• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
kızlar ek gıdaya geçince kabızlık yaşadınız mı? çözebildiniz mi? 5 gündür kaka yapmıyor, karnına bakıyorum aşırı şiş değil ama çok şaşırıyorum. daha önce 5 gün yapmadığında karnı semsert oluyordu. şimdiye kadar havuç, patates, kereviz verdim. patatesten sonra kaka yapmadı. 2 gündür yoğurt veriyorum belki iyi gelir diye ama bir değişiklik olmadı :S armut püresi gibi bişey versem mi yoksa akışına mı bırakıyım bilemedim

kızlar ek gıdaya geçince kabızlık yaşadınız mı? çözebildiniz mi? 5 gündür kaka yapmıyor, karnına bakıyorum aşırı şiş değil ama çok şaşırıyorum. daha önce 5 gün yapmadığında karnı semsert oluyordu. şimdiye kadar havuç, patates, kereviz verdim. patatesten sonra kaka yapmadı. 2 gündür yoğurt veriyorum belki iyi gelir diye ama bir değişiklik olmadı :S armut püresi gibi bişey versem mi yoksa akışına mı bırakıyım bilemedim
Probiyotik kullan canım biz bu ara kullanmıyoruz ama ek gıda ile beraber tekrar başlayacağım mutlaka

Daha ne kadar yedi ki hemen kabız oldu ya o kadar etkiliyo muymuş🥴 zeytinyağ koyuyo muydun

Daha ne kadar yedi ki hemen kabız oldu ya o kadar etkiliyo muymuş🥴 zeytinyağ koyuyo muydun
evet evet hep ekledim zeytinyağı. etkilenmez diye düşünüyordum valla çünkü max. bi yemek kaşığı yemiştir günde ama etkiledi sanırım. bizim zaten kaka olayı pek düzenli değildi 2 günde bir yapıyordu. biraz sıkıntılıydı yani.

Kızım 10 gün kaka yapmadığında karnı rahat olduğunda kilo almamıştı 🤕

Kızım 10 gün kaka yapmadığında karnı rahat olduğunda kilo almamıştı 🤕
tarttım bugün. kilo güzel almış. zaten emmede sıkıntı yok maşallah. öyle rahatsız gibi de durmuyor ama 5 gün yapmadığını düşününce ben rahatsız oluyorum 😬

Vücudu kızarmaya başladığından beri duru suyla yıkıyorum sadece. Mustela konak şampuanı kullanıyorum konağı geçmek bilmedi
Konak şampuanında da avokado var eğer ona karşı bir alerjisi varsa etkilemiş olabilir bir süre onu da kesin isterseniz

Ben de öyle, çok yorgunum. Motivasyon olacak bişey de olmuyor, bişeyi düzeltiyoruz öbürü bozuluyor. Allah yardımcımız olsun 🙏🏻

Tadımlarda günde bir kere ne aç ne tokken 1-2 çay kaşığı miktarında veriliyor. 2. Gün tatlı kaşığı, 3.gün yemek kaşığı gibi miktarı arttırarak 3 günü bitiriyorsunuz.

Ben de öyle, çok yorgunum. Motivasyon olacak bişey de olmuyor, bişeyi düzeltiyoruz öbürü bozuluyor. Allah yardımcımız olsun 🙏🏻

Tadımlarda günde bir kere ne aç ne tokken 1-2 çay kaşığı miktarında veriliyor. 2. Gün tatlı kaşığı, 3.gün yemek kaşığı gibi miktarı arttırarak 3 günü bitiriyorsunuz.
inanın çok teşekkür ediyorum olayı anladım ama korktuğum başıma geldi . Yoğurt verince 2. Gün ağladı yemedi hiç . muz 1 çay kaşığı zor yedi patatesi de tiksinip tiksinip geri çıkarıyor hiç tadım yapmak istemiyor gibi acaba daha erken mi ek gıdaya başlamasa mıydım 😞

Bilemedim bence mutsuz ailelerin çocukları da çok mutsuz. Boşanmış aile çocuklarından daha mutsuz gözlemlerime göre, benim de çok öğrencim var böyle. Çocuğa yansıtmamak mümkün değil. Allah yardımcınız olsun
Bence her ailede problemler oluyor ciddi şekilde mutsuz ailelerin çocuklarıda dediğiniz gibi. Ama bence iki türlü de mutlu evliliği olanlara göre mutlsuzlR.
kızlar 5 ayı geçip bebeği dönmeyen var mı ya? düzenli egzersiz de yapıyoruz ama dönmeye hiçbir faydası olmadı gördüğüm kadarıyla :( aslında daha vakti var biliyorum ama kafama da takıyorum bazen. karın üstü durmak hiç istemiyor, bekliyorum ki sırt üstü dönsün onu da yapmıyor sadece ağlıyor. ne yapsam faydası olur acaba. öyle ağır, tembel bi bebek de değil bacaklar kollar sürekli hareketli. bilmiyorum valla napsam
Benimki dönmüyordu 5.aya yaklaşti sureklu önlem alıyorum falan. Sonra baktım dönmüyor acaba dedim dönmeyi bilmediğinden mi dönmüyor. Arada böyle hafif ittirerek kendiliğinden dönmesini sağladım. (bu arada 4 ay 20 günluk falandi) sonra bir gün Bi baktım dönüyor artık.

