Kaç kilosu boyu ki. Bide ole az demez genelde doktor yaa. Bana gecen ay ebe 500 gram alsa yeter demişti. Boyunu benğmkinin heryerde farklı ölçüyolar yaa. Bide bu boy kilo olayında dogum kilosu yaşadıgı durumlar önemli ya mesela kğvezde kalması sarışık gecirmesi vs vsBoyu uzamış 20 günde 4 cm acaba o yüzden mi az alıyo diye düşündüm. Başka doktora gittik de boy üst sınırda kilosu az dedi canım sıkıldı biraz
Ben aldım uyku arkadaşı ama 4.aydan itibaren kullanılabilirmiş. Rutinin çok önemli olduğunu söylüyorlar. Biz banyoyla rutini oluşturduk, gerçekten banyo yapıp emip sonrasında yatınca uyuyor hep, beyaz gürültü de açıyoruz süreli olarak. Ama gündüz hiçbir düzenimiz yok, saati yok yeri yok. Eğitim vermek istiyorum ama her kafadan farklı ses çıkıyor. Kesinlikle ağlatmam. Öyle stresli bişey yapmam da gündüz oyunları, iletişimi vs. düzenlemek gerekirse onu yapabilirim belki. Araştırıyorum ben de ama hala net olarak emin olamadım ne doğru ne yanlış. İnşallah kendi uyudukları günleri görürüzKızlar uyku arkadaşı kullanan var mı? Önerilerinizi bekliyorum
4. Aydan sonra bu uykuları duzene sokmak lazım artık. Çünkü bende huni takicam yoksa artık. Reflü yatağıyla ayağimda sallayarak uyutuyorumnadiren kucağımda uyuya kalıyor yerine koyunca devam ediyor. 4. Aydan sonra uyku gerilemeleri bitecekmiş inşallah ondan sonra bir uyku rutini oluşturmak şartmış. Suanda da yapmaya çalışıyorum ama tabii patron kendisi nasıl isterse öyle oluyor
Allahım hepimizin bebeleri yatağa koydugumuz an kendi kendine uyusa ya
Giderek azalacak canım kilo alımı bence gayet de iyi kafaya takacak bir şey yok. Benim 2.ayda 21 güne kadar sadece 300 gram almıştı sonra 10 günde bir toparladı 700 gram daha ekledi yani 1 ay olarak baz alman daha doğru bence ve doğum kilosuyla oranla.20 günde 450 gr almış benim oğlan az almış gübi geldi bana ya ne diyosunuz? ama başka tartıydı belki o yüzden de olabilir bilmiyorum
Bizim de sürekli memede ama en azından artık algıları arttı kitap okuyoruz zeka kartı bakıyoruz muhabbet ediyoruz yenidoğan dönemindeki gibi sadece emip uyumuyor biraz daha açılıyor aralarıYa bizim kız hala öylehatta ilk zamanlardan daha çok bi bağlılık oldu, hep emmek istiyor, memede uyuyor. Yenidoğanken emzirirdim, uyurdu, yatağına koyardım 2 saat sonra uyandırır tekrar emzirirdim. Minimum 1 saat uyuyordu. Şimdi tüm uykularını memede yapıyor, saat başı emmek istiyor. Gazı da olsa emmeye geliyor Düzensizliğin içinde bir debeleniş
3290 gr 48 cm doğdu ama hastanede kaldı ya benim oğlum 3080 gr olarak aldık hastaneden. Bizim doktor hastane çıkış kilosundan hesaplıyo 5150 gr 62 cm şu anKaç kilosu boyu ki. Bide ole az demez genelde doktor yaa. Bana gecen ay ebe 500 gram alsa yeter demişti. Boyunu benğmkinin heryerde farklı ölçüyolar yaa. Bide bu boy kilo olayında dogum kilosu yaşadıgı durumlar önemli ya mesela kğvezde kalması sarışık gecirmesi vs vs
Haftaya kendi doktorumuza gidicez zaten bu doktorun tartısı falan da eski bi şeydi en iyisi kendi doktor randevumuzu bekleyeyim kafama takmıcam bunuGiderek azalacak canım kilo alımı bence gayet de iyi kafaya takacak bir şey yok. Benim 2.ayda 21 güne kadar sadece 300 gram almıştı sonra 10 günde bir toparladı 700 gram daha ekledi yani 1 ay olarak baz alman daha doğru bence ve doğum kilosuyla oranla.
