Öyle uzun deliksiz uyumuyor ama benim kızım işte emmeye kalkıyor 3 kere bu ara daha çok kalkıyor galiba artık disten dolayı yakında çıkar gibi dişi. İşte öyle böyle ilerliyoruz bı gün çok guzel uyuyor bı gün az uyuyor. Yani azda uyusa çok da uyusa gece uykusunu etkilemiyor o yüzden uyusun uyuduğu kadar gündüz diyorum en azından işimi rahat yaparimvalla iyiymiş o zaman maşallah. benim bebeğim dün aşı etkisinden biraz fazla uyudu gündüz, dört buçuk saat filan. gece de yine uyudu ama çok zorlandı, sürekli bölündü uykusu, 3 kere emmeye uyandı falan öyle uyudu. ama gündüz 2 buçuk saat uyuduğunda akşam 10dan sabah 7ye deliksiz uyudu.
Ben de okuyorum araştırıyorum. İnşallah sizin gibi başarabilirim ben deNe çektiğimi bi ben bi Allah bilir canım. Gün içinde uyutamadığımı biliirm. Tek lokma yiyemediğimi. Krizlere girerdi ne eşim ne ben başaramazdık. Çok gerilirdik. Sinirimden oturup ağlardım. Eşimi arardım uyumuyor yeter artık diye. Uyanırdı koyunca surekli kucağımda tutardım. Diyeceğim şu ki hiç kolay olmadı hemde hiç. Tekim kız kardeşim akrabam yok annem hasta haftada 1 geliyor bazen onda da uyutamaz bakamaz durmaz gezdiremez bacakları ağrır ben şşte duş alır kahvaltı yapardım. Bebeğim uyumlu bir bebek değil bir şeyleri yanlış yapıyoruz. Bi yerde bişeyler kaçıyor. Mesela dün uyuduktan 2 buçuk saat sonra uyandı sık sık 2 saat süreyle. Ya acıktı dalamadı ya biyeri ağrıdı bilmiyorum. Mesela okuduğum kitapta bebeğinizi uyuduktan sonra yatırmayın uyandırıp tekrar uyumasını yatakta sağlamalısınız diyordu o yöntemi yaptım. Hala kitaplar okuyup videolar dinliyorum not alıyorum. Bebeğim uyumlu değil yani az çektirmedi bana :)
Olur olur ilk mayışık koymayı deneyin sonra yavaş yavaş alışırBen de okuyorum araştırıyorum. İnşallah sizin gibi başarabilirim ben deMesela bu yatırıp uyandırma konusu benim için çok ileri seviye. Biz yatağa koyduğumuzda gözünü açmadıysa parmak ucunda kaçıyoruz odadan
Valla helal sana o zaman bravo gerçekten darısı yapamayanların başınaNe çektiğimi bi ben bi Allah bilir canım. Gün içinde uyutamadığımı biliirm. Tek lokma yiyemediğimi. Krizlere girerdi ne eşim ne ben başaramazdık. Çok gerilirdik. Sinirimden oturup ağlardım. Eşimi arardım uyumuyor yeter artık diye. Uyanırdı koyunca surekli kucağımda tutardım. Diyeceğim şu ki hiç kolay olmadı hemde hiç. Tekim kız kardeşim akrabam yok annem hasta haftada 1 geliyor bazen onda da uyutamaz bakamaz durmaz gezdiremez bacakları ağrır ben şşte duş alır kahvaltı yapardım. Bebeğim uyumlu bir bebek değil bir şeyleri yanlış yapıyoruz. Bi yerde bişeyler kaçıyor. Mesela dün uyuduktan 2 buçuk saat sonra uyandı sık sık 2 saat süreyle. Ya acıktı dalamadı ya biyeri ağrıdı bilmiyorum. Mesela okuduğum kitapta bebeğinizi uyuduktan sonra yatırmayın uyandırıp tekrar uyumasını yatakta sağlamalısınız diyordu o yöntemi yaptım. Hala kitaplar okuyup videolar dinliyorum not alıyorum. Bebeğim uyumlu değil yani az çektirmedi bana :)
Ben ara ara deniyorum ıı ıhh hiç istemiyo omzumuza kafasını koyuyo babası ya da ben fark etmez hafif sallanınca uyuyo. Ya meme ya kucak başka türlü kabul etmıyorYa benim de hiç aklımda yoktu ayakta sallamak hatta uyumaz diye düşünüyordum ilk 3 ay hep kucağımdaydı çünkü. bir gün öylesine bi denedim, çocuk aşırı rahat etti hep bunu bekliyormuş gibi fkdjdjd galiba reflüden dolayı hafif yüksek yastıkta yatmak rahat geliyor diye düşündüm hatta. seninki direkt teması seviyor olabilir. bir de dönem dönem tercihleri değişiyor. bizimki de bu aralar gece uykuya babasının kucağında dalıyor.
