- 17 Temmuz 2022
- 2.779
- 2.386
- 30
Ya sağlıklı olsun da kilosu az olsun dicez artık napalım elimizden geleni yapıyoruzTam olarak aynı benim de ilk sıkınca fışkırıyor çocuğun saçına kadar. Ama sağınca gelmiyor. Kilo konusu nasıl çözülecek hiç bilmiyorum doktorumuz takılma yavaş yavaş alacak dedi. Mama da takviye ediyorum şu an babası mama veriyo benim memede ağladı yine
30 cc içmişYa sağlıklı olsun da kilosu az olsun dicez artık napalım elimizden geleni yapıyoruz
Bizim de bir dönem öyle oldu işte her emzirme sonrası 30 cc mama takviyesi yaptık öyle düzeldi kilo alımı. Doktor sorun yok diyorsa bu kadar stres yapıp olan sütü de etkilemeye gerek yok sanırım ya ne biileyim30 cc içmişya benim derdim zaten gelişimi aslında, yoksa tombul olsun istemem ki. Ama böyle az gelişiyor gibi hissediyorum çok üzülüyorum ya. Boyu 51 ile doğdu ilk ayın sonunda orda da gelişemedi 52’ydi, şimdi ikinci ayda 56 oldu. Haftaya tekrar tartısı var nasıl ilerleyecek bakalım.
Ya evdeki tartıda geçen hafta önce kendim sonra bebeğimle çıktım aradaki fark 4,6’ydı kilosu da 4,6’ydı. Şimdi evdeki fark 4,8 ama doktordaki tartı 4690 halen (4715 çıktı ama işte bezini filan düştü doktor) ben anlamadım niye öyle fark oldu
Canım sağlıklı yağdan ve proteinden zengin beslenmeyi dene bir de istersen. Sütün yağlanır daha güzel kilo alır. Lohusa yağı bize iyi geldi bizim de ilk ay 950 gram 2.ay 1.250 3.ay 1.400 oldu kilo artışı o arada ek olarak lohusa yağı kullandım bir de ceviz avokado falan tüketiyorum bir de yeşillikKızlar biz bu kilo işini çözemedik bi türlü ya. Geçen hafta 4600’dü şimdi 4690 günlük 15 gram almış yani 20-30 alması gerekirken. Ama hiçbir açlık belirtisi yok, açlık ağlaması yok, en az 6-7 çişli bez var. Beni güzel emiyor, mamayı 90 cc’ye çıkarmıştık ama onu bitirmiyor kaç gündür, belki 20-30 cc içiyordur, benimle doyuyor yani. E kiloyu niye göremiyoruz tartıda. Doktorumuz endişelenme alacak kilo yine takip edelim diyor, aldığı kadar mama diyor. Ben nasıl yapacağız bilemiyorum artık
Kuzu atak haftamız bizimki de aynıÇocuğum bozuldu ay imdaathiç uyutamadım bugün 5 dk 5 dk uyudu memedem ayrılmıyo dün rota aşısı oldu onun etkisi mi acaba
Aynen kuzum doğum izni totalde 112 gün benim de 37.haftam 15 ağustostu işe dönüşüm 5 aralık. Doğum yaptığın tarih işe dönüşü etkilemiyor total süre baz alınıyor doğum tarihi sadece bebişinle geçireceğin süreyi artırıp azaltıyor maalesefYok kuzum 112 gün ama doğum sonrası raporda 112-(37.haftadan doğum gününe kadar olan gün sayısı) olarak hesaplanmış. Yani benim 37.haftam 15 Ağustostu, doğum yaptığım tarih 26 Ağustos, 112-11 yapıp 101 günlük rapor vermişler. SGK da buna doğru diyor. Ben de diyorum ki doğum yaptığım günden itibaren 112 gün olmalıydı ama kabul ettiremedim.
