Dalamadığı için yapıyor ondan huysuz. Hemen okşa sev anneeem güzel anneem diye ninni söyle piş pişlee. Alnını sev rahatca dalacakKendini bırakmıyor gibi, mesela kucağımda veya yatağında tam dalacak gözleri gidiyor. Hemen gözlerini kocaman açıyor çırpınıyor açmaya çalışıyor uykusunu. Değişik yahu uyusana uykun varsa
Geç kalmıyosundur ya 1.5 saat normal çünkü benimki de öyle en fazka 2 saat durabiliyo. Uyutma yöntemini sevmiyor olabilir mi acaba ya da sen aha yine kriz yaşıcaz diye strese giriyosan onu da hissederHemen ağlamıyor böyle bi söylenmeye başlıyor mızırdanıyor anlıyorum oradan. Hadi diyorum geçelim uykuya. Sonra film kopuyorAcaba kaçırıyor muyum asıl uyku zamanını ondan mı oluyor bilemedim şimdi
Ben hiç zorlamıyorum istediğinde uyuyup uyanıyor genelde 35 40 dk uyuyo. Uzun süredir kaydediyorum günde 3 3.5 saat uyuyo yine de 11de gece uykusuna geçiyoKızlar uyku konuşulmuş şimdi okudum da 5 6 aylık bebek için gündüz toplam 3 saat uyku çok az bence. Bilmiyorum doktorlar mi diyor ama ben çocuğumun ihtiyacına göre şekillendiriyorum herşeyi de hesaplara göre yapmak saçma geliyor. Benim kızım da gündüz toplam 5 saat falan uyuyor bence çok normal. 1 yaşından büyük çocuklar bile öğlen tek uyku yaparken 2 3 saat uyuyir bunlar daha bebek 3 saatlik uykuyla geceye kadar nasıl kalacaklar huysuzlaniyo uyumazsa. Büyümesi için uyumasi da gerekmiyor mu ? Gece 8 de uyumaz yoksa diyeceksiniz ama 8de uyumasinda 10 da 11de uyusun huzurlu olsun napiyim valla buda benim düşüncemZaten doktorlar 10dan 2ye kadar büyüme hormonu en çok salgılanıyor o satte uyumuş olsun diyor 8 den diyen duymadım hiç. Bide 8 de uyursa babasını hiç goremez zaten 7de yemek yiyoruz ne biliyim bı misafir gelse bı yere gidecek olsak sıkıntı zaten 5 aydır evdeyiz kisti bı yere gidemedik havalar ısıninca da mı eve kapanalim
acaba en baştan ayakta sallasaydın daha mı kolay uyurdu? rahat ettiği belli bir pozisyon var da onu mu istiyor acaba? bu aylarda genel olarak bebeklerimiz huzursuz ve mızmız ya. çok hızlı bi büyüme yaşıyorlar onun verdiği sıkıntı diye düşünüyorum. onlar için de zordur bizim için çok daha zor. Allah kolaylaştırsın inşallahArkadaşlar benim psikolojim çok yıprandı çok çaresizim ya. Sakin kalmaya çalışmaktan elim ayağım titrer oldu. Zaten uykuya hep zor dalardı gece uykusu fena değildi ama uykuya geçişimiz hep bi gürültülü oldu. Sakince uyutmaya çalıştım hiç olmadı illa bi hareket sarsıntı istedi. Artık onu kırmaya çalışıyorum bir hafta sonra 5 aylık olacak. Özellikle gece uykusuna geçerken çığlık çığlığa ağlamalar başladı son 2 haftadır. Neredeyse 3 saat ağlıyor boğazı yırtılacak o kadar. Sakinleştiremiyoruz kendini geri atıyor kucakta olmuyor yatakta olmuyor ayakta olmuyor. Şimdi sabah dedim pes etmicem yatağında emziğini verdim ninni temas uğraştım. 1 saat uğraştım krize girdi yine sonunda. Kucağıma aldım olmuyor yanına yattım olmuyor. En son ayağımda salladım uyudu ama ben de bittim 2 saate yaklaştı. Zaten en fazla 40 dk uyuyacak gösterdiğim çabaya bak. Ne yapıcam ben uyku eğitimi mi alsam geçecek mi bunlar nasıl olacak ya hiç iyi değilim