Ben de karşıyım ya. Eski usul büyütüyorum ben. Annelerimize soruyorum ne zaman isterseniz uyuyup uyanıyodunuz biz öyle saat maat bakmıyoduk diyolar. Bir de şimdi sağolsun benim bebeğim aşırı zor bir bebek değil o uyanıkken de çayımı kahvemi içebiliyorum(her zaman değil). Bebeği zor olanlar baş edemeyenler uyku eğitimi düşünebilir bir şey diyemem saygı duyuyorum ama ben kıyamıyorum bana ihtiyacı var ağlatamam hiç.Maşallah canim benimkide genelde erken uyanmiyor 8 9 10 arası. Aman keyifleri yerinde olsun sağlıklı olsunlar da gerisi bı şekilde olur. Ben uyku eğitimine de çok karşıyım özellikle ağlata ağlata uyutmaya çocuğu. Büyük kızım kolikti çok sıkınti yaşadım ama asla uyku eğitimi düşünmedim yine düşünmüyorum bazi şeyler öyle ezberlere göre olmuyor bence her çocuk farklı her çocuğun ihtiyacı farkı benim çocuğumun suan en çok.benim ilgime şefkatime ihtiyaci var diye düşünüyorum ağlaya ağlaya uyumasını istemem. Şimdi büyük kızım kendi kendine uyuyir mesela kocaman oldu bu günler gececi Allah'ın izniyle sağlık olsun yeterki
İşte çok huysuzlaşıyor problem oluyorÖğle uykusu fazla gibi biraz ama bebiş öyle istiyorsa yapacak birşey yok uykusu var demk ki öğle uykusunu kıssan biraz erkn uyur ama huysuzlaniyirsa eziyet sana
Kızım aksine çok sinirli. Doktor muayene ederken bu niye kızıyor herşeye dediValla helal sana o zaman bravo gerçekten darısı yapamayanların başına
Çok çığrınıyor ağlıyor bu sefersheismaya benimki de böyleydi. 7 de yaptığı uykuyu yapmazsa 9 da yatar aslında. Bizim öyle oldu. Eskiden 7de bir uyku yapıyordu. Şimdi son uykusu 5-6 da bitiyor. Öyle olunca 9da başlıyorum uyutmaya 9.50 nakavt!
E nasıl uyutuyosun kız o zaman öyle ben anlamadımKızım aksine çok sinirli. Doktor muayene ederken bu niye kızıyor herşeye dedibabasına çekmiş. Sinirlenip söyleniyor hemen istediği olmayınca
Yaa bende bazen aşırı rahat hissediyorum saldım sanırım. Yoksa akıl saglıgım tehlikeye girebilirBen de karşıyım ya. Eski usul büyütüyorum ben. Annelerimize soruyorum ne zaman isterseniz uyuyup uyanıyodunuz biz öyle saat maat bakmıyoduk diyolar. Bir de şimdi sağolsun benim bebeğim aşırı zor bir bebek değil o uyanıkken de çayımı kahvemi içebiliyorum(her zaman değil). Bebeği zor olanlar baş edemeyenler uyku eğitimi düşünebilir bir şey diyemem saygı duyuyorum ama ben kıyamıyorum bana ihtiyacı var ağlatamam hiç.