Ya ben galiba sağlıklı beslenemiyorum elime ne geçerse onu yiyorum akşamları mutlaka protein yiyorum ama kahvaltı yapmaya çok vaktim olmuyo bazen ayakta bi yumurta haşlayıp ağzıma atıyorum bazen onu da yemiyorum o yüzden mi bebeğim az kilo aldı acabaCanım sağlıklı yağdan ve proteinden zengin beslenmeyi dene bir de istersen. Sütün yağlanır daha güzel kilo alır. Lohusa yağı bize iyi geldi bizim de ilk ay 950 gram 2.ay 1.250 3.ay 1.400 oldu kilo artışı o arada ek olarak lohusa yağı kullandım bir de ceviz avokado falan tüketiyorum bir de yeşillik
Kuzu atak haftamız bizimki de aynı
Aynen kuzum doğum izni totalde 112 gün benim de 37.haftam 15 ağustostu işe dönüşüm 5 aralık. Doğum yaptığın tarih işe dönüşü etkilemiyor total süre baz alınıyor doğum tarihi sadece bebişinle geçireceğin süreyi artırıp azaltıyor maalesef
Yaa. Öyle de olabiliyor demek. Ben de mukusa önemsiz dediği için derin bi nefes almıştım. Ne var ne yok yasak etmedi neyse:)Benim kızımda huzursuzluk ve kilo alımında azalma olmadığı için doktorumuz diyet yapma dedi. İlk kızımda da böyle olmuştu ek gıdaya 5. Ayda başlamıştık, bu kızımdada böyle yapmayı düşünüyorum bakalım
33+1 de doğdu şuan 3 ay 20 günlük 4 saatte bir besliyorum gündüzleri geceleri de uyanmadığı sürece beslemiyorum doktor en son gittiğimde beş saate kadar geceleri bekleyebilirsin uyandırma demişti eğer bebek ufak değilse şekeri düşmez büyüdüler artık bişey olmaz ben böyle devam ediyorum bir aydır ve birşey olmadıMerhaba, benim bebeğim de prematüre sizin bebeğiniz kaç haftalık doğdu? Bir de şimdi nasıl ilerliyorsunuz benim bebeğim de 4-5 saat uyuyor. Konu açmıştım bununla ilgili şekeri düşer dediler ben de uyandırıp beslemek istedim fakat öyle sık 2 saatte 3 saatte bir almıyor acıkmamış oluyor.
10.ayda azalarak bitmiş oldu. Ben de dayanamayıp 5-6 aylıkken halı örtüsü koltuk örtüsü aldığımı hatırlıyorum. Silemeden yenisini kusuyordu. Tummy time falan yaptırmaya korkuyordum kusuyor diye. İkincide alerji var ama kusma yok. Herkeste olmuyormuş galiba.ne zaman geçti peki canım? yani cidden artık aşırı bunaldımhareket ettirmeye korkuyorum. giderek iyi olacak derken giderek artmaya başladı sanki. alerji filan da böyle yapar mı bilemedim ondan kakasında mukus aradım
Direkt ondan deyip kendini suçlama kuzum ama değiştirmeye çalış mesela gece uyutunca kendine hemen kahvaltı tabağını hazırla sabah oyun halısında ya da ana kucağında oyalanırken 5 dkda yersin. Bana eşim hazırlıyordu ama artık çok erken gidiyor hazırlayamıyor ben de bu çözümü buldum. Sen de dene istersenYa ben galiba sağlıklı beslenemiyorum elime ne geçerse onu yiyorum akşamları mutlaka protein yiyorum ama kahvaltı yapmaya çok vaktim olmuyo bazen ayakta bi yumurta haşlayıp ağzıma atıyorum bazen onu da yemiyorum o yüzden mi bebeğim az kilo aldı acaba
Evet kuzum öyle oluyormuş 3 ayda terbiye oluyormuş genelde burada da bazı arkadaşlar demişti sanırımBenim pedler hep dolu dolu oluyordu şimdi hiç olmuyor sütüm yetiyor ama eskisi gibi dolmuyor pedler hep boş tek tük. Bende sütüm azaldı sanıyorum. Süt terbiye mi oluyormuş öyle
