde (gece de 2 kere) ve emzirmeden yarım saat sonra yemek yediriyorum. doktor da böyle söylemişti. yani önce emzir, sonra ek gıda

Ben dün gece 3 saate yakın uyanık tuttum pişman oldum çocuğa bi şeyler oldu. Deli gibi çırpınıp gülmeye çığlıklar atmaya başladı enerji patlaması yaşadı sanki zor sakinleştirip uyuttum. Normalde 5 10 dakikada uyurdu 40 dakika uyutmaya çalıştım🤦‍♀️
Geceyi etkilemiyorsa bırak uyusun o zaman. Bu uyku şeyleri çocuktan çocuğa değişiyor bence, benim çocuklar pek uyku sevmiyor. Mesela büyük kızım ne kadar geç yatarsa yatsın maksimum 8 de ayakta oluyor. Gündüz uykusunu çok erken bıraktı. Ama bir arkadaşımın kızı, büyük kızımla aynı yaşta, hala gündüz 2 saat uyuyor ve geceyi etkilemiyor.

Ben 3 öğün yemeye çalışıyorum ona da yediriyorum. Daha yumurta peynir yemediği için sabah sebze püresini fazla yapıyorum öğlen de yanına yoğurt ekliyorum. Akşam da bizim yediklerimiz uygunsa tuz atmadan ona ayırıyorum ya da az sebze çorbası yapıyorum hemen cezvede. Uyumadan önce meme emiyo sadece

Yeni bir şey yemiş miydi? Bi şey dokunmuş olmasın dişle vücut kızarmasının ne alakası varmış ki hiç duymadım🤔 yeni bir şey kullandı mı deterjan losyon vs
Ya hem kendi doktorumuza hemde acildeki doktora sordum alerji gibi değil dediler ama böyle denize gidersin de sıfır kol bişey giyersin sadece kolların kızarır ya aynı öyleydi bacakları ve kolları. Yeni deterjan kullanmadım dün değil evvelsi gün brokoli vermiştim az bişey bişey olmadı dün akşam gene brokoli verdim sadece farklı olarak gündüz avokado verdim çok az bişey ama sabahtı yani verdiğimde doktora sordum yok diyor bilmiyorum anlamadım alerji olsa şimdiye geçmesi lazımdı diyorum şuan bile hala ağlıyor calpol verdim zor zahmet şimdi uyuttum oyuncaklara bile asla bakmıyor oynamıyor çok huzursuz hiç evladımı böyle görmemiştim bide aşırı salyaları akıyor baloncuk yapıyor ama geçen doktorumuz da damakları çok sertleşmiş diş gelebilir demişti bilmiyorum hiçbişey aklımı kaçıracak gibiyim içim yanıyor ya

ben daha önce de yazdım bizim düzeni ama tekrar yazıyım 🤣 sabah 8-9 arası uyanıyoruz. sabah rutinlerinin ardından emziriyorum. emzirme peşine onu beşiğine koyuyorum, üstünkörü evi topluyorum. kendime kahvaltı hazırlarken ona da hazırlıyorum. sonra ona kahvaltı yaptırıyorum. uyutuyorum, uyanıyor tekrar emziriyorum ve arkasından öğle öğünü veriyorum (meyve, yoğurt vs). sonra oynuyoruz 2 saat. sonra tekrar uyku ve uyanınca emziriyorum. iftar vakti geliyor. biz yemek yerken onu da mama sandalyesine koyuyorum, ona da akşam yemeğini yediriyorum. sonra biraz daha oyun, tekrar emzirme ve yatış. gün içinde 4 kez emiyor bu şekilde (gece de 2 kere) ve emzirmeden yarım saat sonra yemek yediriyorum. doktor da böyle söylemişti. yani önce emzir, sonra ek gıda
Evet ama kaydetmemişim sadece 3 öğün ve kahvaltıyı hazırlarken onada hazırladıgın kalmıs aklımda🤣🤣🤣

Bizimde yine 45 dakika uyudu bugün ve çok mutsuzdu demek yetmiyor artık önceden mutlu uyanırdı 40 dakika uyurdu bugün o kadar ağladı ki kucaktan hiç inmek istemedi.
Ya benimki yanında ben olursam uzun uyuyor ama yanında olmazsam hemen uyanıyor. Geçen gün uyanmasına 5 dk kala koluna dokunun tekrar uykuya dalar diyorlardı onu deneyeceğim evde olduğum bir gün şimdi okula geliyorum uyku zamanı yanında olamıyorum gündüz

