Popüler Konu 2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz erkek

OY: 0 0,0%
  • ikiz kız/erkek

• çoğul

• Ankete Katılan
    9
Bu durumda biraz durum değerlendirmesi yapıyor doktor ona göre veriyor. Ben bir yudum bile su içemez olmuştum. İdrarda keton 3 pozitif olmuştu. 4 kilo vermiştim. Artık senin sağlığından gitmeye başlamış dedi. Öyle taktı. Sürekli almak elbette zararlı ama ben mecbur kalmıştım. İnşallah tekrar mecbur kalmayız
İnşallah. Ben de mecbur kalcam gibi hissediyorum inşallah yanılıyorumdur

Kızlar aranızda daha önce anne olan arkadaşlar var diye bi merakımı gidermek istiyorum 🙈 daha doğuma çok var ama doğum sonrası kocaman bi bez taktığımızı duydum🥲 kaç gün takılıyor sıcak ağustos ayında tam delirmelik🥲 ben ped bile kullanamayan bi insanım sadece tampon kullanırdım. kaç gündür meraktayım nasıl oluyor diye 🙈
Evet kullanılıyor yaklaşık 2 hafta kadar kanama sürüyor, ilk hafta hasta bezi tarzı büyükçe bir ped sonra da büyük boy normal pede geçmiştim sanki:) 6 sene oldu, negatif şeyleri silmiş resmen beynim.🤪

Yaa insan hamile hissetmek istiyor işte bide endişeleniyorum hiç belirti olmayınca bir şeyler ters mi gidiyor diye 😔 yoksa tabi ki haklısın muhtemelen bulantı falan olsa senin gibi derdim ben de. Rahatlarsın umarım en kısa zamanda 🌸
Vallahi Allahtan iyi bişiy iste içim çıktı kusmaktan kurban olam :KK53:

Selamlar
Kafama bişey takıldı arkadaslar bilen cevap yazarsa cok sevinirim
6+4 de bebek boyu 3.55 mm cikti ama intten arastirdim bu haftalarda gebelde 6mm civarı crl ler
Daha once ilk kalp atışından sonra birdaha kalp sesi duyamadim iki gebelikte
Acaba bu bir sorunmu drum bisy demedi ama içim hic rahat değil

Selamlar
6+4 de bebek boyu 3.55 mm cikti ama intten arastirdim bu haftalarda gebelde 6mm civarı crl ler
Sen crl gördükten sonra bir dahaki kontrole kadar bebeğinin büyümesine baktığında ortalama günde 1mm büyüdüğünü söylüyorlar. Şimdi 6+5te bazısı kalp duymazken bazısı yolk görür kalp duyar. Döllenme gününden tutunma gününe kadar herkeste farklılık gösterebilir diye düşünüyorum. Tabi tecrübeliler daha iyi bilir. Ama ölçüt şu; bebek crl ortalama günde 1mm büyür.
Yine crl boyu yanında, crl/yolk oranına da bakıyor bazı doktorlar. Yolk çapı bebekten büyük olmamalı, bir de eğer bebek büyüyorsa kese büyüme hızına çok dikkat etmeyebiliyorlar. Ama Riskli gebeyse detaylı her bir parametreye bakıyorlar. Yani gelişim kişiye göre değişmekle birlikte crl ortalama 1mm büyür gibi bir anlayış hakim diye biliyorum.

Arkadaşlar çok feci kabız oldum. Aman siz bol lifli beslenin bol su için. Bulantı yüzünden çubuk kraker peynir ekmek grisini dayadım, mahvoldum. Kuru kayısı probiyotik tüketin. Kabızlık zor :cry: Ama bulantı daha zor tabi :KK53:

Sen crl gördükten sonra bir dahaki kontrole kadar bebeğinin büyümesine baktığında ortalama günde 1mm büyüdüğünü söylüyorlar. Şimdi 6+5te bazısı kalp duymazken bazısı yolk görür kalp duyar. Döllenme gününden tutunma gününe kadar herkeste farklılık gösterebilir diye düşünüyorum. Tabi tecrübeliler daha iyi bilir. Ama ölçüt şu; bebek crl ortalama günde 1mm büyür.
Yine crl boyu yanında, crl/yolk oranına da bakıyor bazı doktorlar. Yolk çapı bebekten büyük olmamalı, bir de eğer bebek büyüyorsa kese büyüme hızına çok dikkat etmeyebiliyorlar. Ama Riskli gebeyse detaylı her bir parametreye bakıyorlar. Yani gelişim kişiye göre değişmekle birlikte crl ortalama 1mm büyür gibi bir anlayış hakim diye biliyorum.
Yeni bir tramva eklendi benim yolk bebekten buyuk gozukuyordu :KK43:
Allahim bidahaki kontrole kadar ben perisan olcm. Bu 3.5 mm cok canımı sıktı. İcimde kotu his var. Rabbim bagislasin insallah tekrr ayni acıları yaşamaya gücüm yok.
Sorun olsa solermiydi ki yoksa birdahaki hafta emin olmak icin solemedimi acaba oyyy oyyyyyy....

Allahim bidahaki kontrole kadar ben perisan olcm. Bu 3.5 mm cok canımı sıktı. İcimde kotu his var. Rabbim bagislasin insallah tekrr ayni acıları yaşamaya gücüm yok.
Sorun olsa solermiydi ki yoksa birdahaki hafta emin olmak icin solemedimi acaba oyyy oyyyyyy....
Ya bi durum olsa söylerdi lütfen sıkma canını. Su içindeki şeyi bazen cihaz doğru ölçmüyor. Doktorda 1cm dedi ki mümkün değil daha 6+1 bebek nasıl 1cm olsun. Dopplerde 4,3 çıktı.
Güzelce dua et ve bekle. İnşallah sağlıkla kucağına alırsın. Ben de senin için dua edeceğim. Rabbim yardımcımız olsun. Yolk bebekten büyük gözükse bile o çapın boyu bebeğin boyuyla orantı demek istedim. Tektaş görüntüsü normal bir görüntü. Bak google görsellere yolk çapı ile bebek tektaş yüzük gibi. Bizim görmemiz değil doktorun ölçümü önemli. O örneği sana bebeğin gelişimi için söylemiştim. Sen crl gelişimine bak büyüme oluyorsa sorun yoktur. İnş hiçbir sorun olmasın zaten. Ne olur üzülme stres bize bebeklere iyi gelmez :KK43: haklısın endişe ediyorsun ama şuan beklemek güzel beslenmek ve dua etmek dışında bişey yapamayız. Ben de çok makale okuyordum ama paranokyaklaştığımı görünce bıraktım. En güzeli tevekkül. Herşey güzel olsun arkadaşım ❤️

Selamlar
Merhaba beta takibi yaptiniz mi diger iki gebelikte ve bunda

29 hcg henüz yeni oluşmuş bir gebelik gibi görünüyor ve tomografi veya ilaç kullanımı gibi durumlarda henüz öğrenmediyseniz pek bişey olmuyor yine de takip gerekir demişti bi jinekolog. Youtubeda hemen hemen her konuda bilgilendirici videolar çekmiş. Adı kaan kocatepe galiba.
Aslında bu gibi durumlarda ya hep ya hiç kuralı oluyormuş yani sağlıklıysa tutunuyor ve gebelik ilerliyor sağlıklı bir şekilde ama zaten bir kromozomal bozukluk veya başka bir durum varsa zaten vücut atıyormuş. Sen kendini dinle bakalım henüz çok yeni ve belki de sen tomografiyi çekindikten sonra bebek tutunmuş da olabilir. Bişey olmamıştır inşallah olumlu düşün ❤️

Evet biliyorum Kaan kocatepeyi. Bu videosunu izlememistim bir bakayim. Evet tomografiden sonra tutundu. Cunku o gun testim negatifti ama iste insan yine de korkuyor. Rabbime emanet insallah etkilenmemistir. Tesekkur ederim cevabin icin❤️

