2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    228
Geçmişe dönük bütün ultrason kayıtları incelendi anne karnında olmamış dendi. Doğum sonrası olmuş diyen oldu son aylarda başlamış diyen oldu. Kimse benim hatam demedi yani anlayacağınız. Yürüyemiyordu büyük bir ameliyat oldu şant takıldı, yürümeye başladı çok iyi çok şükür.

Kizlarr canınız hamur işi cekiyormu. Yani ben deli gibi börektir, gozlemedir ,pogacadir ,lahmacundur ,pidedir aşırı aşırı yemek istiyorum ama çölyakli olduğum için glutensiz besleniyorum ve istediğim canımın cektigi herşeyi bulamıyorum. Hamilelikte aserme olayi vücudun neyi eksikse onu istiyormus diye okumustum. Bende ekmek v.s de tuketmiyorum. Heralde yeniden ekmeğe başlayıp karbonhdrat olayını böyle çözümlücem sanırım. Diğerlerini yiyemedigim için bu olay bi tık üzüyor beni

Merhaba,

6+4 hamileyim daha önce 24 haftalık kaybım oldu doğrudan periontaloğa gittim ama hiç kan testi yapmadı ne toksozplazma ne kan tahlili tsh vitamin vs... 10.haftada göreyim dedi kalp atışını gördü gönderdi ben zaten tedirginim haftasonu başka doktora da gideceğim ama size ne zaman testler yapıldı. Tiroit veya vitamin eksiğim varsa çok geç olmaz mı fikir verir misiniz, sizde ne zaman testleri yaptılar. Ünlü bir özel hastane bu arada devlet değil

Ben sagdece ayrintiliya giricem doktoruma söyleyip tarama istemiyorum kız olay şu amniyosentez bile dowsendromlu diyince zaten bizde ümit tukenmisti hep sitres içindeydim ama doğduğunda öyle tatliy diki herseyi duzgundu tam aksine çok kuvvetliydi eliyle parmağını sıkıyordu bende üniversite hastanesine gitmistim perinatoli bölümüne riskli gebeleri konturol ediyordu bana doktor sapa sağlam dedi orda içim azda olsa rahat etmişti zaten sonra doğum doktorumu değişmiştim şans eseri ya doğuma eski doktorum girmişti nöbetçi oymuş çok şaşırmıştı tabi bende

Canım olacağı varsa oluyor demek ki o testler bile bi yere kadar , çok şükür iyi olmasına sevindim , hepimiz evlatlarımızı sağlıkla kucağımıza alalım inşallah, sağlıklı evlat en büyük nimet gerçekten

Ambiyonsentez de demi yok sağlıklı bu çocuk demediler canım çünkü 100 de 100 diyorlar, bende benim oğlanda hiçbir testi yaptırmadım bunda acaba mı diyorum
Hiç bir teste sağlıklı demediler bana sagdece son aylarda gittiğim doktor sağlıklı bebeğim herşeyi oluşmuş dedi

Ay çok şaşırdım amniyonsentez çünkü yüzde yüz diyorlar, çok şükür sağlıkla kucağına almışsın ya hadi gel güven testlere, bu şekilde örnek te az değil duyuyoruz hep ama ikilinin yanıldığını duydum fetal ve amniyonsentez burada okudum.

Arkadaşımın biri herşeyi yaptırdı sapa sağlam dendi ama çocuk doğunca kalbinde iki delik olduğu ortaya çıktı malesef benim güvenim yok kalmadı yani Allah'ım verdiyse vardır bir hikmeti diyorum şuan çok şükür bir kız olsa yeter dünyalar benim olur iki erkek iki kız annesi olmuş olurum

Evet o yüzden dedim boşuna strese girip bebişleri etkilemeyelim olacağı varsa bi şekilde oluyor. Sağlıkla alalım kucağımıza hepimiz❤

Kızlar bugün oğlanı okuldan almaya giderken sağlık ocağında bir tartılayım dedim 3 kilo almışım 9 haftalık olduk galiba ben yine cok kilo alacağım bişey olmaz dedi ebe zayıfım zaten ama aklıma takılıyor preeklampsi geçmişinden dolayı

Kalp atışı görüldüğü gün bütün tahlilleri istemişti benim doktorum. Bi de kaybınız varmış nedem öyle yaptı acaba başka doktora mı gitseniz?

62 kiloyum ben hala sıkma canını o kilo gidiyor zaten sagdece benim tansiyon biraz düşük 9/4 olctuler senin tansiyon ne çıktı

Beni yanlış anlayıp kızmayın lütfen ben de bebek taşıyorum kimsenin üzülmesini istemem

hidrosefali genetik bir hastalık değil ki, onu daha cok ultrasonda öğrenebilirsiniz. Fetal dna klavuzunda yazan belirli genetik hastalıkları tarar , okuyan insanlar yanlıs yönlendirilmesin.

Kalp atışı görüldüğü gün bütün tahlilleri istemişti benim doktorum. Bi de kaybınız varmış nedem öyle yaptı acaba başka doktora mı gitseniz?
Evet haftasonu acıbademe gideceğim bakalım beni tedirgin etti al yani zaten ben kayıp yaşamışım, şöyle bir mantığı var sanırım ilk 12 hafta geçmeden takviye ilaç vermeyeceğiz neden test yapalım gibi...size vitamin vs takviyesi bu haftalarda vermişler miydi?

Benim 8 haftada 1 kilo almam çok normal o zaman şu an ben mi kilo alıyorum diye düşünüyordum bnde ama ben sürekli birşeyler atistiriyorum ağzım hiç durmuyor ve artan kan hacmi büyüyen göğüsler bebeğin suyu falan normal yani bu kilolar ama yine de bu aylarda çok almamak gerekli sonrlara doğru iyice kilo alacağız

Hareketler bile kısıtlanıyor yürüyüşümüz bile değişiyor

Teşekkür ederim canım cevabın için..Peki yan etkileri var mı? Uyku sersemlik yapıyor diye okudum.Öğretmenim ve zaten kızımdan dolayı genelde uykusuzum bide progestan uykusuzluk yaparsa çok zorlanacağım
Fitil olarak kullanırsan bi yan etkisi olmaz ben ağızdan almıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…