Yani kendi öyle uyuyorsa yapacak bişey yok canım ama dediğim gibi akşam 7 de 8 de gece uykusuna geçsin diye gündüz çocuğu uykudan uyandirmak sacma geliyor bana. Tabiki herkesin kendi fikri kendi çocuğu ama ben yapmam. Bende uyutuyorum bazen yarım saat uyuyor bazen 2 saat hiç öyle bı düzeni yok ama 2 saatte bir uyuyor uykusu geldiğini anlıyorum uyutuyorum. Gece de dediğin gibi bu ara 11 gibi uyuyor önceden 1 de falan uyuyordu daha zordu ama öyle çok aglayip huzursuz olmasında yapacak bişey yok artık. Ben ona ayak uyduruyorum şimdilik biraz daha büyüyünce zaten gunduz tek uyku yapar gece de 9 10 gibi uyur inşallah oda yeterBen hiç zorlamıyorum istediğinde uyuyup uyanıyor genelde 35 40 dk uyuyo. Uzun süredir kaydediyorum günde 3 3.5 saat uyuyo yine de 11de gece uykusuna geçiyo
ayakta sallamayı istemiyor musunuz? ayakta sallamanın bi sakıncası mı var, genel olarak olumsuz bir tavır görüyorum sanki ayakta sallamaya karşı. ben 3. aydan itibaren öyle uyutuyorum ve çok memnunum çünküValla ben kendi topuğuma sıktım ayakta sallayarak ben de kıramıyorum maalesefama çok çaresizdim 40 dk uyuyacak diye 1 buçuk saat uğraşamadım
Ben daha farklı düşünüyorum. Çocuklar düzeni severler. Yarın buyüyecekler okula gidicekler erken kalkıcaklar erken uyuyup uyanmaya alışmaları lazım. Meletonin salgılanması akşam 7 de başlar en yüksek 10 ile 3 arasındadır. O yüzden en geç 9 da uyuması gerekir bebeklerimizin. Eşim 7 buçukta geliyor bende o yüzden 9 a doğru uyutuyorum vakit geçirmeleri için. Gündüz fazla uyumaları gece uykularını etkiler ve gece gündüz ayrımı karışır. Gündüz çok uyumaları uyanık kalma sürelerinide etkiler ve dış dünyayı keşfedemezler.Kızlar uyku konuşulmuş şimdi okudum da 5 6 aylık bebek için gündüz toplam 3 saat uyku çok az bence. Bilmiyorum doktorlar mi diyor ama ben çocuğumun ihtiyacına göre şekillendiriyorum herşeyi de hesaplara göre yapmak saçma geliyor. Benim kızım da gündüz toplam 5 saat falan uyuyor bence çok normal. 1 yaşından büyük çocuklar bile öğlen tek uyku yaparken 2 3 saat uyuyir bunlar daha bebek 3 saatlik uykuyla geceye kadar nasıl kalacaklar huysuzlaniyo uyumazsa. Büyümesi için uyumasi da gerekmiyor mu ? Gece 8 de uyumaz yoksa diyeceksiniz ama 8de uyumasinda 10 da 11de uyusun huzurlu olsun napiyim valla buda benim düşüncemZaten doktorlar 10dan 2ye kadar büyüme hormonu en çok salgılanıyor o satte uyumuş olsun diyor 8 den diyen duymadım hiç. Bide 8 de uyursa babasını hiç goremez zaten 7de yemek yiyoruz ne biliyim bı misafir gelse bı yere gidecek olsak sıkıntı zaten 5 aydır evdeyiz kisti bı yere gidemedik havalar ısıninca da mı eve kapanalim