En başından beri tam uyumadan yatağına bırsktım ben. Uyandığında yatağında oynadım. Oyuncak verdim günaydın dedim alışsın diye. Mayışık bıraktım gözü kapandıysa da uyandırdım geri pat pat yaptım. Uyandı hareketlendi mızmızlandıysa kucağıma aldım geri koydum. Şimdi de yavaş yavaş öpüp yatağına bırakıp pat patt yapıp uyutmaya çalışıyorum. Direnmiyor uyuma saati olduğunu bilmesi içinde pişş açıyorum bazen. Bazen ağladığı oluyor sakinleştiriyorun. Biz ağladıkları için dediklerini yaptığımız için olmuyor bacım.. birsürü video var yalandan ağlıyor kızım noldu diyorum sırıtıyor. 6. Aydan sonra alışıyorlar yataklarına kademeli çünkü insnın çok zekiler. Ana kucağında sallanıyor kızım mama sandaylesinde mızmızlandı ilk geri stıyor kendini sallanmıyor diyeE nasıl uyutuyosun kız o zaman öyle ben anlamadımbenim bebeğim o kadar uysal ama uyumadan kucağımdan bırakcam ve yatağında uyumaya devam edecek he rüyamda görürüm anca çok ağlıyo ve sakinleşmiyo öyle bir durumda
Ay o yalandan aglama olayı varya başkası yapsa kızarım da kendim yalnızken kendime kızamıyorum tabiEn başından beri tam uyumadan yatağına bırsktım ben. Uyandığında yatağında oynadım. Oyuncak verdim günaydın dedim alışsın diye. Mayışık bıraktım gözü kapandıysa da uyandırdım geri pat pat yaptım. Uyandı hareketlendi mızmızlandıysa kucağıma aldım geri koydum. Şimdi de yavaş yavaş öpüp yatağına bırakıp pat patt yapıp uyutmaya çalışıyorum. Direnmiyor uyuma saati olduğunu bilmesi içinde pişş açıyorum bazen. Bazen ağladığı oluyor sakinleştiriyorun. Biz ağladıkları için dediklerini yaptığımız için olmuyor bacım.. birsürü video var yalandan ağlıyor kızım noldu diyorum sırıtıyor. 6. Aydan sonra alışıyorlar yataklarına kademeli çünkü insnın çok zekiler. Ana kucağında sallanıyor kızım mama sandaylesinde mızmızlandı ilk geri stıyor kendini sallanmıyor diyenasıl kolaysa öyle uyutun ben herkes uyutabilsin yatağına alışsın diye orda da uyusun istiyorum en azından annem uyuturken duş alıyorum
Bırak ya yalandan yapıyorlar işteAy o yalandan aglama olayı varya başkası yapsa kızarım da kendim yalnızken kendime kızamıyorum tabielim kirli oluyor bazen yıkayayım gideyim diyorum o aşamada varya aglamaktan altındaki örtü sırılsıklam gozyası. Noşdu oglum niye ağlıyorsun diyorum gülüyo beni görünce. Tabi süre uzayınca gülmüyo kucagıma aldıgımda küfreder gibi sesler cıkarıyor agıı agıı hıh falan kısa kısa auuu guıuu bagıu falan hönkürüyo nerde kaldın kadın küsetümmi sana kızdırdın beni neden yaptın
Yaa ama bazen de diorum yalan malan cocuk napsın anneee diyebiliyoda bilerek mi demıyoBırak ya yalandan yapıyorlar işte
Eeen güzelini yapıyosun ben de artık böyle yapıyorum yoksa bu dayatmalar bana kafayı yedirtecekti. Bebek arabasında uyursa arabayı da eve sokuyorum uyanana kadar öyle bırakıyorum. Çocuğun uyku saati var diye kendimi kısıtlamaya devam etseydim psikolojim bozulacaktı. Gittiğim her yerse bir şekilde uyutuyorum tek dikkat ettiğim şey uykuyu atlamaması yoksa sinirli oluyoYaa bende bazen aşırı rahat hissediyorum saldım sanırım. Yoksa akıl saglıgım tehlikeye girebilirmesela biyere gidiceksem bu evse erkenden kalkayım cocuk uyuycak demiyorum anakucagınıda goturuyorum bunda uyur die. Yada puseti var o da uyuturum yeaa