2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    246
Öyle uzun deliksiz uyumuyor ama benim kızım işte emmeye kalkıyor 3 kere bu ara daha çok kalkıyor galiba artık disten dolayı yakında çıkar gibi dişi. İşte öyle böyle ilerliyoruz bı gün çok guzel uyuyor bı gün az uyuyor. Yani azda uyusa çok da uyusa gece uykusunu etkilemiyor o yüzden uyusun uyuduğu kadar gündüz diyorum en azından işimi rahat yaparim

Ben de okuyorum araştırıyorum. İnşallah sizin gibi başarabilirim ben de Mesela bu yatırıp uyandırma konusu benim için çok ileri seviye. Biz yatağa koyduğumuzda gözünü açmadıysa parmak ucunda kaçıyoruz odadan

Olur olur ilk mayışık koymayı deneyin sonra yavaş yavaş alışır

Valla helal sana o zaman bravo gerçekten darısı yapamayanların başına

Ben ara ara deniyorum ıı ıhh hiç istemiyo omzumuza kafasını koyuyo babası ya da ben fark etmez hafif sallanınca uyuyo. Ya meme ya kucak başka türlü kabul etmıyor

Ben de karşıyım ya. Eski usul büyütüyorum ben. Annelerimize soruyorum ne zaman isterseniz uyuyup uyanıyodunuz biz öyle saat maat bakmıyoduk diyolar. Bir de şimdi sağolsun benim bebeğim aşırı zor bir bebek değil o uyanıkken de çayımı kahvemi içebiliyorum(her zaman değil). Bebeği zor olanlar baş edemeyenler uyku eğitimi düşünebilir bir şey diyemem saygı duyuyorum ama ben kıyamıyorum bana ihtiyacı var ağlatamam hiç.

Çok çığrınıyor ağlıyor bu sefer

Kızım aksine çok sinirli. Doktor muayene ederken bu niye kızıyor herşeye dedi babasına çekmiş. Sinirlenip söyleniyor hemen istediği olmayınca
E nasıl uyutuyosun kız o zaman öyle ben anlamadım benim bebeğim o kadar uysal ama uyumadan kucağımdan bırakcam ve yatağında uyumaya devam edecek he rüyamda görürüm anca çok ağlıyo ve sakinleşmiyo öyle bir durumda

Yaa bende bazen aşırı rahat hissediyorum saldım sanırım. Yoksa akıl saglıgım tehlikeye girebilir mesela biyere gidiceksem bu evse erkenden kalkayım cocuk uyuycak demiyorum anakucagınıda goturuyorum bunda uyur die. Yada puseti var o da uyuturum yeaa diorum. ( nerden geliyosa bu rahatlık ) gunduzleri ben uyutuyorum akşamları babası genelde. Cok ilginçtir aksam bende uyumuyo. Sanırım babasıyla vakit gecirmek istiyor die yorumluyorum mesela gecen gün işim vardı hastaneye de gitmem lazımdı babasına işyerine bıraktım sonra hastaneden cıkınca aradım şuan iyi dedi ben işimi haleldiyimmi dedim git halelt dedi. 2 saat orda bıraktım. Orda uyumus arabasında hemde küt die. Kendi kendine eee eeee demiş uyumus. Ulen dedim garezin bana mı. Ama sonra almaya gidince baktım gülüyo orda keyfi yerinde beni görünce bi heyecanlandı kucagıma alımcada sürekli yalayıp ısırma hareketi yaptı durup durup sarıldı. Ordakilere bakıp guluyo sonra bana sarılıyo sanki annem geldi bakııın der gibi herkes şok oldu durdu bizi izliyo. Aglayan falan. Arkadan film gibi muzigi eksik kaldı. Mesela iftara gidicez ya nedense hiiç bu cocuk nası uyuycak kaygım yok ya arabasına koyarız gezdirir uyuturuz diorum yada iftardan sonra dısarı cıkalım dedimizde hep kafam o yönde arabasında uyur diorum. En fazla şey yapıyorum bazen arabada uyuyup kalınca uyanmasın die arabada turladıgım veya oyle bekledigimde oldu. Yani bende sabit yatagı odası kafası yok. zaten evdede sabit yatagı yok anakucagı beşigi park yatagı ve bizim yatak 4lüsünde dönüyor park yatakta artık uyumuyo gerçi ona geri alıştırmam lazım