Geceyi etkilemiyorsa bırak uyusun o zaman. Bu uyku şeyleri çocuktan çocuğa değişiyor bence, benim çocuklar pek uyku sevmiyor. Mesela büyük kızım ne kadar geç yatarsa yatsın maksimum 8 de ayakta oluyor. Gündüz uykusunu çok erken bıraktı. Ama bir arkadaşımın kızı, büyük kızımla aynı yaşta, hala gündüz 2 saat uyuyor ve geceyi etkilemiyor.
Dışardan bakınca çocuğu sürekli uyutuyomuşum gibi görünüyo da kendisi istiyo. Geceyi etkilemiyo biraz geç uyuyo ama ona çözüm bulcam

Evet ama kaydetmemişim sadece 3 öğün ve kahvaltıyı hazırlarken onada hazırladıgın kalmıs aklımda🤣🤣🤣
🤣🤣 herkesin ev düzeni kendine göredir ama ana fikir şu, emzirdikten sonra ek gıda. Osman gönülal da böyle söylüyor. büyüdükçe önce ek gıda sonra emzirmeye dönücez.

Ya hem kendi doktorumuza hemde acildeki doktora sordum alerji gibi değil dediler ama böyle denize gidersin de sıfır kol bişey giyersin sadece kolların kızarır ya aynı öyleydi bacakları ve kolları. Yeni deterjan kullanmadım dün değil evvelsi gün brokoli vermiştim az bişey bişey olmadı dün akşam gene brokoli verdim sadece farklı olarak gündüz avokado verdim çok az bişey ama sabahtı yani verdiğimde doktora sordum yok diyor bilmiyorum anlamadım alerji olsa şimdiye geçmesi lazımdı diyorum şuan bile hala ağlıyor calpol verdim zor zahmet şimdi uyuttum oyuncaklara bile asla bakmıyor oynamıyor çok huzursuz hiç evladımı böyle görmemiştim bide aşırı salyaları akıyor baloncuk yapıyor ama geçen doktorumuz da damakları çok sertleşmiş diş gelebilir demişti bilmiyorum hiçbişey aklımı kaçıracak gibiyim içim yanıyor ya
Diş böyle bişi yapar mıymış ya şaşırdım valla. Geçmiş olsun canım umarım hızlıca düzelir :( sen sakin ol baktın mı ağzına var mı diş belirtisi

🤣🤣 herkesin ev düzeni kendine göredir ama ana fikir şu, emzirdikten sonra ek gıda. Osman gönülal da böyle söylüyor. büyüdükçe önce ek gıda sonra emzirmeye dönücez.
Kız ben öyle yapmıyorum aaa. Şimdi benim bebe uyurken emiyo uyanınca bi daha istemiyo ben de uyandıktan 1 saat sonra falan ek gıdayı veriyorum sonra 40 50 dk sonra uyurken yine emiyo🤔 emdikten sonra ek gıdayı istemiyo

evet gel gel dermiş gibi ama öyle demediği de belli 😂 böyle bi kızgın gibi hızlıca ellerini açıp kapıyor. rahatsız etti beni birkaç gün sürekli yapması 😅 bebeklerin böyle kafayı taktıkları hareketler olabiliyor farkındayım ama yine de sormak istedim. bu arada bizimki de deee deee diyor 🤣 kayınvalidem ve annem aşırı mutlu kocaları adına kffjfjfdj çocuk sanki bilinçli diyormuş gibi. de, te, se falan bu harfleri deniyor şu an
Bizimki baba demeye başladı sürekli Ba ba diyor

Kız ben öyle yapmıyorum aaa. Şimdi benim bebe uyurken emiyo uyanınca bi daha istemiyo ben de uyandıktan 1 saat sonra falan ek gıdayı veriyorum sonra 40 50 dk sonra uyurken yine emiyo🤔 emdikten sonra ek gıdayı istemiyo
evet buradaki anneler de genelde hep uyuturken emziriyor galiba. o dikkatimi çekmişti. bizim düzen en başından beri hep uyanınca emzirme şeklinde kuruldu. o yüzden peşine ek gıda verebiliyorum. şimdi tekrar dinledim osman gönülal'ın ek gıda videosunu. buraya da bırakıyorum 5. dkdan itibaren bakabilirsin. önce süt veya mama, sonra katı gıda, sonra hâlâ doymadıysa yine süt veya mamayla tamamlayın diyor. ama bu şart mı bilmiyorum. muhtemelen önce emzirmeyle başlatma sebebi, bebeğin ek gıdayı asıl öğün yerine koymasını engellemek. ama sen zaten ek gıda miktarlarını tadım boyutunda tutuyorsun yani sorun olması mümkün değil.

Back
X