• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    249
Bebişlere suyu biberonla mı veriyosunuz kaşıkla mı
Ben ilk kaşıkla başladım ama kendi bardağa uzanıyordu. Doktora sordum nasıl isterse öyle içebilir dedi, şimdi alıştırma bardağında veriyorum ama akışı çok yüksek. İlk başlarda boğazına kaçırdı, o yüzden verirseniz dikkatli verin
Ben size bir şey sorcam bu küçük kavanozlarda satılan organik sütlaç veya elma-şeftali-muz gibi karışık meyve pürelerinden yediriyor musunuz? Bizim doktor geceleri pirinçli muhallebi verebilirsin demişti de nasıl bişi yapsam bilemedim
Ben onları evde kendim yaparım diye düşündüğüm için almayacağım. İlerde dışarda lazım filan olursa o zaman alırım belki ama şimdi meyveleri kendim karıştırıp veriyorum.
Kafayı yedim yiyeceğim. 6. ayında da saat başı uyanmazsın ya… Diş mi gaz mı neyse bana geçsin uyusun bu çocuk 🥲 yeni adetimiz kucakta uyuyor yerine koyunca ayakları tepeye kaldırıp sağa sola dönerek kendini uyandırıyor 🥹
Canım bi senle ben kaldık heralde böyle olan 😅 bizim de hala aynı. Her gece uyku eğitimi araştırıp sabah kahkahalar atıp bana sarılınca vazgeçiyorum ama sırtım, belim bitik durumda. Uykusuzum 🫠 herşeyden öte o uykusuz. Ne yapsam bilmiyorum. S Sunshine1 sağolsun yardımcı oldu, denemeler yapıyorum ama 2 saatten öteye geçemedik 🥹
Benimkide bir haftadır öyle şu an atak döneminde daha da 2 haftası var. Benimki saat başı uyanıyor memesiz asla uyumuyor. Uykusuzluk çok zor ya🥹 ama ne yapalım geçecek bu günler sağlıklı olsunlar da 🤷🏻‍♀️
Ay yine mi ataktaymışız ya ben bakmıştım aslında çıktık sanıyordum 😮 biz de böyleyiz, memeyle uyuyor ve saat başı kalkıyor. Cidden uykusuz kalınca adam bile öldürebilirim öyle değişik bi ruh hali 😬 Amin canım, hepimizin yavrularına Allah sağlık versin 🙏🏻

Aminnn amin Rabbim onların eksikliğini göstermesin hiçbirinin 🤲🏻 Aynen bu arada memeyle uykuya dönmeye çalışıyor sadece 🥲

Benim minnoş oğlum neye tedirgin oluyor acaba bin yıldır yattığı yatak hiç onu yatağı dışında yatırmadım. Keşke onun rahatsızlığını giderecek sihirli değneğim olsa 🥹❤️
Ayrılık kaygısı başlamıştır canım oluyormuş bazen🌸

Aminnn amin Rabbim onların eksikliğini göstermesin hiçbirinin 🤲🏻 Aynen bu arada memeyle uykuya dönmeye çalışıyor sadece 🥲

Benim minnoş oğlum neye tedirgin oluyor acaba bin yıldır yattığı yatak hiç onu yatağı dışında yatırmadım. Keşke onun rahatsızlığını giderecek sihirli değneğim olsa 🥹❤️
Ayrılık kaygısı başlamıştır canım oluyormuş bazen🌸

Ben ilk kaşıkla başladım ama kendi bardağa uzanıyordu. Doktora sordum nasıl isterse öyle içebilir dedi, şimdi alıştırma bardağında veriyorum ama akışı çok yüksek. İlk başlarda boğazına kaçırdı, o yüzden verirseniz dikkatli verin

Ben onları evde kendim yaparım diye düşündüğüm için almayacağım. İlerde dışarda lazım filan olursa o zaman alırım belki ama şimdi meyveleri kendim karıştırıp veriyorum.

