Ben daha farklı düşünüyorum. Çocuklar düzeni severler. Yarın buyüyecekler okula gidicekler erken kalkıcaklar erken uyuyup uyanmaya alışmaları lazım. Meletonin salgılanması akşam 7 de başlar en yüksek 10 ile 3 arasındadır. O yüzden en geç 9 da uyuması gerekir bebeklerimizin. Eşim 7 buçukta geliyor bende o yüzden 9 a doğru uyutuyorum vakit geçirmeleri için. Gündüz fazla uyumaları gece uykularını etkiler ve gece gündüz ayrımı karışır. Gündüz çok uyumaları uyanık kalma sürelerinide etkiler ve dış dünyayı keşfedemezler.
Sürekli 9 da uyuttuğum kızım büyüyüp konuşmaya başladığında Allah nasip ederse saat 9 uyuyoruz diyeceğim ve bu düzene alışıcak. Ben bozarsam o hep bozar. Gerekirse sosyal hayatta belli bi süre ona göre düzenlenicek. Yarın iftara davetliyiz 8 buçuk gibi kalkacağız hem biz hem onun düzeni bozulmayacak. Farklı durumlar olabilir sarkabilir okey ama nasıl alışılırsa öyle gider bence. Gece 10 11 saat uyumaları çok önemli gelişimleri için. Erken uyumaları bizim içinde iyi. Eşimle 2 bardak çay içiyorum. Duş alıyorum. Önemli işim varsa eşim uyumamıştır uyanırsa müdahele eder. 11 12 de uyursa yapamam ki o saate kadar bakmak beni de yorar.
Ben 2. Ayından beri böyleyim belki doğru belki yanlış bilemem