Bebekler erken uyanır diyolardı benim bebe uyanmıyor mesela (inş bozulmazYani kendi öyle uyuyorsa yapacak bişey yok canım ama dediğim gibi akşam 7 de 8 de gece uykusuna geçsin diye gündüz çocuğu uykudan uyandirmak sacma geliyor bana. Tabiki herkesin kendi fikri kendi çocuğu ama ben yapmam. Bende uyutuyorum bazen yarım saat uyuyor bazen 2 saat hiç öyle bı düzeni yok ama 2 saatte bir uyuyor uykusu geldiğini anlıyorum uyutuyorum. Gece de dediğin gibi bu ara 11 gibi uyuyor önceden 1 de falan uyuyordu daha zordu ama öyle çok aglayip huzursuz olmasında yapacak bişey yok artık. Ben ona ayak uyduruyorum şimdilik biraz daha büyüyünce zaten gunduz tek uyku yapar gece de 9 10 gibi uyur inşallah oda yeter
Benimki de mızmızlanıyor uyumak için yapıyorlar çok uykuları gelince de olabilir biraz erken dene canımHemen ağlamıyor böyle bi söylenmeye başlıyor mızırdanıyor anlıyorum oradan. Hadi diyorum geçelim uykuya. Sonra film kopuyorAcaba kaçırıyor muyum asıl uyku zamanını ondan mı oluyor bilemedim şimdi
Yaa ben kaç kere denedim asla uyumuyo ayakta sallayınca. Napıyo bu kadın der gibi bakıyo çok zorlarsam da ağlıyo kucakta uyumak istiyo sadeceayakta sallamayı istemiyor musunuz? ayakta sallamanın bi sakıncası mı var, genel olarak olumsuz bir tavır görüyorum sanki ayakta sallamaya karşı. ben 3. aydan itibaren öyle uyutuyorum ve çok memnunum çünküayağıma koyuyorum aynı anda önüme tepsiyi alıp kahvaltı yapıyorum, kulaklıkla dizi izliyorum, uyanacak gibi olursa da hemen azıcık sallıyorum uzun uyuyor böylece
SEnin bebiş biraz uyumluymuş sanırım o yüzden kolay düzen kurmuşsun. Bazılarımızın bebekleri çok gazlıydı sorunluydu hatta bazıları sadwce uyumayı bile sevmiyolar. Herkes kolayca bu düzeni kuramıyor ne yazık kiBen daha farklı düşünüyorum. Çocuklar düzeni severler. Yarın buyüyecekler okula gidicekler erken kalkıcaklar erken uyuyup uyanmaya alışmaları lazım. Meletonin salgılanması akşam 7 de başlar en yüksek 10 ile 3 arasındadır. O yüzden en geç 9 da uyuması gerekir bebeklerimizin. Eşim 7 buçukta geliyor bende o yüzden 9 a doğru uyutuyorum vakit geçirmeleri için. Gündüz fazla uyumaları gece uykularını etkiler ve gece gündüz ayrımı karışır. Gündüz çok uyumaları uyanık kalma sürelerinide etkiler ve dış dünyayı keşfedemezler.
Sürekli 9 da uyuttuğum kızım büyüyüp konuşmaya başladığında Allah nasip ederse saat 9 uyuyoruz diyeceğim ve bu düzene alışıcak. Ben bozarsam o hep bozar. Gerekirse sosyal hayatta belli bi süre ona göre düzenlenicek. Yarın iftara davetliyiz 8 buçuk gibi kalkacağız hem biz hem onun düzeni bozulmayacak. Farklı durumlar olabilir sarkabilir okey ama nasıl alışılırsa öyle gider bence. Gece 10 11 saat uyumaları çok önemli gelişimleri için. Erken uyumaları bizim içinde iyi. Eşimle 2 bardak çay içiyorum. Duş alıyorum. Önemli işim varsa eşim uyumamıştır uyanırsa müdahele eder. 11 12 de uyursa yapamam ki o saate kadar bakmak beni de yorar.
