- 15 Ocak 2023
- 2.687
- 1.032
Şu an bende öyleyim karnım aç ama tiksiniyorum hep 9 haftalik oldum bugünKızlar ben yemek yiyemiyorum ya özellikle akşamları çok açım ama tiksiniyorum herşeyden hepsi midemi bulandırıyor kahvaltı yapmak iyi geliyor sadece akşamları açım hatta zayıfladım bile diyebilirim bı de ne görsem canım onu istiyor bundan da çok sıkıldım her gördüğümden canım istiyor sonra unutuyorum Allah'tanyani anlayacağınız ben aç yaşıyorum bı an önce geçer inşallah
Ben 7. Haftadayim umarım bı an önce geçer gerçekten açım çünküŞu an bende öyleyim karnım aç ama tiksiniyorum hep 9 haftalik oldum bugün
Biliyorum genetik olmadığını fetal için neredeyse %100 deniyor ama ultrasonda ölçümlerle kolayca bulunabilecek bir şey bile gözden kaçabiliyor. Olacağı varsa oluyor yani.hidrosefali genetik bir hastalık değil ki, onu daha cok ultrasonda öğrenebilirsiniz. Fetal dna klavuzunda yazan belirli genetik hastalıkları tarar , okuyan insanlar yanlıs yönlendirilmesin.
evet direkt folik asit başlattı daha doğrusu multivitamin içinde herşey varEvet haftasonu acıbademe gideceğim bakalım beni tedirgin etti al yani zaten ben kayıp yaşamışım, şöyle bir mantığı var sanırım ilk 12 hafta geçmeden takviye ilaç vermeyeceğiz neden test yapalım gibi...size vitamin vs takviyesi bu haftalarda vermişler miydi?
Olacağı varsa oluyor tabi, ancak kalp hastalıgı , beyin hastalıgı, organ hastalıkları , hidrosefali gibi kromozomsal olmayan hastalıklar ultrasonda görülür , amniyosentez ve fetalde %100 e yakın down sendromu, di george, trizomi türleri gibi kromozom sayısından tespit edilecek hastalıklar cıkar.Biliyorum genetik olmadığını fetal için neredeyse %100 deniyor ama ultrasonda ölçümlerle kolayca bulunabilecek bir şey bile gözden kaçabiliyor. Olacağı varsa oluyor yani.
Korkacak ne var ki canım bunda gelişimi güzel işte bebişin kendi haftasını yakalamış sevinmelisin korkacak bir durum yokKızlar benim geç döllenme gebeliğim keseye göre 6+2 idi bebek 6-7 gün sonra gittim 8+2 çıktı yani 7 haftalik olması lazımdı sayarken.Yani bebek tam adet tarihime otomatik kendi uydu seviniyorum ama korkuyorum yine de
Kilo veriliyor ya bence hiiç takmayın tabi sağlıklı beslenelim ama ben ilk gebelikte 22-23 civarı aldım oğlum 10 aylık önceki kilomdan da yarım kilo zayıftım ama aktif emen bir bebekti ve çabuk adet gördüm sanırım onlarda etkiliAmmaan sağlıklı olsunlar da kilo verilir modundayim boşver berekettir bereket
Benim ilk gebeliğim olacak idrar yolu enfeksiyonu da çok yüksek çıktı valla mide bulantısı ve kusma dışında hiç bi belirtim yokKorkacak ne var ki canım bunda gelişimi güzel işte bebişin kendi haftasını yakalamış sevinmelisin korkacak bir durum yok
Aynen öyle valla cnm ilk gebeliğim 60 la başlayıp 70 le bitmişti ikinci gebeliğim 61 le başlayıp 72 le bitmişti üçüncü ise 60 la başlayıp 74 le bitmişti şimdiki 61 le başladım bunuda 70 su geçer sonra kiloma geri dönerimAmmaan sağlıklı olsunlar da kilo verilir modundayim boşver berekettir bereket
Zaten hasta olunca ödem tamamen gidiyor devamlı emincede birşey kalmıyorKilo veriliyor ya bence hiiç takmayın tabi sağlıklı beslenelim ama ben ilk gebelikte 22-23 civarı aldım oğlum 10 aylık önceki kilomdan da yarım kilo zayıftım ama aktif emen bir bebekti ve çabuk adet gördüm sanırım onlarda etkili
Ben bide kolay kilo veren biri değilimdir yemeyi severim , annem falan bile dert ediyordu bu kiloları bu kız nasıl verecek diye ama emmeyle o kadar hızlı attım ki bende şaşırdım zaten bebekle uyku düzeni yok yoruluyorsun bide sürekli emiyorsa o kilolar kolayca gidiyorZaten hasta olunca ödem tamamen gidiyor devamlı emincede birşey kalmıyor
Senin her gebelikte kiloda giderek artmış maşllahAynen öyle valla cnm ilk gebeliğim 60 la başlayıp 70 le bitmişti ikinci gebeliğim 61 le başlayıp 72 le bitmişti üçüncü ise 60 la başlayıp 74 le bitmişti şimdiki 61 le başladım bunuda 70 su geçer sonra kiloma geri dönerim
Ben bu ben. Gerçekten karbonhidrat aşeriyorum makarna pizza börek.Kizlarr canınız hamur işi cekiyormu. Yani ben deli gibi börektir, gozlemedir ,pogacadir ,lahmacundur ,pidedir aşırı aşırı yemek istiyorum ama çölyakli olduğum için glutensiz besleniyorum ve istediğim canımın cektigi herşeyi bulamıyorum.Hamilelikte aserme olayi vücudun neyi eksikse onu istiyormus diye okumustum. Bende ekmek v.s de tuketmiyorum. Heralde yeniden ekmeğe başlayıp karbonhdrat olayını böyle çözümlücem sanırım. Diğerlerini yiyemedigim için bu olay bi tık üzüyor beni
61 olurum geei doğumdan sonra belki daha fazla kilo veririm dört çocuk eritir beniSenin her gebelikte kiloda giderek artmış maşllah
Evet doğum zor ama Allah kolaylığını veriyor çok şükürBen bide kolay kilo veren biri değilimdir yemeyi severim , annem falan bile dert ediyordu bu kiloları bu kız nasıl verecek diye ama emmeyle o kadar hızlı attım ki bende şaşırdım zaten bebekle uyku düzeni yok yoruluyorsun bide sürekli emiyorsa o kilolar kolayca gidiyorama bunda o kadar almak istemiyor doktorum da tekrar düşünürsen diyet yap demişti bebeğimde iri doğdu sayılır , doğumda zor oluyor, çatlak çok oluyor
Ay daha akşam kızarmış ekmek tereyağı aklimdan geçti. Hadi bunları bı nebze halledebiliyorumda. Bi börektir mantidir lahmacundur bu noktada tam olarak yaşadığım öğrenilmis çaresizlikBen bu ben. Gerçekten karbonhidrat aşeriyorum makarna pizza börek.
protein midemi bulandırıyor. Benim tatlıda midemi bulandırıyor. Ama ekmek canım istiyor kızarmıs ekmek tereyagı hiç rahatsız etmez.