2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    235
Laktozu tahmin edip relactaz verdi dr. Guruldu karnı hep gaz. Ben süt ürünü yemesem de. Kakayı bence o durdurdu. O yüzden vermiyorum relactazı 4 gündür. 3 kere kaka yaptı.
Mukuslu kaka, kakada kan ve ciltte egzema, geçmeyen pişik olmalıymış sanırım süt alerjisinde.
egzama ve gurultu var bizde de. nasıl çare olucaz ? benim bebiş 5 aylıı oldu şükür ama gazı bitmedi sabah 4 ten beri kucağımda uyuyor beşiğe bırakınca ıkınmaya kıvranmaya başlıyor,

yok, hayır müstakil değil apartman dairesinde oturuyorum. dediğim gibi 4. kat ve aşırı güneş alan bir daire. ama nedense kışın camlarda çok buhar oluyor ve akan su pencere altında kararma yapıyor. silince geçiyor. evde rutubet kokusu yok ve nem yüzde 65 görünüyor. bebek için fazla mı nem miktarı? sizin evlerde nasıl nem oranı onu merak ettim. Allah korusun olmaz inşallah öyle bişey ya korkutma beni 🥲
Ben giriş katta oturuyorum yazın güneş alıyordu şimdi kış gelince neredeyse hiç doğrudan güneş almıyor :/ %47-50 bazen de 55 oluyor nem oranı. Bir iki kez 60 da gördüm neye göre değişiyor hiç bilmiyorum salon mutfak birleşik. Yatak odasında da gece peteği kapatıyoruz

egzama ve gurultu var bizde de. nasıl çare olucaz ? benim bebiş 5 aylıı oldu şükür ama gazı bitmedi sabah 4 ten beri kucağımda uyuyor beşiğe bırakınca ıkınmaya kıvranmaya başlıyor,
Kakası ne durumda? Doktor ne dedi egzemasına?

Ben de her uyandığımda emziriyorum da bi sorayım dedim, eşim instagramda bir doktorun videosunu dinletti de doğru düzgün dinlemedim açıkçası çocukları uyumadan önce önce beslemeyin insülinden faso fiso bişeyler diyordu dikkate almadım. 😅
O çocuklar içindir ya bebekler için değildir bence 😂

kakası mukuslu ya da kanlı değil şükür egzamasına bebeklerde oluyor dedi alerjik durumdan bahsetmedi. lipokrem verdi sürünce geçiyor ama tekrar çıkıyor farklı yerlerden
Kakada sorun yoksa egzema sık rastlanıyormuş evet. İyi nemlendirin deniyor. Gurultu emerken gazla dolduğundan da oluyor. Kaka normalse korkmayın.

arkadaşlar bir şey soracağım. kışın kaloriferden dolayı evde nem azalır derler ya genelde. bizim evde öyle olmuyor sanırım. aşırı güneş gören bir evdeyim, 4. kat, önümüz açık ama her nasıl oluyorsa camlar hep su. içeride nem fazla olduğu için suya dönüşüp akıyor sanırım ve camdan akan su pencere altındaki duvarlarda kararma yapıyor. rutubet oluyor sanırım. bu bebek için sorun olur mu sizce? nem oranını yüzde 65 gösteriyor nem ölçer. nasıl çözerim bunu bilemedim ya. sizde var mı böyle bi sorun?
Rutubet yerişkin insan için bile zararlı canım camlarınız kötü galiba bi macunlarını falan yenileseniz iyi olur. Camların önüne havlu vs koy günlük değiştir duvara akıp küf yapmaz en azından

Bizim de aynı sizin gibi 4.kat ve güneş alan bir ev canım aynı sorun bizde de var ki bizim 80 üstü olduğu oluyor camları açıp azaltmaya çalışıyorum ama maalesef odanın tavanında küflenmeler başladı🥹 Nem alma cihazı diye bir şey var ondan almayı planlıyoruz ben işe dönünce çünkü maliyetli biraz. Tamamen binanın yapısından kaynaklı yalıtımı düzgün yapılmamış. Kayınpederimin evi oturduğumuz ev diğer odalara denk gelen çatıya taş yün yaptırmış kayınpeder oralarda bu sorun yok ama yatak odası tam apartman kısmına denk geldiğinden yaptıramıyoruz ve her yağmurda apartman tavanı aka aka bizim odayı da mahvetti sonunda. Odada benim bile burnum tıkanıyor bebişim de rahat uyuyamıyor eminim tek yöntem şu an sık havalndırmak. 🫠
yaaa 🥲 belki bizim de yalıtım düzgün değildir bi fikrim yok. kiracı olduğumuz için çok müdahale edemeyiz de. tavanlarda bi sıkıntı görmedim de camlar hep ıslak. normalde pencerelerin altında akan suyu tutsun diye bir mermer filan olur. öyle bişey yapmamışlar, dolayısıyla su akıp duvara iniyor direkt ve küf yapıyor. ben de bakayım şu nem alma cihazına çok sağol canım ❤️

Ayyy çok geçmiş olsun yaaa, bebişler hiç hasta olmasa keşke 😓 acillik değildir ya, geçer gider inşallah. Osman hocaya göre zaten burun tıkanıklığını gidermekten başka yapılacak bişey yok diyor, nebülizatörden sonra sırtına pat pat yapıyorsun dimi canım? Onu yapmazsanız bi anlamı yok diyordu. İnşallah hızlıca geçer gider canım 🙏🥺🙏🏻

Canım o kadar kararma yapacak kadar varsa bence iyi bi önlem almalısın, tehlikeli o maalesef. Bizim de kalorifer azaltacağına arttırdı nemi, kapı açık uyuyoruz. Biraz etki ediyor ama havalandırmaktan başka çözüm bulamadım. Gün boyu odayı havalandırıyorum, sadece gece kapalı olmuş oluyor cam o zaman tolere ediyor gibi ama çok artarsa naparım bilmiyorum 🤷🏼‍♀️
evet pat pat vuruyorum sonrasında da SF yapıyorum canım belki yumuşamıştır, genzine akmıştır diye. ama bu kadar tuzlu su bebeği rahatsız eder mi, yakar mı filan diye de bi tedirginlik var.
ben de odayı havalandırdığım zamanlar nem 55lere düşmüş. az havalandırma yapıyorum galiba ev soğuyacak diye :l
Ben giriş katta oturuyorum yazın güneş alıyordu şimdi kış gelince neredeyse hiç doğrudan güneş almıyor :/ %47-50 bazen de 55 oluyor nem oranı. Bir iki kez 60 da gördüm neye göre değişiyor hiç bilmiyorum salon mutfak birleşik. Yatak odasında da gece peteği kapatıyoruz
senin iyiymiş canım nem oranı. demek güneş görmesiyle çok orantılı değil mi bilemedim. bir de belki yaşadığımız yerler etkilidir ben biraz sahile yakın bir bölgedeyim. evler genel olarak nemli. nemin düşmesi için ısının artması gerekiyor ama ben takip ettim, bazen ısı artsa da nem artmış. neye göre anlamadım
Rutubet yerişkin insan için bile zararlı canım camlarınız kötü galiba bi macunlarını falan yenileseniz iyi olur. Camların önüne havlu vs koy günlük değiştir duvara akıp küf yapmaz en azından
camlarda sıkıntı yok canım zaten ev daha 2-3 yıllık ama belki yalıtım filan kötüdür :KK43: önlem alıcam inşallah çok teşekkürler ❤️

X