2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Ne diyeceğimi bilemiyorum, gerçekten çok zor bir durum. Allah en güzel zamanda nasip edecek inşallah size de kavuşmayı. Biz bilemesek de vardır bir sebebi, her şerde bir hayır derler ya.. Burda arkadaşlarımız da vardı bunu önce yaşayan, o an geçmez gibi geliyordur ama zaman herşeyin ilacı, Allah sağlıkla, en doğru zamanda su gibi bir hamilelik ve doğumla kucağınıza almayı nasip etsin 🙏🏻
O kadar güzel dua etmişsiniz ki tüm kalbimle amin diyorum🤲🏻 Çok sağ olun desteğiniz ve içten mesajınız için. Allah razı olsun 🤲🏻🙏🏻

Kızlar aktif emmekle ilgili kafa karışıklığı olanlar 🙏🏻 sürekli memede duran bebek zor kilo alırmış emzirme hemşiresi demişti burada da öyle söylüyor aslında
şu an tam buna ihtiyacım varken çıktı karşıma. bebeğim ilk kez bugün iki emzirme arasında ne çiş ne kaka yapmıştı. normalde hiç böyle bişey olmuyordu. üç saatte bir mutlaka çiş yapıyordu. bir haftadır meme emme süresi uzayınca ben daha çok süt tüketiyor sanmıştım ama aslında memede uzun kalıp aktif emmeyi azalttığını fark ettim az önce. yutma sesi daha az geliyor. memeyle ağzında oynuyor arada da süt çekiyor. memeden alınca ağlıyor ve yine emmek istiyor. çok mutsuzum şu an ya. ne yapmam lazım doğru düzgün emzirmek için şu çocuğu: (

kızlar doğru emzirme biçiminde hiç acı olmaması gerekir diyorlar ya gerçekten hiç acı hissetmiyor musunuz? ben az da olsa özellikle ilk tuttuğu esnada acı, sızlama duyuyorum :KK43: kahverengi bölgeyi ağzına vermeye çalışıyorum aslında olabildiğince ama yine de damaklarını hissediyorum meme ucumda, biraz da ısırır gibi sıkıyor hatta. ne yapıcam ben ya daraldım artık🥹

Amin inşallah. O günleri görmek en hayırlı kısa zamanda nasip olur Allah'ın izniyle 🤲🏻 Allah bağışlasın oğlunuzu. Rabbim analı babalı büyütsün inşallah. Böyle şeyler okumak umut ışığı oluyor bana. Aklımda birkaç soru var ama sorup da bu güzel atmosferi bozmak istemiyorum. Mesajınız için çok teşekkür ederim 🙏🏻
Herşeyi mesajı atabilirsin. Azıcık rahatlarsan bile sevinirim

kızlar doğru emzirme biçiminde hiç acı olmaması gerekir diyorlar ya gerçekten hiç acı hissetmiyor musunuz? ben az da olsa özellikle ilk tuttuğu esnada acı, sızlama duyuyorum :KK43: kahverengi bölgeyi ağzına vermeye çalışıyorum aslında olabildiğince ama yine de damaklarını hissediyorum meme ucumda, biraz da ısırır gibi sıkıyor hatta. ne yapıcam ben ya daraldım artık🥹
Kuşum benim doğumdan sonra benim bebik de tam tutamıyordu. Ucunu tutuyordu ve canım çok acıyordu. Hemşireler bana bi yöntem gösterdi, meme ucumu en dipten tutuyordum hafif çekerek dibini bebeğin alt dudağına değdirip memeyi ağzına sokuyordum o esnada bebek zaten hissedip tutuyordu, birazcık da kendime bastırınca tam kavramayı yapıyordu.
Denemediysen bi dene, böyle böyle alıştık biz. İnşallah sende de işe yarar 🙏🏻🙏🏻
Bi de ilk tuttuğu esnada benim de canım yanıyor bayağı. Isıra ısıra alıyor memeyi zibidi 😅