Gümüş kapak takarsam içine doluyor sonra oynayınca birden dökülüyor daha çok sızıyor benimBenim de akıyor gümüş kapak takmazsam
Yok canım sağım yapmıyorum sadece sütün kalitesi artsın diye bir hap kullanıyorum ama o mu yapıyor acabaSağım yapıyo musun veya süt arttırıcı şeyler kullanıyorsan da olabilir. Benim memeler sabah hariç hep sönük süt akmıyo ucundan ama kilo alımı iyiymiş bebişimin
İyi fikir denicem bunu gece hazırlayınca sabah şipşak kolay olur teşekkür ederimDirekt ondan deyip kendini suçlama kuzum ama değiştirmeye çalış mesela gece uyutunca kendine hemen kahvaltı tabağını hazırla sabah oyun halısında ya da ana kucağında oyalanırken 5 dkda yersin. Bana eşim hazırlıyordu ama artık çok erken gidiyor hazırlayamıyor ben de bu çözümü buldum. Sen de dene istersenBir ay da böyle bak bakalım farklılık var mı eğer yoksa mizaç deyip geçeceksin mecbur
Atletim aşağı kadar ıslanıyor aksa farkedersin canımcanım 7 24 gümüş kapak taktığım için akıyor mu farkında değilim. ama sütüm terbiye olmadı bence çünkü bi gün memelerim taş gibi süt fışkırıyor, bir gün sönük tam tersi :/
kaç kilo aldı canım aylık? ben de pek sağlıklı beslenmiyorum gibi geliyor bu arada ama kahvaltıyı şöyle hallediyorum. iki arada bi derede de olsa kahvaltı tabağı hazırlıyorum. sonra tepsiye çayımı tabağımı koyup bebişi ayağımda sallarken kahvaltı yapıyorum. rutin bu şekilde her sabahYa ben galiba sağlıklı beslenemiyorum elime ne geçerse onu yiyorum akşamları mutlaka protein yiyorum ama kahvaltı yapmaya çok vaktim olmuyo bazen ayakta bi yumurta haşlayıp ağzıma atıyorum bazen onu da yemiyorum o yüzden mi bebeğim az kilo aldı acaba
Bu ay 650 gr almış doktor kilo alımı iyi dedi de bana göre değil ya az almış zaten doğduğu zaman çok kilo kaybetti geriden başladı yavrum. Bi de bundan sonra kilo alımları azalacakmış iyice zayıf kalırsa diye korkuyorumkaç kilo aldı canım aylık? ben de pek sağlıklı beslenmiyorum gibi geliyor bu arada ama kahvaltıyı şöyle hallediyorum. iki arada bi derede de olsa kahvaltı tabağı hazırlıyorum. sonra tepsiye çayımı tabağımı koyup bebişi ayağımda sallarken kahvaltı yapıyorum. rutin bu şekilde her sabahsen de mümkün olduğunca geçiştirme
iyi almış canım ya sen sıkıntı yapma. ben de gerçekten az aldı sandım. elinden geleni yap, öğünlerini atlama sık sık emzir başka da yapacak bişeyimiz yok zaten. hepsi büyüyecek inşallahBu ay 650 gr almış doktor kilo alımı iyi dedi de bana göre değil ya az almış zaten doğduğu zaman çok kilo kaybetti geriden başladı yavrum. Bi de bundan sonra kilo alımları azalacakmış iyice zayıf kalırsa diye korkuyorum
Ya ben takmıyodum hiç kendi doktorumuz da iyi dedi hep ama kayınpeder bi doktora götürdü aman neymiş buranın en iyi çocuk doktoruymuş, kadın kilosu az dedi aşırı kafama takıldı zaten zor aşmıştım bu kilo alma mevzusunu yine başa döndüm. Persentile göre en alt seviyedeymiş garip garip mimikler yaptı bi daha gitmicem zaten emziren insana böyle mi davranılıriyi almış canım ya sen sıkıntı yapma. ben de gerçekten az aldı sandım. elinden geleni yap, öğünlerini atlama sık sık emzir başka da yapacak bişeyimiz yok zaten. hepsi büyüyecek inşallah