Canım bi senle ben kaldık heralde böyle olan 😅 bizim de hala aynı. Her gece uyku eğitimi araştırıp sabah kahkahalar atıp bana sarılınca vazgeçiyorum ama sırtım, belim bitik durumda. Uykusuzum 🫠 herşeyden öte o uykusuz. Ne yapsam bilmiyorum. S Sunshine1 sağolsun yardımcı oldu, denemeler yapıyorum ama 2 saatten öteye geçemedik 🥹

Ay yine mi ataktaymışız ya ben bakmıştım aslında çıktık sanıyordum 😮 biz de böyleyiz, memeyle uyuyor ve saat başı kalkıyor. Cidden uykusuz kalınca adam bile öldürebilirim öyle değişik bi ruh hali 😬 Amin canım, hepimizin yavrularına Allah sağlık versin 🙏🏻
Bizimde sadece gündüz uykuları düzeldi gece 12 den sonra 1.45 dakika en uzun uyuyor sonra saatte bir falan ama biz dün anladık ki bizim bebişin ki alışkanlık tamamen emziği düşünce uyanmıyor ama emziksiz başka döngüye geçemiyor sürekli emziği yeniden vermemizi istiyor. Biz dün eşimle bir şeylere başladık adına uyku eğitimi denir mi bilmiyorum da emziksiz uykuya daldırmaya çalışıyoruz. Bir de yatır kaldır yapıyoruz dün heralde bi 20 kez yatır kaldır yaptık en son uyudu sonra uyandığında daha çabuk daldı

Düzelicek merak etme🥰

Canım benim kız erken doğdu o yüzden geç giriyor ataklara belki siz çıkmışsınızdır😅 ya kıyamıyorum hiç o kadar güzel uyuyor ki memede 🥹 bir de ilk kızımı sa öyle uyutunca sanki haksızlık olacak gibi geliyor. Annelik tamamen delilik 🤯

İrlandalı annenin sayfasına bayağı baktım bugün biraz kafamda bir şeyler oturdu gibi takip etmiyorsanız bir bakın belki bir faydası olur. Kendimce bir uyku düzeni için ugrasacagım. Akşamları ben hep aynı saatte uyuttum 3. Ayından beri bizde aşırı sık uyanma var nerde yanlış yaptığımı anladım gibi bakalım. 4 uyku yapıyordu bizimki 40 dakika uyuyordu sonra birden uyurken aşırı ağlamalar 20 dk uyumalar oldu sonra 3 uykuya geçtik 50 dk uyudu önce sonra sonra uzadı yani resmen kendisi ağlamaları ile falan yönlendirdi
ben başta ona göre uyutuyordum ama uymadı pek, şimdi günde 3 uyku yapıyor aynı saatte yatırıyorum hep yine ama gündüz uykuları çok kısa asla uyumuyor uzun süre

kızlar sizin de bebekleriniz ellerini açıp kapatıyor mu? bizim bebede böyle bir hareket oldu birkaç gündür. çıngırağı tutuyor elinde mesela, elini aç kapa aç kapa yapıyor çıngırağı düşürene kadar. ilk başta oyuncağı elinden atmaya çalıştığını sandım ama sonradan fark ettim ki elinde bir şey olmadığında da aç kapa yapıyor. bir kere değil birkaç kere üst üste. özellikle sanki bir şeyi almak istediğinde oluyor gibi geldi ama emin değilim. sizde de oluyor mu bu?

Yok öyle zorlamiyorim canım sadece deniyorum sürekli. Acaba bı süre denemesem mi. Bilemiyorum valla az önce armut verdim eline bı dilim biraz ağzına götürdü tiksindi sadece yaladigi halde 😂
demir, d vit gibi takviyeleri veriyor muydun düzenli? onlara nasıl tepki veriyordu?

Kızlar kaç saatte bir emziriyorsunuz ?sabah ben avakado ve muz karıştırdım verdim 2 tatlı kaşığı sonra emzirdim yarım saat sonra şişkinlik oluyor gibi ya böyle karnı şiş gibi olmaya başladı ve 2.5 saatte bir emmek istiyor

kızlar sizin de bebekleriniz ellerini açıp kapatıyor mu? bizim bebede böyle bir hareket oldu birkaç gündür. çıngırağı tutuyor elinde mesela, elini aç kapa aç kapa yapıyor çıngırağı düşürene kadar. ilk başta oyuncağı elinden atmaya çalıştığını sandım ama sonradan fark ettim ki elinde bir şey olmadığında da aç kapa yapıyor. bir kere değil birkaç kere üst üste. özellikle sanki bir şeyi almak istediğinde oluyor gibi geldi ama emin değilim. sizde de oluyor mu bu?
Canım elleri çok dikkatini çekiyor bu aralar açmak kapatmak hoşuna gitmiştir yaptığını keşfetmiştir bizimki de ellerine çok bakıyor

ben başta ona göre uyutuyordum ama uymadı pek, şimdi günde 3 uyku yapıyor aynı saatte yatırıyorum hep yine ama gündüz uykuları çok kısa asla uyumuyor uzun süre
Bizimde yine 45 dakika uyudu bugün ve çok mutsuzdu demek yetmiyor artık önceden mutlu uyanırdı 40 dakika uyurdu bugün o kadar ağladı ki kucaktan hiç inmek istemedi.