Kızlar yerimi bilmiyorum ama 1 aylık olunca asılar başlayacak ya ne düşünüyorsunuz merak ediyorum yaptırmayacak olan varmı
Bir ay alışını yaptırdım ben ikinci ay aşısı geldi 11 ekim de yaptırıcam ilk aşıda bişey olmadı rahat geçirdik ama bu seferki aşıda bebek biraz huzursuz olabilirmiş bi de üç gün banyo yapmayacak dediler korkuyla o günü bekliyorum bide doktorun bahsettiği üç tane önemli ücretli aşı vardı onları yaptırıp yaptırmamak arasında kararsızım

Kız bi aşı oldu hüngür hüngür ağladım ben hayatımda böyle bi duygu hissetmedim daha önce çok başka bi şeymiş
En kötü kan aldırma ya geçen sefer doktora gittiğimizde kan aldılar bide prematüre olduğu için çok zor geliyor kan akışı yarım saat çocuğumu delik deşik ettiler katıla katıla ağlamıştı nerdeyse ben bayılacaktım

Bir ay alışını yaptırdım ben ikinci ay aşısı geldi 11 ekim de yaptırıcam ilk aşıda bişey olmadı rahat geçirdik ama bu seferki aşıda bebek biraz huzursuz olabilirmiş bi de üç gün banyo yapmayacak dediler korkuyla o günü bekliyorum bide doktorun bahsettiği üç tane önemli ücretli aşı vardı onları yaptırıp yaptırmamak arasında kararsızım
Canım banyo yapılmamasının sebebi koldan verem aşısı olacak. Onun üstü yara gibi oluyor, hani bu iz kalan aşılardan. Ondan dolayı banyo yapılmıyor. Huzursuzluğu da o gün oluyor genelde az bir şey

Hİç kıyamıyorum 2. Ay aşıları 3 taneymiş katçra kara düşünmeye başladım bile
Biz 11 ekimde yaptırcaz bende düşünmeye başladım zaman daralıyor 😬 3 gün de duş almayacakmış bu aşıda hemşire öyle dedi ona göre yıka ertesi günü getir dedi

En kötü kan aldırma ya geçen sefer doktora gittiğimizde kan aldılar bide prematüre olduğu için çok zor geliyor kan akışı yarım saat çocuğumu delik deşik ettiler katıla katıla ağlamıştı nerdeyse ben bayılacaktım
Ayy allahtan bizim hastane onu bizim yanımızda yapmadı alıp içerde yapıyolar
Biz 11 ekimde yaptırcaz bende düşünmeye başladım zaman daralıyor 😬 3 gün de duş almayacakmış bu aşıda hemşire öyle dedi ona göre yıka ertesi günü getir dedi
Bize de öyle dedi iyice korktum ya

Kuşum benim doğumdan sonra benim bebik de tam tutamıyordu. Ucunu tutuyordu ve canım çok acıyordu. Hemşireler bana bi yöntem gösterdi, meme ucumu en dipten tutuyordum hafif çekerek dibini bebeğin alt dudağına değdirip memeyi ağzına sokuyordum o esnada bebek zaten hissedip tutuyordu, birazcık da kendime bastırınca tam kavramayı yapıyordu.
Denemediysen bi dene, böyle böyle alıştık biz. İnşallah sende de işe yarar 🙏🏻🙏🏻
Bi de ilk tuttuğu esnada benim de canım yanıyor bayağı. Isıra ısıra alıyor memeyi zibidi 😅
memeyi gördüğü an on cm öteden ucuna yapışıyor. ben herhangi bişey yapamıyorum yerleştirmeme fırsat bırakmıyor. hatta ağzından önce elleriyle tutunuyor ucuna benim canımdan can gidiyor zaten yara içinde. biraz iyi olsa denicem bu dediğini canım tam anlamadım ama meme ucunu ağzından içeri itiyoruz herhalde?