En başından beri tam uyumadan yatağına bırsktım ben. Uyandığında yatağında oynadım. Oyuncak verdim günaydın dedim alışsın diye. Mayışık bıraktım gözü kapandıysa da uyandırdım geri pat pat yaptım. Uyandı hareketlendi mızmızlandıysa kucağıma aldım geri koydum. Şimdi de yavaş yavaş öpüp yatağına bırakıp pat patt yapıp uyutmaya çalışıyorum. Direnmiyor uyuma saati olduğunu bilmesi içinde pişş açıyorum bazen. Bazen ağladığı oluyor sakinleştiriyorun. Biz ağladıkları için dediklerini yaptığımız için olmuyor bacım.. birsürü video var yalandan ağlıyor kızım noldu diyorum sırıtıyor. 6. Aydan sonra alışıyorlar yataklarına kademeli çünkü insnın çok zekiler. Ana kucağında sallanıyor kızım mama sandaylesinde mızmızlandı ilk geri stıyor kendini sallanmıyor diye nasıl kolaysa öyle uyutun ben herkes uyutabilsin yatağına alışsın diye orda da uyusun istiyorum en azından annem uyuturken duş alıyorum

Ay o yalandan aglama olayı varya başkası yapsa kızarım da kendim yalnızken kendime kızamıyorum tabi elim kirli oluyor bazen yıkayayım gideyim diyorum o aşamada varya aglamaktan altındaki örtü sırılsıklam gozyası. Noşdu oglum niye ağlıyorsun diyorum gülüyo beni görünce. Tabi süre uzayınca gülmüyo kucagıma aldıgımda küfreder gibi sesler cıkarıyor agıı agıı hıh falan kısa kısa auuu guıuu bagıu falan hönkürüyo nerde kaldın kadın küsetümmi sana kızdırdın beni neden yaptın

Bırak ya yalandan yapıyorlar işte

Eeen güzelini yapıyosun ben de artık böyle yapıyorum yoksa bu dayatmalar bana kafayı yedirtecekti. Bebek arabasında uyursa arabayı da eve sokuyorum uyanana kadar öyle bırakıyorum. Çocuğun uyku saati var diye kendimi kısıtlamaya devam etseydim psikolojim bozulacaktı. Gittiğim her yerse bir şekilde uyutuyorum tek dikkat ettiğim şey uykuyu atlamaması yoksa sinirli oluyo bir de benim bebe de akşamları babayla uyuyo ya nası yapıyosa şıp diye uyutuyo biz de beşiği boşuna almışız zaten hiç içinde göremedik kendisini

10 günlükten beri bana yapışık uyuyo tam 3 ay yüzüstü göğsümde uyudu yani çocuğun suçu yok ben öyle alıştırdım temas etmek istiyo uyurken. Belki hata yaptım bilmiyorum ama benim hayatımı aşırı kısıtlamıyo ilk 3 ay zordu sadece. Zamanla alıştırcam ayrı yatmaya şimdilik bir şikayetim yok

Kızlar benim oğlum günde 4 uyku yapıyor hepsi 30 dk ya da 40 ama bir haftadır 17.00 da yaptığı uykuyu asla istemiyor uyumazsa da akşam çok mızırdanıyor acaba artık bu uykuyu istemiyor mu anlamadım

Uykusu aşırı hafifledi son zamanlarda hemen uyanıyor. Yarım saat maksimum 40 dakika uyuyor sonra açılıyor gözleri

Uyku haricinde de çok mutlu keyifli. Uyku vakti gelince korkuyorum gülen bebek bir anda krize giriyor. Sıkıntısı olsa her zaman ağlar gibi geliyor
Benimki de aynı. Uyku zamanı içinden canavar çıkıyor başta en azından biberonla emiyordu uykusu gelince şimdi onu da istemiyor nasıl sakinleştireceğim diye evin içinde dört dönüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…