Ya bi durum olsa söylerdi lütfen sıkma canını. Su içindeki şeyi bazen cihaz doğru ölçmüyor. Doktorda 1cm dedi ki mümkün değil daha 6+1 bebek nasıl 1cm olsun. Dopplerde 4,3 çıktı.
Güzelce dua et ve bekle. İnşallah sağlıkla kucağına alırsın. Ben de senin için dua edeceğim. Rabbim yardımcımız olsun. Yolk bebekten büyük gözükse bile o çapın boyu bebeğin boyuyla orantı demek istedim. Tektaş görüntüsü normal bir görüntü. Bak google görsellere yolk çapı ile bebek tektaş yüzük gibi. Bizim görmemiz değil doktorun ölçümü önemli. O örneği sana bebeğin gelişimi için söylemiştim. Sen crl gelişimine bak büyüme oluyorsa sorun yoktur. İnş hiçbir sorun olmasın zaten. Ne olur üzülme stres bize bebeklere iyi gelmez :KK43: haklısın endişe ediyorsun ama şuan beklemek güzel beslenmek ve dua etmek dışında bişey yapamayız. Ben de çok makale okuyordum ama paranokyaklaştığımı görünce bıraktım. En güzeli tevekkül. Herşey güzel olsun arkadaşım ❤️
Evet en güzeli okumayi birakayim
Desteginiz icin cok tesekkur ederim
4 sagliksiz gebeligim var ve gecen 9 senem...
Birazda ondn şuan cok telasliyim ama haklısınız tevekkul etmek gerek ve beklemek gerek yarından itibaren artık takmayacagim insaallah dogru boyle cok kasiliyorum bebegede zarar
Allah razi olsun
Dualarim herkesle insallah hepimiz sağlıkla bebeklerimizi kucagimiza aliriz
Rabbim herseyi guzel eylesin aminnn ♥️
Baktim simdi benimkide tek tas gibi cok tesekkur ederim. Allahta sizi mutlu etsin 🥰

Yalniz benim yolk sac kocaman duruyo intten baktim anornal yolksac diyor

Hepsinde ikişer kez yapmistim ikikattan fazla artti hepsi
Kan pihtilasmasina falan baktirdiniz mi
Insallah bu kez kucaginiza almak nasip olur.
Benim de bu yil Temmuz ayinda 11 haftalik bebegimin kalbi durdu. Ilk 4 beta cok guzel artmisti sonra yavaslama basladi. Ama buna ragmen bebek olustu kalp atisi da cok iyiydi, buyuyordu da.Genetik testinde de anormali cikmadi.

Beta hamileligin saglikli ilerleyip ilerlemeyecegine dair cok onemli bir gosterge bence. Doktorlar iki beta degerine bakip keseyi gorunce kese onemli artik diyorlar ama bence 2 kereden daha fazla bakilmasi gereken bir hormon. Suan yine hamileyim yine beta takibi yapmayi dusunuyorum. Insallah bu kez saglikli ilerler.

Kan pihtilasmasina falan baktirdiniz mi
Insallah bu kez kucaginiza almak nasip olur.
Benim de bu yil Temmuz ayinda 11 haftalik bebegimin kalbi durdu. Ilk 4 beta cok guzel artmisti sonra yavaslama basladi. Ama buna ragmen bebek olustu kalp atisi da cok iyiydi, buyuyordu da.Genetik testinde de anormali cikmadi.

Beta hamileligin saglikli ilerleyip ilerlemeyecegine dair cok onemli bir gosterge bence. Doktorlar iki beta degerine bakip keseyi gorunce kese onemli artik diyorlar ama bence 2 kereden daha fazla bakilmasi gereken bir hormon. Suan yine hamileyim yine beta takibi yapmayi dusunuyorum. Insallah bu kez saglikli ilerler.
Evet zaten baslardaki beta sadece dis gebelik veya kimyasal ihtimali hakkinda ipucu veriyor yani ilk iki beta ii cikti diye bebek yuzdeyuz saglikli anlamina gelmiyor oyle olsa benimkiler dusmezdi zaten
Drum genlerm heterozigot cikti kan pihtilasmasindan degil dedi dusuklern igne vermedi
5 aya giden bir gebeligim var igne kullanmamistm kalbide durmadi suyum geldigi icin dogum basladi.
Daha onceki drum saolsun dusuklerime genetik tarama yaptirmamiz gerektigini solemedigi icin bebekler sagliksizmi onu bilemiyoruz
Simdi bu dr eger dusuk olursa bebek genetigine bakilck ve sorun cikarsa sonrasi genetikli tup bebek dedi.

