Ben uykuyla savaşmayı bıraktım yaa sabah anakıcagona koyuyorum artık kaç saat uyursa akşamda reflü yatagı. Cünkü naparsam yapayım o istedigi saatte istedigi yerde uyuyo. O gece benim yanımda uyuyacaksa istedigi kadar diger yataklara koyayım mac yarım saat sonra mızırdanıyo. 3-5 ten sonra bende paydıs edip alıyorum yanıma. Yada o 11 -12 de uyuyacaksa ben istedigim kadar 7-8 de başlayayım uyıtmaya mümkün değil uyumuyor. 4-5 saat ugrastıgınla kalıyorum. Ama uyumak istiyorsa diyelim 5-10 dk da uyuyabiliyor. Artık ne istedigini takip etmeye calısıyorum sadece
Gerçekten öyle, nasıl isterse öyle uyuyor. Geçen doktor arkadaşlarımız gelmişti, onların da 2 yaşında çocuğu var. O da kendi kendine değiştirmiş hep düzenini. Bi anda kendi kendine gündüz iki uykuya sonra tek uykuya düşmüş vs. Naparsak yapalım onların isteğine uyuyoruz bi yerde
Keşke alnında “anne karnım tok sadece uyumaya geliyorum memeye” ya da “sadece uykum var emzirme uyut beni” filan yazsa
Kendi sinyal veriyo aslında ama benim içim rahat etmiyor ya değilse diyorum kendimi evhamlandırıyorum
Aynen ben de bıraktım uğraşmayı nerde ne zaman isterse öyle uyuyo. İkimize de yazık oluyodu bir şeyleri diretmeye çalışınca. Nefret ettim instagramda karşıma çıkan şöyle uyutun böyle uyutmayın videolarından. Uyumuyo kardeşim uyumuyo memeden ayırıp beşiğine koyup pışpış yapınca uyumuyo morarana katılana kadar ağlıyo napalım yani. Ağlatmadan uyku eğitimi yalan bence.
Bıktım cidden çocuk büyütmenin teorik bişey olduğunu düşünen videolardan ya. Öyle olsa hiçbir bebek ağlamaz heralde. Genel geçer şeyler söylemek çok yanlış bence. Benim bebeğim sling sevmiyor, beyaz gürültüye aşırı tepki vermiyor herhangi bi oyuncağı gibi tepki veriyor, kundak hiç yapamadım çünkü sıkıştırılmaktan hoşlanmıyor, aynı dediğin gibi yatırıp pışpış yapınca krize girip ağlıyor, yatağa koyduğumda değil daha mememden ayırınca uyanıyor vs. bir sürü farklı tepkisi var. Bence de ağlatmadan uyku eğitimi yok ve umarım kendi düzenlerini sağlarlar yoksa bittik
ben ağlatarak veremem çünkü kesinlikle
Yaa valla saldım yeter bir şekilde ayak uydurcaz birbirimize ben strese girdikçe çocuk da giriyo yazık. Klasik muayene göğüs sırt dinleme boy kilo dışında motor becerilerine baktı ellerinden tutup kaldırır gibi yaptı yüz üstü yatırıp başını kaldırıyo mu diye baktı göz temasına takibine vs her şeyine baktı
Çok sağol canım
ben de motor becerilerini kontrol etmesini bekliyordum ama bizim bebe ortalığı yıktı doktorda, doktor da bana sadece sizi görünce gülümsüyor mu diye sordu, sonra mecburen çıkmak zorunda kaldık. Tekrar gidicez, ona göre hazırlıklı gideyim dedim
Ayy bırak kız yazık ya daha 3 aydır dünyadalar korkuyolar tek yatmaktan böyle düşününce çok üzülüyorum içime sokasım geliyo
Öfff benim de öyle üzülüyorum onun bakış açısından bakınca. Ne güzelmiş karnımın içi diyorum
kızlar bu beyaz gürültü bu aralar bizde çok işe yarıyor. gece uykuya geçişte ve gündüz uyku süresini uzun tutmada baya faydasını gördüm ama bi sakıncası var mıdır acaba ya? hemen hemen her gün açıyorum artık ama biraz kararsız kaldım. şöyle bir artısı oldu, benim bebiş sesten çok etkileniyor. biz içeride kapı açıp kapasak sifon çeksek filan hepsine irkiliyordu. ama beyaz gürültü olunca o seslerin hepsini yutuyor daha deliksiz uyuyor. yine de alışkanlığa dönüşsün istemiyorum :/ dönüşür mü acaba
Canım ona verdiği tepkiler 4.ayla azalıyormuş zaten. Alışkanlık yapmaz bence. Tüm uyku boyunca mı açıyorsun? Ben başlarda gece uykusuna geçişte kullanmıştım, o zaman da max 1 saat açık kalıyordu. Sonra dalmış olduğu için uykuya devam ediyordu.
Kızlar 2 gün oldu oğlum kaka yapmıyor ama gaz çıkarıyor. Sizce zeytinyağ vereyim mi bekleyeyim mi? Huzursuz değil ama uykusu iyice azaldı çok sık uyanıyor kakadan mı bilmiyorum
Bence verme canım, Osman Gönülal hiçbir faydası yok diyor
bizim de geçen haftalarda hep 3-4 güne bir yapıyordu. Bekledik, biriktirip çokça yapmıştı. Şimdi 2 güne bir yapıyor