Ben 2. Ayından beri böyleyim belki doğru belki yanlış bilemem
ben hesaplayarak uyutmuyorum ama kendiliğinden öyle oluyor. hatta dediğin gibi 10-11 de uyusa işime gelirdi çünkü bi yere misafirliğe girsek 9 bile olmadan koştur koştur kalkıyoruz kdkdkd çünkü saat 9da gece uykusuna dalıyor. eğer başka bir yerde uyursa eve gelirken arabaya bin, eve gel, üstünü değiştir derken uykusu bölünüyor ve çok mızmızlanıyor. senin bebiş gündüz 5 saat uyuyorsa gece kaç saat uyuyor toplam merak ettim. akşam 11 de yatıp sabah kaçta kalkıyor. 5 saat uyuması için erken uyanması lazım. benim bebe gündüz 3 saat uyuyor gece 11-12 saat.Kızlar uyku konuşulmuş şimdi okudum da 5 6 aylık bebek için gündüz toplam 3 saat uyku çok az bence. Bilmiyorum doktorlar mi diyor ama ben çocuğumun ihtiyacına göre şekillendiriyorum herşeyi de hesaplara göre yapmak saçma geliyor. Benim kızım da gündüz toplam 5 saat falan uyuyor bence çok normal. 1 yaşından büyük çocuklar bile öğlen tek uyku yaparken 2 3 saat uyuyir bunlar daha bebek 3 saatlik uykuyla geceye kadar nasıl kalacaklar huysuzlaniyo uyumazsa. Büyümesi için uyumasi da gerekmiyor mu ? Gece 8 de uyumaz yoksa diyeceksiniz ama 8de uyumasinda 10 da 11de uyusun huzurlu olsun napiyim valla buda benim düşüncemZaten doktorlar 10dan 2ye kadar büyüme hormonu en çok salgılanıyor o satte uyumuş olsun diyor 8 den diyen duymadım hiç. Bide 8 de uyursa babasını hiç goremez zaten 7de yemek yiyoruz ne biliyim bı misafir gelse bı yere gidecek olsak sıkıntı zaten 5 aydır evdeyiz kisti bı yere gidemedik havalar ısıninca da mı eve kapanalim
Ya benim de hiç aklımda yoktu ayakta sallamak hatta uyumaz diye düşünüyordum ilk 3 ay hep kucağımdaydı çünkü. bir gün öylesine bi denedim, çocuk aşırı rahat etti hep bunu bekliyormuş gibi fkdjdjd galiba reflüden dolayı hafif yüksek yastıkta yatmak rahat geliyor diye düşündüm hatta. seninki direkt teması seviyor olabilir. bir de dönem dönem tercihleri değişiyor. bizimki de bu aralar gece uykuya babasının kucağında dalıyor.Yaa ben kaç kere denedim asla uyumuyo ayakta sallayınca. Napıyo bu kadın der gibi bakıyo çok zorlarsam da ağlıyo kucakta uyumak istiyo sadece
Uyumuyor benim kızım gece o kadar erken yani 7 de uyuyunca yarım saat 40 dk sonra geri uyanıyor. Çokta düzensiz değiliz 2 satte bı uyuyor günde bir kere uzun uyku yapıyor ama benim bahsettiğim şey 5 6 aylık bebeğe gündüz 3 saat uyku çok az, akşam 7 de uyusun diye o kadar kasmiyorum yani uykusundan uyandirmiyorum. Büyük kızımda da böyleydim gündüz tek uykuya geçince 9 10 gibi uyumaya başladı bı sıkıntı olmadı şimdi okula gidiyor yine erken yatıp erkrn kalkıyor sıkıntı yaşamadım yaniBen daha farklı düşünüyorum. Çocuklar düzeni severler. Yarın buyüyecekler okula gidicekler erken kalkıcaklar erken uyuyup uyanmaya alışmaları lazım. Meletonin salgılanması akşam 7 de başlar en yüksek 10 ile 3 arasındadır. O yüzden en geç 9 da uyuması gerekir bebeklerimizin. Eşim 7 buçukta geliyor bende o yüzden 9 a doğru uyutuyorum vakit geçirmeleri için. Gündüz fazla uyumaları gece uykularını etkiler ve gece gündüz ayrımı karışır. Gündüz çok uyumaları uyanık kalma sürelerinide etkiler ve dış dünyayı keşfedemezler.