kızlar istanbulda iyi bir emzirme danışmanı bilen var mı? beni bu dertten kurtaracak birini arıyorum. Doğum yaptığım hastanenin danışmanları ezbere laflar söylüyor, doğru yapıyorsun dediler neden bu meme böyle olsun ki doğru yapıyorsam? gerçekten yardımcı olacak biri lazım bana perişan oldum bu gece 😭

memeyi gördüğü an on cm öteden ucuna yapışıyor. ben herhangi bişey yapamıyorum yerleştirmeme fırsat bırakmıyor. hatta ağzından önce elleriyle tutunuyor ucuna benim canımdan can gidiyor zaten yara içinde. biraz iyi olsa denicem bu dediğini canım tam anlamadım ama meme ucunu ağzından içeri itiyoruz herhalde?
Evet hafifçe ağzına iteceksin meme ucunu ve bebeği kendine doğru bastıracaksın. Emme gücüyle meme ucunun kalanını da ağzına çekmiş olacak böylelikle

Bu arada doğumum ve sezeryan ile ilgili tecrübelerimi buraya da yazmak istiyorum. Benim planlanan sezeryan tarihimden iki gün önce bebeğim doğumu kendisi başlattı. Anne-çocuk dostu sezeryan oldu istemeden yani. Sütüm de bu yüzden anında geldi. Tam 1 gün normal doğum sancısı çektim. Çatı muayenesinde 2 cm açıklık ancak yüzde seksenin üzerinde rahim incelmesi görülünce (fazla sayı ve miktarda nişan geldi) olunca yatışım yapıldı. Suyum gelmedi bu arada. Yine de sordular, normale uygun ve çabuk olacak diye ama ben sezeryan istediğim için yine reddettim tabii :) Spinal iğne biraz ağrıttı ama abartılı bir ağrı değildi, damar yolu açılması gibi

(Az önce yanlışlıkla yarım göndermişim 🫢 Devam ediyorum 🫠)
Bu arada doğumum ve sezeryan ile ilgili tecrübelerimi buraya da yazmak istiyorum. Benim planlanan sezeryan tarihimden iki gün önce bebeğim doğumu kendisi başlattı. Anne-çocuk dostu sezeryan oldu istemeden yani. Sütüm de bu yüzden anında geldi. Tam 1 gün normal doğum sancısı çektim. Çatı muayenesinde 2 cm açıklık ancak yüzde seksenin üzerinde rahim incelmesi görülünce (fazla sayı ve miktarda nişan geldi) hemen yatışım yapıldı. Suyum gelmedi bu arada. Yine de sordular, normale uygun ve çabuk olacak diye ama ben sezeryan istediğim için yine reddettim tabii :) Spinal iğne biraz ağrıttı ama abartılı bir ağrı değildi, damar yolu açılması gibi bir şey. Ameliyat sırasında çekiştirmeler oynamalar harici herhangi bir acı/ağrı yok. O an sadede ağlama sesini duymak için can atıyorsun, sonsuz bir cesaret alıyorsun evlat için zaten. O ilk gördüğüm anı, yüzüme dayadıkları anı mıh gibi kazıdım yüreğime ve hafızama…🩵 bebeği ilk kontrolden sonra alıyor, dikim işlemine geçiyorlar. Yaklaşık yarım saat de o sürdü. Bu kısım sıkıcı tabii:) bitsin de artık odama gideyim bebeğime kavuşayım moduna geçiyorsunuz ancak dediğim gibi asla acı yok.
Asıl acı arkadaşlar eve çıktıktan sonra 😁 Benim acı eşiğim düşüktür, bu yüzden normal doğumdan korktum hep zaten. 2 cm açıklıkta bile mahvoldum. Bekleseydim 3-4 saate doğum yapacağımı söyledi doktor ama dayanabilir miyim, bebeğime bir şey olur mu bilmiyorum korkusu yaşadım hep. Bebeğim iyi olsun, doğsun da sonrasında ben çekerim acısını kafasındaydım yani. Ama sezaryan de öyle benim hafife aldığım gibi bir ameliyat değilmiş 🤭🫣 En büyük ameliyatlardan, çok hafife alıyorsunuz dedi doktorum hatta :)) hastanede ben çok kustum bu sebeple sanırım baş ağrısı hiç yapmadı. Verdikleri ilaç/serum/ağrı kesicilerden ağrı konusunda gayet iyiydim hastanede. Sadece mide gazı problemi yaşadım, o nefesimi kesti biraz ve kalp krizi geçiriyorum hissi yarattı ama sağolsun tüm hastane personeli çok ilgilendi çabuk toparladım. Bir de kızanım pazar günü doğmayı tercih edince hastaneyi özel kapattık gibi oldu, hizmet on numaraydı:))Teşekkürler oğlum ☺️🩵
2 gün sonra bağırsak problemi giderilince eve çıkabildik. Olanlar benim için oradan sonra başladı 😂 en büyük ameliyatlardan diyorsun minoset içiriyorsun arkadaş, minoset ne yapsın 😃ağrıyı hissetmeye başladım haliyle. İki gün tek başıma yataktan doğrulamadım ben. Karın+kasık ve sırtım aşırı ağrıdı. Bugün daha iyi olmaya başladım artık ama hala tam doğrulamıyorum ve acım var. İshal de devam azalsa da. Gülmeye öksürmeye hala aklım çıkıyor.
Bir yandan uykusuzluk, süt savaşları derken dinlenmek te zor olduğu için çaresizlik hissi.
Öyle benim hafife aldığım gibi olmadı eve geçince yani ama tekrar söylemek istiyorum bu benim sürecimdi. Kaç arkadaşım çabuk doğruldu, karnında çok ağrısı olmadı benim kadar. Bir arkadaşım günlerce baş ve boyun ağrısından acillere taşındı. Herkeste elbette farklı sirayet edecektir ki benim acı eşiğim ciddi düşüktür dediğim gibi.
Tüm bu süreçte şunu anladım ki, nasıl doğurursan doğur ana olmak serüveni ciddi fedakarlık istiyor. Analığın da doğumun da her türlüsü zor ama sonsuz mucizevi ve güzel, kelimelerle tarifi yok 🩵
Bugün geldiğim şu noktada, büyükler hep derlerdi ya ana olunca anlarsın diye, anamın kıymetini bin kere daha iyi anladım🥹
Allah hem onların hem evlatlarımızın acılarını göstermesin. Bu dünyadan göçenleri cennetiyle rahmetiyle mükafatlandırsın 🤲
Bu harika duygu için milyon kere şükürler olsun🙏🏽
Bize bu harika serüvende güzel hatıralar biriktirmeyi nasip etsin. Evlatlar daima sağlık ve mutlulukla yaşasınlar🥹🙏🏽