Evet zaten baslardaki beta sadece dis gebelik veya kimyasal ihtimali hakkinda ipucu veriyor yani ilk iki beta ii cikti diye bebek yuzdeyuz saglikli anlamina gelmiyor oyle olsa benimkiler dusmezdi zaten
Drum genlerm heterozigot cikti kan pihtilasmasindan degil dedi dusuklern igne vermedi
5 aya giden bir gebeligim var igne kullanmamistm kalbide durmadi suyum geldigi icin dogum basladi.
Daha onceki drum saolsun dusuklerime genetik tarama yaptirmamiz gerektigini solemedigi icin bebekler sagliksizmi onu bilemiyoruz
Simdi bu dr eger dusuk olursa bebek genetigine bakilck ve sorun cikarsa sonrasi genetikli tup bebek dedi.
Kuzucum sen şu an kaçıncı haftadasın. Bu kadar stresli olmak bebişe iyi gelmez. Kayıpların için çok çok üzgünüm ama şimdiki bebişin odaklan inşallah çok çok sağlıklı bir süreç geçirirsin 😍 benim de 6. Haftada yolksac kocamandı. Kesenin şekli bi tuhaftı 😀 ama düzeldi çok şükür. Rabbime güven dua et. İnşallah bebişine sağlıklıca kavuşursun 🥰

Kuzucum sen şu an kaçıncı haftadasın. Bu kadar stresli olmak bebişe iyi gelmez. Kayıpların için çok çok üzgünüm ama şimdiki bebişin odaklan inşallah çok çok sağlıklı bir süreç geçirirsin 😍 benim de 6. Haftada yolksac kocamandı. Kesenin şekli bi tuhaftı 😀 ama düzeldi çok şükür. Rabbime güven dua et. İnşallah bebişine sağlıklıca kavuşursun 🥰
Şuan 6+5 deyim. Çok şükür duzelmesine sevindim. Artik sonraki gidisimde daha rahat ederim insaallah kalp sesini birkez daha duyarsm icim dha rht eder insaallah tbi doguma kdr diken ustundeyim o kesinde :))) simdi sakinledim ama bebeğim e odaklanamiorm baglanmak korkusu baglanmasam bole endiseler karmasikliktayim :)
Cok teşekkür ederim 😍

Eldorin Eldorin sen de öylesin canim burdan o güzel kalbini hissedebiliyorum❤️ hepimizin ayni anda kabiz olması şakamı benim hemoroid problemimde var mahfoldum desem yeridir domates yedim ondan oldu galiba diyodum ama cok fazla kisi kabizim yazinca sasirmadim degil kizlar

Eldorin Eldorin sen de öylesin canim burdan o güzel kalbini hissedebiliyorum❤️ hepimizin ayni anda kabiz olması şakamı benim hemoroid problemimde var mahfoldum desem yeridir domates yedim ondan oldu galiba diyodum ama cok fazla kisi kabizim yazinca sasirmadim degil kizlar
Canım progesteron hormunu çoğalıyor vücutta kabızlığı o yapıyor. Bol su sabahlari kayısı kurusu ve zeytinyağı tüketmek iyi geliyor belki denersin ❤️

Canım doktorlar risk gördü mı Ninda söyler hiç dusunmezler bir süre daha bekleyelim söyleyelim falan diye. Doktorun bir şey demediyse sen litfen içini ferah tut. Bir de Google'dan uzak dur. Rahim kasılması diyorsun düşük diyor Google. Bence biraz araştırmayı bırakıp sunan her şey yolunda ve surecime guveniyorum diye kendini telkin et ❤️ sağlıcakla kavusacaksin insalaj bebegine 🥰

X