Sürekli 9 da uyuttuğum kızım büyüyüp konuşmaya başladığında Allah nasip ederse saat 9 uyuyoruz diyeceğim ve bu düzene alışıcak. Ben bozarsam o hep bozar. Gerekirse sosyal hayatta belli bi süre ona göre düzenlenicek. Yarın iftara davetliyiz 8 buçuk gibi kalkacağız hem biz hem onun düzeni bozulmayacak. Farklı durumlar olabilir sarkabilir okey ama nasıl alışılırsa öyle gider bence. Gece 10 11 saat uyumaları çok önemli gelişimleri için. Erken uyumaları bizim içinde iyi. Eşimle 2 bardak çay içiyorum. Duş alıyorum. Önemli işim varsa eşim uyumamıştır uyanırsa müdahele eder. 11 12 de uyursa yapamam ki o saate kadar bakmak beni de yorar.
Ben 2. Ayından beri böyleyim belki doğru belki yanlış bilemem
Ne çektiğimi bi ben bi Allah bilir canım. Gün içinde uyutamadığımı biliirm. Tek lokma yiyemediğimi. Krizlere girerdi ne eşim ne ben başaramazdık. Çok gerilirdik. Sinirimden oturup ağlardım. Eşimi arardım uyumuyor yeter artık diye. Uyanırdı koyunca surekli kucağımda tutardım. Diyeceğim şu ki hiç kolay olmadı hemde hiç. Tekim kız kardeşim akrabam yok annem hasta haftada 1 geliyor bazen onda da uyutamaz bakamaz durmaz gezdiremez bacakları ağrır ben şşte duş alır kahvaltı yapardım. Bebeğim uyumlu bir bebek değil bir şeyleri yanlış yapıyoruz. Bi yerde bişeyler kaçıyor. Mesela dün uyuduktan 2 buçuk saat sonra uyandı sık sık 2 saat süreyle. Ya acıktı dalamadı ya biyeri ağrıdı bilmiyorum. Mesela okuduğum kitapta bebeğinizi uyuduktan sonra yatırmayın uyandırıp tekrar uyumasını yatakta sağlamalısınız diyordu o yöntemi yaptım. Hala kitaplar okuyup videolar dinliyorum not alıyorum. Bebeğim uyumlu değil yani az çektirmedi bana :)SEnin bebiş biraz uyumluymuş sanırım o yüzden kolay düzen kurmuşsun. Bazılarımızın bebekleri çok gazlıydı sorunluydu hatta bazıları sadwce uyumayı bile sevmiyolar. Herkes kolayca bu düzeni kuramıyor ne yazık kibenim durumumda ben kıyamıyorum zorlamak veya ağlatmak istemiyorum henüz bir zorluk yaşamadım:)
Gece 10 saat falan uyuyor canım. Ama hergun aynı olmuyor bazen 8de uyanıyor sabah bazen 10da. 8 de uyanırsa ilk uykusu uzun oluyor mesela. 10da uyanırsa kısa. Bazı günler öğlen benim kızımda 5 saat uyumuyor uzun uyku yapmıyor bazen cok güzel uyuyor. Dediğim gibi ben onun ihtiyacına göre uyutuyorum uzun uyudu diye uyandirmiyorum. Ama benim kızım gündüz çok az uyusa bile gece yine öyle 8de falan uyumuyir asla, uyusa da geri uyanıyor yarım saat sonraben hesaplayarak uyutmuyorum ama kendiliğinden öyle oluyor. hatta dediğin gibi 10-11 de uyusa işime gelirdi çünkü bi yere misafirliğe girsek 9 bile olmadan koştur koştur kalkıyoruz kdkdkd çünkü saat 9da gece uykusuna dalıyor. eğer başka bir yerde uyursa eve gelirken arabaya bin, eve gel, üstünü değiştir derken uykusu bölünüyor ve çok mızmızlanıyor. senin bebiş gündüz 5 saat uyuyorsa gece kaç saat uyuyor toplam merak ettim. akşam 11 de yatıp sabah kaçta kalkıyor. 5 saat uyuması için erken uyanması lazım. benim bebe gündüz 3 saat uyuyor gece 11-12 saat.