diorum. ( nerden geliyosa bu rahatlık ) gunduzleri ben uyutuyorum akşamları babası genelde. Cok ilginçtir aksam bende uyumuyo. Sanırım babasıyla vakit gecirmek istiyor die yorumluyorum mesela gecen gün işim vardı hastaneye de gitmem lazımdı babasına işyerine bıraktım sonra hastaneden cıkınca aradım şuan iyi dedi ben işimi haleldiyimmi dedim git halelt dedi. 2 saat orda bıraktım. Orda uyumus arabasında hemde küt die. Kendi kendine eee eeee demiş uyumus . Ulen dedim garezin bana mı. Ama sonra almaya gidince baktım gülüyo orda keyfi yerinde beni görünce bi heyecanlandı kucagıma alımcada sürekli yalayıp ısırma hareketi yaptı durup durup sarıldı. Ordakilere bakıp guluyo sonra bana sarılıyo sanki annem geldi bakııın der gibi herkes şok oldu durdu bizi izliyo. Aglayan falan. Arkadan film gibi muzigi eksik kaldı . Mesela iftara gidicez ya nedense hiiç bu cocuk nası uyuycak kaygım yok ya arabasına koyarız gezdirir uyuturuz diorum yada iftardan sonra dısarı cıkalım dedimizde hep kafam o yönde arabasında uyur diorum. En fazla şey yapıyorum bazen arabada uyuyup kalınca uyanmasın die arabada turladıgım veya oyle bekledigimde oldu. Yani bende sabit yatagı odası kafası yok. zaten evdede sabit yatagı yok anakucagı beşigi park yatagı ve bizim yatak 4lüsünde dönüyor park yatakta artık uyumuyo gerçi ona geri alıştırmam lazım
10 günlükten beri bana yapışık uyuyo tam 3 ay yüzüstü göğsümde uyudu yani çocuğun suçu yok ben öyle alıştırdım temas etmek istiyo uyurken. Belki hata yaptım bilmiyorum ama benim hayatımı aşırı kısıtlamıyo ilk 3 ay zordu sadece. Zamanla alıştırcam ayrı yatmaya şimdilik bir şikayetim yokEn başından beri tam uyumadan yatağına bırsktım ben. Uyandığında yatağında oynadım. Oyuncak verdim günaydın dedim alışsın diye. Mayışık bıraktım gözü kapandıysa da uyandırdım geri pat pat yaptım. Uyandı hareketlendi mızmızlandıysa kucağıma aldım geri koydum. Şimdi de yavaş yavaş öpüp yatağına bırakıp pat patt yapıp uyutmaya çalışıyorum. Direnmiyor uyuma saati olduğunu bilmesi içinde pişş açıyorum bazen. Bazen ağladığı oluyor sakinleştiriyorun. Biz ağladıkları için dediklerini yaptığımız için olmuyor bacım.. birsürü video var yalandan ağlıyor kızım noldu diyorum sırıtıyor. 6. Aydan sonra alışıyorlar yataklarına kademeli çünkü insnın çok zekiler. Ana kucağında sallanıyor kızım mama sandaylesinde mızmızlandı ilk geri stıyor kendini sallanmıyor diyenasıl kolaysa öyle uyutun ben herkes uyutabilsin yatağına alışsın diye orda da uyusun istiyorum en azından annem uyuturken duş alıyorum
Uykusu aşırı hafifledi son zamanlarda hemen uyanıyor. Yarım saat maksimum 40 dakika uyuyor sonra açılıyor gözleriBizimde bu gece yine çok kötüydü sabaha kadar her saat başı uyandı. Neyden uyanıyor bende çözemiyorum diş mi gaz mı anlamadım. Uykusuzluğu sadece yaşayan bilir çok uzun süre olunca sinirleri yıpranıyor insanın
Benimki de aynı. Uyku zamanı içinden canavar çıkıyor başta en azından biberonla emiyordu uykusu gelince şimdi onu da istemiyor nasıl sakinleştireceğim diye evin içinde dört dönüyorumUyku haricinde de çok mutlu keyifli. Uyku vakti gelince korkuyorum gülen bebek bir anda krize giriyor. Sıkıntısı olsa her zaman ağlar gibi geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?