Son düzenleme:
şu an tam buna ihtiyacım varken çıktı karşıma. bebeğim ilk kez bugün iki emzirme arasında ne çiş ne kaka yapmıştı. normalde hiç böyle bişey olmuyordu. üç saatte bir mutlaka çiş yapıyordu. bir haftadır meme emme süresi uzayınca ben daha çok süt tüketiyor sanmıştım ama aslında memede uzun kalıp aktif emmeyi azalttığını fark ettim az önce. yutma sesi daha az geliyor. memeyle ağzında oynuyor arada da süt çekiyor. memeden alınca ağlıyor ve yine emmek istiyor. çok mutsuzum şu an ya. ne yapmam lazım doğru düzgün emzirmek için şu çocuğu: (
Kuzum bu kadar üzülme yeni yeni öğreniyorlar bebeklerimiz küçük daha beslenmeden sonra göğüste süt birikiyor ya boşaltabiliyor mu ona bak birde yumuşuyorsa emzirmeden sonra boşaltıyordur

Kızlar selamlar 🩵 ben ekim anneleri grubundan geliyorum arada burada da yazıyordum . 8 gün önce 19 unda oğlum dünyaya geldi. Eylül annesi oldum bende ☺️ 37+5 te Sezeryanla geldik . Nişanım geldi doğum başladı 2 cm açıklıkla girdim ufak bi tansiyon problemim vardı oyuzden risk almak istemediler . Suan hersey yolunda çok şükür . Sizler burda tecrubelisiniz bi kaç sorum olucak sizlere . Emzik vermeye başlayan var mı ? Bide banyo yaptırdık bugün 2 gün önce göbek bağı düştü . Emmeden direk bayıldı 😀 bu da normal mi bilemedim önerilerinize açığım. Emzik sorma sebebim beni emzik gibi kullanıyor kendisi 😀 ne zaman başladınız ya da başlanıyor?

X