Çok güzel sıkıntı yaşamamanıza sevindim sizin düzenliymiş zaten 7 bana göre de çok erken. Valla bilmiyorum 3 buçuk saat maks diyorlar bizde ona uyuyoruzUyumuyor benim kızım gece o kadar erken yani 7 de uyuyunca yarım saat 40 dk sonra geri uyanıyor. Çokta düzensiz değiliz 2 satte bı uyuyor günde bir kere uzun uyku yapıyor ama benim bahsettiğim şey 5 6 aylık bebeğe gündüz 3 saat uyku çok az, akşam 7 de uyusun diye o kadar kasmiyorum yani uykusundan uyandirmiyorum. Büyük kızımda da böyleydim gündüz tek uykuya geçince 9 10 gibi uyumaya başladı bı sıkıntı olmadı şimdi okula gidiyor yine erken yatıp erkrn kalkıyor sıkıntı yaşamadım yani
valla iyiymiş o zaman maşallah. benim bebeğim dün aşı etkisinden biraz fazla uyudu gündüz, dört buçuk saat filan. gece de yine uyudu ama çok zorlandı, sürekli bölündü uykusu, 3 kere emmeye uyandı falan öyle uyudu. ama gündüz 2 buçuk saat uyuduğunda akşam 10dan sabah 7ye deliksiz uyudu.Gece 10 saat falan uyuyor canım. Ama hergun aynı olmuyor bazen 8de uyanıyor sabah bazen 10da. 8 de uyanırsa ilk uykusu uzun oluyor mesela. 10da uyanırsa kısa. Bazı günler öğlen benim kızımda 5 saat uyumuyor uzun uyku yapmıyor bazen cok güzel uyuyor. Dediğim gibi ben onun ihtiyacına göre uyutuyorum uzun uyudu diye uyandirmiyorum. Ama benim kızım gündüz çok az uyusa bile gece yine öyle 8de falan uyumuyir asla, uyusa da geri uyanıyor yarım saat sonra
Maşallah canim benimkide genelde erken uyanmiyor 8 9 10 arası. Aman keyifleri yerinde olsun sağlıklı olsunlar da gerisi bı şekilde olur. Ben uyku eğitimine de çok karşıyım özellikle ağlata ağlata uyutmaya çocuğu. Büyük kızım kolikti çok sıkınti yaşadım ama asla uyku eğitimi düşünmedim yine düşünmüyorum bazi şeyler öyle ezberlere göre olmuyor bence her çocuk farklı her çocuğun ihtiyacı farkı benim çocuğumun suan en çok.benim ilgime şefkatime ihtiyaci var diye düşünüyorum ağlaya ağlaya uyumasını istemem. Şimdi büyük kızım kendi kendine uyuyir mesela kocaman oldu bu günler gececi Allah'ın izniyle sağlık olsun yeterkiBebekler erken uyanır diyolardı benim bebe uyanmıyor mesela (inş bozulmaz) 9 buçuk 10 gibi uyanıyor hep. Gündüz de dediğim gibi hiç müdahale etmedim şimdiye kadar kendisi karar veriyo uyuyup uyanacağı zamana.
Ayakta sallamak bence de güzel ya. Hiç sallamamıştım bu aya kadar belki de daha kolay olurdu her şeyacaba en baştan ayakta sallasaydın daha mı kolay uyurdu? rahat ettiği belli bir pozisyon var da onu mu istiyor acaba? bu aylarda genel olarak bebeklerimiz huzursuz ve mızmız ya. çok hızlı bi büyüme yaşıyorlar onun verdiği sıkıntı diye düşünüyorum. onlar için de zordur bizim için çok daha zor. Allah kolaylaştırsın inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?