Değişiyor. Mama+anne sütü günde 700u yakalamaya çalışıyorum. Hatta geçmeye de çalışıyorum da pek beceremiyorum.Günde kaç CC veriyorsunuz acaba anne sütünü?
Evet doktorun çok haklı. Sabah benimki bir uyudu böyle 3,4 saat rüya öğünü yaptım. İşimi gücümü gördüm falan. Çok sevindim ama Şu an çıldırmak üzereyim. Uyumuyor.Kucakta uyutmamaya çalışın, 3 4 gün sizi biraz zorlayacaktır ancak kucakta uyuduğunda bi 5 dk sonra yatağına yatırın, ağlayacak tekrar uyutup yatırın, yatakta da 2 saat yatmasını beklemeyin. Zaten yenidoğan gündüz 3-4 uyku yapıyor, bunlar 45 dk ile 2 saat arasında değişiyor. Bana doktor 15 20 dk da uyusa bu uykudur, genellikle rem uykusunda olurlar dedi. 2 saatten fazla uyumasına müsaade etme doğal gürültü çıkararak uyanmasını sağla dedi. 2 saatten fazla uyuduğunda derin uykusunu yapmış oluyor bu kez de gece uykusu gecikiyor veya kısalıyor. Memede pasif emerken uyuduğunu da uykudan saymak gerekiyormuş. Ben endişe ediyordum. Bu çocuk toplasan 10 saat uyumuyor diye, doktor 10 saattten çok daha fazla uyuyor böyle düşünmeyin dedi.
Bende sallıyorum arada uyaran ihtiyacı o. Sadece bazıları çocuğu beyin sarsıntısı geçirecek kadar sert sallıyor o sıkı nti. Hafif hafif sallamaktan bisi olmaz. Ben ağına emzik verip, kundak yapıp çok hafif hafif sallıyorum. Bazen öyle uyuyor.Kesinliklee yarıyor bence ben önermeyenleri dinlemedim çünkü bildiğim tüm bebekler böyle büyüdü çevremde fazla kasmıyorum ben
Bence olabilir ya nem etkiliyor terlemeyi çünkü eve gidince daha iyi gözlemlersinHiçbir fikrim yok ama daha yüksek olabilir ondan mı acaba
Aynı gün yaptılar bizeKızlar merhabalar, rota ve menenjit aşısının ilk dozu da aynı gün mü yapılıyor. Yoksa rota nın ilk dozu 3. Ay menenjit in ilk dozu 5. Ay şeklinde mi?
Bize de yapmadılar veremi. Toplu yapacaklarmış. İlacı açacak, bir sürü kişi aynı anda olacak aşıyı. Sağlık bakanlığı aşıdan kısıyor artık dedi. Benden haber bekleyin dedi.Biz halen ikinci ay aşılarını olamadık ya 28’inde doldu ikinci ayımız, geçen hafta verem aşısı yokmuş bu hafta da grev var sonraki hafta cumaya yaparız dedi sağlık ocağındaki hemşiremiz :/ geç olmaz mı dedim yok olmaz dedi olmaz umarım
Aynen bana da öyle söyledilerBize de yapmadılar veremi. Toplu yapacaklarmış. İlacı açacak, bir sürü kişi aynı anda olacak aşıyı. Sağlık bakanlığı aşıdan kısıyor artık dedi. Benden haber bekleyin dedi.
Doyuyodur bence benimkide öyle saat başı emiyor. Kilo alımı güzel bol bol çiş kaka da yapıyor. Birazda keyfi emiyolar galiba kendini rahatlamak için falan. Onların da farklı bir dünyası varYa günde 7-8 bez değiştirmişiz bebeğim doymuştur değil mi? Ama gündüz saat başı memede bu normal mi ya
Valla hiç sagmadim da buzluğa koymadım da canım ama eğer sütun varsa emiyorsa emzir hiç onu verme benceBuzluktan çıkardığınız sütleri nasıl ısıtıyorsunuz dün ben denedim kokusu farklı geldi vermedim çıkarıp ılık suyun içine koydum poşetle beklettim buzu çözülünce suyun sıcaklığını arttırdım ama olmadı
Buzluktan sonra dolabın üst kısmında çözülmesini bekliyorum çözüldükten sonra biberonun içine koyup sıcak suya oturtup biraz bekletip veriyorum Bi anda çözdirmemek gerekiyor süt bozuluyor bu seferBuzluktan çıkardığınız sütleri nasıl ısıtıyorsunuz dün ben denedim kokusu farklı geldi vermedim çıkarıp ılık suyun içine koydum poşetle beklettim buzu çözülünce suyun sıcaklığını arttırdım ama olmadı
Bizim o durum 5 günde geçtiBiz dün rotayı olduk ya çocuk rotadan sonra aşırı gazlandı sürekli ayaklarını kaldırıp ağlayarak osuruyor böyle değildi ya
Geçen perşembe olduk biz de hala toparlanamadı dün de hiç kaka yapmadı her gün 1 kere de olsa yapardı ve 2 gündür ne gece ne gündüz deliksiz 2 saat uyumuyor saat başı kalkıyor gaz sıkıntısındanBiz dün rotayı olduk ya çocuk rotadan sonra aşırı gazlandı sürekli ayaklarını kaldırıp ağlayarak osuruyor böyle değildi ya
Ya öncesinde beni bi ton emdi, sonra baktım emmiyor ağzında tutuyor dedim doymuş. Yine de mama vereyim dedim 90 cc’den 80’inini içti yineDoyuyodur bence benimkide öyle saat başı emiyor. Kilo alımı güzel bol bol çiş kaka da yapıyor. Birazda keyfi emiyolar galiba kendini rahatlamak için falan. Onların da farklı bir dünyası var
Normal normal benimki de öyleydi daha yeni yeni memede daha az zaman geçirmeye başladıYa günde 7-8 bez değiştirmişiz bebeğim doymuştur değil mi? Ama gündüz saat başı memede bu normal mi ya
Yakında işe başlayacağım onun için lazım olacakValla hiç sagmadim da buzluğa koymadım da canım ama eğer sütun varsa emiyorsa emzir hiç onu verme bence
Sütleri dondururken direk buzluga atınca koku tat değişikliği oluyor die okumustum birinde. Ben oyuzden ilk buzdolabına koyuyorum sonra buzluga atıyorum.Buzluktan çıkardığınız sütleri nasıl ısıtıyorsunuz dün ben denedim kokusu farklı geldi vermedim çıkarıp ılık suyun içine koydum poşetle beklettim buzu çözülünce suyun sıcaklığını arttırdım ama olmadı
Canım buzluktan çıkarıp ılık sunun içinde çözdürüyorum bi kaç dk da çözülüyor ilik su olduğu için isis da uygun oluyor biberona koyup veriyorum sonra benBuzluktan çıkardığınız sütleri nasıl ısıtıyorsunuz dün ben denedim kokusu farklı geldi vermedim çıkarıp ılık suyun içine koydum poşetle beklettim buzu çözülünce suyun sıcaklığını arttırdım ama olmadı