2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    249
Sizce bizim ufaklık kepçe kulaklı mi? Ne dersiniz?

Eklentiler

• IMG_20250314_145540.webp
    20,8 KB · Görüntüleme: 41
Bizim de böyle üstleri açık kepçe değiller bence saçlar çoğalıp yoğunlaşınca kaybolur o açıklık
Bak eski fotosunu atayım bir de. Burda saçını kesmemistik. Saçı daha uzun. Sac farkı mi yoksa kulaklarda uzamış mı? (zavallı çocuğumun güzel bebeklik fotoları olacaktı ama saçını kesip çirkin yaptık )

Eklentiler

• IMG_20250314_162754.webp
    8 KB · Görüntüleme: 35
Acaba mamayı mı az yapıyorsun kaç ml içiyor 7 ay 5 günlük oldu benim bebiş ama bizim iki üç aydan beri bu şekilde devam ediyoruz benim uykum çok hafiftir kafasını çevirse bile uyanıyorum.
3 ölçek mama içiyor ama fazla yaparsamda kabul etmiyor

Yok canım kepçelik yok bence. Nasıl kestiniz ya bizim arada upuzun saçlar var tel tel kesmek lazım ama kıyamıyorum

Ben bu osman hocayı da bazen anlamıyorum ya 7 aylık 8.5 kiloya kilosu geriden geliyo küçük bebek demiş ne alaka değil ki normal kilosu?

Ben de ironi sandım onu. Saçma hakaten. 1 yaşına gelen çocuğun doğum kilosunu üçe katlaması lazım hep söyledikleri bu. Muhtemelen yanlış anladı ya da yorumladı. Ya da artık bilerek öyle cevaplamaya başladı. Durup durup aynı cevapları okumaktan ben bile sıkıldım. Adama muhtemelen böyle saçma sapan soru geliyo sürekli.

merhaba canım geriden takip ediyorum postunu görünce yazmak istedim. benim de çevremdeki arkadaşlarımın çocukları zorlamamış uyku konusnda biri hatta nasıl büyüdü anlamadım diyor , ben uyku sorunu ile 6 aydır uğraşıyorum 6 aydır geceleri sadece 2 saat uyuyorumdur kızım 7.5 aylık. 8. ay atağı da gümbür gümbür geliyor gündüz uykuyu 2 ye düşürmüştü 1 e düşürecek nerdeyse 2. uyku 20dk. yani bu kader bence. bizim de imtihanımız uyku ile olacak demek ki. uyumayınca bebek sosyal hayat sıfırlanıyor. dışarı çıksam uykusu gelse napıcam? memede uyuyor sallanarak vs. asla pusette uyumadı kanguruda uyumadı. o yüzden aylardır evdeyim ben. gece bi deliksiz 4 saat uyusa diye dua ediyorum. inşallah 1 yaşjna gelince düzelirler o zaman bizim de ruh sağlığımız düzelecek emin ol. şu anki sorunumuz çocuktan önce aktif hayatımızn olması ve ister istemez uyuyan sakin bebeklerle insan kıyas yapıyor bu çok tehlikeli insanı buhrana sürüklüyor. kabullenmek çok önemli ben hala uğraşıyorum ama sık sık kendime bu senin evladın uyku sorunu var belki ilk 2 yıl böyle geçecek bu gece uyusun diye umut etme kabul et süreci diyorum.

ben de bundan aldım sallanma özelliği nasıl kullanılır acaba ?

bence kepçe kulak değil canım. büyüdükçe daha orantılı görünecek muhtemelen

Ben bu osman hocayı da bazen anlamıyorum ya 7 aylık 8.5 kiloya kilosu geriden geliyo küçük bebek demiş ne alaka değil ki normal kilosu?
dalga geçiyor olmasın? osman hoca genelde çok diyor bu kiloya. 1 yaşında 10 kilo civarı olması gerekiyor demişti geçen gün. 7 aylık 8 buçuk kiloya nasıl geriden geliyor der ya

benim oğlan aşırı huysuuuzz ne yapsam memnun olmuyor çıngırağı istiyor ağlıyor ama kendisi eline almıyor ben veriyorum. eline alıp parmaklarını açıp kapatıyor yine ağlıyor. ne istiyor asla anlayamıyorum şaka gibi ya emziğe de aynısını yapıyor. sesli sesli bağırıyor bir şey istiyor sanki ama çözemiyorum. gündüz uykusu da aşırı azaldı. normalde minimum 1 buçuk saat uyuyan çocuk şu an yarım saatte gözünü açıyor

Benimki de aynı atak falan olabilir mi ya da diş? Bizimki bu ara emeklemeye çalışıyor belki ondan dolayı huysuzdur diyorum yeni bir şey öğrenirken bazen huyları değişiyor ya ya da dişi de çıkıyor olabilir bir beyazlık var çünkü görünen ama göstermiyor 2 3 gündür ağzını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…