Evet evet hatta bende ona eşlik ettim gel gell yaptım gell gell dede deeedeee gel diyordu onu bıraktım tükürmeyi öğrenmiş tükürüyor😂 anlamaya çalışıyorlar ellerinde birşey varken nasıl yokken nasık☺️

Ya kızlar ben çok kötüyüm çok üzülüyorum dün gece berbat Bi şekilde ağlayarak uyandı Bi baktım kolları bacakları kıpkırmızı ateş gibi ama alnında ateşi yoktu ama kollar ve bacaklar yanaklar kıpkırmızı apar topar soydum suya soktum geçmedi bildiğin pancar gibi oldu calpol verdim apar topar hastaneye kanı temiz çıktı doktor diş olabilir dedi biraz düzeldi gibi oldu eve geldik şuan gene huzursuz ve çok ağlıyor içim parçalanıyor dayanamıyorum ya bende ağlıyorum şimdi calpol verdim

Kızlar ya benim bebiş çok sık uyumak istiyor. 1 saat 40/50 dakika olunca uykusu geliyo 2 saati nadiren geçiyor. 40 dakika 1 saat arası değişiyo uyku süresi. Uyanıklık süresini uzatmalı mıyım yoksa istediği gibi uyuyup uyansın mı🤔 babasına çekmiş uykucu galiba bu da😑

Ya kızlar ben çok kötüyüm çok üzülüyorum dün gece berbat Bi şekilde ağlayarak uyandı Bi baktım kolları bacakları kıpkırmızı ateş gibi ama alnında ateşi yoktu ama kollar ve bacaklar yanaklar kıpkırmızı apar topar soydum suya soktum geçmedi bildiğin pancar gibi oldu calpol verdim apar topar hastaneye kanı temiz çıktı doktor diş olabilir dedi biraz düzeldi gibi oldu eve geldik şuan gene huzursuz ve çok ağlıyor içim parçalanıyor dayanamıyorum ya bende ağlıyorum şimdi calpol verdim
Yeni bir şey yemiş miydi? Bi şey dokunmuş olmasın dişle vücut kızarmasının ne alakası varmış ki hiç duymadım🤔 yeni bir şey kullandı mı deterjan losyon vs

Evet evet hatta bende ona eşlik ettim gel gell yaptım gell gell dede deeedeee gel diyordu onu bıraktım tükürmeyi öğrenmiş tükürüyor😂 anlamaya çalışıyorlar ellerinde birşey varken nasıl yokken nasık☺️
evet gel gel dermiş gibi ama öyle demediği de belli 😂 böyle bi kızgın gibi hızlıca ellerini açıp kapıyor. rahatsız etti beni birkaç gün sürekli yapması 😅 bebeklerin böyle kafayı taktıkları hareketler olabiliyor farkındayım ama yine de sormak istedim. bu arada bizimki de deee deee diyor 🤣 kayınvalidem ve annem aşırı mutlu kocaları adına kffjfjfdj çocuk sanki bilinçli diyormuş gibi. de, te, se falan bu harfleri deniyor şu an

Kızlar ya benim bebiş çok sık uyumak istiyor. 1 saat 40/50 dakika olunca uykusu geliyo 2 saati nadiren geçiyor. 40 dakika 1 saat arası değişiyo uyku süresi. Uyanıklık süresini uzatmalı mıyım yoksa istediği gibi uyuyup uyansın mı🤔 babasına çekmiş uykucu galiba bu da😑
Off benimkide öyle ya, ama erken uyutunca 30-40 dakikada uyanıyor. Ben uyandıktan bir buçuk saat sonra emziriyorum, o biraz rahatlatıyor. Sonra işte pencereden bakma falan yapıyoruz uykusu gelince en kötü son 5 10 dakikaları kucağında gezdiriyorum ilk uyandıktan sonra 2 saat sonrakinde 2 buçuk en son akşam için 3 saat uyanık tutmaya çalışıyorum. Yoksa gün içinde çok fazla uyu uyan oluyor

Back
X