Ama bunun gelişimsel aşamaları da var. Mesela ayaklarını havaua kaldırmak sonra ayaklarını tutmak (hatta yemeye çalışıyor şu an xjdjd) bu iki hareket onları dönmeye hazırlıyormus. Bunları yapıyordu habire. Sonra döndü. Şimdi de yorganı tekmelemeyi öğrenmiş mesela.

Ben böyle hunharca egzersiz yaptırmak değilde oynarken egzersiz yaptırmayı mantıklı buluyorum.

Mesela şu an oturtuyorum bacaklarımın arasına öyle oynuyoruz. Oturmayı öğrensin diye yapıyorum. Ama geçmiş aylarda yığılıyordu bende üstüne gitmedim. Kaslarin gelişimi de etken burada.

Kızlar biz yarın tam 6 aylığız ve gündüz uykularımız hala 4 hatta bazen 5 olabiliyor. Akşam artık fix 22.30 da uykuya götürüyorum sabahta 8.30 da kalkmış oluyoruz bazen başarılı olursam 9.30-10.00 oluyor 🤪 gece boyu çok sık kalktığı için ben aşırı uykusuz ve yorgunum çünkü uyumak istiyorum genelde 😞 gündüz uyanık 1-1,5 saat zor dayanıyor ya bu aralık nasıl uzar? Buna çocuk kendi mi karar verir? Siz de durumlar nasıl 🤓
Gündüz çok fazla uyuduğu için gece sık kalkıyor olmalı
8.30 kalkışsa ilk uyku 10.30da max 1 saat
ikinci uyku 13.30 da max 1 saat
Üçüncü uylu 16.30 da max 45dk
Son uyku 19.00 Max 15 dk ( kestirme) olarak yaparsanız 22.00 gibi uyur gözünü de daha açamaz sabaha kadar 😀

tarttım bugün. kilo güzel almış. zaten emmede sıkıntı yok maşallah. öyle rahatsız gibi de durmuyor ama 5 gün yapmadığını düşününce ben rahatsız oluyorum 😬
Ben dün bir yemek kaşığı havuç verdim kabız gibi hallere girdi dışkılamadı bugün sabah kahvaltıda bi tatlı kaşığı yoğurda iki damla zeytinyağı katıp verdim bolca emzirdim korktum da biraz nihayet etti kakasında havuç taneleri vardı :D garibim ıkındı o kadar ben de sert koyu bekledim gayet turuncu sevimli bir kakaydı fjfjfj böyle böyle alışcak bağırsakları sanırım, bugün vermedim havuç filan yavaştan gidiyorum acelem yok tadını bilsin sevsin yeter

Kızlar biz yarın tam 6 aylığız ve gündüz uykularımız hala 4 hatta bazen 5 olabiliyor. Akşam artık fix 22.30 da uykuya götürüyorum sabahta 8.30 da kalkmış oluyoruz bazen başarılı olursam 9.30-10.00 oluyor 🤪 gece boyu çok sık kalktığı için ben aşırı uykusuz ve yorgunum çünkü uyumak istiyorum genelde 😞 gündüz uyanık 1-1,5 saat zor dayanıyor ya bu aralık nasıl uzar? Buna çocuk kendi mi karar verir? Siz de durumlar nasıl 🤓
Bizimki 5 aylık gece 9-10 arası uyutuyorum. Sabah 6. 30a kaldırıyorum. Genelde kendi kalkar ama kalkmazsa uyandırıyorum. Bazende 4,5 gibi kalkmak istiyor ama emzikle saat 6-6.30a kadar oyalıyorum.
Gündüz uykuları değişti ama 6-7den sonra uyutmamaya çalışıyorum.
Eskiden 2 saat uyanık, 1 saat uyurdu.
2,3 gündür 3 saat uyanık 2 saat uyku oldu. Bence kakasını yaptığı için. Hatta bugün akşam 2 saatin sonunda kendim kaldırdım hem 7yi geçmesin hemde 9 da uyusun diye. Valla doğru mu yapıyorum yanlsi mi bilmiyorum ama sindirim sistemi rahatsa rahat uyuyor sindirim sistemi sıkıntılıysa mızmız uyuyor. Sürekli ses çıkartıyor ağlıyor uykusunda falan. Tam işkence.

Ya burada Özbekistan mi öyle bir yerde yaşayan biri vardı. Ek gıdaya 1 yaşında basliyorlarmis. Onun mantığı bağırsağın hazır olması olabilir mi? Acaba biz erken mi başlıyoruz? Belkide 1 yaş bağırsaklar için daha mı uygun?

Back