- 19 Şubat 2024
- 1.074
- 943
- 31
buzluktan çıkardığını önce normal buzdolabına koyuyorsun, sonra tamamen çözülünce ılıması için dışarı bırakıyorsun. ben hiç vermedim ama yoğunbakımdan çıkarken bu şekilde söylemişlerdi. direkt suya koyulmaması lazımmışBuzluktan çıkardığınız sütleri nasıl ısıtıyorsunuz dün ben denedim kokusu farklı geldi vermedim çıkarıp ılık suyun içine koydum poşetle beklettim buzu çözülünce suyun sıcaklığını arttırdım ama olmadı
ben de buna yakın bir yöntem buldum son bir haftadır. birkaç sorunumuz birden çözüldü. bebeğim çok fazla emmek istiyordu. memeyi bir kere ağzına verince bir daha alamıyordum bu yüzden de bir saat emdiyse bir saat de kusuyordu. şimdi yeterince emdiğini hissedince ve dediğin gibi memeyi tut bırak yapmaya başlayınca doyduğunu anlayıp ağzına emzik verip göğsüme bastırmaya devam ettim. hem hiç ağlamadan uykuya daldı hem de fazla emmediği için kusması büyük oranda azaldıBebenin memede neden ağladığını buldumuykusu geliyo meme emerek uyumak istiyo ama karnı tok ona sinirleniyo çünkü ne zaman böylr memeyi bırakıp bırakıp ağlasa kucağıma alıp pışpış yaptım uyudu
Lipaz enzimi yüzündenmiş o koku. Dondurup çözdürünce öyle kokuyormuş. Oda sıcaklığında suda bekletince hemen çözülüyor.Buzluktan çıkardığınız sütleri nasıl ısıtıyorsunuz dün ben denedim kokusu farklı geldi vermedim çıkarıp ılık suyun içine koydum poşetle beklettim buzu çözülünce suyun sıcaklığını arttırdım ama olmadı
Bilmiyordum.buzluktan çıkardığını önce normal buzdolabına koyuyorsun, sonra tamamen çözülünce ılıması için dışarı bırakıyorsun. ben hiç vermedim ama yoğunbakımdan çıkarken bu şekilde söylemişlerdi. direkt suya koyulmaması lazımmış
Ben de emziksiz versiyonu yapıyorum emzik almıyo ama çok rahat oldu böyle inş bozulmazben de buna yakın bir yöntem buldum son bir haftadır. birkaç sorunumuz birden çözüldü. bebeğim çok fazla emmek istiyordu. memeyi bir kere ağzına verince bir daha alamıyordum bu yüzden de bir saat emdiyse bir saat de kusuyordu. şimdi yeterince emdiğini hissedince ve dediğin gibi memeyi tut bırak yapmaya başlayınca doyduğunu anlayıp ağzına emzik verip göğsüme bastırmaya devam ettim. hem hiç ağlamadan uykuya daldı hem de fazla emmediği için kusması büyük oranda azaldıo kadar rahatladım ki inşallah böyle devam eder
Doyuyordur umarım ya zaten kilosu sınırda mamayı da azalttım cuma günü göreceğiz bakalım ne kadar almışNormal normal benimki de öyleydi daha yeni yeni memede daha az zaman geçirmeye başladı
Sağlık ocağı yapacak haftaya şu an ellerinde yokmuşKızlar verem aşısını oldunuz mu? Olduysanız nerede yapıldı? Aile hekiminde mi?
Memede pasif emmeye geçtiğinde parmağınızı kenardan ağız içine sokarak memeden ayırın, benim bebeğim emzik almadığı için parmakla negatif basıncı alıyorum, yoksa emzik sokardım. Sonra yatağına koyun. Ben el örgüsü pufidik bi battaniyenin üzerine yan yatırıyorum, gece uykusunu sert sünger de sırt üstü yatırıyorun. Yan yatmayı sevdiği için gündüz kontrolümde olduğum için yan yatırmayı tercih ediyorum. Deneyin, ama her gün bi huy değiştiriyor bunu da unutmayın, bugün sevdiği şeyi yarın kabul etmemesi an meselesiEvet dünden beri başladık gündüz yatağına koymaya ama hep memede uyuyor :/ sonra yatağına koyuyorum yani kendi kendine uyuduğu çok sayılıdır. Sanırım geceyle beraber günde 12 saat filan uyuyor ortalama
Sağol canım, yaptım iyi geldi. Bugün toparladım çok şükürbol bol tuzlu su ile yıka burnunu canım. genzimi yakacak kadar çekmiştim iki güne düzeldi benim, hatta 1 günün sonunda hafiflemişti.
