2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    228
Kızlar fetal mi ikili test mi yaptırsam diye ben de çok uzun suredir düşünüyor ve arastiriyorum. Doktorumla da konuşmadım henüz ama ikili test yaptırıp gidişata göre fetal düşünmeye karar verdim. Fetal hepimizin de bildigi üzere baya uçuk fiyatlar. Ona vereceğim parayla bebeğimin diğer ihtiyaçlarını alırım diye düşünüyorum inşallah gerekte kalmaz hiçbirimiz için

Örnek ben aldır yaşamaz dediler Dow sendromlu dediler herşeyi aklına ne gelirse fetal yaptır dediler amniyosentez istediler yaptırdım keşke yaptirmasaydim her teste bir kulp buldular şuan okadar sağlıklı ki bu yüzden hiç bir testi yaptirmiycam ayyrintili harih teslerim hep 1/121 di

Aynen öyle canım bilmiyorum ki nasıl olucak benim bide 2 haftam kaldı karar vermem de gerek
Aylarca sitres yaşadım doğum anında sağlıklı dediklerinde ağlama korizine girmiştim madem sağlamdı aglylarca beni neden maf ettiniz dedim doktor ağzını açıp bir kelime dahi diyemedi o günleri yeniden yaşamışım gibi hissettim şuan

Bende bundan korkuyorum sen ve senin gibi bu durumda kalan bir çok kişi var maalesef sadece anlık bir sonuç öğrenmiyoruz sonuçta tüm hamilelik boyunca bizi etkilicek bi durum tabiki öyle olsada doğurucam ama onun üzüntüsüyle çok daha başka zararlar vermek istemiyorum bebeğime

Hiç karar veremiyorum. Bir yanım diyor ki ikili yaptır risk görülürse fetal yaptırırsın, diğer yanım diyor ki fetal yaptır kafan rahatlasın önünü gör ikilinin yanılma payından kurtar kendini. Daha doktorumla görüşmedim 10. haftada görüşeceğim bu konuyu ancak kafam çok karışık.

Evet o üzüntüyle bebeğe zarar veriyoruz malesef bugün altı aylık asi olduk biraz geç olduk asimizi hiç ağlamadi verem dir karmadir tosunum 9 kilo 300 gram olmuş 70 cm boyu var okadar sağlikli ki keşke uzulmeseymisim keşke yaptırıp sitrese girmeseymisim o sitresle mafvoluyorsun perinatoli doktoru hiç bir test gerçek sonuç vermez aynı şekilde ulturoson da vermiyor bunda kesinlikle yaptirmiycam hayırlısı diyip ister sağlıklı ister hasta benim kabulum

Nipt yapmak isteyen kızlar bence bulunduğunuz ilde üniversite hastanesine sorun ben demin aradım yapıyoruz dediler 6500.Ben uygun olsa yapardım ama bu parayı vermek istemiyorum sonra sorun var deyip bebek sapasağlam doğdu önceki gebelik grubumda ondan bana asla güvenilir gelmiyor

Kızlar bugün ultrasona girdim ilk defa.. Kese göründü ama çok küçük henüz 7.3mm.Sata göre 5+2 yim ama doktor 1 aylık dedi.
Çıktıktan sonra ultrason kağıdına baktım orda da 5+2 yazıyor..Doktorum bi sorun yok dedi ama progestan verdi.Sanırım bundan önce bi düşük yaşadığım için.Ama huzursuz oldum. Bu arada doğum nasipse ekimde galiba eylül değil

Progestan kullanan var mı? Bana yorum yapabilecek var mı acaba?
Daha önce düşüğün olduğu için vermiştir canım doktorum bana da yazdı ama lekelenme veya kanama olursa kullan dedi onun dışında adet sancısı gibi sancılarım oluyo diye duphaston verdi

Benim doktorumda 6 yıl oncesiydi kapısına kan sulandırıcı kullananlar nar yemesin diye yazı aşmıştı gakiba bu doktordan doktora değişiyor anlamadım

Daha önce düşüğün olduğu için vermiştir canım doktorum bana da yazdı ama lekelenme veya kanama olursa kullan dedi onun dışında adet sancısı gibi sancılarım oluyo diye duphaston verdi
Teşekkür ederim canım cevabın için..Peki yan etkileri var mı? Uyku sersemlik yapıyor diye okudum.Öğretmenim ve zaten kızımdan dolayı genelde uykusuzum bide progestan uykusuzluk yaparsa çok zorlanacağım

Teşekkür ederim canım cevabın için..Peki yan etkileri var mı? Uyku sersemlik yapıyor diye okudum.Öğretmenim ve zaten kızımdan dolayı genelde uykusuzum bide progestan uykusuzluk yaparsa çok zorlanacağım
Fitil olarak almayı deneyin isterseniz ben öyle yapıyorum

Vajinal yazıyor reçetede bu fitil oluyor sanırım.. Yarın eczaneden alınca soracağım
Benimki bundan bu hem ağızdan hem fitil olarak kullanılandan. Doktorum hem çalıştığım hem de emilimi daha yüksek diye bu şekilde vajinal yoldan verdi

Aa çok şaşırdım o kadar yüksek olasılıkla sonuç verdiklerini söylüyorlar ki ama 100 de 100 sadece amniyosentez ile mümkün. peki bu durum detaylı dahi gözükmedi mi, sonuçta baş çevresi büyüklüğü ultrasonda dahi anlaşılabilir aslında, geçmiş olsun canım bu arada yakınınmış Allah şifa versin

Ambiyonsentez de demi yok sağlıklı bu çocuk demediler canım çünkü 100 de 100 diyorlar, bende benim oğlanda hiçbir testi yaptırmadım bunda acaba mı diyorum

Öyle olunca annenin hamileliği çok zor geçiyor bana Ünv hastanesinde doç dr aldırmayacaksan yaptırma dedi çok şaşırdım yaptır diye baskı yapar sanmıştım, bende yaptırmadım öylelikle ilk bebeğimde

Ben progestani hiç kullanmadım canım duphaston kullanıyorum bana prilam uyku yapıyor sürekli uykum geliyor

Uykusuzluk ve halsizlik yapıyor baya bnde ben evde olmama rağmen zorlanıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…