2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    235
Sare baby aldım. %100 pamuk. Kolları çıkardım. İçine de kollu zıbın giyiyorum.

Bugün menenjit ve rota aşılarını ılacaktık ama sabah yavrumun sümükleri vaedı bir iki kere de hapşırdı öksürdü götürmedim aşıya. Sizce ne kadar zaman geçmesi gerekir üstünden tamamen iyileştiğini nasıl anlıcam

Benimki hastaydı aşı olduğunda, bir şey olmadı sadece biraz daha fazla huysuzdu. Doktorumuz sıkıntı olmadığını söylediği için yaptırdım ben

Kızlar oğlunu sünnet ettirenlere sorum:
Anestezili anestezi siz, klipsli, dikişli vs gibi durumlar varmis. Nedir bunlar neyi tercih etmeliyim?

Bugün 2. Ay aşıları olacak 3 taneymiş çok zor geçiyor mu kızlar ateş falan çok yaptı mı sizde ?
Hafif ateşi çıktı bizimkinin 37.9 olunca akşam yarım ölçek calpol verdik bir de üzerini çıkardım beklettim düzeldi. Sadece birkaç gün biraz huysuzdu bir de ilişkisi var mı bilmiyorum çünkü zaten kusuyor kızım ama aşıdan sonraki gün biraz daha fazla kustu

Sana demiştim terbiyeli meme iyidir sen sağsan gelmez bebek cuk cuk emer ama şuan bebek damaklarıyla eziyor meme uçlarını o yüzden acıyorlar çeneleri güçlendi emmeyi profesyonel hale getirdiler bu zamana kadar alışık olmayan memiktolar bu şiddete maruz kalınca dolayısı ile sızlama ya başlıyor ama zamanla memikto uçları o şiddete de alışıyor korkma ya bi de bişey diycem sizin bebişlerde emerken gülmeye başladı mı meme ucu ağzında gülüyor deliriyorum o güzelliğe yani

Ya kızlar bebişler için önereceğiniz 3-6 aylık uyku tulumu varmı ev (23 24 derece)
Ben Owli uyku gurusu aldım 0.5 tog aldım içine giydirdiğimi değiştirir baharda da kullanırım dedim 0-36 ay kullanımı da kollarını çıkardım ilerleyen zamanlarda ayakları da çıkabiliyor

İki canlı aşı aynı anda olmalı dedi doktor. Rota için çok az vaktimiz kaldığından veremi de olması gerekip olmadığı geç kaldığı için yaptıracağız. Yaptırmak zorundayız yani yapacak hiç bir şey yok.
Kızlar oğlunu sünnet ettirenlere sorum:
Anestezili anestezi siz, klipsli, dikişli vs gibi durumlar varmis. Nedir bunlar neyi tercih etmeliyim?
Klipsli ile ilgili iyi tecrübeler duymadım bizim geleneksel yöntemle lokal anestezi ve dikişli oldu. İl çişi çok ağrılıydı sünnetten sonraki ama sonra bir sorun yaşamadık.

Yalnız farkında mısınız burada hep oğlan anaları kaldı çoğunlukla. Kız anaları mutlu ve bahtiyar sanırım.

Aşı ve sünnet işini merak edenler için yazmak istedim.

2. Ay karma aşılar, verem ve zatürre aşıları: 3 aşı 2 bacağa bir tanesi kola yapılıyor. Bu aşıların yapılma anı dışında zorlayan bir tarafı olmadı. Aşı yapıldıktan 3 gün sonra banyo yasaktı biz de bir önceki akşam banyosunu yaptırdık öyle götürdük belki söylemeyi unuturlar haberiniz olsun. Bizde ateş yapmadı, huysuzlukta 3. Ay rota ve menenjit aşılarına göre oldukça azdı. Yine de tedbiren yatmadan 2-3 saat önce yarım ölçek calpol verdim sıkıntı olmadı.