Ben de yatağa alışsın diye denedim bugün böyle ama benden ayrıldığı an uyanıyor. Uyuyamayınca daha da huysuzlanıyor, bu sefer memeyi de almıyor iyice ağlayıp. Uyusun diye geze geze emziriyorum vs. derken kısır bi döngü oldu. Şu uyku düzenini bi çözebilsek herşey hallolacak da hiç umudum yok yaMemede pasif emmeye geçtiğinde parmağınızı kenardan ağız içine sokarak memeden ayırın, benim bebeğim emzik almadığı için parmakla negatif basıncı alıyorum, yoksa emzik sokardım. Sonra yatağına koyun. Ben el örgüsü pufidik bi battaniyenin üzerine yan yatırıyorum, gece uykusunu sert sünger de sırt üstü yatırıyorun. Yan yatmayı sevdiği için gündüz kontrolümde olduğum için yan yatırmayı tercih ediyorum. Deneyin, ama her gün bi huy değiştiriyor bunu da unutmayın, bugün sevdiği şeyi yarın kabul etmemesi an meselesi
2. Ayda sağlık ocağında oldukKızlar verem aşısını oldunuz mu? Olduysanız nerede yapıldı? Aile hekiminde mi?
Aynen ben de bıraktım uğraşmayı nerde ne zaman isterse öyle uyuyo. İkimize de yazık oluyodu bir şeyleri diretmeye çalışınca. Nefret ettim instagramda karşıma çıkan şöyle uyutun böyle uyutmayın videolarından. Uyumuyo kardeşim uyumuyo memeden ayırıp beşiğine koyup pışpış yapınca uyumuyo morarana katılana kadar ağlıyo napalım yani. Ağlatmadan uyku eğitimi yalan bence.Ben uykuyla savaşmayı bıraktım yaa sabah anakıcagona koyuyorum artık kaç saat uyursa akşamda reflü yatagı. Cünkü naparsam yapayım o istedigi saatte istedigi yerde uyuyo. O gece benim yanımda uyuyacaksa istedigi kadar diger yataklara koyayım mac yarım saat sonra mızırdanıyo. 3-5 ten sonra bende paydıs edip alıyorum yanıma. Yada o 11 -12 de uyuyacaksa ben istedigim kadar 7-8 de başlayayım uyıtmaya mümkün değil uyumuyor. 4-5 saat ugrastıgınla kalıyorum. Ama uyumak istiyorsa diyelim 5-10 dk da uyuyabiliyor. Artık ne istedigini takip etmeye calısıyorum sadece
Biz onu çözene kadar büyücekler zatenSağol canım, yaptım iyi geldi. Bugün toparladım çok şükür
Ben de yatağa alışsın diye denedim bugün böyle ama benden ayrıldığı an uyanıyor. Uyuyamayınca daha da huysuzlanıyor, bu sefer memeyi de almıyor iyice ağlayıp. Uyusun diye geze geze emziriyorum vs. derken kısır bi döngü oldu. Şu uyku düzenini bi çözebilsek herşey hallolacak da hiç umudum yok ya
Hahahahha aynen öyleBiz onu çözene kadar büyücekler zatenvalla saldım artık kabullendim nasıl isterse öyle uyuyo yeter ki uyusun yoksa ikimiz de perişan oluyoruz. Sonuçta geçici bu dönem yani illa büyüyecek öğrenecek gece uyumayı ömür boyu sürmeyecek bu böyle
Aynen öyle cocugun kulagının içinden gozyaşı silmekten nefret ediyorum ben yaa aglaymıcam öleAynen ben de bıraktım uğraşmayı nerde ne zaman isterse öyle uyuyo. İkimize de yazık oluyodu bir şeyleri diretmeye çalışınca. Nefret ettim instagramda karşıma çıkan şöyle uyutun böyle uyutmayın videolarından. Uyumuyo kardeşim uyumuyo memeden ayırıp beşiğine koyup pışpış yapınca uyumuyo morarana katılana kadar ağlıyo napalım yani. Ağlatmadan uyku eğitimi yalan bence.
Yaa valla saldım yeter bir şekilde ayak uydurcaz birbirimize ben strese girdikçe çocuk da giriyo yazık. Klasik muayene göğüs sırt dinleme boy kilo dışında motor becerilerine baktı ellerinden tutup kaldırır gibi yaptı yüz üstü yatırıp başını kaldırıyo mu diye baktı göz temasına takibine vs her şeyine baktıHahahahha aynen öyleo arada biz pert ben de o evreye geçip kucağımda uyutuyorum en son. Sürekli 4.ayda düzen kurmalısınız dedikleri için geriliyorum 3.ay kontrolünde doktor neleri kontrol etti sizde?
Ayy bırak kız yazık ya daha 3 aydır dünyadalar korkuyolar tek yatmaktan böyle düşününce çok üzülüyorum içime sokasım geliyoAynen öyle cocugun kulagının içinden gozyaşı silmekten nefret ediyorum ben yaa aglaymıcam öle
Bizimki hiç böyle değildi ya sadece boy kilo baktı göğüs dinledi bide hasta dedim diye boğazlarına baktı hiç aylık kontrol gibi değildi. 1100 tl para veriyoruz bide sağlık ocağı bile göz takibi yapıyor aradaYaa valla saldım yeter bir şekilde ayak uydurcaz birbirimize ben strese girdikçe çocuk da giriyo yazık. Klasik muayene göğüs sırt dinleme boy kilo dışında motor becerilerine baktı ellerinden tutup kaldırır gibi yaptı yüz üstü yatırıp başını kaldırıyo mu diye baktı göz temasına takibine vs her şeyine baktı