Bizim de sürekli memede ama en azından artık algıları arttı kitap okuyoruz zeka kartı bakıyoruz muhabbet ediyoruz yenidoğan dönemindeki gibi sadece emip uyumuyor biraz daha açılıyor araları
Ben aldım uyku arkadaşı ama 4.aydan itibaren kullanılabilirmiş. Rutinin çok önemli olduğunu söylüyorlar. Biz banyoyla rutini oluşturduk, gerçekten banyo yapıp emip sonrasında yatınca uyuyor hep, beyaz gürültü de açıyoruz süreli olarak. Ama gündüz hiçbir düzenimiz yok, saati yok yeri yok. Eğitim vermek istiyorum ama her kafadan farklı ses çıkıyor. Kesinlikle ağlatmam. Öyle stresli bişey yapmam da gündüz oyunları, iletişimi vs. düzenlemek gerekirse onu yapabilirim belki. Araştırıyorum ben de ama hala net olarak emin olamadım ne doğru ne yanlış. İnşallah kendi uyudukları günleri görürüz
ya ben de rutine banyoyu eklemek istiyorum ama çok zor oluyo her gün küveti hazırla kaldır banyom küçük koridorda yapıyoruz daha pratik bi yolunu bulsam yapıcam.Ben aldım uyku arkadaşı ama 4.aydan itibaren kullanılabilirmiş. Rutinin çok önemli olduğunu söylüyorlar. Biz banyoyla rutini oluşturduk, gerçekten banyo yapıp emip sonrasında yatınca uyuyor hep, beyaz gürültü de açıyoruz süreli olarak. Ama gündüz hiçbir düzenimiz yok, saati yok yeri yok. Eğitim vermek istiyorum ama her kafadan farklı ses çıkıyor. Kesinlikle ağlatmam. Öyle stresli bişey yapmam da gündüz oyunları, iletişimi vs. düzenlemek gerekirse onu yapabilirim belki. Araştırıyorum ben de ama hala net olarak emin olamadım ne doğru ne yanlış. İnşallah kendi uyudukları günleri görürüz
Benimki ne hamileyken ne doğumdan donra yardım etmedi alışmışım demekki bu durumaYa halbuki hamileliğimde de doğumdan sonra da çok yardımcı oldu pervane oldu bildiğin ama son 1.5 aydır adama bi şey oldu testosteron başına vurdu bence artık
Benim oğlum sallanmayı da sevmiyo emzik de almıyo sadece ayakta göğsüme yaslayıp yürüdüğüm zaman uyuyo ben çok sling kullandım ilk zamanlar galiba ordan alışkanlık oldu. Temas etmeden de uyumuyo illa eli kolu bi yerinin bana değmesi lazım. Ağlatmadan strese sokmadan kendi yatağında uyumaya alıştırmam lazım ama çok zor görünüyor ya.Nasıl bir şey aldın bende bu konuya baya yoğunlaştım bu ara okuyorum sürekli. Ben de aa ağlatma taraftarı değilim kendimize göre bir duzsn kuracağız inşallah. Banyo rutini bizde de var ama havalar soğuduğu için biraz sekteye uğruyor. Kitap okuma vs gibi bir şey daha sürdürdürulebilir oluyormuş canım bir de aklında olsun. Tek dileğim uykusu geldiğinde yatağına koyayim ve kendi kendine uykuya geçsinsuanda asla bunu yapamıyoruz çünkü uykuya sallanmadan geçemiyor ve maalesef çok kısa sürüyor sürekli başında bekliyoruz bir saat uyusun diye. Çünkü uyuyamadığı zaman çok huysuz oluyor gece uykusuna yansıyor. Çocuklar kesinlikle duzen seviyor bunu anladım. Suanda düzensiz bir duzen içindeyiz ama inanıyorum hepimizin duzelecek
Tartidan tartıya fark ediyor canım belki ondandır dediğin gibi20 günde 450 gr almış benim oğlan az almış gübi geldi bana ya ne diyosunuz? ama başka tartıydı belki o yüzden de olabilir bilmiyorum
Dövmelik kocaymış seninkiBenimki ne hamileyken ne doğumdan donra yardım etmedi alışmışım demekki bu durumaBiraz akşam kucağında tutuyor o tek yardımı
İnş öyledir ya kiloyla ilgili çok sorun yaşadık tekrar o günleri yaşamak istemiyorumTartidan tartıya fark ediyor canım belki ondandır dediğin gibi
Aynen benim kızımda öyle ne emzik aldı ne sallanmayi seviyor. Meme de emmiyor uykusu gelince kucağımda geze geze uyuyor. Ama büyüdükçe zorlaşıyor hep.mi böyle olcak bilmiyorumBenim oğlum sallanmayı da sevmiyo emzik de almıyo sadece ayakta göğsüme yaslayıp yürüdüğüm zaman uyuyo ben çok sling kullandım ilk zamanlar galiba ordan alışkanlık oldu. Temas etmeden de uyumuyo illa eli kolu bi yerinin bana değmesi lazım. Ağlatmadan strese sokmadan kendi yatağında uyumaya alıştırmam lazım ama çok zor görünüyor ya.
İyi maşallah baya yardım etmiş aynen yorulmuş demekki. Sanki biz yorulmuyozDövmelik kocaymış seninkiyok hakkını yemeyeyim doğumdan sonra bana baktı üstümü başımı giydirdi hep temzlik yemek bile yaptı heralde o da yorgun artık stres dolduk
Gece uykusuna meme emerek geçiyo ama artık gündüz memede uyumuyo napcaz ya bu işleri benim en büyük derdim beşiğine koyamamak. Aldık süs gibi duruyo odada asla yatmıyo ordaAynen benim kızımda öyle ne emzik aldı ne sallanmayi seviyor. Meme de emmiyor uykusu gelince kucağımda geze geze uyuyor. Ama büyüdükçe zorlaşıyor hep.mi böyle olcak bilmiyorum
Ya çocuklar büyüyüp parka oyun gruplarına gitmeye başlayınca çok güzel arkadaşlıklar oluyor, yalnızlık çok zor özellikle çocukla sana kocaman sarılıyorum aynı şehirde olsak buluşur konuşurduk ama burasıyla idare edeceğiz artıkYa var ya burası olmasa yalnızlıktan ölürdüm. Hiç arkadaşım yok kimseyle iki çift laf edemiyorum bi şey sormak istesem soracak kimsem yok annem ayrı alemde kayınvalide ayrı alemde. Kocayla da her şey konuşulmuyor anlamıyolar.
Aynen iyi oluyor bura gerçektende. Kayınvaliden gelmiyor mu artık hergunYa var ya burası olmasa yalnızlıktan ölürdüm. Hiç arkadaşım yok kimseyle iki çift laf edemiyorum bi şey sormak istesem soracak kimsem yok annem ayrı alemde kayınvalide ayrı alemde. Kocayla da her şey konuşulmuyor anlamıyolar.