3. Ay rotavirüs ve menenjit(bexsero) aşısı: İzmir Medicalpoint hastanesinde mevcut aşılara 5200 TL ödedik. Kimilerine her iki menenjit aşısı birlikte yapılıyor, doktorumuz diğer tip aşıyı 4. Aya bıraktı ağır gelmesin diye çünkü bexsero gerçekten ağır bir aşı. Rotavirüs aşısı damlalık şeklinde ve bayıla bayıla içiyor bebekler tatlı bir tadı varmış hemşire öyle dedi Bir kere bağırsak hareketlerini oldukça arttırdı o nedenle 2. Ay gazlı dönemlere dönmüş gibi hissedebilirsiniz ancak endişeye gerek yok 1 gün sürdü etkisi.
Bexsero ise, ya süründürdü bizi. Ateş yapmadı daha doğrusu doktorumuzun önerisiyle bu aşıya mahsus olmak üzere önlem amaçlı aşı öncesi 4 saat evvel calpol ile aşıdan 4 saat sonra calpol şeklinde gittik ve 37.3 max gördüğümüz ateşti. Fakat uykudan ağlayarak uyanmak, uykuda ağlamak hatta direkt uyuyamamak. Aşırı huysuzluk yaptı bizimkinde. Etkisi diğerlerinden farklı olarak 36 saat sürdü ve sonra resmen bayılırcasına gün ortasında 3 saat uyudu. Yorulmuş vücudu yavrumun. Sonra ise geçti gitti.

Sünnet: Biz tam 3 ay 2 günlük iken yaptırdık. Dikişli, lokal anestezili, annenin çocuğunu yatırabildiği, emzirebildiği, oyun oynatabileceği güzel bir sünnet oldu. Bu açıdan İzmirde yaptıracaklara yaptırdığım yeri öneririm. Bilmiyorum belki yasaktır ondan böyle alenen yazmıyorum
18 saat uyuşukluğun süreceğini söyledi doktorumuz dolayısıyla ilk gün ilk idrar çıkışı dışında ağrıdan dolayı ağlama yaşamadık. Hatta calpol etkisiyle epey uyuduk. Ancak pipinin beze değmemesi için Karton bardak kesilip koyuluyor. Bu 5-6 saat bebeğiniz alışana dek epey darlıyor ve rahatsız ediyor onu dolayısıyla ondan dolayı ağladığı oluyor onu calpol etkisiyle uykuda geçirirseniz şahane. Onun dışında ilk 2 gün bardak kaldı doktorun verdiği losyonu pipiye sıkıp bıraktık başka bir şey yapmadık. Sonraki günler bardak çıktı losyon devam. 4-5 gün sonra sanırım ilk banyosunu yaptırdık. 10 gün sonra ise pipiyi geriye doğru çekerek yapışıklığı engellemek üzere sizden masaj yapmanız bekleniyor. Sanırım 2-3 haftaya dikiş düşmesi ve tam iyileşme gerçekleşiyormuş.

Aklınıza takılabilir şey olursa yine sorabilirsiniz

Evet yahu biz erkek anaları yerini sıcak tutuyor

Aşkolsun ben varım ya

Ya kızlar bebişler için önereceğiniz 3-6 aylık uyku tulumu varmı ev (23 24 derece)
Ben Owli uyku gurusu aldım 0.5 tog aldım içine giydirdiğimi değiştirir baharda da kullanırım dedim 0-36 ay kullanımı da kollarını çıkardım ilerleyen zamanlarda ayakları da çıkabiliyor
Ben de Owli aldım canım, uzun süre kullanımı olması güzel. Ama ben 0.3 tog aldım, sıcak çünkü evlerimiz.
Yalnız farkında mısınız burada hep oğlan anaları kaldı çoğunlukla. Kız anaları mutlu ve bahtiyar sanırım.
Yok valla ben de buradayım kız anası olarak Kızımın bir prenses olacağını sanmıştım ama anamızı ağlattı maalesef Şimdiden ikinci çocuğu kesinlikle yapmayacağımız netleşti

Ya evet ağzında meme varken gülüyor çok komik oluyor ağzını burnunu yiyesim geliyor

Sakinken yatırıyorum, sonra ağlamaya başlıyor Böyle güzel düzen tutturduk bence ya üç dört gündür, en fazla 1-2 dk ağlıyor sonra uyuyor

Yoo benimki de kız ama genel olarak iyiyiz ya o kadar tasa elbet olacak bebek bunlar. Biz de cuma günü verem ve rotayı beraber olacağız bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…